İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Aradığım Kişi Bulunamıyor

Sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, insanların arkadaşlarıyla etkileşim halinde olmasını sağlıyor. Fakat bazı kullanıcılar Instagram aradığım kişi bir türlü bulunamıyor ya da benzer ifadelerle arkadaşlarını bulamadıklarından yakınıyorlar.

Instagram Arkadaş Arama Nedir ?

Instagram, kullanıcılarına geniş bir arama imkanı vermektedir. Bu imkan sayesinde kullanıcılar farklı alanlarda arama yapabilirler. Uygulama kullanıcılara kişiler, yerler ve etiketler alanında arama yapma imkanı veriyor. Bu alanlarda arama yapabilmek için kullanıcıların öncelikle uygulamaya girmesi ve daha sonra alt kısımda yer alan büyüteç simgesine basması yeterlidir. Böylece açılan arama bölümüne istenilen isim ya da ifade yazılarak arama yapılabilir.

Instagram Aradığım Kişi Sorunu Hakkında

Dünyanın en büyük sosyal mecralarından bir tanesi olan Instagram milyonlarca kullanıcısı ile dikkat çekiyor. Ülkemizde de ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram hem mevcut arkadaşların birbirini takip etmesini sağlarken hem de insanlara geçmişteki arkadaşlarını bulma fırsatı veriyor. Bunun için kullanıcıların arama yapmaları yeterlidir.

Instagram kullanıcılarından bir kısmı yaptıkları aramalardan sorun yaşadıklarını ve aradıkları kişileri bulamadıklarını belirtiyorlar. Bu tarz Instagram erişim sıkıntısı durumlarında meydana gelen sorunun çok fazla nedeni olabilir. Sorun özel olabileceği gibi genel de olabilir. Dolayısıyla da önce bunun tespit edilmesi ve buna göre uygun çözüm yollarının denenmesi gerekir.

Instagram Aradığım Kişi Sorununun Özel Nedenleri Nelerdir ?

Uygulama içinde arama yapılırken sadece aranılan kişi bulunamıyor ve diğer aramalarda sorun yaşanmıyorsa bu problemin sadece arama yapılan kişiyle alakalı olduğu anlamına gelir. Bu şekilde yaşanan sorunların nedenleri ve çözümleri şu şekildedir:

  • Instagram aradığım kişi bulunmuyor sorununun en önemli nedenlerinden bir tanesi arama yapılan kişinin Instagram hesabının olmamasıdır. Hesabı olmayan kullanıcıların bulunması gibi bir durum söz konusu değildir.
  • Bu sorunun bir başka önemli sebebi ise kullanıcıların aradıkları arkadaşlarının adını yanlış yazmalarıdır. Bundan dolayı arama yaparken ismin doğru olarak yazıldığına dikkat edilmesi gerekir.
  • Arama yapılan kişinin kullanıcı adının tam olarak bilinmesi de çok önemlidir. Bazı kişiler gerçek adları yerine benzerlerini ya da tamamen farklı bir isim kullanabiliyor. Bundan dolayı da arama yapıldığında istenilen kişi Instagram takipçiniz olsa dahi bulunamıyor.
  • Aranılan kişinin bulunamama sebeplerinden bir tanesi de kullanıcının hesabını aramalara kapatmış olmasıdır. Instagram tarafından kullanıcılara verilen bu imkan sayesinde arama ekranında bu kişiler görünmüyor. Böyle durumlar eklemek istenilen kişiye farklı bir yoldan ulaşmak gerekiyor. Aksi takdirde arama ekranından bulunması imkansız.
  • Ayrıca aranılmakta olan kişi Instagram hesabını dondurma işlemi gerçekleştirmiş olabilir. Hesabı pasif olan kişiler aramalarda çıkamazlar. Bu nedenle hesabın aktif olduğundan emin olmalısınız.
  • Son olarak arama yaptığını kişi hesabınız engellemiş olabilir. Hesabı engellenen kişiler hiç bir şekilde engelleyen kişi ile iletişim kuramazlar. Buna arama motorunda profilini bulamıyor olmanızda dahildir. 

Yukarıda belirtilen durumlar kişilerin bulunmamasının temel nedenleridir. Bunun dışında bir başka durum ise aranan kişinin daha önce engellenmesidir. Instagram aradığım kişi bulunmuyor diyen kullanıcılar daha önceden aradıkları kişiyi engellemişler ise arama yapıldığında bu kişi görünmeyecektir. Bunun için kullanıcıların engellenen kişiler bölümüne giderek böyle bir durum olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Engel var ise bunun kaldırılması durumunda sorun düzelecektir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Engellediğim Kişiyi Tekrar Nasıl Bulabilirim?

Bu noktaya kadar bahsedilen durumlar özeldir. Yani sadece tek bir aramada sorun yaşanması durumunda sebepler bunlar olabilir. Fakat bütün aramalarda sorun yaşanıyor ise bu defa farklı bir problem vardır anlamına gelir.

Instagram aradığım kişi sorunu

Instagram Aradığım Kişi Sorununun Genel Nedenleri Nelerdir ?

Instagram’da aradığım kişi çıkmıyor sorunu ile karşılaşıyorsanız bu durumun farklı nedenleri olduğunu belirtelim. Nedenlere göre farklı çözümler uygulanmakta ve sorun tamamen ortadan kalkmaktadır. Yaşanan sorunun nedenleri şunlardır:

  • Güncel olmayan Instagram uygulamasının kullanılıyor olması Instagram aradığım kişi sorunun bilinen nedenlerinden birisidir. Güncel olmayan uygulamalarda bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Kullanıcıların bu sorunu düzeltmeleri için Google Play Store ya da App Store üzerinden güncelleme yapması gerekir. Eğer buralarda güncelleme görünmüyor ve uygulamanın güncel olmadığına kullanıcılar emin ise uygulamayı silerek yeniden indirebilirler.
  • Güncellemeye rağmen arama sorunu düzelmediyse bu defa da uygulamanın önbelleğinin temizlenmesi gerekir. Bunun için ise izlenmesi gereken adımlar hemen her telefon için aynı olsa da bazı ufak farklılıklar olabilir. Buna göre kullanıcılar:
    • Telefonların Ayarlar bölümüne giriş yapılır.
    • Buradan sonra ise Uygulama Ayarları bölümüne geçilerek buradaki listeden Instagram uygulaması bulunur.
    • Önce Zorla Durdur seçeneği daha sonra ise Önbelleği Temizle seçeneğine basılır ve böylece işlem tamamlanmış olur.
    • Belirtilen bölümler telefonlarda farklı isimlerde olabilir fakat izlenmesi gereken yol genel itibariyle bu şekildedir.

Yukarıda belirtilen adımların izlenmesi durumunda yaşanan genel sorun mutlaka ortadan kalkacak ve kullanıcılar tekrar arama yapabileceklerdir.

Instagram Aradığım Kişi Sorunu Hakkında Genel Değerlendirme

Yukarıda belirtilen nedenler ve çözüm yolları sorunun tam olarak giderilmesini sağlamaktadır. Fakat kullanıcıların böyle bir sorun yaşamaya başladıklarında bir süre beklemelerinde fayda vardır. Çünkü Instagram’da bazen bu tür sorunlar nadir de olsa yaşanabiliyor. Bu da kullanıcıların direkt çözüm yollarına başvurmamalarını gerektiriyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bir süre beklendikten sonra farklı hesaplarda ya da cihazlarda böyle bir sorun olmadığı fark edilirse çözüm yolları denenebilir. Böylece meydana gelen sorun hızlı bir şekilde çözülmüş olacaktır.

Bu sorun genellikle kullanıcıların dikkatsizliği nedeniyle yaşandığı için çözüm yollarında buna dikkat edilmesi gerekir. Arama yapılırken belirli kriterlerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmiş olması çok önemlidir. Bazen yanlış kullanıcı adı yazılması, bazen hesabı olmayan birini bulmaya çalışma, veya engel yemek gibi durumlar kullanıcılar tarafından sorun gibi algılanıyor ve çözüm için farklı yollar deneniyor. Bundan dolayı kullanıcıların öncelikle dikkatli bir şekilde arama yapması ve aradıkları kişinin gerçekten hesabı olduğuna emin olması ve engellenip engellenmediğini kontrol etmeleri gerekiyor. Bunlara rağmen sorun var ise çözüm yolları denenmelidir.

Instagram Aradığım Kişi Bulunamıyor konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonun geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden aradığınız kişi, yer, etiketlerin bulunmaması sorunudur. Bulunamamasının birçok sebebi olabilmektedir.

Instagram hatalarının çözümleri hakkında detaylı bilgi almak için Instatakipci.com Instagram Destek bloglarını takip etmenizi tavsiye ederiz.

Instagram destek merkezi, instagram ile ilgili yaşadığınız sorunlarınızı çözüme ulaştırabileceğiniz bir yardım hizmetidir.

Instagram uygulamasının rehberinize erişmesine izin vermeniz dahilinde rehberinizde ki kişilere ulaşabilir ve sizler ile eşleştirebilir.

Instagram profilinizde çıkan önerilen kişiler, takipçileriniz tarafından tanınan ve sizlerle ilişkilendirilen hesaplardır.

Instagram uygulaması sesli olarak hizmet vermez. Sadece e-posta ile yazışma yöntemini kullanarak hizmet vermektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Aradığım Kişi Bulunamıyor Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. İlayda GÜNGÖR
    İlayda GÜNGÖR

    Yazıyı okudum baştan aşağı arağıdım kişileri rahat bulayım diye. Sonradan öğrendim aradığım kişi noktalama yapmış ismine 🙂 Kaç gündür boşuna uğraşıyormuşum.

  2. zırhlı
    zırhlı

    iyi günier şimdi benbirine ulaşmak için yeni instagram hesabı açtım ismini yazınca gözükmüyor bulamıyorum ama arkdaşlarımın kullandığı aktif hesaplardan yazınca ordan çıkıyor bende 2-3 hesap açıp aramama ragmen bulamadım sebebi nedir.yardımcı olurmusunuz.

  3. Sinem Eroğlu
    Sinem Eroğlu

    Aradığım kişiyi bulamayınca engellediğini düşündüm blogu inceledikten sonra içim rahatladı 🙂

  4. Tuğberk Can
    Tuğberk Can

    İnstagramda aradığım kişi bulunamıyordu bunun sebebi ne diye merak etmiştim çözüme ulaştığı için bu sorun sevinçliyim

  5. Gokhan
    Gokhan

    Merheba istagramda aradığım ismi bulamıyorum beni engelemis ama yeni hesap açtığımda gene bulamiyorum