İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Butik Hesabı Nasıl Büyütülür?

Instagram butik hesabı büyütme nasıl yapılır; öncelikli olarak günlük paylaşım trendlerini doğru yakalamalısınız. Etiketlemeyi doğru yapmalı, takipçilerinizi potansiyel müşterilerinizden belirlemeniz gerekmektedir. Bu yapıda sayfanın kurumsal bir hava vermesi, hesap ana sayfasında web sayfasının bulunması gerekiyor. Web sayfasının da aynı şekilde kurumsal yapıya sahip olması, çekilen fotoğrafların butik yapısına ya da sahip olunan ürün ya da hizmetlere uygun biçimde paylaşılması gerekmektedir.

Instagram Butik Hesap Büyütme Stratejisi

Instagram butik hesabı nasıl büyütülür stratejisi oluşturmak için aşağıda belirlediğimiz adımları takip edebilirsiniz. Günlük rutin işleyişlerle birlikte hesabınızı kurumsallaştırma yolunda ilerlemeniz gerekmektedir. Beğeni sayınızın yüksek olması, takipçilerinizin düzenli artması, hikayelerinizin izlenmesi ve daha da önemlisi takipçilerinizle etkileşim halinde olmanız gerekmektedir. Her bir durumun kendine göre sağladığı avantaj ve dezavantaj vardır. Örneğin beğeni sayınızı düzenli olarak arttırmak size alternatif kullanıcılar için de “Keşfet” kısmına çıkmanıza olanak sağlayacak. Takipçi sayınızı arttırmanız, kullanıcılara öneri hesap olarak gösterilmenize olanak sağlayacaktır. Instagram butik hesabı büyütmek için fiziksel bir işletme prensibi ile çalışmadığı gerçeğini kabul ederek başlamanızda fayda olacaktır. Instagram butik hesabı büyütmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

  • Kurumsal Bir Hesap Oluşturun
  • Rakip Analizi
  • Takipçi Kasın
  • Beğenilerinizi Arttırın
  • Etiketleme ve Hashtag Seçimi
  • Kaliteli İçerikler Paylaşın
  • 3. Parti Uygulamalar
  • Hesap Otoritesini Arttırma
  • Marka Ortaklıkları
  • Sponsorlu Reklam
instagram butik

Instagram Butik Hesabı Oluşturma: Kurumsallık

Instagram butik hesabı oluşturmak için öncelikli hedef kurumsal bir yapıda hizmet sağlamaktan geçmektedir. Bu noktada hesap için oluşturduğunuz web sitesi, logo, profil fotoğrafı, paylaşımlar, eşgüdümlü sosyal medya sayfaları, videolar ve içerik standartları belirli bir şemada ve belirli bir hedef kitleyi amaçlayarak paylaşılmalıdır. Bu sayede hedeflediğiniz kullanıcılar sizin ve paylaşımlarınızın standartları ve güvenilirliği konusunda daha olumlu yargıya varacaklardır. Kurumsallaşmanın bir diğer önemli adımı da paylaşımlarınıza ya da size ulaşan müşterileriniz ile kurduğunuz diyaloglarladır. Bu noktada tercih ettiğiniz paylaşım yapısına uygun biçimde diyalog kurmanız gerekmektedir. Satış yaptığınız ürünlerin doğru paketlenmesi ve satış sonrası desteğinde de bu yapıyı barındırması büyük önem arz ediyor. Bu aşamanın en önemli adımı markaya bir kimlik kazandırmaktır. Bu sayede markanın oluşan kimliği ile paralel olarak kullanıcılar da bu kimliği kendi üzerlerinde taşımayı isterler. Kurumsallıkta dikkat edilmesi gereken yapılar:

  • Logo
  • Profil Fotoğrafı
  • Web Sitesi
  • Facebook ve Twitter gibi alternatif alanlarda da sosyal medya hesabının bulunması
  • Hesap içerisinde paylaşılan fotoğraf ve videolarda belirli bir standart belirlenmesi ve buna uygun paylaşımlarda bulunulması
  • Gönderim yapılan paketlerin tamamen marka logosu içeren poşet, kutu ya da paketleme yöntemiyle hazırlanması
  • Canlı destek ve telefon ile iletişim konusunda da kaliteli bir standart belirlenmesi gerekmektedir.
  • E-Ticaret sitelerinde ürünlerinizi yayınlamak
instagram butik fotoğrafı örnek

Instagram Butik Hesabı Oluşturma: Rakip Analizi

Instagram butik hesap açmak ve para kazanmak için, daha önce bu işleyişi sürdürerek gelir elde eden firmaları ve markaları takip etmek de büyük önem arz ediyor. Bu sayede kullanıcılara nasıl yaklaşmanız gerektiğini, nasıl ulaşmanız gerektiğini, müşterilerinize nasıl ürün sunumu yapabileceğinizi, ürünlerinizi nasıl fotoğraflamanız gerektiğini ve nasıl kâr elde etmeniz gerektiğini daha detaylı anlayabileceksiniz. Rakip analizi yaparak, rakiplerinizin iyi ve kötü yönlerini belirleyebilirsiniz. Bu duruma uygun olarak siz de sektör içerisinde kendinize bir kimlik belirleyebilirsiniz.

Instagram Butik Hesabı Büyütme: Takipçi Kazanın

Instagram butik hesaplarda takipçi kasmak için temel olarak organik bir yol izlemeniz daha uzun vadede başarılı olmanıza katkı sağlayacaktır. Örneğin Samsun bölgesinde yer alan bir yerel tekstil ürünleri satan firmasınız. Önceliğiniz fiziksel müşterilerinizi buraya getirerek gelir elde ederek, Türkiye çapında E-Ticaret ağı oluşturarak para kazanmak. Bu yapı içerisinde öncelikli olarak Samsun bölgesinde paylaşım yapan ve potansiyel müşteriniz olabilecek kişileri takip etmelisiniz. Geri takip etmeyenleri çıkmanız gerekmektedir. Paylaşımlarını takip etmeli, like atmalı, yorum atmalısınız. Gerektiği koşulda kişiye özel çeşitli kampanyalar sunmalısınız. Böylece fiziksel olarak mağazaya girmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede yerel ağ içerisinde takipçileriniz her geçen gün artacak ve kemik bir kitleniz oluşacaktır. Global ölçekte de bu yapının üzerine inşa edebileceğiniz etiketler bulunmaktadır. Bu etiketlerde olan gönderileri beğenen kişiler arasından kendinize yeni takipçiler inşa edebilirsiniz. Bu aşamalara ek olarak takipçi satın alarak da kurumsal bir standardınızın olduğunu daha net bir şekilde gösterebilirsiniz.

Instagram Butik Hesabı Büyütme: Beğeni Arttırmak

Instagram butik hesaplar keşfet kısmında yer almalarını, gönderilerine gelen beğeni sayısının çok olmasına borçludur. Gönderileriniz kitleniz içerisinde beğeni almayı başarırsa bununla paralel olarak da daha fazla kişiye hitap etmeniz mümkün olacaktır. Bunun için takipçilerinizin gönderilerini takip edin ve reaksiyon gösterin. Takipçileriniz de böylece sizin gönderilerinize daha fazla reaksiyon gösterecektir. Buna alternatif olarak beğeni hizmeti de satın alabilirsiniz.

butik fotoğrafları

Instagram Butik Hesabı Büyütme: Sosyal Medya Hesapları

Instagram butik hesap oluşturmak, sadece belirli bir Instagram sayfası üzerinden paylaşım yapmaktan ibaret değildir. Buna ek olarak, Facebook ve Youtube gibi türevi hesaplar içerisinde de varlığını sürdürmelisiniz. Buradan da satış avantajını kovalamanız gerekiyor. Çünkü alternatif sosyal medya hesaplarında varlığını sürdürmenin avantajı sadece oradan gelecek müşteri potansiyeline ulaşmak ile sınırlı değildir. Böylece kurumsal bir standart olduğunu da gözler önüne sereceksiniz. Bu noktada tekstil ürünleri satan bir mağazanın, Youtube ve Facebook üzerinde de varlığını sürdürmesi, satış rakamlarına olumlu şekilde yansıyacaktır.

intagram butik açma

Instagram Butik Hesabı Büyütme: Paylaşım

Instagram butik hesaplarınız içerisinde yapacağınız paylaşımlarda olabildiğince kurumsal bir düzen oturtmanız gerekmektedir. Organik yapı ve samimiyet ile birlikte belirli bir standardı yakalamanız gerekmektedir. Ürün ve hizmet fotoğraflarınızda, potansiyel kullanım alanlarını olabilecek en kaliteli şekilde kullanıcılara yansıtmalısınız. Örneğin tekstil ürünleri satan bir işletme olduğunuzu varsayalım. Moda çekimi havasında fotoğraflar paylaşmanızın çok da potansiyel arttıracağını düşünmeniz hata olacaktır. Bunun yerine kıyafetlerin potansiyel kullanılabilecek alanları içerisinde kişileri çekmeniz daha fazla rağbet kazanmanıza katkı sağlayacaktır. Çünkü satın alacak kişi bunu hayal ederken, o moda çekimi havası maalesef onun erişemeyeceği ya da kendini içinde hissedemeyeceği bir yapı oluşturacaktır.

Instagram Butik Hesabı Oluşturma: Paketleme

Instagram butik hesabınızı oluşturduktan sonra, satışa başladığınız süreçte ürünlerinizi ve gönderimlerinizi olabilecek en kurumsal yapıda yürütmeniz gerekmektedir. Böylece satış sonrasında, markanızı ve ürünlerinizi kullanan kullanıcılar, ücretsiz marka temsilcileriniz olacaktır. Örnek verecek olursak. Yemek Sepeti üzerinden sipariş gönderen belirli restoranlar paketleme içerisine magnet, nescafe, ürün logosu taşıyan ıslak mendil, peçete ve karton poşet ile göndererek markaya ve ürüne karşı sizi daha hızlı bağlamaktadır. Bunun Instagram için oluşturulan şemasında ise sizin gönderim yapacağınız kargo şirketine özel poşetleme hazırlamanız. Şeffaf yapıda kargo seçeneği bulundurmanız, bütün poşet ve paketlemeleriniz içerisinde logonuzu kullanmanız gerekmektedir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Dil Değiştirme

Instagram Butik Hesabı Oluşturma: Satış ve Canlı Destek

Bu aşamada müşteri ile kurduğunuz diyalog, Instagram hesabınızdan ziyade, kullanıcının ileride yaşayacağı potansiyel problemlerde de yaklaşımını belirleyecektir. Güven inşa etmek ve kaliteli bir deneyim oluşturmak için müşterilerinize olabilecek en kurumsal üslupla, samimi bir dil standardı belirleyerek yaklaşmalısınız. Markanızın bir sloganı var ise, müşterileriniz ile diyalog öncesinde bu sloganı kullanabilirsiniz. Örneğin “Geleceğinize Garanti Sunan, Penam KPSS Kursları; Ben Hatice, size nasıl yardımcı olabilirim?” şeklinde bir başlangıç ile birlikte karşılama yapabilirsiniz. Bunu hem sesli hem de yazılı olarak müşterilerinize yansıtabilirsiniz. Böylece hem samimiyet çizgisini arttırabilir hem de güvenilirliğinizi arttırabilirsiniz.

Instagram Butik Hesabı Oluşturma: E-Ticaret Sitelerine Giriş

Instagram butik hesaplarınızda yayınladığınız ürünlerde faturalama yapıyorsanız , E-Ticaret sitelerine üyelik oluşturarak sitenizde yer alan ürünlerinizi satabilirsiniz. Örneğin ücretsiz şekilde Facebook Marketing, Letgo ve sahibinden.com üzerinde ürünlerinizi satabilirsiniz. Buna ek olarak belirli bir ücret ortaklığıyla Trendyol, n11, GittiGidiyor ve Amazon gibi satış ortaklıkları rahatlıkla kurabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Butik Hesabı Oluşturma işleyişlerinde bu yapıyı doğru ve sürekli bir şekilde kurduğunuz taktirde, orta ve uzun vadede başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkün. Instagram Destek kategorimizi ziyaret ederek, Instagram hakkında tüm bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

En iyi Instagram butiklerini yazımıza keşfedin! Instagram işletme hesabı yönetme hakkında bilgi edinin.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram butik hesap; içeriğinde hizmet ya da ürün tanıtımı, reklamı yaptığınız dolayısıyla da pazarlamasını yapmasını sağladığınız sosyal medya kanallarına açılan kapılar olarak düşünülebilir.

Instagram butik hesabı büyütmek için; günlük paylaşım trendlerini doğru yakalamalısınız. Etiketlemeyi doğru yapmalı, takipçilerini potansiyel müşterilerinizden belirlemelisiniz.

Instagram butik hesap oluşturma stratejileri kısaca şunlardır; kurumsal bir hesap oluşturmak, rakip analizi, takipçi kasmak. Beğenileri arttırmak, etiketleme ve hashtag seçimi, kaliteli içerik paylaşımı, 3. parti uygulamalar, hesap otoritesini arttırmak, marka ortaklıkları ve sponsorlu reklamdır.

Butik hesabınızı oluşturarak, siz de bu pazar alanından faydalanabilirsiniz. Güzel bir hesap yönetimi ile Instagram üzerinden satış yaparak güzel paralar kazanabilirsiniz.

Yazımızda sizlerle paylaştığımız yöntemlere dikkat etmelisiniz. Kendinizi her an güncellemelisiniz ayrıca bütün pazar alanı faaliyetlerinizi özenle gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Instagram satış yaparak

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Butik Hesabı Nasıl Büyütülür? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Fikir Karaca
    Fikir Karaca

    Üsküdar da bir bir butik dükkanım var. Instagram butik hesabı büyütme yazınız bana çok fazla ilham verdi. Teşekkürler

  2. Fatih Oren
    Fatih Oren

    Instagram butik hesabı nasıl büyütülür? stratejinizi dikkatlice okudum. Bunların dışında yapmam gereken şeyler nelerdir acaba?