İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Hikayenize Ekleme Yapmadan Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Eklenebilir? 

Hikayelerle beraber hayatımıza giren Instagram Öne Çıkanlar birçok profilin olmazsa olmazlarından oldu. 24 saat sonra kaybolan hikayelerini kalıcı hale getirmek isteyen kullanıcılar, Instagram öne çıkanlar sayesinde bu hikayeleri profillerine sabitleyebilmeye başladı. Tabii ki bu özellik de sosyal medya içerik yönetimi ve dijital pazarlama faaliyetleri de göz önünde bulundurulduğunda, oldukça etkili bir pazarlama aracına dönüştü. Gelin, bugünkü yazımızda Instagram öne çıkanlar ve Instagram hikâye öne çıkarma nasıl yapılır ve hikayenize ekleme yapmadan Instagram öne çıkanlar ekleme nasıl yapılır beraber öğrenelim.  

Instagram Öne Çıkanlar Nedir? 

Instagram öne çıkanlar, profilinizin en üstünde yer alan ve geçmişte paylaştığınız hikayelerden seçtiklerinizi gösteren bir bölümdür. Bu bölüm, profilinizi ziyaret edenlere en iyi anılarınızı ve içeriğinizi sunmak için ideal bir yoldur. 24 saat sonra silinmesini istemediğiniz hikayelerinizi bu bölümde takipçilerinizle sergileyebilirsiniz. 

Örneğin, bir restoran işletmesiyseniz ve sürekli menünüzle ilgili sorular alıyorsanız, “Menü” adı altında bir Instagram öne çıkanlar başlığı açabilir, menünüzü takipçilerinizle kalıcı olarak paylaşabilirsiniz. Ayrıca, eğer bir içerik üreticiyseniz ve sürekli linklerle ilgili soru alıyorsanız, “Ağustos Ayı Linkleri” başlığında bir Instagram öne çıkanlar açabilir, takipçilerinizi buraya yönlendirebilirsiniz. Bu sayede hem zamandan tasarruf etmiş olursunuz hem de profilinizde bir ahenk hüküm sürer.  

Peki, bu öne çıkanlara fotoğraf ekleme hakkımız sınırsız mı? Maalesef ki değil. Gelin yazımızın devamında bu sorunun cevabını beraber arayalım. 

Instagram Öne Çıkanlara Kaç Hikâye Eklenebilir? 

Hiçbir şey sınırsız olmadığı gibi maalesef ki Instagram öne çıkanlar da sınırsız değil. Bir öne çıkan başlığına en fazla 100 tane hikâye ekleyebilirsiniz. Eğer bu sınırı tamamlarsanız, Instagram size bir bildirim gönderir ve en eski hikâyeyi silmek isteyip istemediğinizi sorar. Bu durumda tabii ki karar size kalmış. İsterseniz eskileri silerek aynı Instagram öne çıkanlar başlığına ekleme yapmaya devam edebilirsiniz. Eğer o hikayelerin de profilinizde kalması gerekiyorsa, benzer bir başlıkla yeni bir Instagram öne çıkanlar açıp hikayelerinizi oraya eklemenizi tavsiye ederiz. 

Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Oluşturulur? 

Öne çıkanlara fotoğraf ekleme yapabilmemiz için öncelikle Instagram öne çıkanlar nasıl oluşturulur öğrenmemiz lazım. İşte Instagram öne çıkarılanlar oluşturabilmeniz için gereken adımlar:  

  1. Önce profilinize gidin ve “Öne Çıkanlar” seçeneğine tıklayın. 
  2. “Yeni” butonuna tıklayın. 
  3. Daha sonra öne çıkanlar için bir kapak fotoğrafı ve başlık seçin. Daha sonrasında hoşunuza gitmezse Instagram öne çıkan hikaye kapak değiştirme işlemi yapabilirsiniz.
  4. Ardından eklemek istediğiniz hikayeleri seçin. 
  5. Son olarak “Bitti” butonuna tıklayın. 

Hikayenize Ekleme Yapmadan Instagram Öne Çıkanlar Kapağı Nasıl Eklenir? 

Öncelikle Instagram, Instagram öne çıkanlar kapak fotoğrafı eklemek için sizin seçtiğiniz hikayelerden öneriler sunar. Ama tabii ki, bu tek tercihiniz değil. Öne çıkanlar kapağı eklemek için Instagram hikayelerinizi kullanmak zorunda değilsiniz. Kendi galerinizden istediğiniz resmi ekleyebilirsiniz. Gelin, Instagram öne çıkanlar kapağı nasıl eklenir, adım adım öğrenelim:  

  1. Profilinize gidin ve “Öne Çıkanlar” seçeneğine tıklayın. 
  2. Sonra düzenlemek istediğiniz öne çıkanlara tıklayın. 
  3. “Kapak Düzenle” seçeneğine tıklayın. 
  4. Galerinizden bir fotoğraf seçin veya Canva gibi bir platformda kapak tasarlayın. 
  5. Son olarak “Bitti” butonuna tıklayın. 

Sonrasında Instagram Hikaye İzlenme Satın Al ürününden faydalanarak hikayelerinizin etkileşim oranını artırabilirsiniz.

Hikayenize Ekleme Yapmadan Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Eklenir? 

Instagram Öne Çıkanlar bölümünü düzenlerken bazen yeni hikayeler eklemek istiyor ama bunu herkesle o an paylaşmak istemiyor olabiliriz. Ne yazık ki Instagram direkt olarak buna izin vermiyor. Ama bu dolaylı olarak böyle bir şeyin mümkün olmadığı anlamına gelmiyor. İşte bu gibi durumlarda sizin işinize yarayacak 3 yöntem belirledik. Bunlar sırasıyla, Arşivden eklemek, Yakın Arkadaşlara eklemek ve Hikayeleri gizleyerek eklemek. Gelin beraber detaylarıyla bu yöntemleri inceleyelim:  

  • Arşivden Hikâye Ekleme: 
    • Önce profilinize gidin ve “Arşiv” seçeneğine tıklayın. 
    • Sonrasında eklemek istediğiniz hikâyeyi seçin. 
    • Sağ alt köşedeki üç noktaya tıklayın ve son olarak “Öne Çıkanlara Ekle” seçeneğini seçin. 
instagram arşivden öne çıkan hikaye ekleme
  • Yakın Arkadaş Listesine Hikâye Paylaşma: 
    • Hikayenizi kaydederken “Yakın Arkadaşlar” seçeneğini seçin. 
    • Hikayenizi paylaştıktan sonra “Öne Çıkanlar” seçeneğine gidin. 
    • Sonra “Hikayeler” sekmesinden “Yakın Arkadaşlar” seçeneğini seçin. 
    • Son olarak eklemek istediğiniz hikâyeyi seçin. 
  • Hikayeleri Gizleyerek Paylaşma:  
    • Profilinize gidin ve profilinizi “özel” hale getirin. 
    • Sonra gizlilik bölümünden hikâye ayarlarınıza gidin. 
    • Hikayenizi tüm kullanıcılardan gizleyin.  
    • Instagram öne çıkanlara eklemek istediğiniz fotoğrafı hikayenizde paylaşın. 
    • Ardından bu fotoğrafı öne çıkarılanlara ekleyin.  
    • Artık hesabınızı eski haline döndürebilirsiniz. 

Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Silinir? 

Profilinize eklediğiniz Instagram öne çıkanlar bölümlerinden birini silmek mi istiyorsunuz? Sandığınızdan çok daha kolay olduğunu biliyor muydunuz? Tek yapmanız gereken silmek istediğiniz öne çıkanların üstüne kısa bir süreliğine basılı tutmak! Basılı tuttuktan sonra ekranda bir menü açılacak. Daha sonra bu menüden “Öne çıkarmayı sil” seçeneğini seçerek istediğiniz öne çıkarmayı profilinizden kaldırabilirsiniz. Eğer silme işlemi yaparken bir sorun yaşıyorsanız Instagram Destek üzerinden sorunu çözebilirsiniz.

Tek Bir Hikâye Öne Çıkanlardan Nasıl Silinir? 

Tabii ki her zaman bütün bir Instagram öne çıkanlar bölümünü silmek istemeyebiliriz. Bazen de içinden sadece bir hikâyeyi çıkararak yerine yenisini koymamız gerekebilir. Bu gibi durumlarda Instagram bizlere böyle bir olanak sağlıyor. Eğer öne çıkanlardan Instagram hikayelerini silmek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Öne çıkanlardan silmek istediğiniz hikâyeyi açın ve sağ alttaki “…” işaretine yani Daha Fazla menüsüne tıklayın. Sonrasında bu menüden “Öne çıkarmadan kaldır” seçeneğine tıklarsanız, hikâyeyi Instagram öne çıkanlar bölümünden kolaylıkla silmiş olursunuz. 

Instagram Öne Çıkan Hikayelerde İstatistik Takibi Var Mı? 

Normal hikayelerimizde kimler görmüş, kaç kişi görmüş, kimler beğenmiş veya kimler ifade bırakmış gibi istatistikler 24 saat boyunca bize erişilebilir oluyor. Peki, bu durum Instagram öne çıkanlar için de geçerli mi? Maalesef hayır. Hikâyenin süresi dolduktan sonra o hikâye sizin öne çıkanlarınızda yer alsa bile kimlerin daha sonradan gelip baktığını, ne gibi bir etkileşime girdiğini maalesef göremiyorsunuz. Instagram size sadece görüntüleyen kişi sayısını gösteriyor. Eğer hikâye öne çıkanlara eklendikten sonra ve üstünden günler geçtikten sonra izlenme sayısı arttıysa, bu tabii ki birinin profilinize girip Instagram öne çıkanlara baktığı anlamına geliyor. Ama maalesef, bu kişi kim öğrenemiyoruz. 

Instagram’da Daha Fazla Özgürlük: Hikayesiz Öne Çıkanlar  

Instagram öne çıkanlar, profilinizi daha ilgi çekici hale getirmek ve en iyi içeriğinizi takipçilerinizle paylaşmak için harika bir yoldur. Hikayenize ekleme yapmadan öne çıkanlar eklemek, daha fazla kontrol sahibi olmanızı ve profilinizin görünümünü özelleştirmenizi sağlar. Ayrıca, istediğiniz zaman öne çıkanları düzenleyebilir ve istemediğiniz içerikleri kaldırabilirsiniz. Instagram’ın bu özelliği, hikâye paylaşımlarınızı daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olurken, takipçilerinizle etkileşiminizi artırmanıza da katkı sağlar. Unutmayın ki, öne çıkanlar sayesinde Instagram profilinizde kalıcı bir izlenim bırakabilir ve içeriğinizi daha geniş bir kitleyle paylaşabilirsiniz. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu yazıda, hikayenize ekleme yapmadan Instagram’da öne çıkanlar eklemenin farklı yöntemlerini inceledik. Ayrıca, Instagram öne çıkanlar ile ilgili bazı faydalı bilgileri de paylaştık. Umarım bu bilgiler, Instagram öne çıkanları en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı anlamanıza yardımcı olmuştur. 

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Evet, Instagram öne çıkanlar profilinizi ziyaret eden herkes tarafından görülebilir. Hesabınız gizliyse, sadece takipçileriniz öne çıkanlarınızı görebilir. 

Instagram öne çıkanlar, en son eklenenler solda, en eskiler sağda olacak şekilde sıralanır. Sıralamayı manuel olarak değiştirebilirsiniz. 

Evet, Instagram öne çıkanlarda eski hikayeleri düzenleyebilirsiniz. Kapak fotoğrafını, başlığı ve hikayeleri değiştirebilirsiniz. 

Evet, Instagram öne çıkan hikayeler ile takipçi etkileşimi arttırılabilir. Anketler, soru-cevap kutuları ve GIF’ler gibi etkileşimli öğeler ekleyerek takipçilerinizin katılımını teşvik edebilirsiniz. 

Evet, Instagram öne çıkanlar ile Instagram’da marka kimliği oluşturabilirsiniz. Öne çıkanlarınız için tutarlı bir görsel stil ve hikaye teması kullanarak markanızın bilinirliğini ve tanınırlığını artırabilirsiniz. 

Instagram öne çıkan hikayeler için ideal kapak görseli boyutu 1080 x 1920 pikseldir. Bu boyut, tüm cihazlarda en iyi şekilde görünecektir. 

Ezgi Tunç

Yazılar: 7

1995 yılında İstanbul'da doğdum. Uzun zamandır sosyal medya uzmanıyım. İçerik yazmaya olan ilgim dolayısıyla özellikle dijital pazarlama ve sosyal medya alanındaki bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Hikayenize Ekleme Yapmadan Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Eklenebilir?  Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 39 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.