İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Virüsü Nasıl Temizlenir?

Facebook uygulamalarına bulaşan video virüsü hesabınıza ve bilgisayarınıza yayıldığı andan itibaren çok ciddi zararlar verir. Bu virüsleri genellikle sahte linkler ile mesaj yolu ile gönderirler. Mesajda bulunan linke tıkladığınız anda hesabınıza ve bilgisayarınıza virüs yayılır. Instatakipçi ekibi olarak bu virüsten kurtulma yollarınızı sizin için derledik.

Facebook Virüsü Nedir? Nasıl Temizlenir?

Facebook virüsü, kişiler tarafından aldatıcı yöntemler ile hazırlayarak, kullanıcılara mesaj ile gönderirler. Kullanıcılar mesajda bulunan linke tıkladıkları anda virüs yayılmaya başlar. Genellikle mesajda Youtube linki ile birlikte gönderirler. Bu sebeple de kullanıcı linke tıklama ihtiyacı hisseder. Öncelikle mesaj olarak gelen her linke hemen tıklamamalısınız. Virüs olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Bu kontrolü ise size mesaj atan kişiyi tanıyorsanız eğer ona sorarak sağlayabilirsiniz. Peki, bu virüs nasıl temizlenir? Facebook virüsünü yok etmek için ise anti-virüs programlarını kullanmakta fayda var. Aksi taktirde bilgisayarınızı ya hesabınızı tam anlamı ile kaybetmeniz mümkün.

Facebook video virüsü için öncelikli olarak alınması gereken önlemlerden biri, Facebook şifrenizi, 3-4 ayda bir değiştirmeniz. Aşağıdaki başlıklar üzerinden virüs nasıl yayılır ve Facebook video virüsünden nasıl kurtulacağınızı inceleyebilirsiniz.

Facebook Şifremi ve E-Postamı-Mail Adresimi Unuttum makalemizi de incelemek isteyebilirsiniz.

facebook virüsü nasıl yayılır

Facebook Video Virüsü Nasıl Yayılır?

Bu virüs genellikle yukarıda anlattığımız arkadaşlarımızdan gelen linklere tıklayarak yayılmakta. Lakin bu virüsün Facebook hesabınıza farklı yollar ile de yayılma ihtimali vardır. İndirdiğiniz herhangi bir program ile birlikte Facebook video virüsü, bilgisayarınıza yayılabilir. Bu sebeple de indirdiğiniz programları, oyunları orijinal sitelerinden indirmenizde fayda var. Bir diğer yayılma şekli ise Facebook üzerindeki oyunlar. Bu oyunlarda da zaman zaman Facebook virüsü bulunmakta. Oyunlara verdiğiniz izinleri kontrol etmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.

Hesabımı Nasıl Koruyabilirim?

Hesabınızı korumanızın en kolay yolu her gelen linke hemen tıklamamak olacaktır. Bilgisayarınıza yüklediğiniz her türlü uygulamayı, oyunu yüklerken orijinal sitelerinden indirmek ise en önemli diğer detay. Eğer böyle bir linke yanlışlıkla dahi tıkladıysanız hemen bir anti-virüs programı ile virüsü ortadan kaldırmalı ve tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirmeniz gerekmektedir. Bu konu ile ilgili kapsamlı bilgi için Facebook hesap kurtarma yazımızı okuyabilirsiniz. Konuyla ilgili Facebook Yardım Merkezi‘nden yardım almayı deneyebilirsiniz.

en çok karşılaşılan facebook virüsleri

En Çok Karşılaşılan Facebook Virüsleri

Virüslerin nasıl bulaştığını, kaldırma yöntemini ve hesabınızı nasıl koruyacağınızı söyledik. Şimdi ise karşılaşma ihtimalinizin en fazla olduğu virüsler hakkında sizleri bilgilendirelim. Facebook hesabıma virüs bulaştı nasıl temizlerim veya virüs bulaşmasını nasıl engellerim gibi merak ettiğiniz tüm konuları içeriğimiz üzerinden kolayca inceleyebilirsiniz.

  • ‘Dikkat: Sana Bir Mesajım Var’ bu tarz virüslerin aldatıcı yöntemler ile hazırlandığını söylemiştik. Bu mesaj ile merakınızı arttırarak linke tıklamanızı sağlıyor.
  • Facebook Mesaj Virüsü, bu virüs aniden chat yani konuşma penceresinde belirir ve bu mesaj tanıdığınız birinden gönderilmiş gibi gösterilir. Tanıdığınız birinden geldiği için linke tıklama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu sebeple de dikkatli olmanızda yarar var.
  • Facebook Davet Virüsü, bu virüs en fazla karşılaşılan bir diğer virüs türüdür. E-posta ya da Facebook mesajlaşma özelliği ile yayılmaktadır.

Facebook Video Virüsü, bu virüs türünde ise kişinin Facebook hesabını ele geçirir ve zaman tünelinde ‘Çok özel videolarım’, ‘Benim videolarım’ ya da benzer farklı başlıklar ile linkleri paylaşır. En tehlikelisi ise arkadaşlarını bu gönderilere ekleyip dikkat çekmesidir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama sitesi üzerinden virüs kapmanız diğer internet ortamında olduğu gibi mümkün. Virüs çeşitlerini yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Uygulama üzerinden virüs kaptıysanız bunları temizlemenin bazı yolları bulunmaktadır. Virüslerinizden kurtulmak için yazımızı detaylıca okuyunuz.

Facebook üzerinden virüs kapmanın çok farklı yolları bulunmaktadır. Bu yolları yazımızdan öğrenip kendinizi buna göre koruyabilirsiniz.

Hesabınızın çalınması durumunda çok hızlı bir şekilde facebook destek merkezi ile iletişime geçmeli ve facebook’a bu durum hakkında bilgi vermelisiniz.

Hesabınızı güvenceye almak için çift aşamalı doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Telefon ve e-posta doğrulamalarınızı eksiksiz yapmalısınız.

Virüs kapmanız durumunda hesabınızın bilgileri başka kullanıcıların eline geçebilir ve hesabınızın sizin haberiniz dışında kullanılabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Virüsü Nasıl Temizlenir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. İsmet Karadağ
    İsmet Karadağ

    Facebook Üzerinden Kaptığım Virüsü Temizlemem Mümkün mü?

  2. Kaan karslı
    Kaan karslı

    Facebook hesabım çalındı. İnstagramım bu hesabıma bağlıydı. Instagram hesabımı da bu şekilde çalabilirler mi?