İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Gizli Mesaj Kutusu Nasıl Açılır?

Instagram milyonlarca kullanıcısına sunmaya devam ettiği hızlı ve kolay mesajlaşma güncellemeleri sayesinde herkes tarafından sevilmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Instagram gizli mesaj kutusu. Bu yazımız da Instagram gizli mesaj kutusu özelliğine ve nasıl kullanıldığını birlikte keşfedeceğiz.

Instagram Gizli Mesaj Kutusu Nedir?

Instagram gizli mesaj kutusu özelliği, herkesin kolaylıkla kullanabileceği bir özelliktir. Bu gizli mesaj alanına, mesaj gelen kullanıcının hesabı gizli ise takip etmediği kişilerden gelen mesajlar düşer. Bu da takip edilmeyen kişilerden gelen mesajların doğrudan mesajlaşma sayfasında çıkmasını engeller ve takip etmediğiniz kişileri ayırt etmenize yarar. Bu durum aynı zamanda hesabınıza profil ziyareti gerçekleştiren kişileri ayırt etmenize yardımcı olur.

Instagram Gizli Mesaj Kutusu Nerededir? Bu Mesajlar Nasıl Açılır?

Instagram gizli mesaj kutusu nerede diye merak edenler DM kutusunda bu mesajları rahatlıkla bulabilirler. Bu mesajları görüntülemek ve işlem yapmak için:

  • Öncelikle Instagram ana sayfasından DM alanına geçilir. Bu alanda önceki sohbetler görüntülendiği gibi üst kısımda sağ tarafta ‘2 istek’ benzeri bir de bildirim görüntülenmektedir.
  • Bu mavi bildirim alanına basıldığında gizli mesajlar sırasıyla görüntülenebilir. Gizli mesajlaşmalara girildiği zaman ‘görüldü’ bildirimi gitmemektedir ancak mesajlaşmanın içerisinde çıkan “Kabul Et” tuşuna basıldığı zaman bu bildirim karşı taraf tarafından görüntülenebilir.
  • Engelleme seçeneği ile kişi engellenir ve bir daha Instagram üzerinden hesap sahibi ile iletişime geçemez.
  • Silme seçeneği ise mesajlaşmayı siler ancak bu seçenek sonrasında takip edilmeyen kişi tekrardan mesaj atabilir çünkü konuşma yalnızca bu hesaptan silinir ve kişi engellenmez. Mesaj atma engeli sağlamayan bu silme özelliği yalnızca DM kutusundan mesajları siler. Mesaj atamıyorum diyenlerin bu isteği kabul etmesi ile mesajlaşma seçeneği açılır ve “Görüldü” bildirimi de karşı tarafa bu şekilde sağlanmış olur.
  • Eğer açmak istemediğiniz çok fazla mesaj talebi ile karşılaşırsanız Instagram toplu mesaj silme işlemi uygulayabilirsiniz.

Bu noktada yaşayabileceğiniz uygulama tabanlı teknik bir aksaklık söz konusu olursan Instagram Destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Instagram’da Gizli Mesaj Kutusu Ne İşe Yarar?

Instagram’da Gizli Mesaj Kutusu Ne İşe Yarar?

DM içerisinde yer alan gizli mesaj kutusu, takip edilmeyen hesaplardan gelen mesajların takip edilen kişiler ile yapılan sohbetlerden ayrılmasına yarar. Eğer mesaj gönderilmek istenen kişi mesaj atanı takip etmiyorsa ve mesaj gönderilecek olan hesap gizli ise mesaj geldiği zaman ekranda “… kullanıcısı size bir mesaj göndermek istiyor şeklinde bir istek bildirimi çıkar. Mesaj gelen kişi bunu gizli mesaj kutusundan açarak cevaplayabilir, silebilir ya da mesaj atan hesabı engelleyebilir. Bu şekilde tanınmayan hesaplardan gelecek uygunsuz ve gereksiz mesajlar da kolaylıkla diğer sohbetlerden ayrılmış olur. Yanlışlıkla mesajlaşma olasılığı ortadan kalkar.

DM kutusu içerisinde yer alan bu bölmede hiç mesaj olmadığı zaman bildirim butonu çıkmamaktadır ve bu bölme de gizli mesaj gelene kadar kapalı kalmaktadır. Bu sebeple hesabınızda girdiğiniz de gizli mesaj bildirimlerini görmez iseniz merak etmenize gerek yok. Gizli mesajı olmayan hesaplarda gizli mesaj kutusu aktif görülmemektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Mesaj isteklerinizi daha detaylı düzenlemek için Instagram Mesaj İstekleri Nasıl Kapatılır? blog yazımıza göz atmayı unutmayın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Profilinizin gizli olmasından dolayı sizleri takip etmeyen kişilerden
gelen DM’leri temsil eder. Mesajlar gizli mesaj kutusuna düşecek ve onayınız olmadan sohbet başlamayacaktır.

Instagram üzerinden istemediğiniz kişiler tarafından rahatsız edilmek istemediğiniz durumlarda Gizli Mesaj kutusu çok önemlidir. Siz onay vermeden sohbet başlamaz ve istemediğimiz kişiler size DM atammış olur.

Mesaj atmayı düşündüğünüz kişinin hesabının gizli olması yeterlidir. Bu sayede mesajınız gizli mesaj kutusuna düşecektir.

Instagram gizli mesaj ayarlarını düzenlemek için profil ayarları bölümünden mesajlaşma sekmesini takip ederek düzenleyebilirsiniz.

Instagram profilleriniz ile belirli periyodlar içerisinde şüpheli ve çok sayıda işlem yapmanız durumunda etkileşim engeli alabilirsiniz.

Instagram profiliniz ile takipleşmediğiniz kişilere mesaj gönderebilirsiniz ancak karşı tarafın mesaj isteğinizi kabul etmesi gerekmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Gizli Mesaj Kutusu Nasıl Açılır? Hakkında 10 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

10 yorum

  1. Veli
    Veli

    hesabım kendi kendine silindi ve açamıyorum yetkili kişilerden yardım etmesini rica da bulunuyorum lütfen ?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Profiliniz ile alakalı olarak herhangi bir mail bildirimi aldınız mı acaba?

  2. yasemin ceylan
    yasemin ceylan

    iyi günler instagramda kısıtladığım kişinin kısıtlamasını kaldıramıyorum. başka birinde denediğimde oluyor o kişide olmuyor. tekrar deneyin diyor. birde gizliye düşen mesajları okunmuyor neden.

  3. Cuma parlak
    Cuma parlak

    Enes bey merhaba benim kapalı olan instigram hesabımdan bir başkasına mesaj atılmış bu mesaj benim telefon üzerinden mi yoksa başka bir telefon üzerinden mi atılmış yoksa karısının bana bir suçlamasını bunu öğrenme şansımız varmı bana yardımcı olabilir misiniz hoşça kalin

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınıza giriş yapılan lokasyonları mail adresiniz üzerinden takip edebilirsiniz.

      • ayse nur
        ayse nur

        merhaba ben profilimi degistiremiyorum acilmiyor nedense bu arada bilgisayarla denedim

        • nilsu aktas
          nilsu aktas

          meraba

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar, profilinizde yapmak istediğiniz değişiklik nedir?

  4. Kaan aktas
    Kaan aktas

    instagram hesabımdaki gizli mesaj kutusunu acamıyordum nasıl acılır diye çözüm arıyordum yazınızı inceledim dediklerinizi yaptım ve oldu teşekkürler

  5. Ahmet
    Ahmet

    instagram gizli mesaj kutusunu acamayanlar nasıl acılacagını merak edenler icin faydalı bir blog