İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram E-Posta Sorunları Nasıl Çözülür?

Dünyada ve ülkemizde milyonlarca kullanıcıya ulaşan, ülkemizde aktif kullanılan sosyal medya mecrası haline gelen Instagram, popülerliğinin artışıyla birlikte birçok sorunla da boğuşmaya başlamıştır. Bu sorunları çözmek için birçok güncelleme ve yenileme yapılmasına rağmen Instagram kullanıcıları zor durumlarda kalabilmektedir. Instagram’ın resmi sitesinin eksik kaldığı durumlarda biz sizlere yardımcı olarak sorunlarınızı çözmenize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bugünkü konumuz olan Instagram e-posta sorunları da sizlerin sıkça sıkıntı yaşadığı bir konu olup, bu konuyu tüm ayrıntılarıyla inceleyeceğiz. Hiç vakit kaybetmeden konumuza geçelim.

Instagram E-Posta Sorunları: E-Posta Değişikliği

Bildiğiniz üzere Instagram hesabınızın bağlı olduğu maili istediğiniz zaman değiştirebilmektesiniz. Bu işlem kolayca yapılmasına rağmen birçok kullanıcı mail hesabı değiştirme işlemini nasıl geri alacağını bulamamaktadır. E-posta değişikliği talebinde bulunduysanız ve bu işlemden vazgeçmek istiyorsanız, mail adresinize gelen e-postada bulunan geri alma bağlantısına tıklamalısınız.

Instagram Şifre Yenileme E-Postası Gelmediyse Ne Yapmalıyım?

Şifre yenileme e-postası mail adresinize ulaşmadıysa öncelikle spam filtresini kontrol etmelisiniz. Genellikle gereksiz ya da spam olarak adlandırılan kısımda istenilen maile ulaşılabilmektedir. Spam kutusuna baktığınızda da maili bulamıyorsanız, Facebook üzerinden şifre değişikliği yapabilirsiniz. Tabi bunun için daha önceden Facebook ve Instagram’ı birbirine bağlamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemi de gerçekleştiremiyorsanız, son çareniz e-posta sağlayıcı ile iletişime geçerek Instagram’dan bir mail gelip gelmediğinin kontrol edilmesi olacaktır.

Instagram Kayıt E-postasına Ulaşamıyorum. Ne Yapmalıyım?

Instagram’a kayıt olurken verdiğiniz e-posta adresine erişiminizi kaybettiyseniz, e-posta adresini değiştirebilirsiniz. Eğer şifrenizi de hatırlamıyorsanız öncelikle bağlantı kurduğunuz Facebook üzerinden şifre değişikliği işlemi yapmalısınız.

Instagram Kayıt E-postasına Ulaşamıyorum. Ne Yapmalıyım?

Başka Bir Hesap İçin Şifre Yenileme E-postası Alırsam Ne Yapmalıyım?

Bilginiz dâhilinde olmayan bir hesap dolayısıyla şifre yenileme maili aldıysanız, büyük ihtimalle yanlışlıkla sizin e-posta adresiniz verilmiştir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız Instagram yetkilileri ile iletişim kurmalı ve durumdan haberdar etmelisiniz.

Instagram e-posta sorunları nasıl çözülür konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram e-posta adresi zaten kullanılmakta hatası yeni üye olmaya çalışırken görülen bir hatadır. Instagram’da daha önceden bir hesabınız yoksa ve yeni bir üyelik oluşturmak istediğinizde e-posta adresi zaten kullanılmakta hatası alıyorsanız, mail adresiniz daha önceden bir hesapla ilişkilendirilmiştir. Bu yanlışlığın birçok nedeni olabilmekte olup, asıl konumuz bu olmadığından buna değinmeyeceğiz. Biz sorunu ortadan kaldırmaya odaklanalım.

Instagram E-posta Adresi Zaten Kullanılmakta Hatasını Nasıl Çözerim?

Instagram’da yeni bir üyelik oluşturmaya çalışırken e-posta adresi zaten kullanılmakta hatası alan kişiler ne yapacağını bilememekte ve bu sorunun çözümünde uygulayabileceği bir yol aramaktadır. Bu yazımızda bu sorunun nasıl ortadan kaldırılabileceğini ve istediğiniz mail adresiyle üyeliğinizi nasıl oluşturabileceğinizi anlatacağız. En baştan başlayarak adım adım çözümü anlatmaya başlayalım.

Instagram E-posta Adresi Zaten Kullanılmakta Hatası Formu

Öncelikle buraya tıklayarak Instagram e-posta sorunuyla ilgili destek alabileceğiniz sayfaya ulaşmalısınız. Burada bir form bulunmakta olup, bu formda yöneltilen sorular cevaplandırılarak Instagram’a iletilmelidir. Instagram yetkilileri E-posta adresinizle ilişkili bir Instagram hesabı varsa ve o hesabın sahibi değilseniz, lütfen bize bildirmek için bu formu kullanın.açıklamasıyla formu ne amaçla doldurduğunuzu da bildirmektedir. Bu formda birkaç soru sorulmakta olup, bunlara nasıl cevap vereceğinizi inceleyelim.

Instagram E-posta Adresi Zaten Kullanılmakta Hatası Formu

Instagram E-posta Adresi Zaten Kullanılmakta Hatası Formu Soruları

Soru 1: Hangi sorunu bildiriyorsunuz?

E posta adresim zaten kullanımda olduğundan, bir hesaba kaydolamıyorum.

Soru 2: Hangi e-posta adresiyle ilgili sorun yaşıyorsunuz?

Instagram’a kayıt olmaya çalıştığınız e-posta adresini buraya yazmalısınız.

Soru 3: Lütfen sorunu açıklayın.

Yaşadığınız sorunu genel olarak anlatarak çözülmesini istemelisiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Tüm bu işlemlerden sonra “Gönder” butonuna tıklayarak formu incelenmek üzere Instagram yetkililerine iletebilirsiniz. En kısa sürede başvurunuz incelenecek ve mail adresinize bağlı olan hesap kapatılacak ardından sizin mail adresiniz boşa çıkacaktır. 

Instagram e-postanız ile ilgili olarak sorun yaşamak istemiyorsanız iki aşamalı doğrulama işlemlerini yapmanız sizler için daha iyi olacaktır. Özellike telefon numaranız ile doğrulama işlemleri gerçekleştirerek hesabınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. 

Instagram e-posta adresi zaten kullanılmakta hatası ve çözümü konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Instagram hakkındaki tüm sorunlarınız ve çözümleri için Instagram Destek kategorimizi ziyaret edin! İnstagram Destek Hattı yazımız sayesinde herhangi bir olumsuz durum ile karşılaştığınızda kimlere ulaşabileceğinize dair bilgi alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram profilinizin bağlı olduğu e-posta adresinizi istediğiniz takdirde değiştirmeniz mümkündür. Bu sayede şifresini unuttuğunuz eski e-posta adresi yerine güncel e-posta adresini kullanabilirsiniz.

Instagram profilinizin bağlı olduğu e-posta adresinizi değiştirmek isterken hata alıyorsanız, E-posta adresinizi başkası sizin yerinize kullanıyor olabilir. Eğer böyle bir durum varsa hemen Instagram Destek Ekibiyle iletişime geçmelisiniz.

E-posta adresinizi Instagram profilinize bağlayarak, Profil güvenliğinizi arttırmış olursunuz. Herhangi bir hesap çalınma durumunda, hesabınızı geri almak adına e-posta adresinizin çok yararı olabilir. Ayrıca şifrenizi unutmanız durumunda yeni şifre istemek için e-posta adresinize ihtiyaç olacaktır.

Instagram hesabınızı kayıt ederken telefon ile onaylamanız neticesinde profiliniz artık daha güvenilir bir hale gelecektir.

Telefon numaranız olmadan hesap açabilirsiniz. E-posta adresinizi vererek hesap açmanız mümkündür.

Instagram hesabınız çalındı ise Instagram destek hattı ile iletişime geçiniz. Buradan hesap kurtarma seçeneklerini denemelisiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram E-Posta Sorunları Nasıl Çözülür? Hakkında 51 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

51 yorum

  1. İsmail
    İsmail

    Merhaba, 1 ay önce instagram hesabımı dondurdum. Şifremi unuttum ne yazık ki. Kullandığım mail ve kullanıcı adı ile şifre unuttum şeklinde giriş yapmaya çalıştığımda her 2 si içinde tanımlı kullanıcı yok ifadesi çıkıyor. Aynı mail i yeni hesap almak için girdiğimde ise zaten kullanıcı mevcut diyor. Facebook hesap ve telefon ile bağlı değildi hesabım. Bu nokta da bu yolları da eledim. Öneriniz varsa sevinirim. Kolay gelsin.

  2. Sıvı Dolum Makinası
    Sıvı Dolum Makinası

    bana bolca takipçi lazım 🙂 bende populer olmak istiyorumm.

  3. Ayşe
    Ayşe

    Sayfa bulunamadı hatası veriyor. (Gönderince)

  4. Dilara
    Dilara

    Heap Şifremi unuttum e postam eski kullandışı bir e posta hesabıma giriş yapmaya çalıştığım direk eski e posta adresime bir sms gönderiyor hesabıma hiç bir türlü giremuyum lütfen yardım edin .

    • Ömer
      Ömer

      Buldunuzmu hesabınızı benimde aynı şekilde oldu şimdi nasıl bulucm

  5. Merve
    Merve

    Instagram sayfama girdiğimde farklı bir eposta adresine kimlik doğrulama kodu göndermem isteniyor. Instagram sayfama ait eposta adresine girdim hesabı doğruladığım halde giriş yaptığımda yine de başka bir e posta güvenlik kod göndermem isteniyor o yüzden de sayfama giremiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz

    • Ece
      Ece

      Bende de aynı sorun var başka bi e posta için onay kodu isteniyor ve hesabıma yenid3n giriş yapmamı engelliyo lütfen yardım edin

  6. Dilaver
    Dilaver

    Yeni telefon aldığım için eski telefonumda bulunan integral hesabim da bulunan eski telefon numaramı guncellemedigim için ve facebook kullanmadığım için yeni telefonumda integral hesabımı açamıyorum.kullanici adımı biliyorum şifreyi bilmiyorum.sifreyi bilmediğim için eski tlf numarana sms ile veya facebook ile giriş yapabileceğimi yazıyor.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim Kullanıcı adim:denizhandilaver

  7. xxm.u.s.t.s.a.f.a.xx
    xxm.u.s.t.s.a.f.a.xx

    Eposta degiştirmek

  8. İsmail
    İsmail

    Bendede farklı bir e-postaadresine kimlik doğrulama kodu göndermem isteniyor.Sen bu problemi çöze bildinmi?Çözdüysen lütfen banada söyle bende giremiyorum.

  9. Berky
    Berky

    Şifre yenileme maili hata veriyor. Yeni şifremi giriyorum ama bir hata meydana geldi diyip atıyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Berk,
      Farklı tarayıcıdan yeni gmail şifrenizle giriş yapmayı deneyebilirmisiniz? Sorunun devam etmesi durumunda tekrar yazabilirsiniz.

  10. banu
    banu

    merhaba instagramımda numaram var ve kod geldiğinde kodu onaylamıyor e posta ile kod istiyor fakat e posta benim değil ve hiçbir şekilde giriş yapamıyorum e posta ile olanda bana gelmiyor kod yardım edebilir misiniz?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, https://help.instagram.com/contact/151081798582137 buradan sorun bildirimini yapabilirsiniz.

    • Çağla
      Çağla

      Merhaba instagram hesabım çalındı ve e posta adresim değiştirilmiş instagramdan yardım almama rağmen bir türlü hesabımı geri alamıyorum mail adresime instagramdan mail adresiniz değişti diye mesaj geldi geri alamıyorum

  11. Serhat Temel
    Serhat Temel

    Hesabımın şifresini unuttum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesabınızın şifresini tekrar edinmek adına e-posta adresinizden ya da telefon numaranız üzerinden sıfırlama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

  12. Kerem
    Kerem

    E posta gönderiyi ve olmuyor şifre değişmiyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, telefon numaranız ile denediniz mi acaba?

  13. Hayrünnisa
    Hayrünnisa

    Merhaba
    Instagram da e-postami değiştirdim. Onayla dediğimde “e-postanizi şu anda onaylayamiyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” uyarısı çıkıyor. Ayrıca profil fotoğrafını da degistiremiyorum.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınıza etkileşim engeli gelmiş olabilir. Etkileşim engelleri 1 hafta kadar sürebilmektedir.

  14. Naz Yoloğlu
    Naz Yoloğlu

    İstegrama giriş yapamıyom

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, giriş yapmayı denerken nasıl bir hata alıyorsunuz acaba?

  15. Sude
    Sude

    Merhaba ben yeni hesap açmaya çalışıyorum ama daha giriş yapamadan hesabın sizin olduğunu onaylayin diyor emin olmadığımız için cikisinizi yaptık diyor ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim kolay gelsin

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Cihazınız ya da bağlı olduğunuz internet ağı üzerinden çok sayıda şüpheli hesap açılması nedeniyle bu tarz bir durum gerçekleşiyor olabilir.

      • Ayse
        Ayse

        Peki bu verdiğiniz cevap a yönelik ne yapmamız gerekiyor onun içinde bir cevap öneriside ekleseniz verdiğiniz cevap a aynı sorun bende oluyor da bilgi alayım dedim

  16. Ayşegül
    Ayşegül

    Merhaba
    Telefon değişikliği yaptığım için Instagram sifre,kullanıcı adı,mail adresimi hatırlamıyorum bu yüzden instagramda giriş yapamıyorum yardımcı olurmusunuz..

  17. Özlem
    Özlem

    Birisi arkadaşımın hesabını çalmış hesabın çalındığından haberim yotku, baba yazdı arkadaşım yazıyor sandım @instacripto diye bişey yazdı bunu e posta kısmına yazar mısın puan topluyorum falan dedi arkadaşım olduğunu sandım yazdım bende sonra hemen sildim hesap şifremi falan değiştirdim ama hacker hesabıma ne yaptıysa artık e postam sürekli onay istiyor, onaylıyorum yarım saat sonra yine onay istiyor, sürekli onaylıyorum ve sürekli yeniden onay istiyor.. Sizce hesabıma ne gibi bir zarar verildi neden sürekli böyle oluyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram hesabınızda yapılan değişiklik şüpheli bir değişiklik olduğu için hesabınızın devamlı olarak incelemeye tabi olmasına neden olmuştur.

  18. Azra
    Azra

    İnstegram hesabımın mail adresi kapanmış instegramım kilitlendi ve onay kodunu o mail adresine gönderiyor başka bir mail adresi eklediğim halde kod ona gönderilmeye devam ediyor ve o hesaba giriş yapamıyorum o yüzden instegramımı açamıyorum ne yapmam lazım yardım lütfen

  19. rıfkı salim
    rıfkı salim

    Instagram e posta sorunları nasıl çözülür adlı makalenizi okudum ve oldukça faydalı buldum. Teşekkürler..

  20. çağla karslı
    çağla karslı

    Instagrama kayıtlı olduğum mail adresi doğrulanamıyor. Yani aktivasyon sorunu yaşıyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

  21. Dilara
    Dilara

    Merhaba geçenlerde mail adresimi güncelledim. Fakat eski mailimden yanlışlıkla bu ben değilimi işaretledim. Sonra beni instagramımdan attı hesaba giriyorum şifre doğru, telefon kodu geliyor ama giriş olmuyor beni sürekli tekrar kullanıcı adını yazmaya yönlendiriyor. Lütfen yardım edin hesapta herhangibir güvenlik ihlali yok hepsini ben yaptım hesabıma girmek istiyorum benim için çok önemli.

  22. Ayşin
    Ayşin

    Merhabalar iyi günler diyorum ben aylar önce instagram hesabımı dondurdum yakın bir zamanda girmeye çalıştığımda şifremi unutmuştum giremedim yanlışlıkla hesabımdan e posta adresimi kaldırdım şu an hiçbir şekilde hesabıma giriş yapamıyorum facebooka bağlı değil hesabım instagram uygulamasından yardım kısmına kullanıcı adımı yazdığım zaman hesabımı görebiliyorum ama bir türlü giremiyorum ne yapmalıyım instegram ekibine mail attım bu konuda yanıt gelmedi.

  23. SHIRIN
    SHIRIN

    Hesap başka bırının elıne geçtı dıyor şifre yenıle dıyor şifremı yazıyorum bekle dıyor gırmıyor kıllanıcı adımı yazıyorum degışik e-posta ısmı çikiyor ona meıl gınderdık dıyor anlamadım delı oldum durup dururken

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hesabınızın bağlı olduğu mail adresi üzerinden şifrenizi değiştirmeniz gerekiyor. Şu anda yapmanız gereken işlem bağlı olduğunuz mail adresinden emin olmak , mail adresinize de giriş sağlayamazsanız G-mail yardım merkezine yazmanız gerekmektedir.

  24. Fatih
    Fatih

    Instagram hesabını acarken Outlook yerine autlook diye kayıt olmuşum şimdi hesap acamıyorum. Mail gönderdik diyor yanlış olduğundan mail adresimi bilmiyorum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram hesabınızı açmak için outlook’dan değil Gmail üzerinden kayıt olmalısınız.Gmail üzerinden yeni bir mail adresi açın ve sonra tekrar Instagram’a kaydolmayı deneyin.

  25. Özlem bozhüyük
    Özlem bozhüyük

    Merhaba benim ınsagram sayfam acılmıyor çünkü e posta başakası adona cıkıyor ve kot gelmiyor. Numaram kayotlı degil. Face bağlantısı yok. Ne yapmalıyım lütfen n bana yardım edermisiniz. Lütfen.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , peki hangi e-posta adresi hesaba bağlı?

  26. Fatih
    Fatih

    Hocam size nasıl ulaşabilirim?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , buradan ulaşabilirsiniz buyurun.

  27. Esma
    Esma

    Enes Bey merhabalar 🙂 instagramım ne e postamı tanıyor ne de kullanıcı adımı. Kullanıcıya ulaşılamıyor diyor. Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Esma,

      Bu hatayı ne kadar süredir alıyorsunuz? Hesabınız çalınmış olabilir.

  28. Ayse
    Ayse

    [email protected] adlı hesabımdaki kurtarma hesaplarımi degişilmiş 1aydır giriş yapamıyorum bir başkası tarafından kullanıldığını düşünüyorum artı bunun yanı sıra yukarıda beyan ettiğim e-posta Gmail hesabım Facebook ve istigram hesaplarımda kullanılıyordu Facebook ve istigram hesaplarımda da e-posta hesaplarım ve iletişim telefon numaraları da degişilmiş sosyal medya hesaplarıma da giriş yapamıyorum lütfen bu sorunuma bir çözüm istiyorum artık Gmail destek merkezî Facebook destek merkezî ve istigram destek merkezî gibi sayfalardan verilen bilgiler bu sorunuma çözüm olmadılar

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, [email protected]’dan e-posta adresinizin değiştiğini bildiren bir e-posta aldıysanız mesajda bu değişikliği geri alın’ı işaretleyerek değişikliği geri alabilirsiniz. Başka bilgiler de değiştirildiyse (ör. şifreniz) ve e-posta adresinizi eskisiyle değiştiremiyorsanız Instagram’dan bir giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talep edin.

  29. Merve
    Merve

    Merhaba hesabım bundan 1 hafta öncesine kadar çalındı ve ben geri aldım sonrasında 2 saat içerisinde taklit nedeniyle kapatıldı formu doldurdum kimlik ve fotoğraf doğrulaması da attım ama asla bir dönüş sağlanmadı 3 gün bekledikten sonra bir kaç kez tekrar ettim ve yine sonuç alamadım büyük ihtimal instagrama fazla form gönderdiğim için spama aldı maillerimi nasıl hesabımı kurtarabilirim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, Instagramın hesabınızı geri açması için yaptığı değerlendirmeler 30 günü bulabilmektedir.

  30. Ayse
    Ayse

    İstigram hesabımın şifresini unuttum kayıtlı e-posta adresine ve telefona erişim olmadığından kod alamıyorum kullanıcı adım ile giriş yaptığımda ise kullanıcı bulunamadı uyarısı alıyorum istigram hesabıma nasıl giriş yapabilirim