İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hazır Yanıt Nedir?

Aramızda hala Instagram kullanmayan var mı? 2.35 milyar aktif kullanıcısı ve hala artan kullanıcı sayısıyla Instagram hala en büyük sosyal medya platformlarından biri. Bu kadar yüksek bir kullanıcı sayısı da yenilikleri beraberinde getiriyor ve platform bize sık sık yeni özellikler sunuyor. Instagram direkt mesajlar da kişilerle ve markalarla iletişime geçmemizi sağlayan en önemli iletişim yolu. Bu yüzden güncellenen özelliklerden biri de elbette ki direkt mesajlar. Bir işletme hesabınız varsa ya da içerik üreticiyseniz bazen biriken mesajlarınıza teker teker cevap vermek zorlu bir görev haline gelebilir. Hesabınızı yöneten birden fazla kişi varsa da markanıza özgü dili korumak daha zorlu bir iş haline gelebilir. Yanıtsız kalan mesajlar veya verdiğiniz özensiz cevaplar takipçilerinizde ya da müşterilerinizde olumsuz bir algı yaratabilir. İşte bu noktada Instagram Hazır Yanıt özelliği sonunda imdadımıza yetişiyor.

Bugün Instagram Hazır Yanıt kullanımı nasıl ve ne işe yarayabilir sorularına cevaplar bulacağız.

Instagram Hazır Yanıt Nedir?

Bildiğiniz gibi direkt mesajlar sayesinde istediğimiz kullanıcıyla rahatça iletişime geçebiliyoruz. Bazen gelen ve biriken mesajlara teker teker cevap yazmak oldukça uzun sürebiliyor. Bu yüzden Instagram bu güncellemesiyle artık bize bir mesaj taslağı oluşturup kaydetmemize imkan tanıyor. Bu güncelleme ile ek bir program olmaksızın kaydettiğimiz mesajlarla hızlı yanıtlar verebiliyoruz. Bu özelliğe erişebilmek için hesabınızın işletme hesabı olması yeterli. Mesajlara daha hızlı dönebilmenizin yanı sıra bu özellik, markanıza veya işletmenize özgü kurumsal dili korumanıza da yardımcı olabilir. Eğer fazla sayıda mesaj alan bir işletme hesabınız varsa ve yetişmekte zorlanıyorsanız Instagram Hazır Yanıt tam da size göre. Artık bütün mesajlara teker teker cevap yazmak yerine önceden kaydettiğiniz mesajlarla hızlıca geri dönüş sağlayabilirsiniz. Ayrıca Instagram abonelik özelliği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Instagram Hazır Yanıtlar Nasıl Kullanılır?

Bu Instagram Hazır Yanıt oluşturma özelliğinden faydalanmak çok kolay. Öncelikle işletme hesabınızın direkt mesajlar bölümünü açın ve en çok hangi soruların sorulduğunu belirleyin. Bu sık sorulan sorular içinse işletmenizin belirlediği üslupla cevaplar hazırlamaya başlayın. Unutmayın, gönderileriniz için Instagram yorum satın al servisini deneyebilirsiniz.

Daha sonrası için:

Instagram hazır yanıt ekle
  • İşletme hesabınıza girin ve Ayarlar kısmına gidin, buradan İşletme seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra Kaydedilmiş Yanıtlar bölümüne gidin.
  • Burada önceden belirlediğiniz sorular için cevaplarınızı yazmaya başlayın.
  • Oluşturacağınız her yeni cevap için sağ üst köşede görebileceğiniz + sembolüne tıklayın.
  • Kısayol kısmına hazır mesajınızı kaydetmek için bir isim girin. En fazla 15 karakterden oluşan bir isim seçebilirsiniz.
  • Mesaj yazma kısmına otomatik yanıtlarda kullanacağınız mesajı girin ve Değişiklikleri Kaydet’e tıklamayı unutmayın.

Bu adımlardan sonra bir mesaj geldiğinde artık Hazır Yanıtlar’ı kullanarak dönüş yapabilirsiniz. Bunu kolayca yapabilmek için:

  • Hesabınızın direkt mesajlar bölümüne gidin ve cevaplamak istediğiniz mesajı buradan seçin.
  • Mesajı yazdığınız bölümdeki + sembolüne tıklayın.
  • Ardından … sembolüyle gördüğünüz Hazır Yanıt sembolüne tıklayın.
  • Buradan kaydettiğiniz ve belirlediğiniz yanıtı seçin ve gönderin.

Instagram Hazır Yanıt Kullanım Alanları Nelerdir?

Bu basit özelliği kullanmak aslında işletme hesabınız için oldukça faydalı bir özellik olabilir. Yukarıda biraz bahsetmiş olsak da bu özellik aslında size birçok faydayı da beraberinde getiriyor.

Örneğin:

  • Mesajlara teker teker cevap yazmak oldukça uzun sürebilir. Instagram Hazır Yanıt sayesinde bu işlemi çok daha kısa sürede tamamlayıp zaman kazanabilirsiniz.
  • Bu pratik özellik sayesinde saat ve gün fark etmeksizin müşterilerinizle daha rahat iletişim kurabilirsiniz.
  • Mesajları bekletmek ve hızlı bir şekilde dönüş yapmamak müşteri memnuniyetini, deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu da markanızın kötü bir imaj çizmesine sebep olabilir. Hızlı Yanıt sayesinde müşterilerinize hızlıca dönüş yaparak olumlu bir etki bırakabilirsiniz.
  • İşletme hesabınızın birden fazla kullanıcısı varsa ortak bir dili veya üslubu yakalamanız daha kolay olur ve müşterilerinize böylelikle daha tutarlı cevaplar verebilirsiniz.
  • Verdiğiniz cevapların daha özenli ve yardımcı olduğundan emin olabilirsiniz.

Yazar Görüşü:

Benim deneyimlerime göre Hazır Yanıt gibi bir özelliği kullanmak benim için oldukça faydalı oldu. Bu özellik sayesinde sorulara çok daha hızlı cevaplar verebiliyorum ve bu mesajları tekrar kullanmak üzere kaydedebiliyorum. Özellikle de birden fazla kişinin yönettiği hesaplar için markaya özgü dili korumak oldukça kolaylaşıyor. Bu konu hakkında Instagram Yardım üzerinden de bilgi alabilirsiniz.

Sonuç Olarak:

Instagram hala en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri ve bu popülerliği de hız kesmeden devam ediyor. Bu yüzden Instagram da bize yeni ve yardımcı güncellemeler sunmaya devam ediyor. Özellikle de bir işletme hesabına sahipseniz bu yeniliklerden yardım almak işletmenizin veya markanızın pozitif imajını korumak için oldukça faydalı olabilir. Instagram Hazır Yanıt özelliği de son derece yardımcı yeniliklerden sadece biri. Bu güncelleme sayesinde önceden hazırladığınız cevapları kaydedebilir ve istediğinizde tekrar kullanabilirsiniz. Böylelikle sürekli aynı mesajı tekrar yazmak zorunda kalmayıp markanıza özgü dili rahatça koruyabilir, mesajlara dönüş hızınızı artırabilirsiniz. Bu özellikten faydalanabilmek içinse yukarıda bahsettiğimiz basit ve kısa adımları takip etmeniz yeterli. Bu adımlar sayesinde Hazır Yanıtları nasıl hazırlayıp kaydedebileceğinizi ve istediğinizde anda nasıl kullanacağınızı gösterdik.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Böylece hem markanızın müşterileri memnuniyeti artacak, hem de bu uzun ve yorucu görev oldukça hızlandırılmış hale gelecek. Bu yüzden Instagram’ın yeniliklerini takip etmeyi unutmayın ve cevabını bulamadığınız sorularınız içinse direkt bize ulaşmaktan çekinmeyin.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu güncelleme ile ek bir program olmaksızın önceden yazıp kaydettiğiniz mesajlarla hızlı yanıtlar verebilirsiniz. Mesajlara daha hızlı dönebilmenizin yanı sıra bu özellik, markanıza veya işletmenize özgü kurumsal dili korumanıza da yardımcı olabilir.

Maalesef, bu özelliğe erişebilmek için işletme hesabınızın olması gerekli. Ama hesabınızı işletme hesabına çevirmek çok kolay. Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki sembole dokunun. Ayarlar ve gizlilik’e, sonra da Hesap türü ve araçları sekmesine ilerleyin. Buradan Profesyonel hesaba geçiş yap’a tıklayın.

Profil ayarları bölümünden İşletme ardında da Kaydedilmiş Yanıtlar sekmesine devam edin. Buradan silmek ya da değiştirmek istediğiniz mesajı seçerek düzenleme kısmından istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hazır Yanıt Nedir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 29 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Aslı K.
    Aslı K.

    Ben de kendi işletmem için hazır yanıt oluşturdum sayenizde, çok da güzel oldu. Böyle faydalı yazılarınızın devamını bekliyorum!

  2. Veli A.
    Veli A.

    İşletme hesabı olmadan yapamıyoruz galiba hazır yanıt eklemeyi? Sağ olun, güzel bir içerik olmuş. İşletme hesabımı açtığımda tekrar okuyacağım.