İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesap Çalmada Hangi Yöntemler Kullanılıyor?

Instagram hesap çalma son zamanlarda gitgide artmıştır. Instagram hesabını çalan kişiler savcılığa şikayet edilebiliyorlar. Şikayetlerin sonucunda yakalanan kişinin suçu ispatlanır ise altı ay ila üç yıl arasına kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadırlar.

Instagram giriş bilgileri, lokasyon, IMEI numarası, cep numarası, IP adresi gibi bilgileri kaydetmektedir. Hesabınız çalındığında bu kişinin bulunmasında zorluk yaşanmamaktadır.

Instagram Hesap Çalmada Kullanılan Yöntemler

Instagram hesap çalma için kullanılan yöntemlerin nasıl sürdüğünü öğrenerek bu tür kötü niyetli kişilerden korunabilirsiniz. Instagram’da bir hesabı çalmak pek basit bir süreç değildir. Bilgisayarlarla ve kodlarla ilgili bir birikiminiz yoksa şifre çalmanız çok zor.

İnstagram hesap calma mobil uygulamaları, şifre kırma programı gibi programlar tehlikelidir. Asla bu tarz uygulamaları kullanmayın.

Birinci Yol – Instagram Hackleme

Bildiğiniz bir kişinin hesabını çalmak için telefon numarası, doğum tarihi gibi sistemleri deneyebilirsiniz. Şifrelerinin güvenliğine değer vermeyen kişilerin hesapları bu şekilde çalınmaktadır. Şifrelerinizi daha zor olması için hem harf hem de sayı kullanın.

İkinci Yol – Virüs İle Instagram Hesap Çalma

Genellikle internet kafeler ve okulların bilgisayarlarında hesabınızın çalınmasına neden olur. Keylogger ve Trojan yöntemidir.

Bu yöntem klavye aracılığıyla yazılan her bilgiyi kayıt eden bir uygulama bu bilgileri programın sahibine gönderir. Böylece şifreniz çalınır. Virüs koruma programınız yoksa kolayca hesabınızı çaldırabilirsiniz.

instagram hesap çalma

Üçüncü Yol – Şifre İsteyen Uygulama (App) İle Hesap Çalınması

Sahte Instagram hesap calma uygulamaları ile şifre çalma. Takipçi arttırma, hesabına bakan kişileri görme, Instagram gizli hesapları görme gibi uygulamalar şifrelerinizi çalmak için hazırlanmaktadır.

Instagram, günümüzde oldukça fazla kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu popülaritesini her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Bu artışla beraber uygulamanın amacı değişmeye başladığı gibi, farklı iş kolları ya da uygulamalar da boy gösteriyor. Bunlardan bir tanesi de Instagram hesap çalma üzerine yapılan uygulamalar.

Dördüncü Yol – Tanıdığınız Birinin Hesabının Hacklemesi

Sosyal mühendislik olarak tabir edilen yoldur. Başka bir tanıdığınızın hesabını çalarak onun adına sizinle konuşup şifrenizi isteyebilirler.

Beşinci Yol – Instagram Şifresi İle Giriş Yapmak

Sahte sayfalar, takipçi kasma ve takipçi arttırma siteleri, sınırsız unfollow siteleri gibi sayfalara hesap bilgilerinizi girdiğiniz anda şifreniz o sitenin sahibine gitmektedir. Bu tarz sitelere Instagram hesap bilgilerinizi vermeyin.

Instagram hesap çalmada hangi yöntemler kullanılıyor konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hesap Çalmanın Nedenleri

Hesap çalmanın çok farklı nedenleri olduğunu söyleyebiliriz. Bazıları eski görüştüğü kişilerin neler yaptığını ya da kimlerle görüştüğünü merak ettiği için yaparken, bazı kişiler ise tamamen iş odaklı yapmaktadır. Yaptıkları bu işlemler sonucu para kazanmaktadır.

Peki Instagram hesap çalmada hangi yöntemler kullanılıyor? İnsanlar neden birinin hesabını çalmaya çalışır? Hesabınızın çalınmasına engel olmak için neler yapmanız gerekir? Bu yöntemlerden detaylı olarak bahsedeceğiz. Biri olmazsa diğerini deneyerek amacınıza ulaşma ihtimalinizi de arttırmış olursunuz. Hadi başlayalım.

Eğer Instagram hesabınız çalındıysa mutlaka “Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?” makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Hesaplar Neden Çalınır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş alanları farklı sahalara kaymaya başladı. İnsanlar artık internet üzerinden gelir elde edebiliyor. Gelir elde edebilmek için ise yüksek takipçi sayısına sahip olmanız önemli. Popüler hesaplar kimi zaman reklam alarak kimi zamanda farklı tanıtımlar sonucu para kazanabilmektedir. İş sahaları bu alan olduğu için, kullandıkları hesaplar altın değerindedir.

Bu hesapların ne kadar önemli olduğunu bilen kişiler bu alanda yetenekli ise instegram hesap çalma yoluna gidebilmektedir. Çaldıkları bu hesapları, yüksek fiyatlara sahibine tekrar satmaktadır. Böylece hesabın sahibi, hesabına mağdur olmamak adına parayla tekrar sahip olmaktadır. Böylece insanlar başkalarının hesaplarını çalarak bu işten para kullanabilmektedir.

Diğer sebepler

  • Eski sevgiliniz ya da merak ettiğiniz biri var. Neler yaptığını ya da kimlerle konuştuğunu merak ediyorsunuz. Böyle durumlarda anlayan biriyle irtibata geçerek, hesap çalma yöntemine gidebilirsiniz. Böylece aklınızda var olan soru işaretlerini de gidermiş olursunuz.
  • Bazı uygulamalar, hesabı çalma yöntemine benzer olarak hesaba virüs gönderilebilmektedir. Bu virüs aracılığıyla hesabınızda paylaşım yaparlar. Bu paylaşımlar virüs olması nedeniyle siz kontrol edemezsiniz. Bunun amacı da kendi reklamlarının, başkaları tarafından yapılmasıdır. Virüsleri hesabınıza bulaştığında, Instagram hesap çalma yöntemi başarıyla tamamlanmış demektir.

Instagram Hesap Çalma Yöntemleri Nelerdir?

Bu ınstagram calma yöntemlerini dikkatlice inceleyiniz.

Her sosyal medya uygulamasında güvenlik açığı olabilir. Bu açıkları kollayan kişiler, bu zayıf nokta aracılığıyla başka kişilerin gizli bilgilerine erişebilir ya da hesaplarını çalabilir. Özellikle önceki zamanlarda bu sorunu yaşayan uygulamalardan bir tanesi de Facebook.

Güvenlik açığı oluşması nedeniyle kullanıcılar birçok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle insanların bir çoğu diğer uygulamalardan uzaklaşarak, Instagram uygulamasının daha güvenli olması nedeniyle buraya yöneldi.  

Unutulmamalıdır ki bu sorun diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Instagram üzerinde de olabilir. Güvenlik açığı olduğunu fark eden hackerler, hiç durmadan gerekli çalışmaları yapacaktır. Buraya kadar anladığımıza göre, hesap çalmak için neler yapılması gerektiği konusuna geçelim.

keylogger hesap çalma

Keylogger ile Hesap Çalma

Instagram hesap bilgilerini çalmak için kullanılan en sık yöntemlerden birisi de keylogger aracılığı ile gerçekleştirilir. Keylogger programları bilgisayar üzerinde gerçekleştirilen her tür etkinliği takip etmeyi sağlar. Bu sayede klavye üzerinden yazdığınız her türlü kelime ve harf kayıt alınır.

Keylogger programları virüs olarak bilgisayarınıza kurulabilir ve bu sayede gizli bir şekilde çalışarak bilgisayar aktivitelerinizi kayıt altına alır. Instagram hesap bilgileri çalınırken çoğunlukla keylogger programları üzerinden hesap bilgileri kayıt edilir ve daha sonra çalınır. Keylogger programlarını önlemek için daima güvenilir bağlantılar üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz ve güvenlik duvarı gibi ayarları etkin tutmalısınız.

phising oltalama

Oltalama (Phishing) Yöntemi

İngilizce de Phishing olarak geçen ve balık tutma kelimesinden türeyen bu kelime yem şeklinde linkler üzerinden bilgi hırsızlığı yapar. Oltalama yöntemi çoğu zaman önceden hazırlanan zararlı bağlantıları çeşitli metodlar ile tıklanmasını sağlayarak yapılır. Örneğin Instagram giriş ekranını kopya şeklinde içeren bir bağlantıyı size göndererek giriş yapılmamış Instagram sayfası açılır. Siz de bu bağlantı üzerinden Instagram’a giriş yaparsınız ancak bu şekilde de hesap bilgileriniz çalınır.

Oltalama yöntemi aynı zamanda Instagram dışında bir çok sosyal medya hesapları veya kredi kartı bilgileri gibi önemli verileri çalmak için de kullanılır. Oltalama yöntemine karşı hesap bilgilerinizi güvence altına almak için tıkladığınız linkleri her zaman kontrol edin. Böylece zararlı bağlantılar üzerinden hesap bilgilerinizin çalınmasına engel olursunuz.

Virüs Göndererek Birinin Hesabını Çalmak

Günümüzde sıradan insta hesap çalma yöntemlerinin aksine, kişilerin bilgisayarına virüs bulaştırılarak bu yöntem kullanılmaktadır. Bu sistemin ayarlanabilmesi için, alanında uzman olmak gerekiyor. Özellikle yasaklı sitelerde bulunan ya da gördüğünüz herhangi bir reklama tıklamamaya özen gösterin. Bu reklamların içerisinde virüs olabilir. Cihazınızda antivirüs programı olmadığında, bu zararlı yazılımlarla savaşacak bir uygulama olmaz.

Tıkladığınızda bu virüsler cihazınıza bulaşır ve size ait tüm özel bilgileri alır. Bu sadece hesap bilgilerini almakla kalmaz, bazı virüsler yaptığınız işlemler, özel bilgilerinize kadar tüm bilgileri detaylı olarak öğrenebilir. Hesabınızın çalınmasını istemiyorsanız, bilmediğiniz hiçbir reklama ya da linke tıklamayın. Cihazınızda mutlaka korunaklı bir anti virüs programı bulundurun. Bu önlemler sayesinde, karşı taraftan alacağınız zararı en aza indirebilirsiniz.

Tahmin Yürüterek Hesap Çalmak

Bu yöntem en çok kullanılan ve basit şifreleri ele geçirmek için kullanılır. Buna örnek olarak şifresi “123456” olan bir sosyal medya hesabının çalınması kolaylaşır. Çoğu hacker’ın internet üzerinde en çok kullanılan şifreler hakkında dosyaları vardır.

Bu yüzden çoğu hacker çeşitli programlar vasıtası ile en kolay şifreleri hızlıca deneyebilir ve hesap ele geçirme işlemini gerçekleştirir. Bununla birlikte şifreniz anne baba adı gibi kişisel bilgileriniz ile aynı ise bu da tahmin yürüterek hesap çalmayı kolaylaştırır. Bunun sonucu olarak Instagram gibi sosyal medya hesaplarınızın şifresi daima tanınmaz, izlenemez ve mantıksız harf ve rakamlardan oluşmalıdır.

instagram hesap çalma

Sahte Telif Hakkı İhlali Bildirimleri

Oltalama olarak da bilinen bu hesap çalma yönteminde dolandırıcılar hesabınıza Instagram DM üzerinden ulaşır. Size gönderdikleri DM’de birtakım bahaneler sunarak istedikleri linke tıklamanızı isterler. Bu bahanelerin en popüleri ise sahte telif hakkı ihlali bildirimidir.

Dolandırıcılar, Instagram telif haklarını çiğnediğiniz ya da Instagram topluluk kurallarına uymadığınız yönünde bildiri aldıklarını bahane ederek telif hakkı ihlalinde bulunan içeriğinizi kaldırmanız gerektiğin yoksa hesabınızın kapanabileceğini söyler. Gönderdikleri mesajda bulunan linke tıklayarak bu içeriği kaldırabileceğinizi belirterek Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmenizi isterler. Bu yöntemle Instagram hesabınız çalınabilir ve dolandırıcılar kişisel bilgilerinize kolaylıkla ulaşılabilir.

Bu bağlamda, Instagram’ın size DM atmayacağını göz önünde bulundurmalı ve bilmediğiniz hesaplardan gönderilen linklere tıklamaktan kaçınmalısınız.

Sahte Doğrulanmış Rozet Vaadi

Doğrulanmış rozetler, bir başka deyişle mavi tikler, Instagram’da bir hesabın sunduğu bilgiler ışığında doğrulandığı anlamına gelir. Yani o hesap gerçek bir varlık olarak Instagram tarafından onaylanmış olur. Instagram’da daha fazla kitleye ulaşmayı sağlayan doğrulanmış rozetler Instagram hesap çalma niyetinde olan dolandırıcıların da kullandığı yöntemlerden birisidir.

Eğer Instagram’da popülerliğinizi arttırmak ve daha güvenilir bir profile sahip olmak istiyorsanız doğrulanmış rozetler bu amaca ulaşmanızda yardımcı olabilir. Mavi tik sahibi olarak ürettiğiniz içeriklerin etkileşimini arttırabilir ve içeriklerinizden para kazanabilirsiniz. Onaylı bir hesap olmak isteyen kullanıcılar için oldukça ilgi çekici olan mavi tik almak Instagram hesabınızı çalmak isteyen kişiler için de kullanılan fırsatlardan birisi olmuştur.

Instagram hesap çalmak isteyen hackerler, hesabınızı ele geçirmek için sahte doğrulanmış rozet vaatleri sunabilir. Bu kişiler sahte doğrulanmış rozet vaatleri sunarak Instagram şifrenizi ve kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. Bu sebeple, doğrulanmış rozet başvurularını yalnızca Instagram uygulaması üzerinden yapmanız önerilir.

Yanıltıcı Şüpheli Hesap Etkinliği Uyarıları

Gerçek olmayan şüpheli hesap hareketleri uyarısı taktiği de günümüzün yaygın kullanılan hesap çalma yöntemlerinden birisidir. Instagram müşteri hizmetleri ya da destek ekibinin bir parçası gibi görünerek size bildirim yollayan dolandırıcılar, hesabınızın şüpheli hareketler sergilediğini ve bunu düzeltmek için hesap doğrulama yapmanız gerektiğini bildiren sahte bir link yollar.

Aslında kötü amaçlı olan bu bağlantılar da hesap doğrulamak için istenilen bilgileri girmenizi ve bu sayede Instagram hesabınızı ele geçirmeyi amaçlar. Hesap çalma Instagram yöntemlerinden biri olan yanıltıcı şüpheli hesap etkinliği uyarılarının kullanıcıları kandıran noktası ise bildirimlerin Instagram tarafından geliyor gibi gözükmesidir. Bu durumda, çoğu zaman size gelen bildirimin sahte ya da kötü niyetli olduğunun farkında olmayabilirsiniz.

Bu sebeple, gönderilen linke tıklamadan önce e-postaların Instagram ya da Facebook üzerinden gelip gelmediği kontrol edilmelidir. Linkin sahte olduğu düşünülüyorsa linke tıklamaktan kaçınmak ve linkin gönderildiği mail adresini teyit etmek doğru bir karar olacaktır.

Aldatıcı Çekilişler ve Sahte Sponsorluklar

Sosyal medyada her gün sayısız reklam ve sponsorluk gönderilerine maruz kalıyoruz. Bunu kötüye kullanmak isteyenlerin kullandığı sahte reklam ve sponsorluk gönderileri de hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi riske atabilir.

Takipçi sayısını arttırmak ve daha fazla etkileşim almak isteyen kullanıcıların başvurduğu çekilişler yanlış kişiler tarafından kullanıldığında hesabınıza zarar verebilir. İnstagram calma işlemi yapmak isteyen kötü niyetli kişiler gerçek olmayan çekilişler düzenleyerek ya da sahte sponsorluk gönderileri hazırlayarak hesabınızı ele geçirebilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu dolandırıcılar, genellikle, takipçi sayısı fazla olan ve bir süredir Instagram’da aktif paylaşım yapan biri izlenimi vererek güveninizi kazanabilir. Bu kullanıcılara denk geldiğinizde hesaplarının dolandırıcı ya da kötü niyetli olduğunu bile düşünmeyebilirsiniz. Ancak, bir süredir aktif olan ve takipçi sayısını arttıran bu hesaplar aslında dolandırıcı olabilir.

Sahte sponsorluk yöntemi ile dolandırıcılık yapmak isteyen kişiler, üstündeki linke tıklamanız için sahte sponsorluk gönderisi hazırlayabilir. Sahte çekiliş hazırlayan dolandırıcılar da tıkladığınızda bilgilerinizi girmenizi gerektirecek sahte linkler hazırlayabilir. Instagram hesap bilgileri çalma tuzağı olan bu linkler, sizden kullanıcı adınız ve şifrenizden daha fazlasını alabilir.

Çekilişlere katılırken sağladığınız bilgiler arasında olan ad soyadı, doğum tarihi gibi bilgiler ya da doğrulama işlemi yaparken kullandığınız anne kızlık soyadı gibi bilgiler de dolandırıcılar tarafından bu yöntem ile ele geçirilebilir. Çekiliş için ya da sponsorluk için bir anket doldurmanız istenebilir ve kişisel bilgilerinize erişilebilir.

Bunun yanı sıra, çekiliş şansınızı arttırmak ya da bağış yapmak için belli bir miktar ödeme yapmanız istenebilir ve ödeme aşamasında verdiğiniz bilgiler ele geçirilebilir. Bu bağlamda, yalnızca güvenilir hesapların çekilişlerine katılmak ve kişisel bilgileri paylaşmaktan kaçınmak doğru bir karar olacaktır.

Tehlikeli Görünmez Sosyal Medya Araçları

Günümüzde birçok platform sosyal medya hesap ve içeriklerinizi yönetmeyi kolaylaştıracak, hesap tasarımınızı daha yaratıcı hale getirecek, hesap etkileşimini arttıracak birçok sosyal medya aracını hizmete sunmaktadır. Bu araçların çoğu işinize yaramakla birlikte hesabınızın da yönetimini kolaylaştırabilir. Ancak bu yöntem, hesabınızı çalmak isteyen dolandırıcılar tarafından da kullanılmaktadır.

Web tarayıcılarınıza ya da sosyal medya hesaplarınıza eklediğiniz eklentilerin kaynağına çoğunlukla bakmayabilirsiniz. Kaynağın güvenilirliğine bakmamak da dolandırıcıların kullandığı fırsatlardan birisi olmuştur.

Kötü amaçlı eklentiler hazırlayan bu kişiler sahte sosyal medya araçları oluşturarak hesap bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi açığa çıkarmayı amaçlar. Bu eklentileri indirip aktif olarak kullandığınızda sosyal medya hareketleriniz izlenir, hesap bilgileriniz kaydedilir ve yaptığınız internet alışverişleri sırasında verdiğiniz bilgiler ele geçirilebilir. Sonuç olarak, sosyal medyanıza faydalı işlev sağladığını düşündüğünüz bu eklentiler aslında hesabınıza ve size zarar verebilir.

Ters Proxy Saldırılarıyla Bilgi Çalma

Günümüzün en sık karşılaşılan Instagram hesap çalma yöntemleri arasında Ters Proxy saldırıyla bilgi çalma yer alır. Ters proxyler kullanıcılar ve sunucular arasındaki güvenlik duvarıdır. Bunu Insta hesap çalma yöntemi olarak kullanan hackerlar herhangi bir linke tıkladığınızda sizi bir domain sayfasına yönlendirir ve burada hesabınızın güvenlik ile ilgili bir sorunu olduğu ile ilgili mesaj verir.

Bir güvenlik uyarısı ya da yardım mesajı şeklinde gözükebilen bu sayfada Instagram kullanıcı bilgilerinizi girerek hesabınızı doğrulamanız istenebilir. Bilgileri girerek doğrulama yaptığınız takdirde hackerlar Instagram bilgilerinize ve bu yolla kişisel bilgilerinize ulaşabilir.

Instagram tarafından size yapılmış bir güvenlik uyarısı sanabileceğiniz bu yöntem günümüzde Instagram hesabı çalma amacı güden kişiler tarafından kullanılmaktadır. Bu da, instagram çalma riskinden korunmak isteyen siz Instagram kullanıcıları için yönlendirildiğiniz sayfalarda URL adresini tam kontrol etme zorunluluğunu getirir.

Üçüncü Taraf Uygulamalar ile Hesap Çalmak

Son zamanlarda oldukça işlevsel görünen uygulamalar gelişmeye başladı. Kimlerin hesabınıza baktığını görme, çıkan takipçileri öğrenebilme, takipçi sayısını ya da beğeni sayısını arttırabilme gibi uygulamalar boy gösteriyor.

Peki bu uygulamalar ne kadar güvenli? Hepsi için aynı genellemeyi yapamayız fakat birçok üçüncü taraf uygulamanın güvenliği tartışılır. Bu uygulamaları kullanabilmek için, sizden Instagram kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmanız isteniyor. Uygulamaların niyetini bilemeyiz. Bu yolla hesabınıza ilgili virüsleri gönderebilir ve hesabınız çalınabilir.

Yapılan araştırmalara bakıldığında sosyal medya kullanıcılarının birçoğu tanınmak istiyor. Bu istek ise beraberinde yüksek oranda takipçi, beğeni ya da buna benzer hizmetleri getiriyor. Bu uygulamaların çok fazla kullanıldığını düşünürsek, hackerlerin en çok tercih ettiği hesap yönteminin bu olduğunu görebiliriz. Bu riski göze almıyorsanız, özel bilgilerinizi girdiğiniz uygulamaları çok iyi araştırmanız gerekir. Yoksa sonuçlar oldukça zarar verici olabilir.

mail phishing

Farklı Bir E-mail Adresine Doğrulama Kodu Gelmesini Sağlamak

Hesap çalmak isteyen kişilerin kullandığı bu yöntem oldukça değişik. Bunun için uygulamanın kafasını karıştırıp, farklı bir e-mail adresine kod gelmesini sağlıyorlar. Bu kafa karışıklığını sağlamak için, çalınacak hesabın konum bilgileri detaylı olarak öğreniliyor. Bu konum bilgilerine ulaşıldığı için, Instagram kişinin kendisi olduğunu düşünerek doğrulama kodunu ilgili e-maile gönderiyor. Ve sonuç olarak Instagram hesap çalma işlemi tamamlanmış oluyor.

Instagram Hesabınız Çalınırsa Ne Olur?

Instagram gibi en çok kullanılan sosyal medya platformunda hesabınız çalınabiliyorsa bu durum kişisel bilgileriniz açısından büyük risk doğurur. Bunun en temel sebebi hesabınızı çalan kişi Instagram üzerinden size ait olan aşağıdaki tüm verilere ulaşabilir:

  • Doğum günü
  • E-mail adresi
  • Telefon numarası
  • Kişisel mesajlar
  • Paylaşmış olduğunuz tüm hikayeler
  • Doğum gününüz

Bu tür kişisel verilerin ele geçirilmesi ile diğer önemli hesaplarınız da risk altına girer. Bunun nedeni çoğu hesaplarda bu tür bilgiler ile şifreler ve doğrulama kodları belirlenir.

Hesabın Çalınmasını Engelleme Yolları

Yukarıda da gördüğünüz gibi, hesap çalmak için birbirinden farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemleri kullanabilmek için belli oranda bilgisayar ve uygulama bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Böylece istediğiniz kişinin hesabını çalma ihtimaliniz artıyor.

Hesabı çalınan kişilerden biri de siz olabilirsiniz. Oldukça korkutucu değil mi? Hesabınızın çalınmaması ve güvenli bir şekilde kullanabilmek için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlara uymanız durumunda sorun yaşamadan, uygulamayı kullanabilirsiniz. Hesabın çalınmasını engelleme yolları:

Instagram Hesabımı Nasıl Güvene Alabilirim?

  1. Hesabın çalınmasını engelleme yolları arasında belki de en önemlisi özel bilgilerin başka kişilerle paylaşılmaması dır. Siz ne kadar güvenseniz de sonunda hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle en yakınınız dahi olsa özel bilgilerinizi, kullanıcı adı ya da şifrenizi hiç kimseyle paylaşmamaya özen gösterin. Şifrenizi hiç kimseyle paylaşamadığınız gibi, hesaba giriş yapmak için kullandığınız parolanın zor olması gerekiyor. Unutmayın parola ne kadar zor olursa, insanlar hesabınızı ele geçirmekte o kadar zorlanırlar. Basit bir parola kullanıyorsanız, hemen çok daha zor ve karışık bir parola edinmeyi ihmal etmeyin.
  2. Girdiğiniz sitelerde yan taraflarda görünen reklamlar oldukça dikkat çekici olabilir ya da şuraya ulaşmak için bu linke tıklamanız gerekir gibi uyarı metinleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Fazla merakın iyi olmadığını bu sorunun sonucunu görerek deneyimle bilirsiniz. Bu konuda deneyim yaşamamak için ise tek yapmanız gereken, reklam ya da link bilmediğiniz hiçbir şeye tıklamamanız. Böylece hesabınıza ya da cihazınıza virüs bulaşmaz, özel bilgileriniz hiç kimsenin eline geçmez.
  3. Hesabınızın herkese açık olması da olası tehlikelere zemin hazırlayabilir. Özel bilgileriniz başkaları tarafından daha rahat öğrenilir. Bu nedenle hesabınız herkese açıksa, bunu diğer kişilerden gizlemeniz yararınıza olacaktır. Böylece hem diğer kişiler ne paylaştığınızı görmez hem de kimlerin sizi takip edebileceğine karar verebilirsiniz. Takipçi kısmını kendiniz yönetebilirsiniz.
  4. Takipçi arttırma ve buna benzer hizmet veren uygulamalara karşı dikkatli olmalısınız. Özellikle bu uygulamalar arasında, Instagram kullanıcı adı ve şifre isteyenler olursa iki kat dikkatli olmanızı öneriyoruz. Hepsi kötü olmamakla beraber, güvenilir olmayan yerler hesabınızı ele geçirebilir. Kötü amaçlar için kullanabilir. Bu noktada daha hassas ve dikkatli olmanızı öneriyoruz.
  5. E-mail adresinize gelen mailler tehlikeli olabilir. Bu nedenle gelen mailleri açmadan önce kimden gelip gelmediğini kontrol edin. Tanımadığınız bir yerden ya da şüpheli bir yerden gelenleri açmamanızı öneriyoruz. Açtıysanız bile ek kısmında yer alan dosyaları açmayın ve kesinlikle indirmeyin. Yoksa hem hesabınıza hem de cihaza virüsleri bulaştırıp, özel bilgilerinizin ele geçirilmesine neden olabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler:

  • Instagram hesabı çalma son zamanlarda çok fazla araştırılan ve incelenen dijital konular arasında yer almaktadır.
  • Instagram kullanıcıları bazen yakın bir arkadaşlarının bazen sevgililerinin bazen ise hiç tanımadıkları kişilerin instagram hesaplarına erişebilmek isterler.
  • Bu doğrultu da instagram hesabı çalma yöntemlerine başvurabilirler. Peki, instagram hesabı nasıl çalınır?
  • İlk olarak instagram hesabını çalmak istediğiniz kişinin kullanıcı adını instagram uygulamasına yazın.
  • Daha sonra bu kişi eğer yakın arkadaşınız ya da sevgiliniz ise kullanabileceği şifreleri deneyin.
  • Bu şifreler doğum günü, kardeşinin adı, kardeşinin doğum günü, tanışma yıldönümünüz, annesinin adı vs. şeklinde olabilmektedir.
  • Şifre deneyerek instagram hesabı çalma en popüler hesap çalma instagram yöntemlerinden bir tanesidir.
  • Bu nedenle eğer şifre kırmak isteyen değil instagram hesabını korumak isteyen kişilerden iseniz yapmanız gereken ilk şey kendinize güçlü bir instagram şifresi oluşturmaktır.

Öneriler:

  • Şifrenizde isminiz, doğum tarihiniz, sevgilinizin ismi, tanışma yıldönümünüz, ailenizden herhangi birinin ismi ya da 15790 tarzında tahmin etmesi kolay rakamlar bulundurmamalısınız.
  • Bunun dışında instagram hesabınızı koruyabilmek için şifrenizi ve kişisel bilgilerinizi başkaları ile paylaşmamalısınız.
  • Hesabınızı gizli tutarak instagram hesabınızı koruyabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizin, fotoğraflarınızın ve özel tarihlerinizin başkaları tarafından öğrenilmemesi instagram hesabınızı koruyabilmeniz için en önemli noktalardan bir tanesidir.

Sonuç

Gördüğünüz gibi Instagram hesap çalmada konusu üzerine birçok yöntem ve korunma yolları bulunmaktadır. Bu konular hakkında detaylı olarak bilgi sahibisiniz. Yazdıklarımızı dikkatli bir şekilde uygulamanız durumunda mağdur olmayacağınızı göreceksiniz.

Instagram hesap çalma adına önlem almak için iki faktörlü kimlik doğrulaması yapabilirsiniz.

Instagram hesap çalmada hangi yöntemler kullanılıyor konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İnstagram hesap çalmak için; Keylogger ve trojan yöntemleri ile okullarda ve internet kafelerde instagram hesabına giren kişilerin şifreleri kaydedilir.

En yakın arkadaşınız dahi olsa güvenmemeli ve bilgilerinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

Instagram, kişisel bilgileri içerisinde barındıran bir sosyal platform olduğu için burada yer alan profillere izinsiz erişmek, kişisel hakların ihlaline girer ve cezai işlem gerektirir.

Çift aşamalı doğrulama hem e-posta hem de telefon kaydı ile oluşturulan doğrulamadır.

Instagram hesabınızın çalınması durumunda direkt olarak destek merkezi ile itibarata geçmelisiniz.

Instagram hesabınızı silmeniz sonrasında tüm bilgileriniz de kalıcı olarak silinir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Çalmada Hangi Yöntemler Kullanılıyor? Hakkında 155 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 66 Ortalama: 5 )

155 yorum

  1. Beytullahengil02
    Beytullahengil02

    Hesabimi hep caliyor

    • Temur
      Temur

      Vi ped ekle kimse çalamaz

      • Seymen
        Seymen

        Bi arkadaşımın 3. Hesabını da çaldılar bana yardım edermisiniz

        • Ali
          Ali

          Cok guzel

        • Bilinmez_liman1
          Bilinmez_liman1

          Slm hesabım calındı nasıl geri ala bilirmiyim😞

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhabalar , hesabınızın bağlı olduğu mail adresini biliyor musunuz?

      • Samet
        Samet

        ** bu hesabi kırın patladın silin kullanıcısı erkek arkadaşımı taklit ediyor

    • Kadir
      Kadir

      Nasil yaptin

    • Aleyna
      Aleyna

      Gizemalara8

    • cananzeyne
      cananzeyne

      Bunu sen kendin istedin

  2. elnureofficial
    elnureofficial

    Instaqramim calindi

    • BEREN
      BEREN

      siteye girip reklamı geçin ardından programı kurunuz %100 çalışıyor deneyin !!!!

      • Ebru
        Ebru

        Nasil yani

        • Ali Habeş
          Ali Habeş

          Hesap çalındı nasıl alabilirim

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhaba, destek merkezine mail attınız mı acaba?

      • kadir
        kadir

        teşekkür ederiz.

  3. Nisa Bulut
    Nisa Bulut

    Nisa yöndemli

  4. Kibra
    Kibra

    avirraa04

  5. Rojbin Zeliha deniz
    Rojbin Zeliha deniz

    Benim instagram hesabım çalındı dün geri alabillirmisin . Lütfen fotoğraflarım duruyor çalan insan takipçilerimi kandirabilirim

    • Mustafa
      Mustafa

      ping at hesabı darma dağın et

      • BEREN
        BEREN

        boş işler bunlar ve ayrıcada tehlikeli benden söylemesi ava giden avalnır

    • Aliihsan
      Aliihsan

      Bana yardımcı olur musunuz

    • Hazal
      Hazal

      Çok faydalı oldu. Hesabımın şifresini buldum

    • Ciya
      Ciya

      Takipçi kazdır

  6. @lada.baki
    @lada.baki

    Hesap calma

  7. Fadime
    Fadime

    Ben de sevgilimin Facebookla instgramini çalmak istiyorum yardımcı olur musunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar maalesef hesap çalma, hackleme, patlatma gibi kişisel verilere zarar verecek hiçbir aktiviteyi doğru bulmuyor ve bu konuda sizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz.

      • Celal
        Celal

        Sizinle bi konuda danışmam gerekiyor e posta adresimden bana ulaşabilirmisiz lütfen

        • BEREN
          BEREN

          siteye girip reklamı geçin ardından programı kurunuz %100 çalışıyor deneyin !!!!!!!

      • Bahar
        Bahar

        merhaba,
        instagram hesabım çalındı ve arkadaşlarımdan para talep ediliyor. Hesabımı nasıl alabilirim.? Yardımcı olur musunuz?

      • habip
        habip

        ben hesabımın sıfresını unutum e postayıda bılmıyom bana yardımcı olun

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , e-posta adresinizin şifresini bilmeden Instagram hesabınızı maalesef alamazsınız.

    • Dileknur
      Dileknur

      😂😂 oda güzel

  8. idris_askina
    idris_askina

    Hesabımı bulamıyorum yardımcı olabilir misinz

  9. Lisa
    Lisa

    Var

  10. ilknur
    ilknur

    instagram hesabım calındı gerı almamda bana yardımcı olabılecek vaaaar mı lutfen ulassın bana yardıma ıhtıyacım var adıma baskalarına mesajlar atılıyormus

    • Kaan
      Kaan

      Ücretli programı var onun okadar basit olmuyor.

    • emre
      emre

      İçerik çok faydalı, teşekkürler.

    • emrullah
      emrullah

      Ben ala bilirim

      • Prenses
        Prenses

        Sana nerden ulaşabilirim.

  11. Esmer hatun
    Esmer hatun

    Benimde hesabım calindi ve geri alamıyorum lütfen yardımcı olun

  12. Yağmur Temel
    Yağmur Temel

    Konu için teşekkürler

  13. Hilal
    Hilal

    Instagram hesap Çaliniyor

  14. Kral2163
    Kral2163

    Helal olsın bremn walahhi oldı ?⚘⚘

    • BEREN
      BEREN

      Instagram hesabımı bir süre giremedim çalındığını düşünmüştüm. Destek ile iletişime geçerek hesabını tekrar aktif hale getirdim. Sizde giremiyorsanız destek ile görüşün

    • Bora
      Bora

      Lütfen bana yardımcı olun nasıl yapılıyor anlatın

  15. Hacker
    Hacker

    Arkadaşlar ben biliyorum hesap çalmak veya hesabını geri almak isteyenler instagramdan sanssizjojuk25 hesabından dm atsın nasıl olacağını anlatam

    • sabri
      sabri

      slm kardesim ekleyemiyrm insta dan

  16. BEREN
    BEREN

    siteye girip reklamı geçin ardından programı kurunuz!

  17. Can Gerek
    Can Gerek

    hesabımı çalıp üstüne kullanıcı adımı değiştirmeden hesabı komik video hesabı yaptılar ne yapabilirim bu konuda

  18. s_melekcik
    s_melekcik

    Kəndi şifrəmi unutdum

  19. team hack wolf
    team hack wolf

    bana ulaşırsanız instagramdan istediğimniz hesapları çalabilirim

    • göksel
      göksel

      instagram adresini verir misin hocam iletişime geçmem gerekiyor seninle

    • Gizem
      Gizem

      İnsta hesabım çalındı yardımcı olurmusun

    • Dilara
      Dilara

      Instagram hesabınızı verebilir misiniz iletişime gecelim

    • Demet
      Demet

      Nasil ulasabilirim

    • Furkan
      Furkan

      Allah için çok önenli ya nolur

    • Adnan
      Adnan

      Kardes nasıl ulasabılırım sana

    • Prenses
      Prenses

      Abi çok önemli nasıl ulaşabilirim sana

  20. team
    team

    arkadaşlar ben nasıl hesap çalınır biliyorum şimdiye kadar 27 kişinin instagramını çaldım %100
    instagramdan bana ulaşın

    • sabri
      sabri

      insta ismini yaz kardsm

    • Zafer
      Zafer

      Selam instagram kullanıcı adım = zafer.yildiz.73550

    • halide
      halide

      Instagram adresinizi alabilir miyim

    • Furkan
      Furkan

      Benimde istegram var çslabilirmisin.

    • Prenses
      Prenses

      Ulaşmam için bişey ver lütfen

  21. Hilal
    Hilal

    Merhabalar Ben HiLaL Hesap Nasıl Çalinir Öğrene Bilirmiyim

  22. Mhmt
    Mhmt

    Hesap çalabilirmisiniz benım için cok önemli

  23. emrullahakyel
    emrullahakyel

    Ben en güzel yöntemi biliyorum ama söylemem 🙂

  24. Amineguneyli
    Amineguneyli

    Instagramım çalındı bana instagramımı çalıp verebilirmisiniz

  25. muhammed
    muhammed

    ekleyin hepsini anlatayim bilgisayar muhendislisigi okuyorum ve bu konu hakkinda baya gelistim yardimci olurum

    • Murat Yildirim
      Murat Yildirim

      Bana bu konuda yardım edebilecek var mı?

    • Ayşe
      Ayşe

      Yardımcı olur musunuz

  26. Murat Yildirim
    Murat Yildirim

    Yardim edin 24 hesap kuruyom 2 geçince çalınıp yok oluyo yardim edin

  27. Tuğba
    Tuğba

    Merhaba instegramım calındı bana yardımcı olabılırmısınız acaba

  28. Kıvanç
    Kıvanç

    Merhaba arkadaşlar bu durum biraz sıkıntılı biliyorum ancak kendime bu konuda güveniyorum normalde ismimi verip gerçek hesabımla bunu yapmam ancak yorumları okudum ve çoğu kişinin başına gelmiş elimden geldiğince yardım eder ve büyük olasılıkla geri almanıza yardımcı olurum eğer bu konuda hesabı çalınmış olan varsa yardım ederim ancak başkasının hesabını çalmayı teklif etmeyin lütfen instagram: kivanc_cgty aktif olarak kullanıyorum ulaşmak isterseniz takip etmeden de DM atabilirsiniz.

  29. 40._.zeynepdemiral
    40._.zeynepdemiral

    Şifre ne

  30. ragad_raaa_
    ragad_raaa_

    Iyi bir uygulama

  31. hüseyin eymen
    hüseyin eymen

    Hesabım çalındı yardımcı olabilir misiniz?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Hüseyin Bey,
      Hesabınızın çalınması ile ilgili şifre değiştirme adımlarını uygulayabilirsiniz. Mail hesabınıza gelen onay kodu ile hesabınzı geri alabilirsiniz.

      • Hamdiye
        Hamdiye

        Benim hesabım çalındı numara değiştirilmiş kod alamıyorum ne yapabilirim

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba,

          Hesabınızın size ait olduğunu ispatlamak adına destek merkezinden form doldurmalısınız.

  32. Rabiya
    Rabiya

    Hesabim başkasının eline geçti lütfen yardımcı olun

    • Rabiya
      Rabiya

      Ya 2 gün önce hesabim çalındı ama hayla hesabıma ulaşamıyorum lütfen yardımcı olun

  33. arafdaaa
    arafdaaa

    Yardim edin

  34. Sema
    Sema

    Hesabımı itirdim

  35. Canan
    Canan

    Teşekkürler

  36. Tuncay
    Tuncay

    Bu hesap bana lazım bugun bana bu hesabı verebilirseniz cok sevinirim tşk

  37. ELİF
    ELİF

    bana yardım eder misin ?

  38. Celal
    Celal

    Merhaba hesap çalmak istiyorum, arkadaşımın

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Hesap çalmak suçtur.

  39. ömer faruk genc
    ömer faruk genc

    İçerik çok kaliteli.

  40. Esra
    Esra

    Instagram şifremi unuttum e postami hatirlamiyorum numarami degiştirdim ne yapabilirim acil bilgi lutfen benim için çok önemli bi sayfa telefonu sifirladigim için sadece kullanici adimi biliyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Sadece kullanıcı adı ile ulaşmanız çok zor. E-posta adresinize erişmeniz gerekir.

  41. Aslı
    Aslı

    Instagram adresinizi verebilir misiniz

  42. Ümit
    Ümit

    Tebrikler

  43. Hüseyin
    Hüseyin

    Teşekkürler

  44. zeher
    zeher

    istiqram profili nasil calim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesap çalmak suçtur.

  45. ceren
    ceren

    Kaliteli içerik

  46. İmran
    İmran

    hesbimi caldiler lütfen yardimci olun bana hesabı teslim edin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba,
      Hesabınızı geri almak için, Instagram şifremi unuttum diyerek e-posta adresinize veya numaranıza kod gönderilmesini talep edebilirsiniz. Eğer ikisi de değiştirilmişse hesabı şikayet ederek kapattırabilirsiniz.

  47. Fatmanur
    Fatmanur

    Ben den çaldılar bende geli alıcam

  48. Heln
    Heln

    İnstagram hesabımı çaldılar 🙁 Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Bütün arkadaşlarımı engelemişler sayfam görülmüyor ,ismimi ,numaramı değiştirmişler lütfeen yardım istiyorum :((

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Yard%C4%B1m&bc[1]=Gizlilik%20ve%20Emniyet%20Merkezi&bc[2]=Bir%20%C5%9Eeyi%20%C5%9Eikayet%20Edin linke tıklayarak hesabınızı nasıl alacağınızı kapsamlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

  49. Ayşe
    Ayşe

    İnstagramım başkasının elinde başka hesapda açamıyorum eski hesabımı istiyorum yardımcı olun

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Hesabınız başkasının eline geçtiğinde e-posta adresinize farklı bir giriş saptadık veya benzeri bir mail gelir. E-posta adresinizi kontrol edin.
      https://www.instagram.com/accounts/manage_access/ bu bağlantı üzerinden de hesabınıza erişen hesapları iptal edin.

  50. Baki
    Baki

    Hesabımı istiyorum geri

  51. Ozge16
    Ozge16

    Hesabma ulasamyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba,
      Hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmaya çalıştığınızda hangi uyarıyı alıyorsunuz?

  52. deryakınn
    deryakınn

    benim bir tane instagram hesabım var ama ben oraya girdiğimde direkt çıkıyorum . neden? çünkü benim takipçim yok önüme kimse çıkmıyor takipçi sayımı hatırlamıyorum çünkü takipçim yok eğer yardımcı olursanız ?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Sorununuzu daha anlaşılır bir şekilde iletir misiniz?

  53. Sanane
    Sanane

    Ilk defa denemek

  54. Sanane
    Sanane

    Benin hesabimi caldila

  55. Ciya
    Ciya

    Takipçi kazan

  56. furkan
    furkan

    ben hesap çalmak istiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Hesap çalmak ciddi bir suçtur ve yaptırımları ciddidir.

  57. efem _benim
    efem _benim

    instegram hesabım 1 haftadadıır başkasının elinde aile bireylerime tehtit mesajları geliyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, e-posta hesabınıza erişiminiz varsa gelen mailleri kontrol ederek hesabınızı tekrar alabilirsiniz.

  58. Mustafa
    Mustafa

    O benim hesabımı çaldı nolur bende onunkini çalabilirmiyim

  59. Ali Rıza Özdemir
    Ali Rıza Özdemir

    a.purvapal_0d6e adlı kişi Instagram hesabımı çalıştır ve ben de giriş yapamıyorum sizden bu konuda bana yardım etmenizi bekliyorum teşekkür ederim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Çalınan Instagram hesaplarınızı geri almak için Instagram Destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  60. Ferhat
    Ferhat

    Güzel paylaşım işime yarayacak

  61. İlker
    İlker

    İyi

  62. Rana
    Rana

    Benim kullanmış olduğum bi hesap vardı hesap herkese açık şifresini unuttum e postama kod gönderiyor fakat o e postayı kullanmıyorum o hesabı nasıl geri alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden bilgi yenileme ya da hesap kurtarma talebi oluşturmalısınız.

  63. Emre
    Emre

    Hesap kirma süper

  64. Nihal
    Nihal

    hesab çalıdı nolur hesabımı verin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden hesap kurtarma talebi oluşturunuz lütfen.

  65. Sultan
    Sultan

    Hesabımı çaldılar. e -posta ve numarayı değiştirmişler. fotoğraflarımı kullanıyorlar. En önemlisi argo ve cinsel içerikli konuşmalar kullanılıyor.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hızlı bir şekilde destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  66. gizem
    gizem

    merhaba
    benim instagram hesabım çalındı ve geri alamıyorum herşeyi değiştirmiş ve benim adım uzerinden insanları dolandırıyo lütfen yardım edin

  67. Ahmet
    Ahmet

    Gençler ben @openatasoy diye biri ver sanaldan tanıştık o çocuğa 30₺ karşılığında caldiriyorum 5 hesap caldirttim hepsinde Max 10dk içinde şifresini verdi bana burdan okuyorsa saolsun.

  68. Yunus onaran
    Yunus onaran

    Instagram Hesap Çalmada Hangi Yöntemler Kullanılıyor?

  69. enes yanar
    enes yanar

    Instagram Hesap Çalma Nasıl Engellenir?

  70. Bilinmez_liman1
    Bilinmez_liman1

    Mrb naslsınız iyimisiniz

  71. Engin
    Engin

    Hesabım çalındı yardımcı olur musunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hesabınızın bağLı olduğu e-posta adresi veya Facebook hesabı bilgilerine erişebiliyor musunuz?

      • Seda
        Seda

        Merhabalar benim hesabım iki defa çalınmaya çalışıldı, kurtardım ama şuan dondurdum. İlkinde hesabımdan direk çıkış yaptı giriş yapılamıyor şifremi değiştirmeyi istiyor. Maille kurtardım. İki gün sonra tekrar aynı şey oldu hesabınız başkası tarafından ele geçirilmiştir lütfen şifrenizi değiştirin diye üç saat uğraştım resmen kurtardım ama şuan dondurdum. Acaba açtığımda aynı şey başıma gelir mi? İki faktörlü kimlik doğrulama açık normalde kod geliyordu gelmedi bana yardımcı olurmu sunuz ?

  72. ilkay
    ilkay

    Merhaba , instagram hesabım çalıdı epostası değiştirilmiş , telefonuma kod almak için bağlamamıştım şuan hiçbir şekilde.geri alamiyorum ne yapmalıyım

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, Instagram yardım merkezine durumunuzu rapor olarak iletmelisiniz.

  73. melrileyy
    melrileyy

    Çok güzel herkesin emeğine sağlık

  74. Kadir
    Kadir

    Ben bi türlü hesap çalmayı öğrenemedim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bu tarz işlemleri önermiyoruz.

  75. Murat
    Murat

    Meraba ben eski sevgilimin hesabıni calmak istiyom nasil olacak hic ip ucu yok calmak icin

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , maalesef bu konuda size yardımcı olamayacağım.

  76. Kadir
    Kadir

    Enes abi sevgilimin hesabını çalmışlar nasıl geri getire bilirim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav sayfasından sorununuz ile alakalı olarak iletişime geçebilirsiniz.

  77. Ahmet
    Ahmet

    Mükemmel

  78. Sedanur
    Sedanur

    Merhabalar şifresini bildiğim istagram hesabına iki korumalı faktör yüzünden giriş yapamıyorum yardımcı olurmusunuz acaba

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://www.facebook.com/help/instagram/566810106808145 üzerinden kimlik doğrulaması talep edebilirsiniz.