İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Bilinmeyen Ağ Hatası Oluştu Çözümü

Instagram bir çok açıdan kurtarıcı bir etkiye sahip olsa da, zaman zaman sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunların kimi kalıcı olabilirken, kimi ise dış etkenlerden kaynaklı olarak geçici olarak ortaya çıkmıştır. Bunlardan bir tanesi de Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Şu an bu yazıyı okuduğunuza göre, siz de bu sorunun nasıl çözüldüğünü merak ediyorsunuz.

Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu sorunu ne anlama geliyor? Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu nasıl çözülür? Tüm sorulara detaylı olarak cevap vereceğiz. Öyleyse hadi başlayalım.

Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu ne anlama geliyor?

Instagram üzerinde normal şartlarda sorun yaşamadan gezinebilirsiniz. Ancak bazı zamanlarda ağ sorunları ortaya çıkabilir. Bunlar genel olarak kalıcıdır ve belli bir süre sonra çözüme ulaşır. Bu sorunun ne olduğuna baktığımızda bilinmeyen ağ hatası oluştu şeklinde bir yazıyla karşılaştıysanız, internet bağlantınızdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz. Bunun sonucunda uygulama üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştiremezsiniz ve erişim engellenir. Herkes olmasa bile çoğu kişi böyle bir sorunla karşılaşmıştır. Çözümü için ise, nedeni tam bilinmediği için farklı yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemleri deneyerek, sorundan kurtulabilirsiniz. Bilinmeyen ağ hatası oluştu sorununu anladığınıza göre, bu sorunun çözümüne nasıl ulaşacağınızı görelim.

Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu

Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu sorunu nasıl çözülür?

Bu sorunu çözmek için bir çok farklı yöntem söyleyebiliriz. Bir yöntem işe yaramadığında diğer yöntemi denemenizi öneriyoruz. Çünkü sorunun ne olduğuna göre, uygulanması gereken çözüm yöntemleri farklılık göstermektedir.

  1. Çözüm yöntemi: Cihazı yeniden çalıştırmak

Bazen telefondan kaynaklı olan sorunlardan dolayı bu durum ortaya çıkabilir. Bundan dolayı, telefonu kapatıp açmak işe yarayabilir. Çözüm yöntemlerine ilk olarak, bunu deneyerek başlayın. Olmaması durumunda ikinci adıma göz atabilirsiniz.

  1. Çözüm yöntemi: İnternet bağlantısının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek

Ağ hatası oluştu sorununun temelinde genel olarak, internet bağlantısından kaynaklı sorunlar gelmektedir. Özellikle Wi-Fi ağı kullanan kişiler bu tür sorunları yaşadığını daha çok belirtiyor. Sorunun internet bağlantısından kaynaklı olup olmadığını anlamak için, internet bağlantı yerini değiştirmeniz gerekiyor. Wi-Fi bağlantısı kullanıyorsanız, bu bağlantıdan çıkarak kendi mobil verinize bağlanın ya da başka herhangi bir internet ağına bağlanın. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Sorun çözüldüyse, sorun kaynağının internet bağlantısına bağlı olduğunu anlayabilirsiniz. Çözülmemesi durumunda, aynı hatayı tekrar verdiğinde üçüncü çözüm yöntemine geçebilirsiniz.

  1. Çözüm yöntemi: Uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek

Uygulama yüklüyken, yanlışlıkla bazı ayarlar yapılabilmektedir. Bu ayarı nereden yaptığınızı bilmediğinizde, bu tür sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle uygulamayı kaldırıp, yeniden yükleyerek ayarların sıfırlanmasına olanak sağlarsınız. Ayarların sıfırlanması sonucu, yanlış ayardan kaynaklı olarak ortaya çıkan sorunlar da ortadan kalkacaktır. Bu adımda yaptığınız uygulamalarda işe yaramadıysa, ayarlarınızdan kaynaklı bir sorun olmadığını görebilirsiniz. Bir sonraki adıma geçin.

  1. Çözüm yöntemi: Telefonunuzdaki tarih ve saatin güncel olmasına dikkat edin

Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu sorununun ortaya çıkmasına neden olan durumlardan bir tanesi de tarih ve saat bölümünde ortaya çıkan güncellik sorunudur. Tarih ve saat kısmında yanlış bir ayarlama olduğunda, güvenli bir durum olmaması nedeniyle bu uyarıyla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu nedenle saat ve tarih ayarlarınızı mutlaka yeniden düzenleyin. Sorun varsa en güncel haline getirin. Telefonu yeniden kapatıp açın. Uygulamaya girerek aynı sorunun devam edip etmediğini teyit edin. Herhangi bir sorun yoksa, ayarlarda ortaya çıkan güncellik sorunundan kaynaklı olduğunu düşünebilirsiniz.

  1. Çözüm yöntemi: Uygulamanın güncel olmaması

Uygulamanın güncel olması son derece önemlidir. Güncellemenin amacı, sonradan gelen yeniliklerin uygulamaya eklenmesi ve uygulamanın doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle sorunun kaynağını öğrenmek için, uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değilse güncelleyin ve sorunun olup olmadığını kontrol edin.

Sonuç

Bu yazıda Instagram bilinmeyen ağ hatası neden oluşur ve bu hatanın çözümünde hangi yöntemlerin kullanılması gerekir gibi noktalara değindik. Artık bu sorunun nedenlerini ve bu sorunla karşılaşmanız durumunda neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Tüm noktalara detaylı olarak değinmeye çalıştık. Umarım yazımız tüm sorularınıza cevap bulmuştur.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bu yazımızı beğendiyseniz Instagram Eylem Engellendi Hatası yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Ayrıca sitemiz üzerinden Instagram beğeni satın alarak hesabınızı güçlendirebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da yaşadığınız ağ hataları direk olarak Instagram ile ilgili olmayabilir. İnternet sağlayıcı firmanız bu konuda sorumlu olabilir. Ağ hatalarının çözümü için yazımızın tamamını okuyunuz.

Telefonunuzun ayarlar kısmından uygulama ayarları kısmına gidiyoruz, daha sonra burada Instagram’ı bularak tıklıyoruz. Karşımıza çıkan ekrandan önbellek temizle seçeneğini seçerek temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Instagram uygulamanızın sürümü güncel olmaz ise uygulamaya girmekte problem yaşayabilir ve paylaşım yapamazsınız.

Cihaz sürümünüz ile Instagram sürümünüz uygunluk göstermiyor ise uygulamayı APK olarak indirmeyi deneyebilirsiniz.

Instagram etkileşim engeli, gün içerisinde çok sık sayıda yapılan etkileşimler neticesinde belirli bir süre için profilinizin engellenmesi anlamına gelmektedir.

Instagram etkileşim engeli belirli süreler içerisinde değişiklik gösterebilir. Kimi etkileşim engelleri 1 hafta sürebilirken, davranışların devam etmesi neticesinde aylar sürecek engel durumları ortaya çıkabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Bilinmeyen Ağ Hatası Oluştu Çözümü Hakkında 14 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

14 yorum

  1. Erdem.ozcan.94
    Erdem.ozcan.94

    Adim erdem yenile hatası veriyor

  2. Leyla pekbay
    Leyla pekbay

    Banada sürekli hata var diyor

    • Elid zehra
      Elid zehra

      Peki hicbirini yapmazsak ne kadr surer

  3. Mecnun
    Mecnun

    Ağ bağlantı hatası veriyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, blog yazımızda yer alan çözüm yollarını

  4. tuğba
    tuğba

    internet üzerinden giriş yapmaya çalıştığımda Instagram’a bağlanamadık. İnternete bağlı olduğundan emin ol ve tekrar dene. yazısı çıkıyor uygulamada ise bir sorun oluştu lütfen tekrar deneyin diyor bir türlü giriş yapamıyorum telefonu kapatıp açtım, uygulamayı silip yükledim aynı konumda olmadığım farklı bir cihazda açıldı ama ben açamadım hesabımı farklı bir ağa bağlanmayı da denedim ne yapayım soğuk su mu içeyim

  5. Sena
    Sena

    Dünden beri telefonumdan kendi inatagramıma giremiyorum başka hesaplara girebildim ama kendi hesabıma girerken bilinmeyen ağ hatası oluştu diyor. Başka telefondan be bilgisayardan hesabıma girdim. Düzelmesi için ne yapmam gerekiyor

  6. Beyza
    Beyza

    Selam dediginiz şeyleri yaptım ancak hala giriş saglayamiyorum

  7. Ömer said
    Ömer said

    İnstagramda DM kutusuna giremiyorum bildirim gelse bile açılmıyor,sadece DM de oluyor,
    Ağ isteği başarısız oldu diyor nasıl düzeltebilir im?

  8. Ömer said
    Ömer said

    İnstagramda DM kutusuna giremiyorum bildirim gelse bile açılmıyor,sadece DM de oluyor,
    Ağ isteği başarısız oldu diyor nasıl düzeltebilir im?

  9. Tayfur Ozbilen
    Tayfur Ozbilen

    Birkaç defa karşıma çıkan bir sorun bu bilinmeyen ağ hatası oluştu sorunu neden olur bir fikrim yoktu ama detaylı ve açıklayıcı anlatımınız sayesinde çözüme ulaştırabildim bu sorunu teşekkür ederim

    • Tuğrul
      Tuğrul

      4 gündür instagrama olan erişimim aniden kesildi bütün çözüm yollarını denedim ama düzelmiyor (Oops, an error occurred.) Sürekli bu hatayı alıyorum doğrulama istiyor doğruluyorum busefer bilinmeyen bağlantı hatası diye hata veriyor lütfen bana bir çözüm bulun…

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhabalar , öncelikle uygulama güncellemenizi kontrol etmelisiniz. Sonra cihazınızda bir problem olup olmadığını iyi kontrol edin.

  10. Ertaç GÜNAY
    Ertaç GÜNAY

    Bilinmeyen ağ hatası oluştu sorunu hakkında ve neden olduğu ile alakalı bir kaç video izlemiştim fakat en detaylı ve net anlatımı bu yazıda gördüm faydalı oldu gerçekten sağolun