İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Google Haritalar Yorum Silme İşlemleri

Google Haritalar yorum silme işlemi direkt olarak yapılamaz ama bazı alternatif yollar ile Google haritalar yorum kaldırmak mümkündür.

Google, geçerli ve mantıklı bir sebep olmadıkça işletmelerin yorumlarını silmekten yana değildir. Gerçek kullanıcıların yaptığı yorumlar sayesinde insanlar, firmalar arasında seçim yapabilmektedir. Sistemi suistimal eden kişiler gerçek kullanıcılara kötü yorumlar yaptırarak bir işletmenin internet hayatını bitirebiliyor. Böyle bir durumda 3 seçeneğiniz var;

Neden Google Haritalar Yorumlarını Silmelisiniz?

Google haritalarda işletmeniz için yapılan yorumları silmeniz için birçok sebep bulunuyor.  Öncelikle potansiyel müşterileriniz işletmenizden hizmet almadan evvel yorumları okuyacak. Burada bulunan kötü niyetli veya alakasız yorumlar işletmenize zarar verebilir.

Google yorumları silme işlemi işletmeler tarafından çok tercih edilmemektedir. Birçok işletme sahibi bu işe vakit harcamıyor ve kötü yorumların işletmesine zarar vermeyeceğini düşünüyor ama internet kullanıcılar Google’da yer alan yorumlara çok önem veriyorlar ve bu işletmeden hizmet alma kararlarını önemli ölçüde etkiliyor.

Google yorum silme işlemini yapmanız için bazı geçerli nedenleri hemen aktaralım;

  • Marka İtibarı: İşletmeniz için yapılan Google yorum seçeneklerinin tamamı markanızın itibarını belirler. Potansiyel müşterilerinizin gözünde işletmenizi itibarının yüksek olmasını ve hizmet bölgesinde iyi anılmasını istiyorsanız Google Haritalarda bulunan bazı yorumları silmeniz gerekiyor.
  • Google SERP Sıralaması: Google haritalarda yapılan yorumlar web sitenizin SERP sıralamasını etkileyebilir. Google bazı yorumları kullanıcı deneyimini geliştirmek adına dikkate alır. Mesela yorumlarda “En iyi”, “En kaliteli” gibi ifadeler varsa web sitenizi öne çıkarabilir.  Bunun yanında “En Kötü” gibi yorumlarda sıralamanızı düşürebilir. Bu nedenle olumsuz yorumları silmeli ve web sitenizin sıralamasını dolaylı olarak düşmekten kurtarmalısınız.
  • Görünürlük: Google Haritalar servisinde yorum   sayısı, yorumların olumlu veya olumsuz olması ve değerlendirme gibi kriterleri ile birlikte işletmelerin görünürlüğü belirlenir. Bu nedenle kötü yorumlar işletmenizin daha az potansiyel müşteriye görünmesine yol açar. Bu durumun önüne geçebilmek için Google yorumlarının bir bölümünü silmeniz gerekecektir.
  • Müşteri Sayısı: Yerel bir işletmeden hizmet almak isteyen kullanıcılar yorumlara bakarlar. İşletmeniz hakkında kötü yorumlar varsa bu müşteri kaybetmenize yol açabilir. Bu nedenle Google Haritalarda yer alan yanlış, karalayıcı ve kötü yorumların silinmesini isteyebilirsiniz. Bu müşteri sayınızın artmasını sağlayacaktır.
google yorumları silinir mi

Google Yorumları Silinir Mi?

Google Maps yorum silme kolay değildir. Bir işletme sahibi olarak işletmeniz hakkında yapılan yorumlar üzerinde yapabileceğiniz bir müdahale bulunmuyor.

İşletmenize gelen yorumlara ancak siz işletme sahibi olarak cevap verebilir ve müşterinizin deneyimini olumluya çevirmesi için kriz yönetimi stratejilerini uygulayabilirsiniz.

İşletmelerin yorum silmesi Google Haritalar üzerinde mümkün görünmüyor. Ancak bu konuda ümitsiz hissetmenize gerek yok. Google Haritalar üzerinde işletmenizle ilgili yorumların silinmesi için izleyebileceğiniz bazı yollar var. Google işletmeler için teknik olarak iki farklı yorum silme tekniği bulunuyor;

  1. Yorum Sahibinin Yorumu Silmesi: Google Haritalar üzerinde yapılan yorumları silme hakkı yorum sahibine aittir. İşletmenize yapılan kötü bir yorum varsa yorumu yapan kişi ile iletişime geçerek yorumu silmesini isteyebilirsiniz.  İlerleyen süreçte bu konudan bahsedeceğiz.
  2. Google Tarafından Yorum Silinmesi: Google Haritalar üzerinde yer alan yorumlarda Google politikalarının ihlal edildiği durumların tespit edilmesi ile yorumlarınız Google tarafından silinebilir. Google’ın yorumlarınızı silmesi için kendisi ihlali tespit edebilir veya farklı yöntemlerle siz bunu Google’a bildirebilirsiniz. Sahte yorumlar varsa bu durumda Google ile iletişime geçerek bu konuda işlem yapılmasını isteyebiliyorsunuz.

Google’da işletmeniz için yapılan olumsuz ancak gerçek deneyime sahip yorumları sildirmenin tek yolu müşterilerden geçer.

Google Kendi Yorumlarını Silme Adımları

Google hesabı sahibi olan tüm internet kullanıcıları ziyaret ettiği web sitelerinde ya da Google servislerinde yorum yazma şansına sahiptir. Bir işletmeye ait Google profilinde yorum yapabilir yani işletmenin Google Haritalar profilinde yorumlarınızı oluşturabilirsiniz.

İşte Google harita yorum silme işlemi kişisel kullanıcılar için şöyledir;

  • Öncelikle Google Haritalar uygulamasına giriş yapın.
  • Tarayıcınızda sol üst bölümde yer alan Menü simgesine girin.
  • Burada karşınıza çıkan seçeneklerden “Katkılarınız” sekmesine tıklayın.
google haritalar katkılarınız butonu
  • Ardından “Yorumlar” butonuna gelin.
  • Bir yorumu silmek istiyorsanız bu yorumun hemen yanında yer alan “Diğer” butonuna basın.
  • Karşınıza gelen ekranda “Sil” ile “Düzenle” seçeneklerini göreceksiniz. Buradan yorumunuzu ister silebilir ister düzenleyebilirsiniz.

Google Maps yorum silme işlemi kişisel kullanıcılar için bu kadar pratiktir.

Google İşletmeler İçin Yorum Silme Adımları

Bazen Google işletmeniz için olumsuz yorumlar yapılabilir. Bu durumda Google işletmenize yorum yapan kullanıcıların yorumlarını silmeniz için bazı yollar bulunuyor.

Öncelikle bir işletme Google yorumunu kaldırmak için silme seçeneğini kullanamaz. Google profilinizde yer alan bir yorumu silmek için kullanıcıdan ya da Google’dan destek almalısınız.

Google işletme yorumları silme konusunda şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Yorumlara Yanıt Verme: Google Haritalar üzerinde işletmeniz ile ilgili yapılan yorumlara yanıt verebilirsiniz. Bu sayede müşterileriniz tekrar size olumlu bakabilir. Bu sayede yorumlarını değiştirmelerini ya da tamamen kaldırmalarını sağlayabilirsiniz. Olumsuz yorum yapan kullanıcılara bir çözüm sağlayın ve bunu yapacağınızı garanti eden bir yanıt verin.  Kullanıcılar geri bildirim alırsa müşteri deneyimi gelişir ve yeni müşteri kitlenizin gözünde de itibarınız artar.
  • Yorum Düzenlemesi Talep Etme: Hesabınıza gelen yorumları düzenlemeyi talep edebilirsiniz. Google yorum yazma işini yapan müşterileriniz ileride yorumu düzenleyebilir ve deneyimini olumluya çevirebilirler.
  • Geri Bildirim Alın: Google üzerinde yorum yapan kullanıcılar için artık sorunu çözmeniz söz konusu olabilir. Bir hamle yapın ve onlara işletmeniz hakkında hala olumsuz düşüncelere sahip olup olmadıklarını sorun.  Bunu takip araması, mail gönderimi veya bizzat işletmenize davet gibi yollarla yapabilirsiniz. Bu sayede geri bildirim ile müşterinin size bağlanmasını sağlayabilirsiniz.  
  • Google’a Yorumu Bildirme: İşletmeniz için Google’da yapılan bir yorumu beğenmediyseniz Google yorum sildirme işlemini platformun kendisine bırakabilirsiniz. Bu durumda hemen Google Destek ekibi ile iletişime geçin ve yorumun gerçeği yansıtmadığı konusunda onlara bilgi verin. Bu sayede yorumu bizzat Google’ın silmesini sağlayabilirsiniz.
google haritalar yorum işaretleme

Google Haritalar Yorum İşaretleme Nedir?

Google harita yorum silme ne yazık ki yapılabilecek bir işlem değildir. Bu noktada işletmelerin kullanabileceği yollardan biri Google’dan yorumu silmesini istemek olur. Burada da Google’a bildirim yapılması gerekir.

Google Haritalar yorum işaretleme, Google inceleme politikalarına uymayan ya da sahte olduğu ortada olan yorumlar konusunda Google’ı uyarmaktır. İşletme sahipleri Google’da yapılan yorumlar hakkında bu durumlarda yorumun silinmesini isteyebilirler.

Google Haritalar üzerinde yer alan yorumlar işaretlendiğinde arama motoru yorumu değerlendirir ve sizi haklı bulursa işletmenize ait olumsuz yorum silinebilir. Yorum işaretleme işlemini nasıl yapacağınızı detaylı olarak ele alalım:

  1. Google da yorum silme işlemi için mutlaka bildirimde bulunmanız gerekiyor.
  2. Haritalarda işletme profilinize giriş yapın. İşaretleyeceğiniz yorumu bulun. “Diğer” butonuna tıklayın.
  3. Ardından “Uygunsuz olarak işaretle” seçeneğini seçin. Bu şekilde haritalar yorum işaretleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Google Maps konum ekleme yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Google Haritalarda Yorum İşaretleme Nasıl Yapılır?

Haritalar üzerinde yer alan yorumları işaretlemeniz çok zor değildir. Öncelikle yorumla ilgili bildirim bulunmak için kısa bir rapor doldurmalısınız. Bu süreçte Google’ın size bilgi verebilmesi için mail adresinizi girmeniz gerekiyor.

Google yorumlarım bölümünde işletmeniz için yapılan yorumları silmek istiyorsanız bazı adımları geçmelisiniz. Google yorum kaldırma süreci şöyle yürür;

  1. İlk aşamada Google Haritalar platformundaki hesabınız ile birlikte işletmenizi tespit edin.
  2. İnceleme durumlarını Google yorumlar bölümünde görmenize izin veriyorlar.
  3. İnceleme bölümünün hemen sağ kısmında üç dikey şekilde nokta bulunuyor. Bu noktalara tıklayın.
  4. Daha sonra “Rapor İncelenmesi” butonuna tıklayarak devam edin.
  5. Burada sizlerden yorumun neden yanlış olduğunu belirlemenizi ve bu seçeneği işaretleyerek Google’a bildirmenizi isterler.
  6. Bu işlemi yapın ve Google incelemesini bildirmiş olun.

Kullanıcılardan Yorum Silmeleri Nasıl İstenir?

Google Haritalar üzerinde işletmeniz hakkında yorum yapan kullanıcılardan yorumlarını silmelerini isteyebilirsiniz. Öncelikle bunun için Google yorum yapanı bulma sürecini tamamlamanız gerekiyor.

Google yorum yapma özelliğini isimsiz olarak yapmaya izin vermiyor. Google’da işletmeniz için yorum yapan her kullanıcının isim bilgilerini ve mail adresini bulabilirsiniz. Bu nedenle çeşitli yollarla kullanıcılara ulaşabilir ve yorumları silmelerini isteyebilirsiniz.

Bu bölümde Google İşletmem yorum sildirtme işlemini kullanıcılardan nasıl isteyeceğinizi aktaracağız;

kullanıcılar ile nasıl iletişime geçilir

Kullanıcılar ile İletişime Nasıl Geçilir?

  • Yorumu Yanıtlayın: Bir kullanıcının yorumunu kaldırmasını veya düzenlemesini istiyorsanız en basit ve etkili yollardan biri yorumlara yanıt vermektir. Müşterinize bir çözüm sunarak ya da ondan özür dileyerek yorumu silmesini sağlayabilirsiniz.
  • Müşteriye Yorum Silme İsteği Yollama: Kullanıcılar genellikle olumsuz deneyimleri ortadan kalksa dahi yorumları silmek için uğraşmaz. Bu nedenle sizler müşteriye yorum silme isteği yollamalısınız. Bunun için müşterinize yorumu kaldırma isteğini iletecek bir silme isteği yollayabilirsiniz. Bunu yaparken başka bir talep istemeyin ve olumsuz bir ifade kullanmayın.  Ayrıca bu talebi yollamadan önce kullanıcının sorununu çözün ve ona olumlu deneyim yaşatın.
  • Geri Bildirim Sunma: Müşteriniz bir yorum yaptıysa ona geri bildirim yapın ve sorununu böylece çözün. Daha sonra müşterinizi hizmetlerinizden tekrar yararlanmaya teşvik edin.  Bu sayede müşterilerinize görüşlerine değer verdiğinizi hissettirebilirsiniz. Geri bildirimlere hızlı yanıt verirseniz marka itibarı artar ve müşterinizin yorumu silme olasılığı da yükselir.
  • Müşteriyi Arama: Google Haritalar yorumlarında müşterilerinizin adını görebilirsiniz. İşletmenizin datasında müşterilerinizin iletişim bilgileri olabilir. Bu durumda müşterilerinizi arayabilir ve olumsuz yorum yapma nedenini sorabilirsiniz. Ayrıca ona bir daha bu durumu yaşatmayacağınızı da ifade edebilirsiniz. Kullanıcıların %77’si Google Haritalar üzerinde bir işletme hakkında üç aydan sonraki yorumlara göz atmıyor.  Ayrıca markanızın 4 yıldızdan düşük bir değerlendirme almaması da önemlidir. Müşterinizi aradıktan sonra problemi direkt çözebilir ve yorumunu silmesini isteyebilirsiniz.
  • Yorumun Sahte Olup Olmadığına Bakma: Yapılan bir yorumun gerçek olup olmadığını da takip etmeniz gerekiyor. İnternet üzerinde işletmeniz hakkında sahte yorum olabilir. Bu yorumu botlar, kullanıcılar veya rakipleriniz yapmış olabilir.  Bir yorumdan şüphe duymanız halinde kişisel Google hesabınız ile Google Destek üzerinden iletişim kurarak yardım isteyebilirsiniz. Hiçbir ayrıntı bulunmayan yorumlar, çok genel olarak bulunan yorumlar, kullanıcıların profilinin tam olmadığı yorumlar sahte olabilir. Bu durumlarda Google haritalar şikayet sonucu sahte yorumunuzu silecektir.

Google yorum yapan bulma burada işe yarar. Sizler kullanıcı ile iletişime geçerek öncelikle yorumu değiştirmesini veya silmesini isterseniz süreç kısa süre içinde tamamlanır. Bunun dışında ancak Google yönetimi işletmenize ait yorumları silebilir.

google sahte yorumlar

Google Sahte Yorumlar Nasıl Silinir?

İşletmeniz Google üzerinde birçok kişiden yorum alabilir. Yorumun olumlu olması yanında olumsuz olması da çok yaygın bir durumdur. Google sahte yorumlar işletmenize zarar veren ve kaldırılması zor olan yorumlardır. Yine de bu yorumlarla başa çıkmanın belirli yolları bulunuyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?
Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Gmail hesap silme işlemleri iki aşamada ele alınan bir konudur. İlk olarak Gmail hesabını tamamen kapatarak, verilerinizi silme işlemi yer almaktadır....

Gmail Şifresi Değiştirme Nasıl Yapılır?
Gmail Şifresi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Sizde Gmail hesap aç ile ilgili tüm detayları öğrenmek ister misiniz? Gmail uygulaması kullanıcılarına kolay iletişim ve dosya paylaşımı sağlayan elek...

Google yorumlar üzerinde katı bir filtre ile hizmet veriyor. Bu duruma rağmen sahte yorumları önleyecek kusursuz bir sistemi bulunmuyor. Bu nedenle rakipleriniz siyah şapka SEO teknikleri kullanarak işletmeniz için sahte yorumlar yazabilirler.

Google sahte yorumlar için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Kanıtlar Sunarak Google’ın Silmesini Sağlayın: İşletmeniz sahte yorum aldıysa bunun için Google ile iletişime geçebilir ve yorumun sahte olduğunu aktarabilirsiniz. Bunun için yorumun sahte olduğunu gösteren somut kanıtlara ihtiyacınız var. Sizden alınan bir ürün hakkında yorum varsa bu ürünü satmıyorsanız bunu belirtebilirsiniz. Bunun için ekran görüntüsü kullanabilirsiniz. Bir yorumun sahte olduğunu gösteren tüm belgeleri Google’a iletebilirsiniz. Google genellikle kullanıcı deneyimine önem verir ve kullanıcılara pozitif ayrımcılık yapar. Bu nedenle savunmanız ve kanıtlarınız iyi olmalıdır.
  • Sosyal Medyada Bu Durumu Duyurun: Google muhtemelen sahte yorum da olsa size olumsuz yanıt verebilir. Bu durum bir saldırı haline geldiyse sosyal medyada bunu paylaşabilirsiniz. Twitter, Instagram gibi birçok platformda işletme hesabınızdan bu durumu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken durumun gerçek olmadığını söyleyin ve müşteri kitlenizin bunu bilmesini sağlayın. Bu sayede samimiyetinizi anlayan kitleniz olumsuz yorumlara inanmaz. Aynı zamanda kanıtları Google kabul etmese de müşterilerinizle paylaşabilirsiniz.  Sosyal medya ile insanları ikna ederek işletmenizin itibarını koruyabilirsiniz.
  • Online İtibar Yönetimi Hizmetinden Yararlanın: Arama motorlarında, sosyal medyada kısaca dijital ortamda işletmeniz hakkında olumsuz durumlar varsa online itibar yönetimi desteği ile bu durumu aşabilirsiniz. Online müşteri ilişkileri, bilişim hukuku, sosyal medya pazarlaması, Google yorumları ve değerlendirmeleri gibi birçok konuda kriz anlarında bu sayede çözüm alabilirsiniz. Olumsuz yorumları Google silmediyse ve sahte olan yorumlarınız varsa online itibar yönetimi hizmeti alabilirsiniz. Bu hizmet ile Google, sosyal medya ve diğer platformlardaki sahte yorumlar yönelik profesyonel bir ekip desteği alabilirsiniz.  Profesyonel bir destek ile Google’la tekrar iletişime geçerseniz sahte yorumu sildirme olasılığınız da yükselir.
silinemeyen yorumlar ile ilgili ne yapılmalı

Silinemeyen Yorumlar ile İlgili Ne Yapılmalı?

İşletme hesabınızda yapılan Google yorumlarını silmeniz mümkün olmayabilir. Bunu yapabilmek için kullanıcıya ulaşmak ve Google ile iletişim kurmak gerekir. Bu iki yolla da yorumu silemediyseniz Google Haritalar silinemeyen yorumlar için yapılabilecek bazı işlemler bulunuyor.

Öncelikle Google üzerinde yapılan değerlendirmelere yönelik yapabileceğiniz pek bir şey bulunmuyor. Ancak yorumlar söz konusu olduğunda yapabileceğiniz etkili stratejiler var. Öncelikle burada yapılması gereken marka itibarını korumaktır.

İşletmenizin marka imajını korumalı ve potansiyel müşterileriniz ya da mevcut müşterileriniz gözünde olumsuz yorumları değersiz hale getirmelisiniz.  Bunun için yapabileceğiniz birkaç strateji konusunda hemen detayları iletelim;

  • Yorumlara Olumlu Geri Bildirimde Bulunma: Kullanıcılar işletmeniz için bir olumsuz yorum yaptığında bunu tersine çevirmenin ilk adımı olumlu geri bildirimde bulunmaktır. İnsanlar dikkate alındıklarını bilirlerse yorumlarını gözden geçirebilirler. Ek olarak diğer kullanıcılar olumsuz deneyimleri düzeltmek için çalıştığınızı görürse olumsuz yorum işletmeniz için artıya dönüşebilir. Bu nedenle yorum sahibine dönüş yaparken özür dileyin, deneyimini olumluya çevirmek için size bir fırsat vermesini isteyin. Unutmayın, bu hamle sadece gerçek yorumlarda ve müşteri deneyimlerinde işe yarayacaktır.
  • Sahte Yorumlara Karşı Potansiyel Müşterilerinizi İkna Etme: Google Haritalar bölümünde her işletme sahte yorumlar alabilir. Bu yorumları genellikle rakipler yapar veya bazı siyah şapka SEO uygulayıcıları bu işi yönetebilirler.  Bu durumda potansiyel müşterilerinizi yorumun sahte olduğuna ikna edebilirsiniz. Mesela paket servis hizmeti veren bir gıda işletmeniz var ve bir kişi yemeğinizi kötülemiş. Bu yorum sahteyse sipariş bilgilerine ait görseli paylaşarak sizden sipariş vermediklerini kanıtlayabilirsiniz. Bu yeni müşteri adaylarının sahte yorumları dikkate almamasını sağlar.
  • Daha Fazla Olumlu Olumlu Yorum Alma: Google çok fazla sayıda yoruma ve değerlendirmeye sahip işletmeleri ön plana çıkarır. Bir hizmetten her kullanıcının memnun olması gerçekçi bir durum olmaz. İşletmenizden memnun olanlar kadar olmayanlar da olacaktır. Ancak burada yorum sayınız ve olumlu yorum oranınız önemlidir. Mesela 10 tane yorumunuz varsa ve 3 tanesi olumsuzda bu işletmenizin olumsuz değerlendirilmesine yol açar. Ancak 100 yorumunuz varsa ve 5 tane olumsuz yoruma sahipseniz bu yorumlarınızı okuyanlar için problem olmayacaktır. Bu nedenle müşterilerinizden olumlu deneyimlerini değerlendirmek için puanlama ve yorum talep edebileceğiniz teknikler geliştirebilirsiniz.
  • Yorum Hizmetleri Satın Alma: Birçok işletme Google Haritalarda ön plana çıkabilmek için yorum hizmeti satın almayı tercih eder. Bu durumda genellikle görev sitelerindeki kullanıcılar işletmenize yorum yaparak sizi ön plana çıkarmaya çalışır. Bu olumsuz yorumların etkisini azaltabilir. Ancak bu hamle Google değerlendirme süzgecinden geçmeyebilir. Google yakınınızda olan ve bir anda değil, belirli bir zaman dilimine yayılmış şekilde olan gerçekçi yorumları kabul eder. Bu nedenle yorum hizmeti satın almak işletmenize zarar verebilir. Bu hizmeti almak yerine online itibar yönetimi konusunda profesyonel bir ekipten destek alabilirsiniz.
  • Müşterilerinizi Takipte Kalın: Müşteri hizmetleri konusunda yapılan bir araştırma müşterilerin %85’inin 3 aydan daha uzun süreli olan Google yorumlarının değersiz olduğuna inandığını ortaya koyar. Bu nedenle güncel yorumlarınızın olumlu olmasına odaklanırsanız bu durumu lehinize çevirebilirsiniz. Ancak müşteri kitlenizin %52’si de 4 yıldızdan düşük bir dereceniz varsa işletmenizden hizmet almaktan vazgeçebilir. Bu nedenle hem yıldızınızı arttırmak hem de olumsuz deneyime sahip müşterilerinizin deneyimini olumluya çevirmek için onları takipte kalmak zorundasınız. Her zaman onlarla iletişimde kalın ve onlara tekrar ürünlerinizle ilgili benzersiz bir deneme yaşama fırsatı verin

Google Yorumları İçin Yasal İşlem Başlatmak Mümkün mü?

Bir yorum için yasal işlem başlatmak uğraş ve maddiyata gerektirse de işletmenizin geleceği için çok önemlidir. 1 kötü yorumun bile profilinizde yarattığı etki yüzünden potansiyel müşterilerinizi kaybedebilirsiniz. Sizden hizmet almayan kullanıcılar işletmeniz hakkında yorum yapıyorsa yasal anlamda hakkınızı arayabilirsiniz.

Hizmet almayan kullanıcı: İspat etmek zor olsa da sizden hizmet almayan kullanıcının yorumunu sildirebilirsiniz. Ayrıca yorum sildirmekle kalmayıp sizin işletmenizi karaladığı için dava açmanız mümkün. Fakat uzun sürmesinden, maddiyat ve uğraş gerektirmesinden dolayı çoğu insan bu yolu tercih etmekten kaçınıyor.

Google Maps Sokak Görünümü Kullanımı hakkında detaylı bilgi yazımızda!

Yorumun gerçek olmadığını kanıtlayamadığınız sürece yorum silmek çok zahmetli ve imkansızdır. İşletmeler, yorum kapatma gibi bir özelliğe sahip olmadığı için elinden gelenin daha iyisini sunmak zorundadır. Google Haritalar yorum silme işlemine ihtiyaç kalmaması için işinizi çok iyi yapmalı ve sektörünüzde çok rekabetçi insanlarla sorun yaşamamalısınız.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Google Maps API Key

SEO ile Google’da üst sıralara çıkmak için SEO Destek kategorisi yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Haritalar servisinde hizmet sağladığınız konumunuzu ya da direk olarak işyeri konumunuzu oluşturarak, firmanız için güven yolu sağlayabilirsiniz.

Haritalarda yer alan konumlara, Google hesabına sahip olan tüm kullanıcılar kolay bir şekilde yorum yapabilmektedir.

Konumlarınıza gelen yorumları silmek için şikayette bulunmanız ve bu yorumun asılsız olduğunu bildirmeniz gerekir.

Yaptığınız yorumu bulun ve sola doğru bir defa kaydırın, Kaydırdıktan sonra karşınıza yanıt verme ve kırmızı renkli silme işareti çıkacak. Buradan kırmızı renkli çöp kutusu sembolüne tıklayarak eklediğiniz yorumu silebilirsiniz. Instagram hesabınızı silmek için silme linkine tıklayabilirsiniz.

Web üzerindeki profil sayfanızda, Profili Düzenle simgesine tıklayın.
Sonra yorumlar seçeneğine tıklayın.
Uygunsuz Yorumları Gizle seçimini aktif hâle getirerek Instagram’ın belirlediği kelime veya terimleri kullanarak yorumlarınızda filtreleme ekleyebilirsiniz.

Paylaştığınız gönderinin altında yer alan yorumun tümünü göster seçeneğine tıklayın. Üstte taşımak istediğiniz yorumun üzerine basılı tutarak sola doğru kaydırın. Açılan menüden raptiye (tuttur) sembolüne dokunun.
Böylece seçtiğiniz yorum, paylaştığınız gönderiye yapılan yorumlar arasında en üste taşınacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Google Haritalar Yorum Silme İşlemleri Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. kubra ela
    kubra ela

    Google Haritalar Yorum Silme İşlemleri konusunda oldukça yararlı bir içerik oluşturmuşsunuz. Çok teşekkürler..

  2. elif nur dönmez
    elif nur dönmez

    Google Haritalara Kimler Yorum Yapabilir?