İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook’da Beni Takip Eden ve Etmeyenleri Görme

Facebook profilime bakanlar artık gizli kalmayacak. Facebook, kurulduğu günden bu yana birçok özelliğini yeniledi. Bu özellik ile Facebook’ta sizi takip eden kullanıcıları görebiliyorsunuz. Instatakipci ekibi olarak bu yazımızda sizlere sizi takip eden kişileri nasıl görebileceğinizi anlatacağız. Facebook’ta Beni Takip Eden ve Etmeyenleri Görme oldukça basit.

Facebook Takip Özelliği Nedir?

Facebook takip özelliği, arkadaş olarak ekleyebilmenizin yanı sıra o kişi ile arkadaş olmadan takip edebilme şansını sizlere sunar. Genellikle ünlü kişilerin hesaplarına arkadaşlık isteği gönderilememekte lakin o kişileri takip edebilmekteyiz. Takip edebilme özelliğini ünlü kişiler kullanabildiği gibi her Facebook kullanıcı da istediği gibi kullanabilmekte.

Bunun yanı sıra Facebook, herhangi bir Facebook kullanıcısına gönderdiğimiz arkadaşlık istekleri, o kişi tarafından kabul edilmese dahi o kişiyi takip edebilme şansını da bizlere sunuyor.

Facebookta Beni Takip Edenleri Nasıl Görürüm?

Facebookta Beni Takip Edenleri Nasıl Görürüm?

Facebook’ta sizleri takip eden kişileri görmeniz için yapmanız gerekenler aslında oldukça basit. Aşağıdaki adımları izleyerek mobil ve masaüstünde Facebookta takipçileri açma işlemini gerçekleştirirsiniz. İphone veya Android mobil uygulamanız üzerinden veya masaüstünden facebook ta takipçi nasıl açılır işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  1. Telefonunuzda yer alan Facebook uygulamasını açın ve giriş yapın.
  2. Profil sayfanıza gelin.
  3. Kapak fotografının altında kalan “Arkadaşlarım” yazan listeye gidin.
  4. Burada yer alan ‘Daha Fazla’ butonuna tıklayın.
  5. Ardından bu kısımda yer alan ‘Takipçiler’ seçeneğini bulun.
  6. ‘Takipçiler’ seçeneği ile sizi takip eden kullanıcıları görüntüleyebilirsiniz. Bu görüntüleme işlemini istediğiniz zaman tekrar tekrar gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Facebook arkadaş listesi gizleme için yapmanız gereken tüm işlemleri başka blogumuzdan okuyabilirsiniz.

Eğer hiç takipçiniz yok ise Daha fazla seçeneği Arkadaşlar kısmında görünmeyecektir.

Facebook Takip Etme Ayarlamasını Düzenlemek Mümkün Mü?

Facebook bu kısımda sizleri tamamen özgür bırakıyor. İstediğiniz zaman sizi takip eden hesapları kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Tabii ki istediğiniz zaman yine takip edilme kısmını da kapatmanız mümkün. Eğer hesabınızı herkese açık olarak güncellemek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit:

  1. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  2. Açılan menüde ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmına gelin.
  3. Buradan ‘Herkese Açık Gönderiler’ kısmına tıklayın.
  4. Daha sonra ise ‘Beni Kimler Takip Edebilir’ seçeneğine girmeniz ve buradan ‘Herkese Açık’ kısmını seçmeniz gerekiyor.
facebook takipçi ayarları

Bu adımı da tamamladıktan sonra Facebook üzerinde herkes tarafından takip edilebilir hale gelmiş olacaksınız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yapmış olduğunuz bu ayarlamayı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Bu durumda da aynı adımlar ile ‘Beni Kimler Takip Edebilir’ kısmına geldikten sonra ‘Sadece Arkadaşlar’ kısmını seçerek, arkadaşınız olmayan kişiler tarafından takip edilmenizi sınırlayabilirsiniz.

Eğer daha fazla sorunuz varsa mutlaka Facebook Yardım sayfasına bir göz atın!

Facebook’ta Arkadaşımı Takipten Çıkarırsam Ne olur?

Facebook kullanıcıları istedikleri insanları takip etmekte ya da etmemekte tamamen özgür. Eğer arkadaşınızı takipten çıkarırsanız, o kişinin gönderileri sizin zaman tünelinizde artık gözükmez. Fakat korkmayın arkadaşınızın bu durumu fark etmesi biraz meşakkatli. Çünkü bunu fark edebilmesi için kendisini takip eden kişilere tek tek bakması gerekiyor. Ayrıca arkadaşınızı takipten çıkardığınıza dair herhangi bir bildirim kendisine gitmez. Arkadaşınızı takipten çıkarmak demek onu arkadaşlıktan çıkardığınız anlamına gelmez. O kişi ile Facebook üzerinde hala arkadaş kalırsınız. Sadece yukarıda da belirttiğimiz gibi o kişinin gönderileri sizin zaman tünelinizde gözükmez. Facebook profilime bakanlar artık gizli kalmayacak, profilinizi takip edenleri yazımız sayesinde rahatça görebileceksiniz.

Facebook’ta Takip Etmeyenleri Görme

Maalesef Facebookta sizi takip etmeyen kişileri görebileceğiniz bir özellik mevcut değil. Takip etmeyen kullanıcıları görmek için birçok uygulama çıksa da size önerecek kadar güvenilir bir uygulama ile karşılaşmadık. Bu sebeple sizi takip etmeyen kişileri göreceğiniz bir fonksiyon bulunmamaktadır.

Facebook sayfanızı geliştirmek ve yükseltmek için Instatakipçi Facebook takipçi satın al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sizi Facebook üzerinden takip edenleri görmek için çok basit yöntemler bulunmaktadı. Bunlar hakkında yazımızdan detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Facebook üzerinden sizi kimse takip etmesin istiyorsanız bunu tamamen kendiniz ayarlayabilirsiniz. Takip özelliğini kapatabilirsiniz.

Facebook üzerinden istediğiniz kişiyi takip ederek, zaman tünelinizde onların paylaşımların görünmesine izin verirsiniz. Sizi takip eden kişilerde kendi zaman tünellerinde sizin paylaşımlarınızı göreceklerdir.

Eğer Facebook hesabınızın gerekli koruma önlemleri ile güvence altına almazsanız hesabınız kolay bir şekilde çalınabilecektir.

Bu uygulama Facebook messenger bir mesajlaşma uygulamasıdır. Size Facebook arkadaşlarınız ile mesajlaşmanıza imkan tanır.

Facebook messenger uygulamasında görüntülü konuşma imkanı mevcuttur. İnternet bağlantınız yeterli ise kullanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook’da Beni Takip Eden ve Etmeyenleri Görme Hakkında 11 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

11 yorum

  1. Abdullah
    Abdullah

    Beni takip etmeyenlwri toptan silmek istiyorum varmıdır bir yolu

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bu isteğiniz için herhangi bir çözüm yolu yoktur. 3.parti uygulamalar bunu yaptıklarını söyleseler de sizlerden şifre isteyebilirler ve bu durum hiç güvenilir değildir.

  2. Yusuf Çapan
    Yusuf Çapan

    Beni takip edenleri bilmek istiyorum fakat bu özelliğin masa üstü açıklamasını koymuşsunuz .
    Mobil uygulamalar için yok

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bu konuda hizmet vermekte olan mobil uygulamalarda, cihazların uygulama marketlerinde bulunabilmektedir.

  3. Anıl
    Anıl

    Fecebookta takip ettim kişiler benim aktif olarak görmesini istemiyorum bunu nasıl yapabilirim.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Gizlilik ayarları üzerinden bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz.

  4. Rıfat çakır
    Rıfat çakır

    Facede ekli arkadaşımın beni takibi bıraktığını nasıl anlarım

  5. Fikrettin Samsunlu
    Fikrettin Samsunlu

    Fesbukda ekli olan arkadaşlarımın sayfama beğeni yapmayanlari nasil girebilirim

  6. hamza uslan
    hamza uslan

    Facebook Beni Kimler Takip Ediyor Nasıl Görebilirim?

  7. Hamit orman
    Hamit orman

    Facebook Takip Özelliğini Kapatabilir miyim?

  8. hayrettin kanık
    hayrettin kanık

    Facebook Beni Kimler Takip Ediyor Nasıl Görebilirim?