İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram GIF Yapma Yöntemleri

Son dönemlerin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri, şüphesiz Instagram’dır. Fotoğraf ve video paylaşabileceğiniz gibi Instagram GIF yapma seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız bu rehberde Instagram GIF oluşturma adımlarını öğrenmeniz mümkün! GIF’i oluşturduktan sonra sosyal medya platformunda paylaşabilirsiniz.

Yazımızda öncelikle Instagram GIF yapma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Ardından Instagram GIF yükleme gibi pek çok bilgiye erişebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

Instagram GIF Yapma Yöntemleri Nelerdir?

GIF kullanımı Instagram trendleri arasına girmiş bulunuyor. Kullanıcıların birçoğu Instagram’da hazır GIF’leri kullanmak yerine kendi tasarımlarını yayınlamak istiyor. Bu nedenle Instagram GIF seçeneklerinin nasıl oluşturulduğu merak ediliyor. Eğer ki, bir markanız varsa veya sadece kendi GIF’lerinizi yayınlamak istiyorsanız 3 basit adımda kolayca bunu yapmanız mümkündür.

GIPHY’de Bir Marka Oluşturun

Instagram hikaye GIF seçenekleri Giphy tarafından destekleniyor. Bu nedenle Giphy marka kanalı oluşturmanız gerekir. Basit ve hızlı adımlarla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Ancak bazen küçük işletmelerin onaylanmadığını söylemeliyiz. Aynı zamanda Giphy, sanatçıların markalara kendi ticari çalışmaları yapmasına izin vermiyor. İlk adımınız başvurunuzu yapmak olsun. Onaylandığı takdirde Giphy sanatçılarıyla çalışabiliyorsunuz.

instagram gif yapma

Markanızın kanalını oluşturmak için ilk olarak Giphy sayfasını açın. Sağ üst köşede bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayın. Bu işlemden sonra “Giphy’ye Katıl” butonunu ve ardından “Bir Sanatçı veya Marka Olarak Katıl” sekmesini seçin. İşletmenizle ilgili sizden istenen bilgileri girin. Ardından “Şimdi Başvur” seçeneğine tıklayın. Artık başvurunuz tamam! Sadece biraz beklemeniz gerekecek. 

Onay beklerken kendi profilinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Hesabınız herkese açık olursa, kullanıcılar markanıza kolayca erişir. Siteniz, sosyal medya hesaplarınız ve hakkınızda bölümünü görebilirler. 

GIF’lerinizi GIPHY’de Oluşturun ve Yükleyin

Onay aldıktan sonra artık Instagram GIF yapma zamanı! Bu noktada biraz dikkatli olmalısınız. Çünkü GIF’lerin hikayede görülmesi için bir etiket olarak yüklenmesi gerekiyor. Normal GIF’lere kıyasla GIF etiketleri, saydam bir katmana yerleştirilir. Animasyonlu GIF’ler çok daha canlı görünür. 

Giphy, Instagram story GIF için aynı zamanda size çeşitli öneriler sunar. Eğer ki gerçekten akılda kalıcı bir çıkartma istiyorsanız, GIF’in ilgi çekici, basit ve eğlenceli olması gerekir. Aklınızda tutmanız gereken bir diğer durum ise Instagram hikaye GIF ekleme şeklini kullanmaktır. Zaten sizi takip eden kullanıcılar varsa, kullanıcılar bu eğlenceli postları etiketlemeyi isterler.

GIF’leri oluştururken dikkat etmeniz gereken konular aşağıdaki gibidir:

  • Oluşturduğunuz çıkartmaları, GIF dosyası olarak yükleyin.
  • Çıkartmalar %20 şeffaf piksellerle, beyaz ve opak arka planla dışa aktarın.
  • Boyutu, çift sayılı yüksekliğe ve genişliğe sahip olmalıdır.
  • Herhangi bir maksimum boyut sınırı yoktur. Yükleme esnasında yeniden boyutlandırılacaktır.
  • RGB renk modunun zorunlu olduğunu unutmayın.
  • Dışa aktarma işlemini yaptıktan sonra Forever döngüsüne ayarlayın.
instagram gif nasıl yapılır

Tüm bu adımlardan sonra artık GIF’leri yüklemeye hazırsınız. Açıklayıcı etiketler eklemeyi unutmamalısınız. Instagram GIF paylaşma sonrasında yapılan aramalarda GIF bu şekilde görünür. Çıkartmalarınızda 5-10 arasında etiket bulunmalıdır. Etiketler, GIF’i bulmanız açısından çok önemlidir. Instagram GIF isimleri arasında “üzgün, ağlama, aşk” gibi etiketlerle hazırladığınız GIF popüler aramalarda görünebilir. 

Instagram’da Test Edin

Giphy’ye GIF’leri yükledikten sonra kullandığınız etiketleri arayanlar olacaktır. Bu nedenlere Instagram GIF yapma işleminden sonra GIF’i Instagram’da test etmeniz gerekiyor. Bir fotoğraf veya video çekin. Ardından etiketlerden birini veya birkaçını yazarak GIF’inizi arayın. Bir veya birden fazla GIF’inizi burada bulabilirsiniz. 

GIF’i Videoya Dönüştürme Nasıl Yapılır?

Giphy’de onaylı bir hesabınızın olmaması halinde bu seçenekten yararlanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde GIF’i tasarladıktan sonra hızlı bir biçimde paylaşmanız mümkündür. Aşağıdaki aşamaları takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

  • Öncelikle Canva GIF oluşturma sayfasını açın.
  • Karşınıza çıkan sayfada çeşitli düzenleme araçlarını göreceksiniz.
  • Araçlarla GIF’inizi oluşturabilirsiniz.
  • Tasarım tamamlandıktan sonra sağ üst köşedeki “indir” butonuna tıklayın. 
  • Karşınıza çıkan pencerede GIF seçeneğini seçin. Bu sayede dosya GIF formatında inecektir.

Görüntü tabanlı olan sosyal medya platformu, GIF formatındaki dosyaları desteklemez. Bu yüzden dosyayı direkt olarak paylaşmanız mümkün değildir. GIF formatını MP4’e çevirmelisiniz. 

Yazımızın bu kısmına kadar Instagram GIF yapma yöntemlerini sizinle paylaştık. İster Instagram yazılı GIF olsun ister fotoğraf bu seçeneklerle GIF’inizi oluşturabilirsiniz. Şimdi, yazımıza Instagram GIF kodları ile devam edeceğiz. Bu ayrıntıları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Instagram GIF Kodları

Instagram hikaye gif ekleme ile hazırda bulunan GIF’leri kullanmak da isteyebilirsiniz. Eğer ki, bu GIF’lere nasıl ulaşabileceğinizi bilmiyorsanız, herhangi bir sorun yok. Yazımızın bu başlığında Instagram GIF adları ve kodlarından bahsedeceğiz. 

GIF kodları ya da isimleri, Giphy’de var olan özgün kodları ifade ediyor. Bu kodları, Instagram’da veya Giphy kitaplığını destekleyen platformlarda kullanarak arayabilir ve GIF’leri paylaşabilirsiniz. Instagram GIF Kodları Türkçe, genellikle harf ve sayıların kombinasyonuyla oluşturulmuştur. Giphy’nin sitesinde bulunan GIF için bağlantıyı kopyalayabilirsiniz. Böylece Instagram’da veya Giphy’de kolayca GIF’i bulmanız mümkündür.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram GIF yazıları için örnek vermek gerekirse; “merhaba, hello, aşk” gibi yazıları yazdıktan sonra GIF’leri görmeniz mümkündür. 

instagram gif atma

Instagram DM’den GIF Gönderme

Genel olarak Instagram GIF ekleme ve oluşturma ile alakalı bilgi verdik. Peki, bir GIF’i DM üzerinden arkadaşınıza göndermek ister misiniz? Sevdiğiniz bir arkadaşınıza özel bir GIF göndermek oldukça kolaydır. DM’den GIF göndermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasının sağ üst sekmesinden mesajlar kutusunu açın. 
  • GIF’i göndermek istediğiniz kişiyi seçin.
  • Mesaj yazdığınız kısımda bulunan gülen yüz simgesine dokunun.
  • Karşınıza çeşitli GIF önerileri çıkacaktır. GIF kodlarından veya isimlerinden birini girerek beğendiğiniz çıkartmayı seçin.

Yukarıdaki adımları takip ettiğinizde DM’den GIF gönderebilirsiniz. Gördüğünüz gibi oldukça basit birkaç adımla DM’den GIF gönderme şansınız vardır. Peki, neden Instagram’da GIF kullanılır? Hiç merak ettiniz mi? Dilerseniz, şimdi bu sorunun cevabını verelim.

Instagram’da GIF Neden Kullanılır?

Instagram hikayelerine renk katan GIF’ler oldukça dikkat çekicidir. Duygularınızı, düşüncelerinizi ifade ederken bazen kelimeler, yetersiz kalabilir. İşte, o anda bu hareketli fotoğraflar imdadınıza yetişir. Instagram’da kaliteli içerik üretmek, gönderinin ilgi çekici olduğunu göstermek ve duygunuzu ifade etmek için GIF’leri kullanabilirsiniz. Bu sayede markanızı yükseltme şansınız olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Instagram GIF Yapma İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaliteli bir Instagram post hazırlamak, profiliniz için oldukça önemlidir. Bu nedenle gönderilerinizin yanı sıra Instagram Türkçe GIF hazırlama konusunda da dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece doğru GIF’leri kullanarak gönderilerinizin kullanıcıların dikkatini çekmesini sağlayabilirsiniz. Instagram GIF yapma için aşağıdaki faktörleri göz önüne almalısınız:

  • GIF eklemek için Instagram’ın güncel olması gerekir. Bu yüzden, Instagram güncelleme yapmayı unutmamalısınız.
  • Doğru etiketleri kullandığınızdan emin olun. Böylece aradığınız zaman istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
  • Şirketiniz için başvuru formunu doğru bir şekilde doldurmalısınız.
  • Markanız için GIF’lerin ilgi çekici olması, size avantaj sağlar.
  • GIF’leri size özel veya herkese açık olarak ayarlamanız gerekiyor. Eğer markanız için GIF oluşturduysanız, “Public” seçeneğini seçmelisiniz.
  • GIF’lerin özgün olması her zaman daha fazla dikkat çeker.

Yukarıdakilere dikkat ederek siz de Instagram GIF yapma seçeneğini tamamlayabilirsiniz. İster size özel olsun ister markanız için en önemli konunun dikkat çekici olması gerektiğini unutmamaktır. Böylece hazırladığınız GIF sayesinde markanız yükseltmeyi başarabilir veya takipçi sayınızın artmasını sağlayabilirsiniz. 

 

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Giphy ile Instagram hesabınızda hikayelerinizde paylaşabileceğiniz GIF’ler yaratabilirsiniz.

Instagram hikayenizde kodları veya isimleri kullanarak istediğiniz GIF’i kullanabilirsiniz. Videonuzun veya fotoğrafınızın üzerine bu GIF’i paylaşmanız mümkündür.

Genel olarak Giphy tercih edilmektedir. Ancak Instagram’da hazır bulunan GIF’leri de kullanma şansınız vardır. 

Melisa Özçelik

Yazılar: 9

Merhaba ben Melisa! Gazetecilik bölümünden mezuniyetim sonrasında 5 yıllık İçerik Editörlüğü deneyimine sahip oldum. Her zaman okumaya, araştırmaya ve yazmaya meraklı biriydim. Son yıllarda özellikle, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi konusunda kendimi oldukça geliştirdim. In... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram GIF Yapma Yöntemleri Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. alperen
    alperen

    1 aydır uğraşıyorum 15 tane red yedim daha olmadı