İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Fake Hesabının Kime Ait Olduğunu Bulma

Fake hesaplar, özellikle de başkalarının hesaplarını kendi hesabından takip etmek istemeyen kullanıcılar tarafından kullanılır. Farklı amaçlar ile de fake yani sahte hesaplar kullanılıyor olsa dahi genel kullanım alanını bu şekilde özetleyebiliriz. Bu yazımızda sizlere Instagram fake hesap bulma işlemi hakkında tüm detayları aktaracağız.

Instagram’da fake hesap nasıl anlaşılır sorusunun cevabı ile birlikte akla ilk gelen soru Instagram’da ilgili sahte hesabın kime ait olduğudur. Sahte hesapların kime ait olduğunu bulmanız için ise bahsedeceğimiz yöntem ile oldukça kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda bahsettiğimiz adımları izleyerek kolay bir şekilde hesap sahiplerini bulabilirsiniz.

Instagram’da sahte hesapların sayısı gün geçtikçe artmaktadır ve bu sebeple de Instagram üzerinden açılan sahte hesaplardan rahatsızlık duyulduğu zaman Instagram’a şikâyet edilmelidir. Bu hesapların kime ait olduğunu bulabilirsiniz. Şüphelendiğiniz biri var ise oldukça kolaydır. Araştırdığınız hesap, sahte bir mail adresi ile açılmamış ise belirtilen yöntem ile oldukça kolay bir şekilde bulunur. 

Instagram’da Hesabın Kime Ait Olduğu Nasıl Bulunur?

Fake hesapların kime ait olduğunu aşağıdaki yöntem ile bulmaya çalışabilirsiniz;

  • Öncelikle Instagram‘da giriş yapılan sayfada “şifremi unuttum” seçeneğine tıklayın.
  • Çıkan ekrandaki kullanıcı adı kısmına sahibi öğrenmek istediğiniz hesabın kullanıcı adını yazın.
  • Sonrasında ekranda şifre yenileme için bu adrese bir bağlantı gönderildiğine dair mesaj oluşur.
  • Bu mesaj ne yazık ki şifre yenileme bağlantısı gönderilen mail adresinin tamamını görüntülemez. Eğer hesabın sahipliğinden şüphelendiğinizi biri varsa mail adresinin harflerine bakarak az çok bu adresin kime ait olduğunu anlamanız mümkündür.
  • Fake hesabı açan kişi eğer sahte bir mail adresi ile bu Instagram hesabını oluşturduysa ne yazık ki hesabın kime ait olduğunu öğrenmek de oldukça zordur.
fake hesap bulma adımları

Bu yöntemleri izleyerek özellikle de şüphelendiğiniz biri varsa o kişinin fake hesabı olup olmadığını bulmanız oldukça kolay. Mail adresi eğer sahte bir hesap değilse, şüphelendiğiniz kişinin kim olduğunu bu yolla kolaylıkla öğrenirsiniz.

Instagram kullanıcıları genellikle kendi mail hesapları ile kendilerine ait hesaplar açmaktadır ancak sahte hesap açarken sahte mail hesapları da kullanılabilmektedir. Bu sebeple bu yöntem eğer sahte mail hesapları ile açılmış olan Instagram hesapları için yapılıyorsa işe yaramayabilir. Şüphelendiğiniz bir kişi varsa ve mail adresinin harfleri de onun mail adresi olabilecek gibiyse bu yöntem o zaman iş görür ve sahte hesabın kimin olduğu da kolaylıkla öğrenilebilir. Instagram’a şikâyette bulunularak da sahte hesabın kapatılması ya da gözden geçirilmesini sağlayabilirsiniz..

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Kapattırılır?

Instagram’da fake hesap nasıl kapattırılır; fake hesap kapattırmak doğrudan mümkün değildir. Belirli bir ticari amaç gütmüyorsa, dolandırıcılık yapmıyorsa, suç işlemiyorsa; istediği görselleri kullanabilmekte ve Instagram hesabı oluşturabilmektedir. Bu noktada ünlü olan kişiler parodi hesapları kapattırarak, sadece kendi hesaplarının kalması için başvuru yapılmaktadır. Fakat yukarıdaki kıstasları içermediği için kapatma kararı uygulanmamıştır. Instagram’da fake hesap ya da normal bir hesap kapattırmak için;

  • Suç içermesi
  • İçerik ihlalinin bulunması

Olması gerekmektedir. Aksi taktirde Instagram’da fake ya da gerçek bir kişinin hesabının kapatılması mümkün değildir. Suç kıstası toplum, ülke ve eyalete göre değişiklik gösterir. Buna karşın ilgili yapılandırmalarda hesabın kullanıldığı ülkenin yasal kuralları ile ilgili düzenlemeler yapılmaktadır.

Sizin Adınıza Açılmış Bir Sahte (Fake) Hesabı Şikâyet Etme

Eğer sizin adınıza bir fake yani sahte hesap açıldığından şüphe ediyorsanız. İlk olarak Instagram ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Instagram’a “Benim adıma sahte Instagram hesabı açılmış” diye bildirmek yeterli olacaktır. Instagram şikâyet formu doldurduktan sonra ve bu form gönderildikten kısa süre sonra tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Bu şekilde sizin adınıza açılmış bir Instagram fake yani sahte hesap olup olmadığını da öğrenmiş olursunuz ve eğer öyle bir hesap varsa da kısa sürede Instagram tarafından kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Instagram fake hesap bulma ile ilgili tüm detayları sizinle paylaştık, bizi takipte kalmaya devam edin.

Instagram’da Fake Hesap Açmak Yasak mı?

Instagram’da doğrudan fake hesap açmanın yasak olduğu ile ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır. Kullanıcılar, suç ve içerik ihlali olmadığı taktirde istedikleri yapıda hesap açabilir ve yönetebilir. Hesap yönetimi ve hesap için oluşturduğunuz etkileşim havuzlarında yapacağınız ihlallerde ise hesabınız kısıtlı kullanıma alınarak, daha az etkileşim alacağı şekliyle kullanıcılara sunulmaktadır.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Diğer makalelerimiz ilginizi çekebilir:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram Şikayet Formu

Instagram’da Fake Takipçiler Nasıl Görünür?

Sahte & Fake Instagram Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Telefon Numarasından Instagram Bulma

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fake hesapların kime olduğunu bulmak için belirli yöntemler mevcuttur. Sizlere blog yazımızda sunduğumuz yöntemleri uygulayarak fake hesap sahiplerini bulabilirsiniz.

Fake hesapları şikayet edebilirsiniz. Gönderilerin ya da profilin içerisinden seçenekler kısmına giderek şikayetinizi iletebilir ve hesapların incelenmesini isteyebilirsiniz.

Instagram profillerinin telefondan tespit edilmesi mümkün değildir. Fake hesaplar genellikle kayıt esnasında telefon numarası ile kayıt olmazlar.

Genellikle bu durumu tasnif etmediğimiz bilgi vermemeyi tercih ediyoruz.

Fake olduğunu düşündüğünüz hesabı bulduktan sonra “şikayet et” butonuna tıklamanız yeterlidir.

Öncelikle giriş yapılacak olan sayfada şifremi unuttum seçeneğine tıklanır. Çıkan ekrandaki kullanıcı adı kısmına sahibi öğrenilmek istenen hesabın kullanıcı adı yazılır. Sonrasında ekranda şifre yenileme için bu adrese bir bağlantı gönderildiğine dair mesaj oluşur. Bu şekilde hesabın kime ait olduğunu bulabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Fake Hesabının Kime Ait Olduğunu Bulma Hakkında 25 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 66 Ortalama: 5 )

25 yorum

  1. Gamze
    Gamze

    Savcılık hangi şartlarda araştırma yapar, bulur mu?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar, Hukuk prosedürleri ve savcılık insiyatifi doğrultusunda çözüme yarar sunacak konularda araştırma yapılabilir.

      • Ece turan
        Ece turan

        kendi instagram hesabıma sevgilimde giriyordu fake hesaplar açıp kendime mesajlar attım aşk mesajları ya da kavga ettiğimiz zamanlar şuan hissediyorum kavga oluyor hissediyorum gibisinden yazdım sonra anında hesapları kapatıyordum hesapları kendi numaramla açıyordum biraz zaman geçti o da bu ss leri siber suçlara verdi bulurlar yapanı dedi benim yaptığım anlaşılır mı bulunur muyum

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, savcılık kararı olmadan herhangi bir işlem yapılamaz. Genellikle terör ya da daha ciddi davalar için işlem yapılmaktadır.

  2. ayse
    ayse

    merhaba beni sahte hesaptan biri işletmişti ben onun kullanıcı adını sıfremı unuttum dedım ve o numarayla acılan kısıye kod gonderdım .sonu 22 ıle bitiyor ama hepsını göstermıyor benim eski sevgılımınde sonu 22 ile bitiyordu sızce p mu degıl mı nasıl anlayacagım bana yardımcı olsanız

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, bu durumu anlamak için instagram destek merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

  3. Halime
    Halime

    merhaba, eski sevgilime instgram dan sahte hesaptan mesaj atmıştım hakaret içerikli mesaj yok sadece sohbet amaçlı yazdım benden şüpheleniyor sahte hesabın kullanıcı adını değiştirip sildim hesabı tamamen savcılığa vericem demiş bulunabilir miyim ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, eğer gerçekten bir şikayet gerçekleşirse bulunabilirsiniz.

  4. Pelda
    Pelda

    Merhaba beni sureklı biri tehdit edıyor nişanlımla aramı bozmaya çalışıyor seni rezil edıcem diyor numarasının sonu 18 savcılığa verdım çıkarma sizce

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, süreci yasal merciilere taşıdıysanız sonuç çıkacaktır.

  5. Nurten
    Nurten

    Merhaba yeni açılan bir hesaptan aslı olmayan yazılar geldi. Hesabı silmişler. Kim olduğunu nasıl bulabiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

  6. ümran yıldız
    ümran yıldız

    Instagram hesabının kime ait olduğunu bulma yazınız oldukça bilgilendiriciydi. Teşekkürler..

  7. nuri yıldız
    nuri yıldız

    Fake bir hesap tarafından işletiliyorum. Hesabın gerçekte kim olduğunu nasıl öğrenebilirim? Yani hukuken öğrenmemde bir sakınca var mı ?

    • Samet
      Samet

      Bize yapar mısınız bir ilik

  8. Tolga
    Tolga

    Abi bi arkadaşım bana Allaha emanet dedi gitti hesabı dondurdu son zamanlarda psikolojisi pek iyi deildi ona ulaşmak istiyorum yaklaşık 15 dk oldu ama yani nasıl ulaşabilirim şifre isteme yöntemi olmuo numara ve gmail bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, arkadaşınız ile ilgili başka iletişim yönteminiz yok mu acaba?

  9. Bahadır
    Bahadır

    Merhaba benı sahte hesaptan rahatsız ettıler hesabı silmişler buluna bilirmi

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, sizi rahatsız eden hesabın kim olduğunu yalnızca IP adresinden tespit edebilirsiniz. Bunu yapmanız da ne yazık ki yasal değildir.

  10. Samet
    Samet

    Ahmet2697kaya bu fake hesap bu kimdir orenin

  11. Kazım
    Kazım

    Kanka hesap kopyalayıp resim paylaştılar onu nereye şikayet edebilirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram yardım merkezine iletebilirsiniz.

  12. İbrahim
    İbrahim

    Bı arkadaş sahte meil açmış ve onun üzerinden istegram hesabı kurmuş acaba bu hesabın kime ait olduğu buluna bilirmi sadece bana mesaj atma da kullanıyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , maalesef bu konuda size yardımcı olamıyorum.

  13. sevda
    sevda

    MERHABA yaklaşık 5 yıldır intagram üzerinden tehtit alıyorum ve benim adıma fake hesaplar açılıp benim fotoğrafımla erkeklerle uygunsuz şekilde sohbet ediliyo ve günde 2-3 tane hesap açıp bana ölüm tehtidi ağza alınmayacak sözler söylüyor numarımı dağıtıyor bi çokkez numaramı degiştirmeme rağmen yine bulup önüne gelen erkege veriyor elimde binlerce erkan resmi var savcılıga veridim bulunamıyor deyip beni gönderiyorlar artık ne yapacagımı şaşırdım bana yardım edermisiniz 🙁

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba,

      Bu tarz problemlerde yasal süreçler maalesef çok yavaş işlemektedir. CİMER platformundan acilen bir şikayet oluşturmanızı ve bu uygunsuz hesapları eklemenizi tavsiye ederim. Aksi halde süreç çok yavaş işleyecektir.