İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Gönderi Planlama Nasıl Yapılır?

Instagram gönderi planlama nasıl yapılır; gönderi zamanlama uygulaması, Instagram’ın son güncellemesinin ardından tüm kullanıcıların kullanımına uygun hale geldi. Bu sayede kullanıcılar Instagram içerisinde belirli gönderileri arzu ettikleri tarih aralığında paylaşarak, kendilerine uygun paylaşım takvimi oluşturabilmektedir.

Bunun için öncelikli olarak “Facebook İçerik Stüdyosu” kaydınızı oluşturarak, Facebook ve Instagram hesaplarını bağlantılı hale getirmeniz gerekmektedir. Ardından adımları takip ederek, gönderi planlama oluşturarak, içerikleri belirlediğiniz takvime uygun olarak yayınlayabilirsiniz.

Instagram Gönderi Planlama ve Instagram Paylaşım Takvimi Nasıl Oluşturulur ?

Instagram Gönderi Planlama ve Instagram Paylaşım Takvimi Nasıl Oluşturulur ?

Instagram gönderi planlama nasıl yapılır; Facebook İçerik Stüdyosu üzerinden oluşturulan hesap eşgüdümü ile birlikte kullanıcılar Facebook ve Instagram için hazırladıkları içerikleri, belirlediği takvimlerde yayınlayabilmektedir. Instagram paylaşım takvimi oluşturmak için:

  • Facebook hesabınız ve Instagram hesabınızı bağlayın.
    Bunun için Instagram hesabınızdan Ayarlar > Hesap > Bağlı Hesaplar > Facebook ‘a ulaşarak hesaplarınızı bağlayabilirsiniz.
  • Facebook İçerik Stüdyosu hesabınızı aktif edin.
    Facebook Creator Studio bağlantı linki üzerinden Facebook İçerik Stüdyosu’na giriş yaparak hesabınızı aktif hale getirin.
  • Facebook İçerik Stüdyosu içerisinden “Gönderi Oluştur” sekmesine tıklayarak, daha önce hazırladığınız bir gönderi için paylaşım hazırlayın.
    Bu kısım içerisinde karşınıza çıkan “Paylaş” seçeceğinin yanında yer alan “Zamanla” işaretine tıklayarak, gönderiniz için belirlediğiniz zaman ve takvimi belirleyerek paylaşım hazırlayabilirsiniz. Bu sayede ilerleyen dönemlere uygun biçimde paylaşım havuzunuzu hazırlayabilirsiniz ve ajandanıza uygun biçimde düzenlemeler yapabilirsiniz.
  • Paylaşımlarınızda; etiket, yer, mekan ve altyazıyı ekleyebilmektesiniz.
    Gelecek için bile olsa paylaşımlarınızın doğru kitle ile buluşması adına etiket, yer, mekan ve altyazı seçeneklerini opsiyonel olarak düzenleyebilir ve buna uygun şekilde paylaşımlarınızı hazırlayabilirsiniz.

Instagram Beğeni Engeli Kaldırma hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Instagram Hikaye Paylaşma Zamanlama

Instagram Hikaye Paylaşma Zamanlama

Instagram hikaye paylaşma zamanlama için doğrudan Facebook’un ya da Instagram’ın şu an da bir desteği bulunmamaktadır. Bu işlev için üçüncü parti uygulamalardan destek alarak, paylaşımlarınız için belirlediğiniz sosyal medya takvimi ve yapıyı kullanabilirsiniz.

Instagram Gönderi Paylaşma Araçları

Sosyal medya yönetiminin önemli bir iş kalemi olduğu bugünlerde, hem kaliteli içerik oluşturmak hem de zaman yönetimi yapabilmek güç bir hale geldi. Instagram’ı profesyonel anlamda kullanmak ve iş yükünüzü hafifletmek adına Instagram gönderi paylaşma araçlarından yararlanabilirsiniz. Bu sayede hem standartınızı korumuş olursunuz hem de potansiyel takipçi kitlenizin de ilgisini çekmiş olursunuz.

Later

Later uygulaması sizlerin ihtiyaçlarınıza uygun olarak paylaşım yapmanıza olanak sağlar. Ayrıca bilgisayardan hazırladığınız görselleri bile ilerleyen takvimde paylaşmanıza olanak sağlayacaktır. Hesabınız adına stok olarak biriktirdiğiniz paylaşımları uygun zamanlarda ekstra çaba sarf etmeden paylaşabilirsiniz. Tercih edeceğiniz zamana uygun paylaşımlar hazırlayabilir, daha önce hazırladığınız paylaşımların tarihlerinde ve görsellerinde güncellemeye gidebilirsiniz.

Planoly

Planoly uygulaması ile masaüstü ve mobil üzerinden Instagram gönderilerinizi kolayca planlayabilirsiniz. Uygulamayı kullanarak paylaşımlarınızın Instagram’da nasıl görüneceğini analiz edebilir bu sayede güncellemelere gidebilirsiniz. Planoly sayesinde hesap yönteminiz için minimal çaba sarf ederek en kaliteli içerikleri oluşturabilirsiniz.

Apphi Post

Apphi Post sayesinde Instagram’a her seferinde girmenize gerek kalmadan gönderilerinizi paylaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey uygulamayı cihazınıza indirip kendinize bir Apphi hesabı açmanız olacaktır. Uygulamada gönderi planlama, kolaj yaparak planlama ya da repost yaparak planlama seçenekleri bulunuyor. Bunlardan birini tercih ederek paylaşımlarınızı dilediğiniz gibi planlayabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Dil Değiştirme

TakeOff

TakeOff listemizdeki diğer uygulamalar gibi Instagram gönderilerinizi planlama ve paylaşma üzerine kurulu bir sisteme sahiptir. Hem IOS hem de Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarınız için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Instagram hakkında daha fazla bilgi edinerek etkileşimlerinizi arttırmak için Instagram Destek yazılarımıza göz atmanızı öneririz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook İçerik Stüdyosu üzerinden oluşturulan hesap eşgüdümü ile birlikte kullanıcılar Facebook ve Instagram için hazırladıkları içerikleri, belirlediği takvimlerde yayınlayabilir ya da 3.parti yazılımlardan yararlanabilir.

Instagram gönderi planlama yaparak sosyal medya yönetimlerinizi profesyonel bir boyuta taşıyabilirsiniz. Stok yaptığınız gönderileri ekstra çaba sarf etmeden seçtiğiniz zamanlarda paylaşabilirsiniz.

Instagram gönderi paylaşma araçları; Later, Planoly, Apphi Post ve TakeOff şeklinde arttırılabilir. Bu araçlardan birini tercih ederek efektif bir şekilde Instagram kullanımı sağlayabilirsiniz.

Evet yapabilirsiniz, Facebook Creator Studio üzerinden Instagram hesabınızı ekledikten sonra gönderi oluştur kısmına tıklayarak paylaş seçeneğinin yanında bulunan planla tuşuna basınca gönderinizi planlayabilirsiniz.

Instagram için en iyi paylaşım saatleri 06:00- 11:00 arasında ve 16:00-21:00 arasındadır çünkü yapılan araştırmalara göre kullanıcıların uygulamayı en çok sabah uyandıklarında ve işten çıktıklarında kullandıkları gözlemlenmiştir

Instagram gönderilerinin planlanmasının en önemli faydası daha çok kullanıcıya ulaşım sağlayabilmektir. Bununla birlikte doğru zamanlama ile aktif takipçi kitlenize en uygun zamanda ulaşmış olursunuz bu da gönderilerinizin etkileşimini arttırır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Gönderi Planlama Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Serkan Kaptan
    Serkan Kaptan

    instagram gönderilerinin planlanması ile ilgili güzel bir blog yazısı

  2. Cem
    Cem

    instagramdaki gönderilerimi planlamış oldum böylelikle teşekkürler