İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook’ta Hesap Dondurulduğu Nasıl Anlaşılır?

Sık sık hesap dondurma, hesap silme, hesap engelleme ya da hesap gizleme işlemi yapan kullanıcıların aslında hangi işlemi gerçekleştirdiği karıştırılabilmektedir. Örneğin, hesap dondurma işlemi yapıldığı zaman Facebook üzerinden hesap aramaları yapıldığında genellikle yazılan isim ve profil karşınıza çıkmaz. Bu, Facebook’ta hesap dondurma işleminin anlaşılması için en kolay yoldur. Ancak birçok farklı seçenek de söz konusudur. Peki bunlar nelerdir? Kolayca Facebook’ta hesap dondurulduğu nasıl anlaşılır? Bunun yanında Facebook Hesap Dondurma ve Kapatma Nasıl Yapılır? konusunda bilginiz yoksa diğer yazımızdan bilgi edinebilirsiniz.

Facebook’ta Hesap Dondurma Nedir?

Facebook’ta hesap dondurma işlemi, kullanılan bir profilin kısa süreli ya da süresiz olarak kilitlenip, ikinci kez giriş yapıncaya kadar hesabın kapalı olarak beklemesi işlemidir. Hesap dondurma, kimi zaman kullanıcıların yoğun dönemlerinde sosyal medya detoksu yaparken kullandıkları kimi zaman da hesabı kapatmayı düşünürken bir aylığına hesabı kapalı olarak beklettikleri bir yöntemdir. Kullanıcılar, hesap dondurma işlemini yaptıktan sonra genellikle 30 gün içerisinde tekrar profillerini aktif hale getiriyorlar. Peki, hesap dondurma işlemleri nasıl yapılıyor?

facebook'ta hesap dondurma nedir

Facebook’ta Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook üzerinden dondurma işlemi, akıllı telefonlar ya da tablet üzerindeki uygulamalardan sağlanmamaktadır. Dondurma işlemlerini genellikle birkaç senede bir değiştiren ve güncelleyen Facebook, web sitesi üzerinden yani masaüstü seçeneğiyle bu işlemin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Öncelikle hesap dondurma işlemi için hesaba kullanıcı adı veya mail adresi ve şifre ile giriş yapılması gerekir. Dondurma işlemi tamamlanırken Facebook tekrar şifre sormaktadır.  Bununla birlikle Facebook dondurma işlemlerini yaparken aşağıdaki sıralamaya dikkat etmek gerekir:

  • Facebook hesabınız açıkken menüden “Ayarlar” bölümüne girin.
  • Alt menü seçeneklerinin içinden “Gizlilik” menüsüne girin.
  • Açılan sayfada “Facebook Bilgilerin” adlı bölümünü göreceksiniz.
  • Bu kısımda “Hesabı Dondur” ve “Hesabı Sil” seçenekleri ekranda belirecektir.
  • “Hesabı Dondur” bölümü seçildikten sonra Facebook bazı sorular yöneltecektir.
  • Bu aşamada Facebook’un sorularını yanıtlamak, işlemin tamamlanabilmesi için gereklidir. Bu soruları hesabınızı dondurma nedenlerinizi ve tekrar açıp açmayacağınızı belirlemek için cevaplamalısınız.
  • Son aşamada işlem onaylayın ve böylece hesabınızı dondurabilirsiniz.
facebook hesap dondurma işlemi

Facebook’ta Dondurulmuş Hesap Görünümleri

Hesap dondurma işlemlerinin nasıl yapıldığına değindik. Şimdi, asıl konumuz olan Facebook’ta hesap dondurulduğu nasıl anlaşılır sorusuna yanıt verelim.

Facebook’ta hesap dondurulduğu zaman birçok farklı durum ortaya çıkar. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; dondurulan hesapla silinen hesapları bazen rahatça birbirine karıştırabilirsiniz. Bunların yanı sıra Facebook da herhangi bir kullanıcının hesabını askıya alabilir ve bu da aynı görünüme sebep olabilir. Dolayısıyla verilen donelerin kesinlikle hesabın dondurulduğunu kanıtlaması beklenemez.  Facebook’ta dondurulan hesapların profilin görünümünü aşağıdaki şekillerde görebilirsiniz:

  • Arkadaş listesinde görebilirsiniz ancak tıklayamazsınız.
  • Arkadaş listesinde görebilirsiniz ama profil resmini göremezsiniz.
  • Listede görünür ve tıklanınca açılan sayfada hesabın dondurulduğu yazısı çıkar.
  • Arkadaş listesinde görünmez.
  • Aramalarda çıkmaz.

Görüldüğü gibi sözü edilen bu durumlar, hesabın dondurulduğu anlamına gelebileceği gibi görüntülemeye çalışan kişinin engellendiği, hesabın silindiği ya da profilin Facebook tarafından askıya alındığı gibi anlamlara da gelebilir

Instagram Hesap Silme yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz..

facebook'ta dondurulmuş hesap

Facebook’ta Hesap Dondurma Süresi Var mı?

Facebook üzerinden yapılan dondurma işlemi geçici olarak yapılan bir işlemdir. 30 gün içerisinde hesap tekrar aktif edilmediği takdirde, Facebook hesabı tamamen silecektir.  Hesabı tekrar aktive etmek ve kullanıma sokmak gibi bir düşünceniz varsa mutlaka bu 30 günü doldurmadan hesabınızı tekrar aktif hale getirmeniz gerekecektir. Bu sistem yalnızca Facebook’ta değil, birçok web sitesi ve sosyal medya uygulamaları tarafından da aynı şekilde uygulanmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Öte yandan hesap dondurduktan sonra yeniden hesabı aktifleştirmek için bir bekleme süresi de yoktur. Hesabı dondurduktan sonra saniyeler içinde yeniden açabilirsiniz. Ancak bu noktada şuna dikkat etmelisiniz. Aynı günde dondurulup tekrar açılan hesap için tekrar dondurma işlemi 12 ya da 24 saat beklemeden sonra yapabilirsiniz.

Bir Facebook Hesabını Kaç Kez Dondurabilirim?

Facebook üzerinden kullandığınız hesapları, kullanıcı isteğinize göre dondurulabilirsiniz ve yeniden kullanıma açılabilirsiniz. Bunun için çok fazla kriter yoktur. Facebook, hesap dondurma işlemine herhangi bir kısıtlama getirmez. İstediğiniz zaman hesabınızı dondurabilirsiniz ve istediğiniz zaman tekrar aktive edebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir sayı ya da süre sınırı da yoktur. Kullanıcı hesabını istediği koşullar altında ve istediği sayıda dondurma hakkına sahiptir. Ancak hesap dondururken, özellikle gün içinde, işlemin tekrarlanması durumunda dikkatli olmak gerekir. Bunun dışında Facebook üzerinden hesap dondurma işlemi için başka bir kısıtlama yoktur.

Sonuç

Yazımızda sizin için “Facebook’ta hesap dondurulduğu nasıl anlaşılır?” sorusunu yanıtlamaya çalıştık. Kısaca belirtmek gerekirse, dondurulan hesaplar genellikle silinen ve askıya alınan hesaplarla aynı özellikleri gösterebilir. Dolayısıyla eğer net olarak hesabın dondurulduğuyla ilgili bir belirteç yoksa hesap dondurulmuş da olabilir, kapatılmış da. Yazımızda sıralanan bilgiler doğrultusunda hesabınızı dondurabilir ya da bir profil sahibinin hesabını dondurup dondurmadığını anlayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dondurulan Facebook hesabının tekrar aktif hale getirilmesi, kullanıcı adı ya da mail adresi ve şifre kullanarak hesabı açarak gerçekleşir. Hesabı aktifleştirmek için başka herhangi bir işleme gerek yoktur.

Ne yazık ki dondurulduktan sonra tekrar aktifleştirilmeyen hesaplar tamamen silineceği için hesabınızda kalan belge veya resimlere ulaşmak mümkün değildir.

Facebook hesabı dondurulduktan sonra şifre unutulduğu takdirde normalde de geçerli olan “şifremi unuttum” uygulaması geçerli olacaktır. Bu durumda kullanıcı adı veya mail adresinizi yazarak şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.

Kapatılan hesapların kullanıcı isimleri tekrar alınamazlar kısacası kullanılamazlar.

Engellendiğimizi anlamak için en iyi yöntem arama yöntemidir. Sizi engellediğini düşündüğünüz kullanıcının adını soyadını yazarak arama yapınız. Arama sonuçlarında veya gelişmiş aramalarda kullanıcının profilini göremiyorsanız, bu kişi sizi engellemiş anlamına gelir.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook’ta Hesap Dondurulduğu Nasıl Anlaşılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 38 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Merve tosun
    Merve tosun

    Merhaba instagram hesabım kapatıldı yardımcı olurmusunuz herhangı bir linke felan tıklamadım sorun ise başkasını taklit ettıgimden dolayı kapatıldıgı yazıyor form doldurdum kimlik resmımı attım maılden cevap geldı tekrar kendımı ve kımlıgımın resmını gosteren resım cekıp attım 3 gün oldu hala dönüş olmadı yardımcı olabılırmısız bunun sebebi nedır tekrar gerı alabilirmiyim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar işlemler genelde 10 gün içinde gerçekleşir, bu süre bazen 1 aya kadar çıkabilir.