İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Beyaz Ekran Sorunu ve Çözümü

Instagram beyaz ekran sorunu, yalnızca Türkiye içinde değil dünya genelindeki kullanımlarda sıkça karşılaşılan hatalardan bir tanesidir. Ağırlıklı olarak sunucu bazlı bir hata olduğu için, kullanıcıların bu anlamda üretebileceği çözümler ne yazık ki geçici olmaktadır. Fakat Instagram beyaz ekran problemini, cihaz bazlı bir sorun olması durumunda kolay yöntemlerle çözüme ulaştırabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEGQFsPI1Ug

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur?

Instagram beyaz ekran sorunları neden olur sorusuna üç ayrı cevap verebiliriz.

  1. İnternet bağlantı ayarlarında herhangi bir problem mevcutsa uygulamayı açsanız dahi anasayfaya erişim sağlayamazsınız. Nihayetinde beyaz bir ekranla karşılaşabilirsiniz.
  2. Telefonunuza beğeni kasma, takipçi kasma ya da profile kim bakmış gibi üçüncü parti yazılımlar olarak nitelendirilen bu yazılımlardan kaynaklı olarak Instagram, hesabınızın güvenliğini tehdit etmesi gerekçesiyle erişim engeli almış olabilirsiniz.
  3. Sunucu kaynaklı bir hatadan dolayı da beyaz ekranla karşılaşabilirsiniz.

Yalnızca cep telefonu üzerinden değil bilgisayar ve tablet üzerinden de böyle bir sorun ile karşılaşabilme ihtimaliniz vardır.

instagram beyaz ekran çözümü

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram beyaz ekran sorunu çözümü konusunda birçok kullanıcı soruna çeşitli öneriler getirdi. Bu soruna çözüm önerileri sunulan bütün alternatifleri sizin için aşağıdaki gibi sıraladık.

Instagram’ın Güncel Olduğundan Emin Olun

Instagram’ın güncellemelerini kontrol edin, güncelleyip tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Instagram, uygulamadan kaynaklı hataların çözümü için güncelleme gönderebiliyor. Bu sebeple gelen güncellemeleri düzenli olarak kontrol ederek uygulamanızın güncel olduğundan emin olun.

İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

En klasik yöntemlerden biri olan telefonu kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. İnternet bağlantınızı kontrol edin. Çünkü herhangi bir kopukluk söz konusu ise instagram beyaz ekran sorunu ortaya çıkabilir. Sorunu giderip Instagram’a giriş yapmayı tekrar deneyiniz. Telefonunuzun uçuş modunda olup olmadığını kontrol edin. Uçak modunda unuttuğunuz zaman da internete bağlanamayacağından instagram beyaz ekran sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Tüm bunların haricinde VPN kullanıp, giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Sorunun Türkiye interneti ile kaynaklı olup olmadığını buradan anlayabilirsiniz.

Instagram Önbelleğini Temizleme

Bazen instagram uygulaması önbellekte kaldığı zaman instagram beyaz ekran sorunu ortaya çıkabilir. Bunun için Instagram önbellek temizleme işlemi gerçekleştirin. Instagram önbellek temizleme yaptıktan sonra, hesabınıza tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Telefonu Güç Tasarrufundan Çıkarma

Sorun telefonunuzun güç tasarrufu modunda olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bunu anlamak için telefonunuzda güç tasarruf modu açıksa kapatın. Ayarlar>Pil>Güç Tasarruf Modu adımlarını izleyerek kapatabilirsiniz. Kapattıktan sonra instagram uygulamasını kapatıp tekrar açın.

Instagram’ı Telefondan Silip Yeniden Yüklemek

Instagram’ı cihazınızdan kaldırıp tekrar yükleyerek hatayı çözmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede önbellek temizleme işlemini de gerçekleştirmiş olacaksınız. Bu işlem çoğu hatanın çözümü için kullanılan bir yöntemdir.

Diğer Çözüm Yöntemleri

  • Telefondaki uygulama ile değil, tarayıcılar (Chrome, Mozilla Firefox vb.) üzerinden giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
  • Hesabınızı başka bir telefondan açmayı deneyebilirsiniz.
  • Problemin hesabınızdan ya da telefondan kaynaklı olduğunu anlamak için başka bir hesaba da giriş sağlayabilirsiniz.
  • Telefonunuzda yer alan üçüncü parti yazılımları kaldırabilirsiniz. Çünkü, bu tarz yazılımlar Instagram’ın çalışmasını oldukça etkiler.
  • Telefonunuzda Instagram’ın çalışmasını sekteye uğratacak diğer uygulamaları kaldırmayı deneyebilirsiniz.
  • Instagram ekran sorunu için masaüstünden uygulamaya giriş yapmayı deneyin. Böylelikle masaüstünden giriş yaptığınız taktirde cep telefonunuzda meydana gelen bu sorun çözülmüş olur.
  • Uygulamayı durdurmaya zorlayın. Eğer Android bir telefon kullanıyorsanız Ayarlar>Uygulamalar kısmından Instagram’ı seçip durdurmaya zorlayabilirsiniz. Böylelikle Instagram’ı telefonunuzda tamamen kapatmış olursunuz.
  • Yukarıdaki tüm çözüm önerilerini denemenize rağmen sorununuz devam ediyorsa, bir yetkili servise danışabilirsiniz.

Bu yazımızda size Instagram beyaz ekran sorunu ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme yaptık. Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Birçok kullanıcı bu yöntemle cep telefonunda karşılaştıkları sorunu giderdiklerini bildirmiştir fakat bu iş yaramazsa ek olarak hesabın şifresini değiştirerek tekrar deneyebilirsiniz.

Sorun internet bağlantısı ya da cihazdan kaynaklı değilse VPN bir çözüm sağlayabilir. Bunun için ilk olarak sorunun kaynağını bilmeniz gerekir.

Bloğumuzda detaylarıyla ne yapmanız gerektiğini yazdık. Genellikle Instagram’ın güncellemelerini kontrol edin, güncelleyip tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz veya kapatıp tekrar açtığınızda düzelmiş olur.

Bazı uygulamalar Instagram’ın işleyişini aksatabilmektedir bundan dolayı bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırdığınız taktirde sorununuzu çözebilme ihtimaliniz yüksektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Beyaz Ekran Sorunu ve Çözümü Hakkında 10 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

10 yorum

  1. Sukran Ekin
    Sukran Ekin

    Instagram beyaz ekran sorunu konusunda yazdığınız makaleyi çok faydalı buldum. Teşekkürler..

  2. ahmet inanç
    ahmet inanç

    ınstagramda beyaz ekran sorunu ile neden karşılaşıyorum acaba?

  3. Hülya
    Hülya

    Merhabalar instagrama giriş yapamıyorum beyaz ekran hatası veriyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , cihazınız ile ilgili bir problem olabilir. Öncelikle cihazınızı kontrol etmelisiniz. Uygulama ile ilgili bir problem olabilir. Uygulamanızın güncellemenizi kontrol etmelisiniz.

  4. Şenay
    Şenay

    Merhaba dediklerinizin hepsini uyguladım fakat hala beyaz ekran hiçbir şekilde ilerlemiyor. 10 gün oldu bu şekilde , eğer engel aldıysam ne zamana düzelir teşekkürler

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, beyaz ekran sorununuz cihaz bazlı bir sorun yerine sunucu bazlı bir hata olduğu için olabilir. Instagram destek hattı merkezine başvurabilirsiniz.

  5. Kader
    Kader

    Merhabalar , ne yaptıysam olmadı başka telefondan giriş yapıyorum sadece benim ınstagramimda problem var ekran beyaz web üzerinden bile profilim açılmıyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Kader,

      Telefon modeliniz eski mi acaba? Instagram ile uyuşmuyor olabilir.

  6. mustafa ahmet
    mustafa ahmet

    instagram beyaz ekran sorunu
    telefon sıfırlasam instargam düzelir mi acaba

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Birçok çözüm yolu mevcut. Telefonunuzu sıfırlamadan önce uygulama ayarlarından önbelleği temizleme gibi adımları uygulayabilirsiniz.