İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesap Yönetimi

Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra bir hayli popülerlik kazanmıştır. Gerek ülkemizde gerekse dünyada milyonları aşkın sayıda kullanıcısı bulunmaktadır. 2012 yılında zaten 1 milyar gibi dev bir bütçe ile satılmasının arkasındaki sırda buradan gelmektedir. Çok hızlı bir şekilde hayatımıza giren büyüyen bu platformlarda hesaplarınızı etkin bir şekilde yönetmek isteyebilirsiniz. Instagram hesap yönetimi ile birlikte sizlerde profesyonel anlamda bir hesabın nasıl yönetilebileceği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Burada hesaplarınızı iyi bir şekilde yönetmek için bazı sebeplere ihtiyacınız bulunur. Bunlar:

  • Şirket hesabınız olabilir ve burada ürün veya hizmetlerinizi tanıtmak isteyebilirsiniz.
  • Takipçi kazanmak isteyebilirsiniz.
  • Kaliteli görsellerle birlikte harika bir hesaba sahip olabilirsiniz.
  • Bu uygulamadan para kazanmak için yüksek takipçili bir hesaba sahip olmak isteyebilirsiniz.

Evet, yanlış duymadınız. Yüksek takipçi sayılarına ulaşarak bu uygulamadan sizler de para kazanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü uygulamaya reklam vermek isteyen o kadar çok şirket bulunmaktadır ki bunlarla iletişim kurarak onların reklamlarını yapabilirsiniz.

instagram hesap yönetimi

Başarılı Instagram Hesap Yönetimi İçin Taktikler

Instagram tanıtım yapma amacı doğrultusunda hesabınızı etkili bir şekilde kullanmak isteyebilirsiniz. Bu doğrultuda yapacaklarınızla birlikte son derede profesyonel bir şekilde hesap yönetebilme şansınız bulunuyor. Bu yazımızda sizlere özellikle Instagram işletme hesabınızda kullanabileceğiniz Instagram yönetimi hakkında altın değerinde birkaç taktik vereceğiz. Bu taktikler:

  • Sayfanızın görsellerini, profil resimlerini ve bilgilerini kaliteli bir şekilde hazırlayın.
  • Paylaşımlarınız son derece profesyonel olmalıdır. Özgün ve profesyonellik dikkat çeker.
  • Sürekli olarak paylaşım yapmayın. Her gün belirli saatlerde paylaşım yapmaya özen gösterin.
  • Kullanıcılarınızdan etkileşim alabilmek için onlara sorularla paylaşım yapın. Böylece cevap yazmak için sizden cesaret alabilirler.
  • Hesabınızın büyümesi için doğru hashtag kullanımı yapmalısınız. Bunun için iyi bir araştırma yapın.
  • Hedef kitlenizi seçin, onları analiz edin ve paylaşımlarınıza bu doğrultuda yön verin.

Kaliteli bir şekilde hesap yönetimi yapabilmeniz için Instagram sayfa düzeni konusunda da bir hayli tutarlı olmanız gerekir. Kaliteli içerik, kaliteli bir sayfa ve istikrar ile birlikte kısa zamanda hedeflediğiniz noktaya varabilirsiniz.

Takipçi sayınız gün be gün arttıkça buradan kazanç da sağlayabilirsiniz. Hem kendi ürünlerinizi satma konusunda hem de aynı kategoride iş yapan diğer firmalardan reklam alma karşılığında bu platformdan para kazanma şansınız yüksektir.

Instagram Hesap Yönetimi Sonuç

Instagram, gerek kullanıcı sayısı gerekse bizlere sunduğu diğer alternatifler ile birlikte son derece kullanışlı bir uygulamadır. Hem ülkemizde hem de dünyada son derece popüler ve yaygın olduğu bilinmektedir. Özellikle fotoğraf paylaşımı konusunda son derece başarılı bir uygulama olan burası ile birlikte sizlerde kısa süre içerisinde popülerlik kazanabilirsiniz. Uygulama kapsamında yapmanız gereken en temel şeylerden bir tanesi de elbette ki sürekli istikrarlı bir şekilde uygulamayı kullanmak olmalıdır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesaplarınızı yönetirken, profil dizaynınıza dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca medyalarınız kaliteli ve dikkat çekici olmalıdır. Bu konuda daha detaylı bilgiye blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Uygulama üzerinden sevdiklerinizi ve profilinize değer katacak kişileri takip etmelisiniz. Bu sayede profilinizi daha hızlı ve kolay büyütebilirsiniz.

Hesabınızın yönetimi, profesyonelliğiniz ve dikkat çekiciliğiniz açısından önemlidir. Hesap yönetiminiz ne kadar kaliteli olur ise hesap değeriniz o kadar fazla olacaktır.

Paylaşımlarınızı yoğun olacak saatlerde yapmanız daha çok etkileşim kazanmanızı sağlayacaktır.

Eğer etkileşim kazanmak ve sürdürülebilir bir yükseliş edinmek istiyorsanız aktif olarak hikayeler özelliğinden yararlanmanız gerekir.

Instagram uygulamasını 13 yaşından ufak olan kişiler kullanamazlar.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Yönetimi Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Hatice
    Hatice

    Instagram sifremi unuttum, ne yapabilirim?

    • haticevarol86
      haticevarol86

      Instagram hesabimin sifresini unuttum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Şifre unutma işlemi için, Instagram giriş sayfasında şifremi unuttum diyerek e-posta veya telefon numaranıza kod gönderilmesini talep edebilirsiniz.

  2. Sevgi kırar
    Sevgi kırar

    Instagram Hesap Yönetimi konusunda oldukça başarılı bir yazı yazmışsınız. Teşekkürler..

  3. Pınar sakince
    Pınar sakince

    Instagram Paylaşımlarını Saatlendirmek Gerekir mi?

  4. mete yaban
    mete yaban

    Instagram Hikayelerini Aktif Olarak Kullanmalı mıyım?