İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Beğeniler Neye Göre Sıralanır?

Instagram beğeni sıralaması neye göre sıralanıyor; etkileşim kümenizde attığınız beğeniler ve takipçilerimizin yaptığı eylemler, bizim Ana Sayfa ekranımızı ve beğenilerimizi etkilemektedir. Instagram bu konuda uyguladığı algoritma genel olarak kullanıcılarının davranışlarına ve zevklerine uygun paylaşımlar sunmasına sebep olmaktadır.

Bu noktada Instagram beğeni sıralaması algoritmasını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Beğendiğiniz paylaşımlar. (Örneğin fitness sporcusu bir kadını beğendiniz)
  • Beğendiğiniz paylaşımlara yakın olan kişilerin paylaşımları. (Örneğin diğer fitness sporcusu kadınlar)
  • Beğendiniz paylaşıma yakın paylaşımlar karşınıza çıkar. (Örneğin güzel fiziği olan kadınlar)
  • Takip ettiğiniz kişilerin beğendiği paylaşımlar. (Örneğin takipçileriniz futbol paylaşımları seviyorsa karşınıza çoğunlukla futbol paylaşımları çıkar)
  • Beğendiğiniz meta sahibi paylaşımlara yakın paylaşımlar. (Örneğin Cemal Süreyya sözlerini beğendiyseniz, kitap paylaşımı yapan sayfalar karşınıza çıkma olasılığı artar)

Instagram Beğenileri Neye Göre Sıralanıyor? Instagramda Nasıl Öne Çıkılır?

Instagram.com‘un beğeni sıralaması, kullanıcıların davranışlarına göre belirlenir bundan dolayı herkesin aslında beğeni sıralamasında olan yapısı belirli bir şemaya göre değişiklik taşıyabilir. Bu sayede oluşturduğu algoritmayla hem reklam verenleri hem de standart kullanıcıların keyifli vakit geçirmesi mümkün kılınabilmektedir. Tercih edeceğiniz kullanım alanları arasında özellikle tercih edilen beğeni kısımları ise, sizlerin algoritma içerisinde yukarıda belirttiğim faktörlere uygun olarak davranışlarınızı bir araya getirerek bir yapı oluşturur.

Siz de beğeniler sırasında daha yüksek bir yerde olmayı arzu ediyor olabilirsiniz bunun için özellikle belirli paylaşım kümeleri içerisinde doğrudan yer edinmeye çalışmalısınız. Bu sayede anahtar kelime öbekleri içerisinde karşılık bulabilecek ve bu alandaki kişiler arasında yer alan etiketlerle de ön plana çıkacaksınız.

instagram sıralama beğeni

Yukarıda örneğini verdiğim fitness sporcusu örneğinde olduğu gibi. Siz de aslında paylaşımlarınızda birçok odak anahtar kelimelerle oluşum gösterirsiniz. Tercih edeceğiniz paylaşım kümeleri arasında standart yapıların yerine, doğrudan kümelenmiş paylaşım hatları oluşturabilirsiniz. Bu sayede etiketler ve beğeni kümeleriyle daha üst sıralara çıkabilirsiniz. Ayrıca paylaşım kümesi oluşturduğunuz hat içerisinde takip ettiğiniz kişileri bu sıralamada belirleyerek onların da geri dönüşlerini kısa sürede alabilirsiniz.

Buna ek olarak paylaşım yapabileceğiniz alanlarda mekan etiketi de belirlemenizde faydalı olacaktır. Bu sayede konum üzerinden de küme kazanarak oradan da beğeni kıstasınızı arttırabileceksiniz. Tercih edeceğiniz her türlü paylaşım ya da eylemin sizi bir kümeye dahil ettiğinin bilincinde hareket etmek aslında bu işlemin nasıl çalıştığının en temel özeti olarak yer bulur.

Ayırca; Instagram Beğeni Sayısı Gizleme ile ilgili içeriğimize de sitemiz üzerinden erişebilirsiniz!

Instagram Beğeniler Kısmı Algoritması ve Çalışma Prensibi

Bu algoritmayı oluşturan şey kullanıcıların doğrudan paylaşım yapma eylemleriyle ortaya çıkar. Yani siz yeni bir kullanıcı açarsanız, önce takip ettikleriniz ardından beğendikleriniz en son olarak da takip ettiğiniz kişilerin beğendikleri ve takip ettikleri sizin beğeniler kısmınızı ve öneriler kısmınızı belirler. Yapacağınız paylaşım kümeleriyle ilgili detaylara sitemiz üzerinde olan başlıklardan ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram beğeniler neye göre sıralanır başlıklı yazımızın sonuna geldik. Merak ettiğiniz soruları yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Instagram beğenilerinizi arttırmak istiyorsanız Instatakipçi’nin Instagram beğeni satın al hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da karşınıza çıkan öneriler, takip ettiğiniz profillerin takip ettiği kişilere göre belirlenmektedir.

Instagram’da paylaştığınız hikayelerin görüntülenmelerinde ki sıralamalar hikayelerinizde en çok süreyi geçiren kişilere göre belirlenmektedir.

Instagram keşfet akışınızda yer almakta olan gönderiler ilginizi çekebilecek olan gönderilerden oluşur. Takip ettiğiniz kişilerin ilgisini çeken paylaşımlarda keşfet bölümünde yer alır.

Instagram uygulamasında içerikleriniz ne kadar beğenilirse o kadar onay görmüş demektir. Onay gören içeriklerde Instagram algoritması tarafından etkileşimi yüksek görülür. Bu sayede içerikleriniz önerilenler listesine ve keşfete girer. Yani beğeni özelliği etkileşimin en önemli unsurlarından birisidir.

Uygulama üzerinde beğeni bazlı para kazanma özelliği yoktur bundan dolayı beğeni sadece etkileşim metriklerinizi belirleyen unsurlardan birisidir. Para kazanmanızda etkendir fakat dolaylı yoldan bir etkendir.

Instagramda en çok beğeni alan fotoğraf Londra merkezli bir reklam şirketinde çalışan Chris Godfrey’e ait. Bu fotoğraf, bir yumurta fotoğrafıdır bunun yanında fotoğrafın toplamda 52.4 milyon beğenisi vardır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Beğeniler Neye Göre Sıralanır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Sukran Ekin
    Sukran Ekin

    Instagramda beğeniler neye göre belirlenir yazınızı okudum çok faydalı buldum. Teşekkürler

  2. sevim yıldız
    sevim yıldız

    Instagramda beğendiğim içeriklere göre mi reklamlarla karşılaşıyorum ? Bir ilişkileri varmıdır ?
    Teşekkürler..