İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır?

Instagram son zamanlarda yaşamımızda büyük bir alan işgal etmekte. Öyle ki bugünlerde insanlar artık birçok işini Instagram üzerinden tamamlamaktadır. Özellikle ticari alanda bir firmaya sahip olanlar, Instagram’ı aktif bir biçimde kullanmakta. Hal böyle olunca Instagram’da var olan gelişmeleri takip etmek zorunda kalmaktayız. Çünkü bir gelir kaynağı haline gelen bu sosyal medyanın dinamik yapısına ayak uyduramadığımız takdirde platformdan yararlanma verimimiz düşmektedir. Bu bakımdan Instagram kullanıcıları internet üzerinden Instagram güncelleme ile ilgili detaylı bilgilere ve verilere ulaşmaya çalışmaktadır. Çünkü güncelleme yüklenmediği takdirde uygulamada birçok sorun(Instagram Beyaz Ekran Sorunu, Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu, Instagram Yorum Yapamıyorum Sorunu, Instagram Arama Geçmişi Temizleme Sorunu vb.) ile karşı karşıya kalabilmek mümkündür. Sizler de Instagram güncellemeler nasıl yapılır? Konusuna açıklık getirmeyi istiyor ve var olan en yeni güncelleme programını merak ediyorsanız aşağıdaki yazıyı inceleyebilirsiniz.

Instagram Nasıl Güncellenir?

Instagram güncellemesi kullanıcılar için oldukça önem arz etmektedir. Uygulama üzerinde yapacağınız hikaye veya akış paylaşımlarınızı güncellemeler doğrudan etkilemektedir. Nitekim güncellemeler yapılmadığı takdirde bu gibi uygulamalardan yararlanamayabilirsiniz. Bu bakımdan Instagram güncellemesi yaparak telefonunuzda ya da bilgisayarınızda kullandığınız bu sosyal platformu, en aktif biçimde kullanabilirsiniz. Instagram’da güncelleme yapmak için atmanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. İşte bu adımlardan bazıları aşağıdaki gibidir.

Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır?

Instagram’ınızı güncellemek istiyorsanız, bunun için tercih edeceğiniz aygıta göre farklı yollar izlemeniz gerekmektedir. Çünkü telefon, tablet, bilgisayar gibi her teknolojik aletin kendine has bir işletim sistemi bulunmaktadır. Bunun için aşağıda sizler için derlenen ayrıntılı bilgileri okuyup kendinize uygun olan güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

instagram güncelleme nasıl yapılır

iPhone Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır?

Bu güncellemeden yararlanmak için telefonunuzun Apple şirketi tarafından üretilmiş olması gerekmektedir. Telefonunuz üzerinden Instagram uygulamasını kaliteli bir şekilde kullanmak istiyorsanız vakit kaybetmeden bu güncellemeyi telefonunuza indirin. Bu güncellemeler Android ve iPhone telefonlarda farklı bir kullanıma sahiptir. iPhone için yapmanız gereken güncelleme aşağıdaki gibidir:

  1. iPhone’nuzda var olan “Ayarlar” menüsüne girin.
  2. Ardından iTunes, App Store bölümüne geçiş yapmalısınız.
  3. Karşınıza çıkan kısımda “Güncellemeler” bölümüne gelin.
  4. Güncellemeler kısmı aracılığıyla Instagram güncellemesini “başlat” ibaresine tıklayabilirsiniz.
  5. Tüm bu güncellemeyi yapabilmek adına telefonunuzda Instagram’ın inmiş olduğundan emin olmalısınız.
appstore instagram güncellemesi

Android Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda Instagram güncellemesi yapmak istiyorsanız birçok değişik yol ile bunu sağlayabilirsiniz:

  • Telefonunuzda var olan uygulama mağazasına girin.
  • Android üzerinden giriş yaptığınız bu mağazada ‘’Güncelle’’ butonuna tıklayın.
  • Karşınıza güncelleme için bir süre dolumu çıkmaktadır. Bu süre dolduktan sonra telefonunuzda Instagram uygulamasını rahatlıkla kullanabilirsiniz.
android instagram güncellemesi

Windows Bilgisayarlarda Instagram Nasıl Güncellenir?

Hem iPhone telefonunuzda hem de bilgisayarınızda Instagram güncellemesi yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Öncelikle Microsoft Store yolunu kullanarak en çok kullanılan sosyal medyalardan biri olan Instagram’ı indirebilirsiniz.
  • Ardından Instagram güncellemesi yapmak için karşınıza çıkan “Güncelle” butonuna tıklamalısınız.
  • Bu adımları kolayca izleyerek Windows’unuz üzerinden Instagram güncellemesine erişebilirsiniz.
microsoft instagram güncellemesi

En Yeni Instagram Güncellemeleri Nedir?

Hem Android hem de iPhone cihazlarınız üzerinden en son Instagram güncellemelerinizi yapabilirsiniz. Fakat bunu yaparken dikkat etmeniz gereken husus aygıtınızın wi-fi internet ağına bağlı olmasıdır. Çünkü bazı teknolojik araçlar buna benzer indirme ya da güncelleme işlemlerinde wi-fi ağına bağlı olma şartı sunmaktadır. Bu bakımdan güncelleme işleminizde sorun yaşarsanız ağ bağlantınızla ilgili bir kopukluktan dolayı kaynaklanmış olabilir. İndirme ve güncelleme işlemlerinde daha fazla veri kaybı yaşandığı için telefonunuz bu tip bir kısıtlamaya gitmektedir. Aynı zamanda güncellemenizi yapacağınız vakit aygıtınızın kapanıp yeniden başlama ihtimali olduğundan zamanlamayı iyi ayarlamalısınız. Aksi takdirde yanlış bir zamanda güncelleme yapıldığı için aygıtınızdaki verilen kaybolmasına neden olabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram API Kullanımı hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Telefonunuzda ya da bilgisayarınıza bulunan tüm uygulamalar için bir güncelleme tarihi bulunmaktadır. Bu güncellemeleri zamanı geldiğinde yaptığınız takdirde uygulamanızı en verimli biçimde kullanabilirsiniz.

Instagram’ınız gerekli güncellemeleri yapılmadığı takdirde hem güvenliğiniz açısından hem de uygulamanın kalitesi açısından olumsuz durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Instagram bir sosyal mecra olduğu için her geçen gün farklı yenilikler ile karşımıza çıkmaktadır bununla birlikte güncellendiği zaman sizler için yeni hikaye oluşturma önerileri sunmakta ve farklı videolar oluşturmanız için alan sağlamaktadır.

AppStore, Android Store veya Microsoft Store uygulamalarından güncelleme bölümlerinden takibini sağlayabilirsiniz.

Öncelikle telefon ayarlarından yüklü uygulamalar menüsüne giriş yapın ilk Instagram uygulamasını seçmelisiniz. Ardından Güncellemeleri kaldır’ butonuna dokunarak işlemi onaylamanız gerekiyor. Artık Instagram’ın eski sürümüne geçiş yapmış olacaksınız. Eğer önceden Instagram’da dolaşırken sorun yaşamıyorsanız eskisi gibi sorunsuz bir şekilde Instagram’ı kullanabilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 39 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. İbrahim
    İbrahim

    Merhaba efendim benim istegram hesabım çalındı benim bütün bilgilerimi değiştirmişler hesaba giriş yapamıyorum sizden destek istiyorum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, hesabınızın bağlı olduğu mail adresini hatırlıyor musunuz? Eğer hatırlıyorsanız hesabınıza erişebilmeniz için yardımcı olabilirim.