İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Etkileşiminizi Arttıracak “Instagram Hikaye Örnekleri” Nasıl Olmalı?

Instagram hikaye örnekleri nasıl olmalı, konusu Instagram platformu üzerinden satış, pazarlama, reklam ve tanıtım gibi alanlarda çalışan küçük ve büyük ölçekli firmaların en fazla araştırdığı konu haline geldi. Sosyal mecralarda paylaşılan görsel ve video içerikli postların haricinde yalnızca 24 saat görünürlüğe sahip hikâye furyası elbette ki Snapchat ile başladı. 2016 yılında ise Instagram’da yaptığı güncelleme ile hikaye özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu.

Günümüze kadar birçok varyasyona uğrayan hikaye özelliğine birçok kullanım fırsatı getirildi. Hal böyle olunca Instagram üzerinde beğenilme kaygısı da artmaya başlamıştır. Her gün gelen yeni özelliklerle farklı ve ilgi çekici Instagram hikayeleri oluşturmak Instagram takipçilerinin ilgisini çekmiştir. Bu yaratıcı hikayeler için ihtiyacınız olan şeyler yazımızın devamında değineceğimiz birkaç püf noktadır. 

Instagram Hikaye Örnekleri Nasıl Etkileşim Arttırır?

Instagram hikayeleri şu günlerde etkileşim arttırma konusunda tek silahtır desek yanılmış olmayız. Gelen güncellemelerle ve mevcut Instagram özellikleri ile en çarpıcı ve ideal paylaşımları sizde aşağıda vereceğimiz Instagram story fikirleri doğrultusunda oluşturabilirsiniz.

İçerik Zenginliği

İçerik Zenginliği

Renk Ahengine Dikkat Edin

  • Hikayenin içeriği ve paylaşımların niteliği ne olursa olsun kullanılan renk ahengi ile dikkat çekmeli! Butik türevi bir Instagram sayfanız olduğunu düşünün. Son zamanlarda vintage ürünlerin ağırlıklı olarak tercih edildiğini biliyor olmalısınız. Ürünlerin tanıtımlarını yapacağınız hikayelerde eskitme filtreler kullanarak nostaljik bir hava verebilirsiniz. Bunun için Instagram story filtreleri size yardımcı olacaktır. Hatta olayı biraz içselleştirip koleksiyonunuzda bulunan kıyafetleri gösterdiğiniz video içerikli hikayelerde, konsepte uygun şarkılar ekleyerek hikâyeyi hareketlendirebilirsiniz.

Logo Kullanın

  • Hikayelerinizde ürün tanıtımlarında mutlaka logonuza yer verin! Unutmaması gereken bir konu var ki insanların aklında metinden çok resim kalır. Güven veren bir logo tasarımına müşteriyi boğmadan hikayelerinizde yer vermeniz ürün marka eşleşmesi sağlayacak ve bir kod niteliğinde müşterinin biliç altında kalacaktır.Bu anlamda logo ve Instagram story tasarımı Instagram hikaye izlenme sayılarınızın yükselmesi için oldukça önemli konulardır.

Rehber İçerikler

  • Hikayelerinizde rehber içerikler kullanın! Her gün belli bir konsepte tabi olarak bir adım içeren hikayeler kullanabilirsiniz. Birbirinin devamı niteliğinde yapacağınız paylaşımlar hem beklenti hem de merak uyandırmaya yardımcı olacaktır. Örneğin bir diyetisyensiniz ve online danışmanlık hizmeti pazarladığınız bir Instagram sayfasını yönetmektesiniz. Her gün story de günlük yemek listeleri ya da besinlerin kalori değerleri hakkında ilgi çekici paylaşımlarda bulunabilirsiniz. 

Kampanyalar

  • Hikayelerinizde kampanyalarınız için geri sayım özelliğini kullanın! Instagram hikayelerinde kullanabileceğiniz geri sayım özelliği ile belli bir süre dahilindeki kampanyalarınızı duyurabilirsiniz. Kampanyanın detayları hakkında ayrıntı vermeden dikkat çekici başlıklar kullanmak işinizi fazlasıyla görecektir. 
Çekiliş ve Benzeri Aktiviteler İle Kullanıcıyla Etkileşim Kurun

Çekiliş ve Benzeri Aktiviteler İle Kullanıcıyla Etkileşim Kurun

İndirim Kuponları

İndirim kuponları ya da çekiliş paylaşımları! Bir e-ticaret sitesi yönetiyorsanız,  yıllık gelirinizden minimal seviyedeki bir bütçeyi çekiliş ve kuponlar için kullanabilirsiniz. Çekilişlerin son katılım tarihlerini zaman limitleyici hikâye özellikleri ile vurgulu bir hale getirebilirsiniz. Instagram içerisinde bu hamla tanınmanız ve ilgi çekmeniz adına oldukça önemlidir. 

Paylaşımların Ürüne Yönlendirilmesi

Instagram paylaşımlarını ürüne yönlendirecek şekilde dizayn edin! Yeni gelen her ürününüzden takipçinizi haberdar etmeniz oldukça önemlidir. Bunun yanında ekstra olarak ürünlerin satışını gerçekleştirdiğiniz siteye ya da paylaşıma yönlendirmeniz, potansiyel müşteri açısından alışverişi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Fakat bu özellikten ancak Instagram’da 10 bin takipçi barajını geçtiğinizde faydalanabildiğinizi de hatırlatmak isteriz.

Anketlerin Kullanımı

Hikayeler üzerinden anketler düzenleyin! Müşterinin öneri ve görüşlerini almak her zaman olumlu ön izlenimler yaratmıştır. Anket gibi yapacağınız interaktif paylaşımlar bunu büyük oranda destekler niteliktedir. 

Konu Etiketleri

Hikayelerde konu etiketlerine yer verin! Instagram hashtag olarak bildiğimiz etiketleri paylaşımınız tasarımını geri planda bırakmayacak şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin #blackfriday etiketini indirim zamanlarında kullanmayı tercih etmeniz sayfanızın görünürlüğünü arttırmaya yardımcı olur.

Instagram hikaye örnekleri nasıl olmalı, isimli yazımızda Instagram hikayelerini nasıl ilgi çekici hale getirebileceğinizden kısaca bahsettik. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Öne Çıkan Hikayeler Kapak Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir ?

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir kitleyi heyecanlandıracak hikayeler paylaşmanız ve ve paylaşımların keşfet bölümüne düşmesi önce potansiyel takipçi sayınızı arttırır ardından da etkileşim sayınızı.

İyi bir sosyal medya kullanıcı iseniz, yapacağınız kaliteli Instagram hikayeleri ile ürün satışlarınızda anlamlı farklar yaratabilirsiniz. Bunun için yazımızdaki püf noktalardan yardım alabilirsiniz.

Instagram hikayelerini güzelleştirmek adına size verilen özellikleri özgün tasarımlarla bütünleştirerek markanızı ön plana çıkabilirsiniz. 

Dikkat çekici ve kaliteli hikayesi için tasarım programları kullanabilirsiniz. Hesabınızı herkese görünür yapmak işe yarayabilir böylelikle hikayelerinizi daha fazla kişi görmüş olur. Yeni gelen müzik ekleme özelliğini de kullanmak hikayelerinizi dikkat çekici yapmak için yardımcı olacaktır.

PicsArt, Canva, Spark Post gibi uygulamaları kullanarak hikayenizi düzenleyebilirsiniz.

Bunun için program indirmeniz gerekli örneğin App Store üzerinden Repost Story For uygulamasını indirerek hesabınıza giriş yapın daha sonra uygulama galeri kullanımı için izin isteyecektir, izin verdikten sonra indirmek istediğiniz hikayeyi bilgisayarınıza veya telefonunuza indirebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Etkileşiminizi Arttıracak “Instagram Hikaye Örnekleri” Nasıl Olmalı? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. İbrahim VURAL
    İbrahim VURAL

    İnstagram hikaye örnekleri için bilgi ve fikir verdiğiniz için teşekkür ederim

  2. Niyazi Emre
    Niyazi Emre

    İnstagram hikaye örnekleri hakkında faydalı bir blog