İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Takipçi Açma/Kapama İşlemi Nasıl Yapılır?

2007-2008 yıllarında ülkemizde ve dünyada kullanımı yaygınlaşmaya başlayan ve global bir araç halini alan Facebook, daha sonrasında ortaya çıkan veri satışı skandalı ile büyük yara almıştı. Ancak buna rağmen Facebook’un kemik bir kitle tarafından yaygın olarak kullanılmaya devam ettiği söylenebilir. Zaman içinde eklenen yeni özelliklerle bu platformun daha kullanışlı hale getirilmesi amaçlanmıştı. Bu özelliklerden birisi de hesaplarda takip ve takipçi modunun aktif hale getirilmesidir. Bir kullanıcıyı arkadaş olarak eklemeden takip edebilir, arkadaşınız olan bir kullanıcıyı ise takipten çıkabilirsiniz. Peki, Facebook Takipçi Açma Kapama İşlemi nasıl yapılır?

Takipçi açma-kapama özelliği ile birlikte tüm paylaşımlarınızı ve profilinizi daha güvenli bir hale getirebileceksiniz. Sizlere ulaşmasını istemediğiniz kişiler tarafından takip edilemeyeceksiniz. Sosyal medyanın geldiği boyut göz önüne alındığında bu çok faydalı bir özellik olacaktır. Peki Facebook takipçi özelliği nasıl ayarlanır gelin hep birlikte inceleyelim.

Facebook Takipçi Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Arkadaş listesi dolu olan kullanıcılar, diğer Facebook kullanıcıları tarafından takip edilmek isterse takipçi özelliğini aktif hale getirmek durumundadır. Facebook’da arkadaş listesinde en çok 5000 kişi bulunabilir. Daha fazla kişiye erişebilmek için bu özellik tercih edilir. Sizi takip eden kullanıcılar zaman tünelinize erişebilir, gönderilerinize yorum yapabilir.

Facebook’un bu özelliği her hesapta ilk başta kapalı durumdadır. Özelliği aktif etmek için şu adımlar izlenebilir:

  • Sağ üstte yer alan aşağı ok simgesine tıklanır.
  • Açılan bölümde Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar seçilir.
  • Sol tarafta bulunan alanda Herkese Açık Gönderiler’e girilir.
  • Açılan “Herkese Açık Gönderi Filtreleri ve Araçları” sekmesinde “Beni Kimler Takip Edebilir” kısmı dikkate alınır.
  • Bu kısımda Facebook takipçi açma işlemi “Arkadaş” seçeneğinden “Herkese Açık” olarak değiştirilerek gerçekleştirilir.
  • Hesabınız herkese açık moduna alındığında takipçi açma işleminiz başarıyla tamamlanmış demektir.
Facebook takipçi açma

Facebook Takipçi Kapama

Bazı kullanıcılar hesaplarının herkese açık olmasını istemeyebilir. Bu gizlilik ayarı özelliği İnstagram, Twitter gibi sosyal medya araçlarında da bulunmaktadır. Takipçi özelliğini kapatmak için yukarıda bahsettiğiniz işlemler sırasıyla tekrar gerçekleştirilmelidir. En sonunda “Herkese Açık” bölümü “Arkadaşlar” olarak değiştirildiğinde Facebook takipçi nasıl kapanır sorusuna yanıt alınmış olunacaktır. Bu özellik sayesinde sizleri takip edecek olan kişiler sınırlayabilir ve bilgilerinizin istemediğiniz kişiler tarafından görüntülenmesine engel olabilirsiniz. Böylece facebook paylaşımlarınız sadece siz ve arkadaşlarınız arasında kalacaktır.

Size arkadaşlık isteği gönderen bir kullanıcıyı reddetmeniz halinde, kullanıcı hesabınıza hiçbir şekilde erişim sağlayamaz. Reddettiğiniz kullanıcılar paylaşımlarınızı göremez ve sizler tarafından gizlenmiş olan hiçbir bilginize ulaşamaz. Bu sayede profiliniz daha güvende kalır. Ancak takipçi özelliği herkese açık olsaydı, ilgili kullanıcının arkadaşlık isteğini reddetseniz bile sizi takip edebiliyor olacaktı. Paylaşımlarınıza ve bilgilerinize erişebiliyor olacaktır. Sosyal medyayı daha özel ve gizli yaşamak isteyenler için takipçi kapama tercih edilebilir bir seçenek olacaktır.

Facebook Takipçi Özelliğinin Faydaları Nelerdir?

Facebook’un devreye soktuğu takipçi özelliği kullanıcılara birçok avantaj sağlayabilmektedir.

  • Daha fazla kullanıcıya erişebilme
  • Arkadaşlık limitine takılmadan hesabını büyütebilme
  • Paylaşılan gönderilerin etkileşim oranını artırabilme
  • Ürün pazarlamacılığı konusunda yüksek etkileşim yakalayabilme
  • Diğer sosyal medya hesaplarının veya YouTube vb. hesapların takipçilerini arttırabilme
  • Profiliniz ve paylaşımlarınız haber kaynağı üzerinden görüntülenebilecektir.

Bu faydaların dışında bir başka avantaj daha bulunmaktadır. Günümüzde bir Facebook beğeni sayfasını sıfırdan açıp büyütmek oldukça zorlu bir süreci beraberinde getirecektir. Sayfayı büyütebilmek için reklam maliyetleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak takipçi açma özelliği sayesinde maliyetlere takılmadan, sayfa kurmakla ve büyütmekle zaman harcamadan hesabınızı geniş kitlelere tanıtabilmeniz mümkün olacaktır. Paylaşımlarınızı daha geniş kitlelere kavuşturabilecek ve bu sayede profiliniz için yüksek etkileşim sayıları yakalayabileceksiniz. Facebook Takipçi Açma Kapama İşlemi Nasıl Yapılır? sorusunun bu sebeplerle önem kazanmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Facebook Geçici Engelleme ve Facebook Numara Gizleme yazılarımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Facebook Destek kategorisi ile tüm Facebook sorunlarınızı çözün!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Profillerinizin takipçi edinmesini tamamen kapatmak ya da açmak adına yapılabilecek olan işleme Facebook Takipçi Açma Kapama denilmektedir.

Hesabınızın takip edilmesi istemiyor olabilirsiniz. Sürekli olarak sizlere gelecek olan takipçi istekleriyle uğraşmamak için “Takipçi Kapatma” işlemlerini uygulayabilirsiniz.

Takipçi açma kapama işlemlerinizi hesap ayarları kısmında bulunan gizlilik bölümünden yönetebilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgi için lütfen blog yazımıza göz atın.

Hesap ayarlarınıza giriniz , oradan da (herkese açık içerikler) diye bir ayar var o bölüme girip (beni kimler takip edebilir) bölümüne giriş yapıp oradan rahatlıkla kapatabilirsiniz.

Takip etmek istediğiniz profile gidin ve “Takip et ‘e ” tıklayın.

Takipçi arttırmak için düzenli olarak içerikle paylaşmalısınız.
Yaratıcı olmalısınız.
Doğru zamanlarda paylaşım yapmalısınız.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Takipçi Açma/Kapama İşlemi Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Tansu Berker
    Tansu Berker

    Facebook Takipçi Açma/Kapama İşlemi Nasıl Yapılır yazınız oldukça detaylı ve başarılı. Çok teşekkürler..

  2. Toran Göllü
    Toran Göllü

    Facebook Takipçi Kapatma Neden Önemlidir?