İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hikaye GIF Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye GIF ekleme nasıl yapılır şeklinde sorulan sorular özellikle Instagram’ın bazı işlem engelleri veya son zamanlarda ırkçı söylemleri nedeni ile bu özelliğin kaldırılması sebebiyle gündeme gelmiştir. Instagram hikayelerinize nasıl GIF ekleyeceğinizi ve GIF özelliğinin neden çıkmadığı konusunu sizlere detaylarıyla anlattık. Öncelikli olarak Instagram GIF nasıl eklenir inceleyelim.

Instagram Hikaye GIF Nasıl Eklenir?

  • Instagram hikayelerinize GIF eklemek için öncelikli olarak hikayenizde paylaşacağınız görseli belirleyin,
  • Bunun akabinde, görselin üstündeki seçeneklerden kare içerisindeki gülen yüz butonuna tıklayın,
  • Sonra ‘GIF’ yazısının olduğu butona tıklayın, burada istediğiniz GIF görselini seçebilir veya herhangi bir kelime yazarak belirtmiş olduğunuz kelime ilgili GIF’leri aratabilirsiniz. Böylece hem aradığınız GIF’i bulmanız kolaylaşacak hem de çok fazla GIF görselleri arasından istediğiniz GIF görselini seçebileceksiniz.
  • Yapmış olduğunuz bu işlemlere rağmen hikayenizde GIF özelliğini göremiyor musunuz? Öyleyse aşağıdaki başlıklar üzerinde sunulan bilgileri inceleyerek sorununuzu çözebilirsiniz.
  • Tüm işlemler iOS cihazlar ya da Anrdoid cihazlar için herhangi bir farklılık göstermemektedir. 
instagram gif ekleme

Instagram GIF Özelliği Neden Görünmüyor?

Instagram GIF özelliğinin hesabınızda görünmüyor olmasının ilk nedeni, Instagram’ın işlemlerinizden dolayı hesabınıza kısıtlama getirmesidir. Üst üste yaptığınız aynı işlemler hesabınızda işlem engelinin yaşanmasına sebep olabilir. Yani Instagram’ın GIF özelliğini sürekli ve üst üste kullandıysanız muhtemelen hesabınıza işlem kısıtlaması gelmiştir. Bu nedenle bu özellik görünmüyor olabilir. Şifrenizi değiştirmeyi deneyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Bunların dışında bir de Instagram’ın GIF özelliğini bir dönem kaldırmış olması vardır. Bu dönemde hiç kimse GIF özelliğine erişememiştir. Sebepleri sizlere aşağıda belirtilmiştir.

Instagram GIF, yoğun istek üzerine geçen sene Instagram tarafından güncelleme olarak kullanıcılara sunulmuştu. Instagram GIF desteğinin açıklanmasından sonra uygulamanın kullanım oranları bir hayli artış gösterdi. Genel olarak GIF kullanımlarında da çok ciddi kullanım rakamları elde edildi.

Çok kısa bir süre içerisinde hikayeler içerisinde de kendisini gösteren özellik, daha da önemli geliştirmeler ve yeni GIF destekleri alacak derken, beklenmedik bir haber gündeme geldi. Instagram GIF kullanımı kaldırıldı. Uygulamanın GIF desteğinin kaldırılmasıyla beraber kısa bir şok yaşanmış olsa da neden açıklaması konunun ayrıntılarını ortaya çıkardı.

gif ekleme
instagram gif ekle

Instagram GIF Desteği Neden Kalktı?

Söz konusu GIF desteğinin neden kaldırıldığı konusunda açıklanan detaylara geçiş yapalım. GIF desteği konusunda Instagram’ın GIPHY ile anlaşması olduğunu biliyoruz. GIPHY üzerinden binlerce GIF arasından seçim yaparak paylaşım yapabiliyorsunuz. Bunun için sadece bölümden seçim yapmak yeterli oluyor. Hikayeler bölümünde sunulan GIF desteğinin bu şekilde bir hayli çeşitli kullanımlar sunduğunu görmüş oluyoruz.

İşte yaşanan son olayda GIPHY üzerinde yer alan bir GIF kaynaklı. Sistem üzerinde yer alan bir GIF’in ırkçılığı öne sürdüğü belirtildi. Kullanıcıların ırkçı ifadelerin yer aldığı GIF serilerini fark etmesinden sonra GIPHY büyük oranda tepki çekti.

Kullanıcılar ardı ardına mesajlar göndermesinin dışında sosyal medya üzerinden kampanyalar düzenledi. Bunun sonucunda ise ilk hamle Instagram tarafından geldi. Instagram’da yer alan GIF desteğinin kaldırıldığı açıklandı. Aslında sadece GIPHY desteğinin son bulduğu açıklandı fakat şu an için sadece bu sistem üzerinden GIF paylaşımına izin verildiği için sistem kapatılmış oldu.

Instagram yetkilileri konu hakkında ise “Bu tarz bir içeriğin Instagram’da asla bulunamayacağını, bu yüzden GIPHY desteğini sorun çözülene kadar kaldırdıklarını” açıklamasını yaptı. Bu açıklamaların arından son bulan GIF kullanımının ne zaman açılacağı konusunda ise tek bir bilgi paylaşımı bile yapılmadı.

Snapchat Aynı Kararı Verdi!

Instagram’ın kararının hemen ardından ise Snapchat tarafından da bir açıklama geldi. Yaşanan olaylardan hemen sonra Snapchat uygulaması da GIF desteğini kaldırdığını açıkladı. Böylelikle GIPHY büyük bir darbe almış oldu.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Yaşanan olaylardan kimin sorumlu olduğu konusunda ise bir bilgi yer almıyor. Sadece sistemin sorunu çözmek için hemen harekete geçtiği belirtiliyor. Söz konusu sistem üzerinde sorun çözüldüğünde, sosyal medya uygulamalarının yeniden GIF desteği vermesi bekleniyor. Net zaman için ise gelişmeleri takip etmek gerekiyor.

Bu yazımızı beğendiyseniz Whatsapp gif ekleme hakkındaki içeriğimize de sitemiz üzerinde göz atabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’a giriş sağladıktan sonra paylaşım ekranına gelerek galerinizde hazırladığınız gif dosyasını seçip standart paylaşım adımlarını izleyebilirsiniz.

Giflerle yapılan ırkçlık olayı sonrasında Instagram GIPHY ile olan iş birliğine kamuoyu tepkisi çekmemek için son verdi.

WhatsApp gif yapmak için GIPHY aracını kullanarak istediğiniz gifleri üretebilir ve ekleyebilirsiniz.

Instagram profilinizde yalnızca fotoğraf, boomerang ya da video paylaşabilmeniz mümkündür. Gif paylaşamazsınız.

Instagram direct mesajlaşma uygulaması ile mesajlaştığınız kişilere gif yollayabilirsiniz.

Instagram profilinizde bulunan biyografinizi her kullanıcı görebilir. Profiliniz gizli olsa bile biyografi kısmı gözükmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikaye GIF Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. aslı
    aslı

    Artık Geri Gelsin Gif Özelliği Lütfen

    Emin değilim ama bu gün gif özelliği geri getirildi diye biliyorum. Ancak ben güncelleme yaptığım halde geri gelmedi. Ne yapmalıyım bir bilginiz var mı acaba? Lütfen yardımcı olunuz. Gifi seviyoruz.

  2. Tumer Ertegun
    Tumer Ertegun

    Instagram hikaye gif ekleme işlemini öğrendim fakat bir sorum olacaktı. Bu gifleri whtasapp sticker olarak alabilmem mümkün mü acaba?

  3. Gamze Ozmen
    Gamze Ozmen

    Instagram hikaye gif ekleme makaleniz benim için çok bilgilendirici ve faydalıydı. Teşekkürler