İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Eylem Engellendi Hatası

İşte son zamanlarda kullanıcıların sıkça karşılaştığı Instagram eylem engellendi hatası ve çözümü! Instagram kullanıcılarının uygulamayı kullanırken bazen bu tarz hatalarla karşılaştıklarını ve çözüm arayışına girdiklerini söyleyebiliriz. Bu hatalardan en sık karşımıza çıkanlardan biri ise, Instagram eylem engellendi sorunudur. Bu sorun, genellikle sıklıkla paylaşım yapan ve uygulamada oldukça aktif olan bireylerin önüne çıkmaktadır. Ayrıca, bazı durumlarda engelleme süresi geçse dahi, bu sorun devam etmektedir. Peki, Instagram eylem engellendi ne demek? Bu Instagram kısıtlaması nasıl kaldırılır?

Instagram Eylem Engellendi Hatası Nedir?

Instagram eylem engellendi hatası, Instagram’da beğenme, yorum yapma, takip etme veya takipten çıkma gibi eylemlerde bulunmaya çalıştığınızda, hesabınızın bu işlemleri yapmak için geçici olarak kısıtlandığını bildiren bir hata mesajıdır. Bu kısıtlama, genellikle Instagram’ın topluluk kurallarını veya hizmet şartlarını ihlal ettiğiniz tespit edildiğinde karşınıza çıkar.

Instagram hesabının çok aktif kullanılmasıyla ve sürekli olarak paylaşım yapılmasıyla beraber, bu engelle karşılaşmak mümkün. Eylem engellendi Instagram hatası, platformda spam veya taciz içerikli hareketleri önlemenin ve kullanıcıların platformun kural ve politikalarına uymasını sağlamanın bir yoludur. Bu durumda kişiye hesabının şüpheli konumda olduğu gösterilir. Sistemin algoritmasının bu hesapları incelemesi, bot ya da robot olup olmadığını anlaması için kısa bir süre için hesaba engel koyulmaktadır.

instagram eylem engellendi

Instagram Eylem Engellendi Hatası Neden Olur?

Instagram işlem engellendi hatası, Instagram hesabınızın topluluk kurallarını veya hizmet şartlarını ihlal ettiğini tespit ettiğinde ortaya çıkar. Bu hata esasen hesabınıza konulan ve platformda hesapları beğenme, yorum yapma, takip etme veya takibi bırakma gibi belirli işlemleri yapmanızı engelleyen geçici bir kısıtlamadır. Bu hatayla karşılaşmanızın birkaç nedeni olabilir:

  • Kısa bir süre içinde çok fazla gönderiyi beğenmek veya bunlara yorum yapmak gibi spam içerikli davranışlarda bulunmak.
  • Instagram’ın politikalarını ihlal eden otomasyon araçlarının veya üçüncü taraf uygulamalarının aşırı kullanımı.
  • Instagram’ın topluluk yönergelerine aykırı uygunsuz veya rahatsız edici içerik yayınlamak.
  • Kısa sürede çok fazla hesabı takip etmeye veya takibi bırakmaya çalışmak.
  • Çok sık paylaşım yapmak veya spam olarak algılanabilecek tekrarlayan davranışlarda bulunmak.

Instagram Eylem Engellendi Hatası Nasıl Çözülür?

Eylem engellendi Instagram çözümü nedir? Bu hata ile karşılaşıyorsanız, bu problemin bazı çözüm yolları bulunmaktadır ve kesinlikle işe yaradığını belirtmek mümkündür. Sağ üst bölümde bulunan üç noktaya tıkladıktan sonra ”hata bildir” penceresine tıklanır. Sorunu bildirerek, instagram engel kaldırma konusunda yardım talep edebilirsiniz. (Instagram Destek)

Instagram hesabım engellendi diye endişeleniyorsanız, çözüm için aşağıdaki yolları denemek faydalı olabilir:

  • Sosyal medya hesapları, Instagram hesabına bağlanmalıdır. Bunu yapmak, kişinin gerçek üye olduğunu algoritmaya tanıtır.
  • Kısa zaman içinde çok fazla paylaşım ve beğeni, takip yapılmamalıdır.
  • Kişi hesabını mümkünse tek cihazla kullanmalıdır.
  • Takipçi sayısını arttırmak adına hızlı olarak kullanıcı takibi yapılmamalıdır.
  • Devamlı olarak kullanıcı ismi değişikliği yapılmamalıdır.
  • Telefon ya da mail adresi sıkça değiştirilmemelidir.

Bu işlemlerin uygulanması ile beraber Instagram eylem engellendi hatasıyla karşı karşıya gelmekten kaçınabilirsiniz. Eylem engellenmesi geçici bir durumdur. Böyle bir hatayla karşı karşıya gelindiğinde beklemek oldukça önemlidir. Topluluk kuralları ihlal edilmediği takdirde bu hatayla karşılaşmak mümkün olmayacaktır. Ayrıca Instagram limitleri hakkında detaylı bilgi alarak bu tarz sorunların önüne geçebilirsiniz.

Instagram Hata Veriyor 2024 Hatası Nasıl Çözülür? yazımızı incelemek için hemen tıklayın!

eylem engellendi hatası instagram

Eylem Engellendi Hatasından Nasıl Kaçınabilirsiniz?

Instagram eylem engellendi uyarısı alındığı zaman, birini takip etmeye çalışıldığında hep aynı uyarıyla karşılaşmak mümkündür. Bu durumdan kurtulmanın yolu birkaç gün boyunca hiçbir kullanıcıya takip isteği göndermeden beklemektir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu sorun ile karşılaşıldığı zaman yapılması gereken hiçbir işlem yapmayarak, kısıtlama süresinin dolmasını beklemek olacaktır. İşlem yapılmaya ısrarla devam edilmesi, kısıtlamanın uzaması hatta hesabın kapatılması gibi sonuçlar doğurabilir .Bu şekilde kapanan hesapların tekrar açılmasının mümkün olmadığını unutmayın.

Instagram Uygulamadan Atıyor hatası hakkında en detaylı bilgi bu adreste!

Sosyal medya hesaplarınızı yükseltmek ve öne çıkarmak için hizmetlerimizi kullanabilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-oto-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram eylem engellemesi , instagram tarafından profilinize getirilmiş kısıttır. Beğeni yapmanız ve takipleşmeniz engellenmiştir.

Instagram profiliniz üzerinden şüpheli işlemler yapmanız sonucunda profiliniz bu tarz bir kısıtla karşılaşabilir. Gün içerisinde çok paylaşım yapmanız, çok beğeni göndermeniz bu duruma sebep olabilir. Engel genellikle geçici sürelidir.

Instagram Eylem engelini kaldırmak çok basittir. Yukarıda ki blog yazımızda belirttiğimiz yöntemleri izleyerek instagramla iletişime geçebilir ve engelinizi kaldırabilirsiniz.

Instagram profilinizde gün içerisinde birçok işlem yapmanız profiliniz şüpheli bir duruma getirir ve spam önlemi olarak etkileşim engeli alırsınız.

Profiliniz ile 7500 takip etme limitiniz ve gün içerisinde en fazla 350 beğeni yapma sınırınız bulunmaktadır.

Instagram, platformu daha güvenli ve spamdan uzak bir hale getirmek için limit uygulamaktadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Eylem Engellendi Hatası Hakkında 57 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

57 yorum

  1. Sinan Özgökçe
    Sinan Özgökçe

    Merhaba hocam ya benim hesabım eylem engellendi sorunu ile karşılaşıyorum ve genelde 1 hafta engel yiyorum uzun zamandır nasıl engelleyebilirim takip etmeyenleri takipten çıkarınca veya ekleyince oluyor benim hesap şirket ticari bir hesap yardımcı olup yol gösterirseniz sevinirim

    • Ahmet
      Ahmet

      Kardeş önce tarayıcıdan gir bir kaç beğeni takip yap eğer yapabiliyorsa tarayıcıdan çıkışını yap. Instagram uygulamasına gir sonra ordanda çıkışını yap giriş bilgilerini dahi hatırlama baştan giriyormuş gibi girişini yap düzelir belim öyle düzeldi.

    • Derya
      Derya

      Düzeldimi hesabınız ? Aynı sorunu yaşıyorum. Ve sıkıntılı bir durum öneriniz var mı ? Acil !

  2. Çiğdem Buluter
    Çiğdem Buluter

    Merhabalar. Ben hesabımdan takip atma engeli aldım ve bu engel 3 gündür devam ediyor. Sorun bildirdiğim halde bir türlü kalkmadı. Acil engelin kalkması için ne yapabilirim yardın edin lütfen?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Çiğdem Hanım,
      Instagram engelli ile ilgili sürenin dolmasını beklemeniz gerekmektedir. Bir hata veya yanlışlık olduğunu düşünüyor iseniz Instagram Destek ile irtibata geçebilirsiniz.

      • Sibel Harbelioğlu
        Sibel Harbelioğlu

        Fakat benimki birkaç gün oldu böyle. Daha önce de olmuştu bu ama 1 gün içerisinde bitmişti.

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, şifrenizi değiştirdiğinizde düzelmedi mi?

          • Tulin
            Tulin

            Mrb bnmde hesabınız başkasının eline geçti şifre değiştir diyor.takicpi çıkarmıştım epey fazla gereksiz beğeni takip ettiğim için.ne yapabilirim yardım lütfen.isin kötüsü şifremi hatirlamiyrm!

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhaba, hesabınızda bir seferde yaptığınız çok sayıda işlemden ötür şüpheli duruma düşmüş olabilirsiniz.

  3. Barış
    Barış

    Instagram’da eylem engelledi diyiyor ve hiç bir şey begenemiyorum yorum yapamıyorum kimseyi takip edemiyorum neden böyle oluyor bilmiyorum 1 haftadır böyle lütfen yardımcı olun yoksa yeni hesap mı açmam gerekiyor eylem engelledi yazısında 30 Mart’ta dolacak diyor bugün 31 Mart ama hala daha dolmadı bir yardimci olun lütfen

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Barış,
      Yaşamış olduğunuz durum ile ilgili Instagram destekten bilgi alabilirsiniz.

      • Evgen
        Evgen

        Merhabalar, bende eylem engeli aldım 2020.06.01 yazıyor. Bu süre dolmuş olmadına rağmen engelim kalkmadı. Yardımcımoljrsanız sevinirim . Şimdiden teşekkürler

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, Engeliniz belirli bir süre içerisinde kaldırılmadı ise Instagram destek hattı ile iletişim kurmalısınız.

    • Atabey
      Atabey

      Ben de aynen nolur bir çözüm bulun

  4. Sibel
    Sibel

    Instagramda işlem engeli sorunu yaşıyorum, yardımcı olur musunuz?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba şifrenizi değiştirin. Düzelmezse belli bir süre engel yaşadığınız işlemi uygulamamanızı öneririz.

  5. zeynep elif
    zeynep elif

    merhaba aynı sorunu yaşıyorum 3gün olacak hiçbir şey beğenemiyorum takip edemiyorum nasıl düzelteceğim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Şifrenizi değiştirerek düzelmesini sağlayabilirsiniz.

  6. Mert Dörter
    Mert Dörter

    Merhaba Arkadaşlar Bende Instagramda Eylem Engellendi Sorunuyla Karşılaşıyorum Instagramda Takip Ettiğim Zaman Da Bu Sosyal Medya Kısıtlaması Nezaman Geçiceğini Söylermisiniz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bunun için belli bir süre geçmesi gerekiyor. İşleme göre bu süre kısalıp uzayabiliyor. Ancak önce şifrenizi değiştirerek düzelmesi için deneme yapabilirsiniz.

  7. egemen
    egemen

    Merhaba benim işlem engelim var fakat sadece mobil üzerinden pc de hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ve ayrıca mobilden taracıyı üzerinden girdimmide sıkıntı olmuyor fakat uygulama üzerinden sadece bu hatayı veriyor nedeni nedir acaba teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, uygulamayı silip tekrar yüklerseniz düzelecektir.

  8. Songül
    Songül

    Merhaba. Ben bir hafta önce başka hesaptan takipçi toplamaya kalkıştım ama olmadı.
    Sonra ise hesabım çalındı tekrar aldım ama 1 haftadır hesabım eylem engelinde.
    Bugün son ama hala eskiye dönmedi. Yardmcı olun lütfen ya 😢😣

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesap güvenliğinizi arttırmak amacıyla iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirmenizi, mail adresinizin ve numaranızın güncel olduğunu kontrol etmenizi öneririz.
      Şifrenizi de yeniledikten sonra bir daha tekrar aynı sorunlar yaşanmayacaktır.

  9. Halit
    Halit

    Eylem engelledi kaldırmak istiyorum

  10. Begum
    Begum

    Ne alaka hepsini yaptım

  11. elif
    elif

    Merhaba benim hesabım eylem engeli aldı ve süresi bir haftaydı bugün bitmesi gerekiyor yazan tarihe göre ama hâlâ engel kalkmadı instagram desteğe baktım ama birşey bulamadım sorunda bildirdim ama birşey olmadı lütfen yardımcı olabilirmisiniz ☹️

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şifrenizi değiştirip hesabınıza tekrar giriş yaparsanız sorun düzelecektir.

  12. Deniz Duruk
    Deniz Duruk

    Merhaba story e küçük kuzenimin mayolu fotosunu attığım için topluluk kuralları ihlali yaptığım uyarısı geldi ve 5 gündür hesabımda hiçbir şey yapamıyorum akış yok storyler yok ama hesabım kapatılmadı bu ceza ne kadar sürede geçer bilginiz var mı?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bu etkileşim engeli ile ilgili olarak sizlere mail olarak herhangi bir dönüş yapıldı mı? Yapıldı ise bu detaylar mailde sizlere sunulmuş olabilir. Ceza en fazla 30 gün sürecektir.

  13. Zülküf
    Zülküf

    Merhaba hocam hayırlı akşamlarinız olsun.instagram sayfamda mevcut bir sorun var 2 hafta kadar oluyor.normalde her attığım video en az 10 k izleniyordu şimdilerde 8 dk içinde 500 görüntüleme olunca kitleniyor ondan sonra 10 dk da 5 görüntüleme geliyor anlam veremedim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, videolarınız keşfet akışında çıkmıyor olabilir. Şikayet ya da spam altında olabilirsiniz.

  14. Kübra
    Kübra

    Merhabalar 2 hafta önce bi çekilişe katılıp 150 kişiyi bi anda takibe aldım ve sabah uyandığımda ınstgrama girmek istediğimde hesabın başkası tarafından ele geçirildi çok kişiyi takip ettin diye engel yedi diye şifreni değiştir gibi bi mesaj geldi onun sonrasında şifremi değiştirmek istedim kod eski numarama gidiyo acaba bu bi süreç mi o an telefonumu sıfırladım bidaha girebilme umuduyla bu sefer icouldu beklemem zaman aldı yani hesabım olduğu gibi duruyo hiç bişey yok hesap çalınmış olsa başka şeyler olmazmıydı telefonum eski haline geldiği zaman hesabım direk açılır mı siZce bilginz varmı yada yeni numaramı nasıl aktif edebilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesabınız çalınmamıştır. Gün içerisinde çok sayıda olağan dışı işlem olduğu için önlem olarak sizlere o şekilde bir uyarı sunulmuştur.

  15. Cemal
    Cemal

    instagramda süreli engel yedim ve engeli yedikten sonra beğeniler düşmeye başladı beğenilerin düşme sebebi engel yememden mi kaynaklanıyor? (yardımcı olursanız sevinirim)

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, engel yemeniz paylaşımlarınızın görünülürlüğünü ve keşfet üzerinde yer alma durumunu etkilemiş olabilir.

  16. Nevra
    Nevra

    Merhaba, geçici engelim vardı
    1 /08/2020 itibari dolacak yazıyor süre doldu ama hala beğeni, ve paylaşım yapamıyorum yardımlarını rica ederim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, engellerin kalması belirli bir süre aksayabilmektedir.

  17. Mert
    Mert

    Benm engelimin 8 ağustosta kalkması lazımdı 9 ağustosa geldik hala kalkmadı

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, engel kaldırma durumlarında 1-2 günlük geçikmeler yaşanabilmektedir.

  18. Zehra
    Zehra

    İşletme hesabıyım,şifremi başkalarıyla paylaşmadığım halde hesabım şifremi paylaştığım gerekçesyle 1 haftalık engel aldı.Bugün engelin süresi doldu, giriş/çıkış -şifre değişimi yaptığım halde engelim hala kalkmadı. Ürünlerin altına yazılan yorumlara cevap bile veremiyorum.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram engelleri kimi zaman belirtilen sürelerden geç olarak kalmaktadır. 24 saat bekleyiniz. Eğer engel kalkmaz ise destek merkezi ile iletişime geçiniz.

  19. Atabey
    Atabey

    Ben hiç bir şey yapmıyorum ama yine de engel geliyor neden pekii

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda takip etme, takipten çıkarma ve beğenide bulunma eylemleri gerçekleştiriyorsanız engellenebilirsiniz.

  20. Nihad
    Nihad

    Görünüşe göre hesabınız kapatılmış. Kullanım Koşullarımıza uymayan Instagram hesaplarını kapatırız. Koşullarımızı ihlal eden eylemler şunlardır:

    – Instagram’dan bir veya daha fazla uyarı alınmasına karşın yasak bir davranışı sürdürmek

    – Taciz, reklam, tanıtım veya flört amaçlarıyla diğer insanlarla istemedikleri halde iletişim kurmak veya diğer uygunsuz davranışlarda bulunmak

    – Bir kişi veya kuruluşun kimliğine bürünmek veya bir kimliği bir başka şekilde yanlış temsil etmek

    – Başkalarının haklarını ya da yasaları ihlal eden herhangi bir içerik paylaşmak

    – Kullanım Koşullarımızı ihlal eden herhangi bir içerik paylaşmak

    İlkelerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Kullanım Koşullarımızı inceleyin:

    Selam benim instagram hesabim kapandi ve bana boyle mesaj geldi amma ben instagram aykiri birseylerde bulunmadimbu hesabi nasil yeniden aktivlesdire bilirim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızı tekrar aktik etmek için mail adresinize gelmiş olan Linklerden form doldurmalısınız.

  21. Sümeyye
    Sümeyye

    En ufak şeyde takipçi engeline düşüyor 15 kişiyi takip eder etmez veya takipten çıkar çıkmaz hesabım hemen engele düşüyor böyle bir rezalet olamaz. Üstelik engelimin kalkması 24 saat olmadan tekrar süreli engel yedim.

  22. Ecrin
    Ecrin

    Merhabalar geçen hafta hesabım eylem engeli aldı bunun sebebi çok fazla kişiyi takipten çıkmamdı ardından sürenin dolmasını bekledim çünkü tüm yazılan yöntemleri denedim düzelmedi süre doldu yine de açılmadı ve alt kısmına yazı yazmadan resim paylaşabiliyordum ve hikaye paylaşabiliyordum hikayede son paylaşacağım resime beğeni ve yorum yapmalarını istedim 15 dk içinde düzeldi hesap tam 1 hafta sonra bugün yine engel geldi ama eylem uyarısı vs almadım akış yenilenemedi diyor sayfamdaki resimleri göremiyorum ama başka hesaplardan bakınca normal herşey beğeni yorum paylaşım hikaye paylaşımı yada ayarlar kısmından herhangi bir değişiklik yapamıyorum bu sorunu çözmek için ne yapabilirim geçen sefer de destek ekinine bildirdim ama dönüş olmadı şimdi yine sorun bildirdim hatta mail attım sayfam ticari hesap ve bu sorunlar çok sıkıntı bizim için

  23. Melis Ulusoy
    Melis Ulusoy

    Bugün instagram engellenmem kalkacaktı fakat şifremi değiştirip yeniden giriş yapmama rağmen hala takip yapamıyorum ve gönderi paylaşamıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ? Ne yapmam gerekiyor.

  24. burcu
    burcu

    Hiçbir takip begeni yapmama rağmen instagramim kısitlandi .. hikaye begeni mesaj takipçi sayisi hicbirsey görünmüyor. Akış hikayeler yok oldu

  25. Ahmet
    Ahmet

    Merhaba engel yedim şifre yenile diyor eski şifremi unuttum ne yapmalıyım?

  26. Derya
    Derya

    Merhaba instagram engeli yedim 17052021 tarihinde engelim kalkacaktı ama bu saat oldu düzelmedi sizce sebebi nedir ? Teşekkür ederim şimdiden

  27. samet yaman
    samet yaman

    Instagram Eylem Engellendi Hatası yazınızı çok beğendim. Bu tarz faydalı içerikleriniz için teşekkürler..

  28. uğurcan bazlı
    uğurcan bazlı

    Eylem Engeli Nasıl Kaldırılır?

  29. Kader
    Kader

    Merhaba . İnstagram da bir hesabı kısıtlamıştın. Bir kaç gün sonra kısıtlamayı kaldırmak istedim ama olmadı . Bende sürekli deneyip durdum. Eylem engelinden kaynaklandığı öğrendim ama süre ne zaman dolar kesin bilmiyorum. 2 gün sonra kısıtlamayı kaldırmayı dersem ve olmazsa, süre de uzar diye korkuyorum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , kısıtlamanın dolma süresini beklemeniz gerekmektedir.