İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesap Yedekleme Adım Adım 2024 Videolu Anlatım

Sosyal medya hesaplarında birbirinden değerli bilgiler, fotoğraflar ve paylaşımlarınız var. Uzun vadede, sistemsel sorunlardan kaynaklı ya da diğer nedenlerden dolayı bu paylaşımlar silinebilir, kaybolabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, geçmişinizdeki güzel anılara da elveda demek sorunda kalırsınız. Peki bu durumu düzeltmenin bir çözümü var mı? Paylaşımların ve değerli bilgilerin kaybolmaması için neler yapılması gerekiyor? Burada Instagram hesap yedekleme seçeneği karşımıza çıkıyor.

Popüler uygulamalardan olan Instagram takipçi sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Yüksek sayıda takipçiye sahip olduğu için, müşteri memnuniyeti adına ek hizmetler sunuyor. Facebook, Twitter gibi diğer pek çok tanınmış uygulamada da olduğu gibi, Instagram verileri yedekleme olanağı sunuyor. Bu şekilde Instagram hesap yedekleme yaparak, tüm bilgilerinizi güvence altına almış olursunuz. Bu yazıda Instagram yedekleme nasıl yapılır, yedeklemenin sağladığı faydalar neler gibi bir çok bilgiye değineceğiz. Hadi başlayalım.

Hesap Yedeklemelerin önemi

Eskiden günümüze kadar çektiğimiz tüm fotoğrafları, paylaşımları ya da önemsediğimiz bilgileri belirli şekillerde saklamak isteriz. Önceden bunun için kasetler kullanılırken, sonraki zamanlarda CD bu görevi üstlendir. Önemli anlar buralarda kaydedilerek, ölümsüzleştirildi. Teknoloji çağında olmamızın getirdiği avantajlardan bir tanesi imkanların artması.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber dünya genelinde sosyal medya platformları adını duyurmaya başladı. Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter ve daha nicesi. Bu uygulamaların en önemli özelliklerinden bir tanesi paylaşılan her özel anın, kütüphane gibi buralarda saklanması. Siz silmeden silinmemesi. Ancak bazı durumlarda sistemsel sıkıntılar olabildiği için hesaplarsa sorunlar ortaya çıkabiliyor. Burada yedeklemenin ne kadar önemli bir işleve sahip olduğunu görebilirsiniz.

Yedekleme yaptığınız zaman, paylaşımlarıma bir şey olacak mı ya da kaybolacak mı gibi sorunları düşünmek zorunda kalmazsınız. Yedek almak sadece paylaşımlarınızın güvenli kalmasını sağlamaz! Instagram DM yedekleme ve sohbet yedekleme olanağı ile mesajlarınızı, sohbet geçmişinizi de yedekleyebilirsiniz. (Yedekleme imkanı sunan tüm sosyal medya hesaplarında bu durum geçerli.)

Hesabı Yedekleme sonucunda tüm arkadaşlarınızı, sohbetleri, yaptığınız durumları güven altına almış olursunuz. Hem de ücretsiz! Bu işlemleri ücretsiz bir şekilde uygulayarak verileri kontrol altına alabilmeniz mümkün.

Instagram Bilgilerini Manuel Olarak Yedekleme Nasıl Yapılır? 

Instagram hesap yedekleme noktasında sizlere, bazı yöntemden bahsedilebilir. Bu yöntemleri kendi tercihinize göre kullanabilirsiniz.  Instagram uygulaması üzerinden fotoğrafları alıp, bilgisayarda ya da telefonda muhafaza etmek bile bir yedekleme yöntemidir.Yedekleme için bazı uygulamalar kullanılsa da garanti ve güvenilir bir yöntem değildir. Daha garanti ve güvenilir bir yöntem olması nedeniyle manuel hesap yedeklemenin önemli bir yeri var.

Instagram size ücretsiz ve programsız bir şekilde yedekleme yapabilme imkanı sunuyor. Bu kısımda size uygulamasız bir şekilde nasıl hesap yedeklemesi yapabileceğinize dair bilgiler vereceğiz. Bu adımları tek tek uyguladığınızda, biraz zahmetli olsa da güvenilir bir şekilde fotoğraf, kullanıcı ve diğer bilgilerinizin yedeğini oluşturabilirsiniz.

Yapılacak uygulamalara geçmeden önce belirtmemiz gereken nokta, bu işlemleri yapabilmeniz için Instagram hesabına giriş yaparken kullandığınız e-mail adresini ve şifresini bilmeniz gerekiyor. Çünkü yedekleme dosyası e-mail adresinize gönderilecektir. Hesabınızın adresini ve şifresini bilmemeniz durumunda gönderilen dosyaya ulaşamayacağınız için bir anlamı olmayacaktır. Instagram hesabını manuel olarak yedekleme aşamaları:

instagram hesabınıza giriş yapın
  • Instagram uygulamasına bilgilerinizle giriş yapın.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, profil kısmına girin.
  • Profil kısmında sağ üst köşede görünen alt alta üç çizgi simgesine tıklayın.
Instagram Bilgilerini Manuel Olarak Yedekleme Nasıl Yapılır? 
  • Ekranda bir çok bölüm çıkacak. İkinci sırada bulunan ‘’hareketler’’ sekmesine giriş yapın.
  • Hareketler kısmına giriş yaptıktan sonra an altta ”bilgilerini indir” kısmı bulunmaktadır.
  • Ardından mail adresinizi girin ve ”indirme talep et” e tıklayın, sonra işlem tamamlanmış sayılır.
Instagram Bilgilerini Manuel Olarak Yedekleme Nasıl Yapılır? 
  • Bundan sonra sadece beklemek kalıyor. Instagram hesap yedekleme süreci yaklaşık 48 saat kadar sürebilmektedir. Bu uygulamanın yoğunluğu ya da paylaşımlarınızla alakalı olabilir. Zaten e-mail adresinizi girerken bu süre, bildirim olarak karşınıza çıkmaktadır.

Instagram DM Yedekleme Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki işlemleri, adım adım uyguladığınızda size genel bir veri dosyası gönderilecektir. (Zip şeklinde.) Bu veri dosyası içerisinde bilgileriniz, yaptığınız paylaşımlar, fotoğraflar ve sohbet geçmişi gibi bir çok bilgi yer almaktadır. Instagram DM yedekleme noktasında aynı şekilde, diğer yedekleme sürecini beklemeniz gerekiyor. Otomatik olarak mesajlarınız da yedeklenecektir. Ancak unutmamanız gereken nokta, yedekleme işlemleri 48 saat kadar sürebildiği için, o süreçte sildiğiniz paylaşımlar, bilgiler ya da fotoğraflar yedeklenmeyebilir. Tüm verilerin yedeklenmesini istiyorsanız, hiçbir bilgiye dokunmamanız gerekiyor.

Instagram Mesajları Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Instagram Mesajları Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Instagram uygulaması, müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak için mesajları gönderen kişinin geri çekmesine olanak sağlıyor. Yanlışlıkla mesaj gönderdiniz, onu geri silebiliyorsunuz. Bu şekilde karşıdaki kişi, mesajı açmamışsa bir daha görme şansı olmuyor. Karşı taraf mesajları geri almadıysa ve siz bu mesajları silmediyseniz şansınız var. Instagram mesaj yedekleme noktasında, manuel olarak çalışma yapabilirsiniz. Bunun için en garanti yöntem ekran görüntüsü alma. Bazı mesajlar kaybolan fotoğraf ya da video olarak gönderildiği için tek gösterimliktir.  Bunları kaydetme noktasında da bu yöntem oldukça etkilidir. Hoşunuza giden mesajların ekran görüntüsünü alarak, mesajları kolay bir şekilde yedekleyebilirsiniz.

Instagram’da neler yedekleniyor?

Yedekleme işlemi sonrasında hesabınıza ait tüm veriler e-mail adresinize gönderiliyor. Adresinize gönderilen bu zip dosyası içerisinde tüm bilgiler yer alıyor. Peki bu bilgiler neler? Instagram veri yedekleme noktasında genel bir analiz yapıyor ve geniş çaplı çalışıyor. Bir çok verinin yedeklenmesi mümkün. Instagram hesap yedekleme işlemiyle beraber:

  • Profilinize ait tüm bilgiler,
  • Hakkında ve açıklamalar kısmında yazdığınız bütün yazılar,
  • Başka kişilerin paylaşımlarına yapmış olduğunuz yorumlar,
  • Bugüne kadar yapmış olduğunuz tüm beğeniler,
  • Mesaj bölümünüzde yer alan tüm bilgiler, sohbet geçmişiniz,
  • Instagram hesabınızda paylaştığınız tüm fotoğraflar ve açıklamaları,
  • Paylaştığınız videolar,

Bu ve bunlar gibi hesabınıza ait tüm bilgiler, istisnasız bir şekilde yedeklenmektedir. Tüm bu bilgiler e-mail adresinize gönderilmektedir. Adresinize giriş yaptıktan sonra, bu verileri indirerek istediğiniz yerde saklama imkanına sahipsiniz.

Neden Yedekleme Yapılması Gerekir?

Instagram ne kadar güçlü ve güvenilir bir sosyal medya platformu olsa da, zaman zaman aksaklıklar yaşanabilmektedir. Bu aksaklıklardan kullanıcıların en çok başına geleni, hesabın başkaları tarafından ele geçirilmesidir. Hesap ele geçirme noktasında çalışan, bu işe kendisini adamış, kendini geliştirmiş bir çok firma bulunmaktadır. Bu nedenle her an hesabınızın çalınması durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bazı durumlarda hesabınızı geri getirebilirken bazı durumlarda hesaba tekrar erişiminiz zor olmaktadır. Hesaba erişim olsa bile, yaptığınız tüm paylaşımların silinme ihtimali bulunmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bahsedilen bu ihtimallerin oluşması durumundan Instagram hesap yedekleme işlemi oldukça kurtarıcı olmaktadır. Hesap yedeklediğiniz zaman, ele geçiren kişi paylaşımlarınızı silse bile, bir kopyasını almış olduğunuz için sorun olmayacaktır. Bu nedenle Instagram DM yedekleme ve genel olarak hesap yedeklemenin önemi oldukça fazladır.

Instagram Hesap Yedekleme Instagram Hesap Yönetimi konusunun önemli temel taşlarından birisidir. Bu konuda bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Güvenilirliği İçin Püf Noktalar

Instagram Güvenilirliği İçin Püf Noktalar

Görüldüğü üzere sosyla medya ortamlarında, hesapların ele geçirilmesi gibi problemler yaşanabilmektedir. Burada Instagram hesap yedekleme oldukça önemli olsa da, önlem amaçlı yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bunlar:

  • Girdiğiniz farklı uygulamaların şifreleri kaydetme durumu vardır. Bu nedenle sosyal medya hesaplarına ait şifrelerinizle, üçüncü taraf uygulamalara giriş yapmamanız önerilmektedir. Giriş yapmanız durumunda ise, önlem amaçlı düzenli olarak şifre değişikliği yapın. Üç dört ayda bir şifre değişikliği yapmaya özen göstermeniz, hesabınızın güvenilirliği açısından sağlıklı olacaktır.
  • Instagram hesap yedekleme işlemlerini, bahsettiğimiz gibi yapın. On dakikanızı bile almayacak olan bu işlem, hesabınızın güvenliği için oldukça önemlidir.
  • Hiç kimseyle şifrenizi paylaşmayın. Bu şifreleri nerelerde kullanacağını ve hesabınıza neler yapacağını bilemezsiniz.

Instagram hakkındaki tüm sorularınız için Insta Takipçi Instagram Destek kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İçeriklerinizi, paylaşımlarınızı Instagram hesap yedekleme sayesinde yedekleyebilirsiniz. Bu sayede yaşayabileceğiniz herhangi bir sorunda içeriklerinizi kaybetmemiş olursunuz.

Instagram üzerinden hesap yedekleme yapmak mümkündür. Yanlızca bir kaç ayar yaparak dakikalar içerisinde hesabınızı yedekleyebilirsiniz. Yedekleme ayarlarını öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Her ne kadar hayat kurtarıcı bir özellik olsa da, tamamen ücretsiz olarak ulaşılabilecek olan bir özelliktir. Hiçbir ücret ödemeden hesabınızı yedekleyebilirsiniz.

Hesabınızı silmeniz durumunda profilinizde yer alan tüm bilgiler, tüm fotoğraflar kalıcı olarak silinecektir.

Hesabınızı dondurmanız neticesinde tüm bilgileriniz kalacaktır. Bilgi kaybı yaşamazsınız.

Hesabınızı silmeden, kolay bir şekilde arşiv indirebilir ve bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Yedekleme Adım Adım 2024 Videolu Anlatım Hakkında 18 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

18 yorum

  1. Ferdi BARIŞ
    Ferdi BARIŞ

    Ben intagramda yedek almayı hiç duymamıştım. Hatta paylaşımlarımı bazen bulamıyordum meğersem siliniyormuş. Diğer sosyal hesaplar gibi ben orada kalıyor diye zannetmiştim. Bu yazı çok iyi oldu. Teşekkürler

  2. Müslüm GEZER
    Müslüm GEZER

    Alınan veriler bilgisayarda saklanıyor anladığım kadarı ile. Ancak güncelleme yapabilme imkanı sunuyor mu bu işlem. Yoksa her bir yedekleme alındığında ayrı bir saklama dosyası oluşturmamız mı gerekecek_?

  3. Olcay GÜN
    Olcay GÜN

    Instagram yedek alma olayının gerçek olması iyi oldu. Sohbet geçmişlerini saklamak istiyordum nasıl yaparım diye aranırken yazınızı gördüm. Teşekkürler

  4. Sevda ÇALIK
    Sevda ÇALIK

    Kendi paylaşımlarımız değil de, hoşumuza giden bazı güzel paylaşımlar oluyor başkalarının yaptığı, onları da eğer yedekleyebiliyorsak çok güzel ilerleyen zamanlarda bizlerde paylaşırız. Güzel hoş olmuş

  5. Şadiye KILIÇ
    Şadiye KILIÇ

    Anıların saklanması güzel, fakat diğer sosyal medya hesabı facebook bu konuda çok iyi. Yıllar önce paylaştığınız bir şeyi bile kendi hatırlatıyor. Yedeklemeye gerek kalmıyor.

  6. Zeynep TEKİN
    Zeynep TEKİN

    Instagram yedekleme yapılırken alınan kopyalar direk mail adresine atılıyor benim bildiğim. Mail adresinden sonra yeni telefona veya eskisine geri yükleme yapılıyor. Basit ama biraz karışık gibi geliyor ilk bakışta

  7. zeynep
    zeynep

    ben verileri yedekletikten 5 10 dk sonra hesabı kalıcı olarak sildim yedeklenen veriler gider mi yoksa mesajlar kalır mı ?

  8. Savaş
    Savaş

    Bu isimini parolu yaddan cixib nasil acmaq olar

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Instagram hesabınızın şifresini unutmanız durumunda, giriş sayfasında bulunan “Şifremi Unuttum” bölümünden, kayıt sırasında sunduğunuz e-mail adresiniz ya da telefon numaranız ile şifre sıfırlama talebinde bulunabilirsiniz.

  9. Veysel
    Veysel

    Eski instagram hesabimizdaki Tüm verilerimizi (fotograf,video,gönderileri) yedeklerimizi yeni actigimiz instagram hesabina aktarmak gibi bir olay yokmu? Ben eski hesabimdan kurtlup yeni bir hesaba gecmek istyrum ama arkadaşlarim takipcilerim ne olacak?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram’da yer alan verilerinizi arşiv olarak indirebilirsiniz. Ancak yeni hesabınıza direkt olarak atma imkanınız bulunmamaktadır.

  10. Kazım DURMAZ
    Kazım DURMAZ

    Hesabımı yanlışlıkla sildim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınızı kurtarmak için blog yazımızda verilen yöntemleri deneyebilirsiniz.

  11. sevda karali
    sevda karali

    Instagram yedekleme işlemini gerçekleştirmek istiyorum ama yapamadım. Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler..

  12. metin avci
    metin avci

    Instagramımı yedeklemek istiyorum. Çift faktörlü kimlik doğrulamasından mı yapılıyor? Nereden yapabilirim? Teşekkürler..

  13. Cumali Bilir
    Cumali Bilir

    Merhaba biz sorum olacak kapanmak üzere olan bir hesaptaki verilerimi aldım. Bunu nasıl yeni hesabıma aktarabilirim?

  14. Cenk
    Cenk

    Meraba. Android telefonumda ayarlar , güvenlik , gizlilik ten sonra veri indirme seçeneği yok. Yardımcı olur musunuz. Acil ve önemli benim için teşekkürler.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, profilinizin sağ üst koşesinde bulunan 3 çizgiye tıklayın, ayarlar seçeneğinin altındaki ‘hareketlerin’ seçeneğine tıklayın. Sonrasında en aşağıda ‘bilgilerini indir’ veya ‘verileri indir’ seçeneği ile karşılaşacaksınız