İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Api Kullanımı

Sosyal medya uygulamaları arasında lider olan Instagram, video izleme, fotoğraf paylaşma gibi pek çok farklı özelliği sizlere sunmaktadır. Oldukça yaygın bir şekilde kullanılan uygulamada pek çok özellik de bulunmaktadır. Bu nedenle bu işin ticareti, para kazanması gibi konular da artık iyiden iyiye herkesin dilindedir. İşte sizlere bu yazımızda Instagram api hakkında bilgilendirme yapacağız.

İlk olarak Instagram api nedir sorusunu cevaplayalım. Ancak şimdiden belirtmek gerekir ki bu konu biraz uzun olacaktır. Bildiğiniz gibi Instagram platformunda birçok seçenek mevcuttur. Bunlar:

  • Takipçi sayısı
  • Beğeni sayısı
  • İzlenme sayısı
  • Etkileşim sayısı
  • Hikâye görüntüleme sayısı

Şirketler veya bazı insanlar bu sayıların artması için çaba gösterirler. Dolayısıyla bu durumlarda ortaya doğal olmayan inorganik yollardan bu sayıları arttırma gibi seçenekler çıkmaktadır. Bu işin ticaretini yapan pek çok panel bulunmasına karşın eğer ilk defa duyuyorsanız genel olarak panellerle bu işler yapılır. Paneller bir havuzdaki botları kişinin istediği Instagram hesabına yollayarak ona yukarıda saydığımız maddelerin artması konusunda destek olabilirler.

İşte Api seçeneği tam da bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Çünkü panellerin hepsi bu bot takipçileri veya beğenileri bir yerden sağlıyorlar. Herkes birbirinden api almak suretiyle kocaman bir liste alıyor ve onlara göre ticaret yapıyorlar. Bir tane panel diğerinden api alarak onun servisini satmaya başlayabiliyor diyebiliriz. 3 TL karşılığında aldığınız apiyi ise isterseniz 10 isterseniz 40 TL gibi tutarlara satış yapabiliyorsunuz. Bu konuda sınır bulunmamaktadır.

instagram api

Instagram Api Kullanımı Detayları

SMM panel ismini daha önce duymadıysanız eğer artık duymanızın vakti gelmiş demektir. Günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte her işin bir arka kapısı da bulunmaktadır. İşte Instagram gibi bir platformun arka kapısını da bunlar oluşturmakta ve aralarında gerçekten ciddi şekilde kâr yapan yerler de bulunmaktadır. Kimi zaman bu insanlar PHP Instagram api gibi şeylere de ihtiyaç duyabilmektedir. SMM panel olarak pek çok farklı sistemler arasında en yaygın olanı elbette normal api ile servislerin çekilebilmesinden geçer. (Instagram)

Instagram api kullanımı ile birlikte sizler de bu platformdan şunları sağlayabilirsiniz.

  • Takipçi ve beğeni gibi çok ilgi gören şeylerin satışını yapabilirsiniz.
  • Platformdan para kazanmak konusunda ilk adımı atmış olabilirsiniz.
  • Platform sayesinde aylık düzenli bir gelire kavuşabilirsiniz.

SMM panel kullananlar sadece bu işi Instagram hizmetleri üzerine yapmıyorlar. Aynı zamanda Twitter, YouTube, Facebook gibi pek çok uygulama için de aynı hizmetleri vermektedirler. Böylelikle bir kişinin nasıl olur da 5 milyon takipçisi olur gibi sorularla sizler de artık muhatap olmak zorunda kalmazsınız.

Instagram hesabınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

API, bir uygulamada yer alan alt yeteneklerin başka bir uygulamada yerleşik olarak kullanılabilmesi için yeteneklerin paylaşılmasına verilen isimdir. Yetenekler asıl uygulama tarafından paylaşılır ve diğer uygulamalar bundan yararlanır.

İnternet bağlantısı kullanarak, bireylerin kendilerine ailt hesaplar açabildiği ve bu hesaplar üzerinden tanıdıkları veya tanımadıkları kişilere dijital içerikler paylaşabıldığı bir uygulamadır.

Bu sayede birden fazla hesabı aynı anda yönetebilir ve bu hesapları koordine bir şekilde birbirine bağlayabilirsiniz.

Bu sınır ilk başlarda 5000 olarak belirlenmişken artık bu sınır 200’e kadar geri çekilmiştir.

Instagram apileri ile 3.parti uygulama bağlantıları oluşturulmuş olabilir. Bu uygulamaların güvenilir olduğundan emin olmadan kullanılmaması gerekir.

Instagram hesaplarınızın güvenliği için şifrelerinizi 3.parti uygulamalar ile kesinlikle paylaşmayınız.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Api Kullanımı Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. sarp sadem
    sarp sadem

    Instagram apı kullanımıyla ilgil makalenizi okudum ve çok faydalı buldum. Teşekkürler..

  2. sergen
    sergen

    Instagram apı kullanım süresi nedir acaba ? Teşekkürler..

  3. Enver Kivanç
    Enver Kivanç

    Instagram api nedir anladım ama snapchat içinde kullanılır mı api

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Snapchat Ads Manager üzerinden Snapchat API’ye ulaşabilirsiniz.