İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram DM Kapatma – Mesaj Gelmesini Engelleme

Instagram günden güne bizi şaşırtmaya devam ediyor ve yeni özelliklerle karşımızda boy gösteriyor. Tüm yeniliklerin asıl amacı ise kullanıcıları mutlu etmek ve daha konforlu bir kullanım alanı sunmak. Böylece insanlar Instagram uygulamasından sıkılmadan uzun süre boyunca kullanmaya devam ediyor. Özellikleri arasına DM özelliğinin de eklenmesiyle amaçlarında değişiklikler olmaya başladı. Önceden sadece takip ve paylaşım amaçlı kullanılırken günümüzde insanlar DM seçeneği sayesinde bu özelliği de aktif bir şekilde kullanıyor. Her şey iyi güzel de hiç mi sorun yok? DM özelliğinin avantajları kadar dezavantajları da olabilir. Bunun için Instagram DM kapatma mesaj gelmesini engelleme nasıl olur diye düşünüyor olabilirsiniz. Mesaj engelleme ile alakalı her şeyi blog yazımızda bulabilirsiniz. 

Instagram DM kapatma mesaj gelmesini engelleme nedir? Instagram DM kapatma mesaj gelmesini engelleme nasıl yapılır? DM kapatma mesaj gelmesini engelleme işlemi yapmadan bireysel mesajlar nasıl engellenir? Merak ettiğiniz tüm sorulara birlikte cevap bulacağız. Konuya ilk olarak teorik bilgi vererek girelim, sonrasında neler yapmanız gerektiğine detaylı olarak cevap vereceğiz. Ayrıca İnstagram DM görüldü kapatma yazımıza da göz atabilirsiniz.

Instagram DM Nedir?

Instagram yeni özelliklerine, yenileri eklemeye devam ediyor. İlk kullanıma sunulduğu zamanlarda sadece paylaşma ve başkalarını takip etme amaçlı kullanılırken, yeni gelen özelliklerle birlikte farklı kullanım alanları açıldı. Instagram DM, direkt mesaj olarak adlandırabiliriz. Instagram üzerinden gelen mesajlar bu şekilde adlandırılmaktadır. Bu alanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da olabilir. İstemediğiniz kişilerden mesaj gelmesi durumunda rahatsız edici bir manzara ortaya çıkabilir. DM bölümünün ne olduğunu anladığınıza göre hem bireysel olarak hem de genel olarak mesaj gelmesini nasıl engelleyeceğiniz konusuna geçebiliriz.

instagram dm nedir

Instagram DM Kapatma Mesaj Gelmesini Engelleme Bireysel

Mesaj DM bölümü, kullanıcılar için son derece önemlidir. Genel olarak kullanmayı sevseniz bile bazı kişilerin mesaj atmasından rahatsız olabilirsiniz. İstemediğiniz kişi profili üzerinden engelleme işlemlerini gerçekleştirebileceksiniz. Bunun için mesaj bölümünü tamamen kapatmak çok mantıklı bir hareket olmayacaktır. Mesaj atarak sizi rahatsız eden kişiyi engellemeniz mümkün. Engellediğinizde hem profilinizi göremez hem de bir daha size mesaj atamaz. Böylece sizde mesaj alanını tamamen kapatmadan, rahatsız olduğunuz durumdan kurtulma şansı yakalarsınız.

Bireysel olarak Instagram mesaj engelleme adımları şunlardır;

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın. Mesaj atmasını istemediğiniz kişinin profiline gelin. Profilin sağ üst kısmında üç nokta şeklinde simge bulunmaktadır. Bu simgeye tıklayın.
  • Çıkan ekranda bu hesaba ait yapabileceğiniz farklı komutlar yer almaktadır. Biz bu kişiyi engellemek istediğimiz için engelle diyerek işleme devam ediyoruz. Engelle dedikten sonra işlem bu kadar! Karşıdaki kişiyi engellediniz. Siz engeli kaldırana kadar bir daha profilinizi göremez ve size hiçbir şekilde ulaşamaz. Böylece istemediğiniz birinden mesaj gelmesini engellemiş olursunuz.

Instagram DM engelleme sürecinde bireysel olarak birini nasıl engelleyeceğinizi öğrendiniz. Sadece birkaç kişinin mesaj atmasından ve size ulaşmasından rahatsız oluyorsanız bu yöntem diğerine göre çok daha işlevsel olacaktır. Ancak kimseden mesaj gelmesini istemiyorsanız, bu engelleme yöntemiyle başa çıkamazsınız. İkinci yöntemimizi uygulayarak, genel olarak insanların mesaj atmasının önüne geçebilirsiniz.

instagram engelleme

Instagram DM Kapatma Mesaj Gelmesini Engelleme Genel

Sadece sayılı kişiden mesaj gelmesinin önüne geçmek için, hesabı engelleme yöntemi son derece faydalıdır. Ancak hiç kimseden mesaj gelmesini istemiyorsanız tek tek kişileri engellemek zor olur. Hem de engellemeniz durumunda, bu kişiler sizi takip etmez ve engeli kaldırana kadar bir daha sizi göremez. Bu durumda hiç takipçiniz kalmamış olacaktır. Şimdi size ikinci yöntemden bahsedelim. Instagram DM kapatma mesaj gelmesini engelleme aşama aşama:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın. Profilinizin olduğu alana girerek sağ üst köşede yer alan üç çizgi şeklindeki simgeye tıklayın. Burada farklı seçenekler açılacaktır. Çıkan ekranda en alt kısımda görünen ayarlar bölümüne tıklayın. (Dişli çark şekline benzer simge)
  • Çıkan ekranda bildirimler alanı yer alıyor. Bildirimler içerisinde ayarlamasını yapabileceğiniz farklı bildirim alanları yer alıyor.
  • Biz bu ekranda ‘’direkt mesaj’’ yazan seçeneğe tıklayarak işleme devam ediyoruz.
  • Direkt mesaja tıkladığınızda mesajlar kısmında iki seçenek vardır. Kapalı ya da açık diyerek gelen mesajları yönetebilirsiniz. Gelen mesajları engellemek istiyorsanız, bu kısımda kapalı seçeneğini seçerek kaydedin. İsterseniz mesaj kısmına ait diğer bildirim ayarlarını da buradan yönetebilirsiniz. İşlem bu kadar.

Gördüğünüz gibi birkaç adım uygulayarak sorunu yok ettiniz. İşlem bu kadar basit. Bundan sonra hiç kimse size mesaj atamayacak. Mesaj atmasını istemeniz durumunda, aynı adımları tekrar uygulayarak kapalı olan ayarı açık olarak değiştirebilirsiniz. Açık olarak değiştirdiğinizde aynı şekilde mesajları almaya devam edersiniz.

instagram mesaj engelleme

Instagram Dm Kapatma Sonuç

Bu yazıda Instagram DM kapatma mesaj gelmesini engellemenedir, Instagram DM kapatma mesaj gelmesini engelleme nasıl yapılır sorularına detaylı olarak cevap bulduk. Adımlardan bahsettiğimiz için böyle bir isteğiniz olduğunda neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Yazımız bu konuda bilgi almak isteyen kişiler için umarım faydalı olmuştur. Instagram hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Instatakipçi Blog’da Instagram Destek kategorimize göz atabilirsiniz. Bir sonraki yazımıza kadar kendinize iyi bakın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Direct Message olarak bilinen Instagram mesaj kutusudur. Instagram’da mesajlaşma aracı olarak kullanılmaktadır.

Mesajları ile sizleri rahatsız etmek isteyen kullanıcıları engelleyebilirsiniz. Instagram’da mesaj engeli yapmak için sizi rahatsız eden kullanıcının profiline girerek engelleyebilirsiniz.

DM kapatmak için ilk olarak Ayarlar kısmına girerek Direct Mesajları ayarlarına girerek mesajlar ve mesaj istekleri ayarlarını kapalı yaparak dm kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Direct mesaj sisteminde tek sefer 32 kişiyi dahil edebileceğiniz bir grup oluşturabilirsiniz.

Mesajları sizler silmediğiniz taktirde herhangi bir şekilde silinmemektedir.

Instagram üzerinden DM gönderemiyorsanız, mesajlaşma engeli almış olabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram DM Kapatma – Mesaj Gelmesini Engelleme Hakkında 25 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 57 Ortalama: 5 )

25 yorum

  1. Emir
    Emir

    güzelmiş

  2. Ahmet
    Ahmet

    Sadece takipcilerimin dm göndermesini takipcim olmayanlardan dm gelmesinin engellenmesi için bir yol var mi

  3. ismail
    ismail

    Güzel yazmışlarda aradığımız çözüm bu değildi.. kişinin profiline geldiğimde sağ üstteki üç noktaya tıkladığımda kısıtla diye bir seçenek var.. işte bu seçenek aradığım çözümdür.. Bunuda ek olarak yazmalıydınız..

  4. Sahra
    Sahra

    Sizin tarif ettiğiniz gibi yapıyoruz dm den msj yazma engellemeyi ama olmuyor maalesef cevap verirseniz memnun oluruz saygılar

  5. Nejla
    Nejla

    Benim Instagrada neden bildirim kısmında direkt mesaj özelliği çıkmıyor? Anında ilet bildirimleri ve E-posta ve SMS bildirimleri çıkıyor. Bir türlü mesaj bölümünü kapatamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bildirimleri kapatmak istiyorsanız öncelikli olarak Instagram uygulaması üzerinden ‘ayarlar’ bölümüne girin. Buradan ‘bildirimler’ kısmını seçin. Karşınıza çıkan listeden Direct Mesajları kısmını seçip kapatın.

      • Can
        Can

        Takip ettiğim etmediğim eden etmeyen herkesten bir süreliğine mesaj alımını kapatmak istiyorum söylediğiniz adımların hepsini denedim bütün seçenekler kapalı yine de mesajalr gelmeye devam ediyor kimseyi engellemeden veya kısıtlamadan mesaj alımını kapatmak istiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz

  6. Betül
    Betül

    Hala dm istekleri geliyor beni takip etmeyen kişilerden dm gelmesini istemiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınıza girerek Ayarlar > Gizlilik > Mesajlar adımlarını izleyiniz. Karşınıza çıkan ekranda “Yeni Mesaj İsteklerine İzin Ver” seçeneğini kapalı hale getirmeniz durumunda sizleri takip etmeyen kişiler tarafından DM alma probleminiz çözülecektir.

      • Şebnem
        Şebnem

        Benim instagram hesabimda ayarlar >gizlilik kısmında mesajlar kısmı yok .. neden olabilir .. diğer dondurdugum hesabimda vardı bunda yok

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, Instagram hesabınız mesajlaşma engeli almış olabilir.

      • Kübra
        Kübra

        Bende o mesajlar görünmüyor

  7. Aslı
    Aslı

    Merhaba bende de mesajlar kısmı yok bunu nasıl çözebilirim?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba. DM mesaj engeli almış olabilirsiniz.

  8. Ahmet
    Ahmet

    Merhaba daha önce arkadaş olarak ekli olmayan birisiyle mesajlaştığımda her türli aktif olurken ve son görülmesini görebiliyordum o kişiyle şuan görüşmüyorum şuan son mesajımı görüldüğü halde daha sonra görülmesi görünmüyor ve hiç şekilde çevirmiçi son görilmesini göremiyorum ayrıca sayfasına girdiğimde bu sayfa gizlidir ibaresi yer almıyor neden acaba xevaplarsanız çok memnun olurum.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, mesajlaşmakta olduğunu kullanıcı son görülme özelliğini devre dışı bırakmış olabilir.

  9. Nazlı
    Nazlı

    İşlemlerin hepsini uyguladim fakat hala msj geliyor

  10. Betül
    Betül

    Instagram guncellenmeden önce sadece takip ettiğim kişilerden mesaj almayı kabul ettim. Fakat şimdi herkese açmak istiyorum sizin uyguladığınız yontemi denedim ama olmuyor . Lütfen acil yardım edin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram ayarlarınız üzerinden, Gizlilik>Mesajlar yolunu takip ederek mesaj ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

  11. İhsan
    İhsan

    Direkt mesajları kapalı yaptığımda arkadaşlarımda ve takip ettiklerim de msj atamıyormu

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, DM kapalı olduğunda sizlere kimse mesaj atamayacaktır.

      • İlyas
        İlyas

        Ben takip ettiğimiz kişileri hiç bir şekilde kapatamıyoruz biliyorum bide arkadaşın tarif ettiği mesaj bildirimi sadece bildirim gelmemesine engeller mesaj gene gelir

  12. Meltem Filiz
    Meltem Filiz

    Dmlerimi bir türlü instagramdan kapatamıyordum mesaj gelmesini engelleyemiyordum ama artık rahatça yapabiliyorum teşekkür ederiimm 🙂

  13. Ferdi
    Ferdi

    İnstagram dm kapatma ve mesaj gelmesini nasıl engelleyebilineceği hakkında faydalı bir blog yazısı.

  14. Aleyna
    Aleyna

    İkisini de mi kapalı yapacağız?