İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hikayeler Gözükmüyor Sorunu 2024 (Çözüldü)

Instagram hikayeler gözükmüyor sorunu hemen hemen her sene birçok kullanıcının karşılaştığı kronik bir durum halini aldı. Sorun kimi zaman uygulamaya endeskli kimi zamanda hesaba endeksli nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bu yazımızda size Instagram kullanıcıların en çok karşılaştıkları sorunlardan ve çözümlerinden bahsedeceğiz.

Günümüzde en çok kullanılan resim yükleme uygulamalarından biri haline gelmiş Instagram’ı bu noktada çekici kılan özelliklerinden biri hiç kuşkusuz ki hikaye paylaşılabilme özelliği olmuştur. Snapchat uygulaması ile başlayan hikaye özelliği, Instagram’da da kullanılmaya başlanmıştır ve Instagram uygulama geliştiricileri için mutlak başarıyı getirmiştir.

Instagram hikayelerini, fotoğraf ve video gibi paylaşımların bütünü oluşturmaktadır. Ekstra geliştirilen efektler, filtreler Instagram’da hikaye paylaşma işlemini daha da cazip bir hale getirmiştir. 24 saat boyunca profilinizde bulunan hikayelerin kullanımı çeşitli sebeplerden dolayı sekteye uğramaktadır.

Kullanıcıların karşılaştığı en tipik Instagram hikaye izleme sorunu bunlardır;

  • Instagram hikayelerinde öne çıkar butonunun bulunmaması
  • Instagram hikaye izleme bölümünde ön kameranın açılmaması, uygulamanın kapanması
  • Hikaye efektlerinin kullanılamaması, uygulamanın kapanması
  • Profilin gizli olmamasına rağmen paylaşılan hikayenin konum etiketlerinde görünmemesi
  • Instagram hikaye yüklenemedi hatası vermesi
  • Hikaye arşivinin görünmemesi
  • Instagram hikaye önizleme gözükmüyor hatası
  • Galeriden görsel ya da videoya erişememe
  • Instagram hikayelerinde müzik çalmaması
  • Siyah ekran görünmesi
  • Instagram canlı yayın hikayelerinin yüklenmemesi
  • Canlı yayınında paylaşma sorunu
instagram hikayeler gözükmüyor

Instagram Hikayeler Gözükmüyor Sorunu Nedir?

Hikayeler gözükmüyor sorunu neden olur diye düşünüldüğünde akıllara birçok sebep gelir. Sorunlar uygulama bazlı, kullanıcı bazlı ya da bağlantı sorunundan kaynaklı meydana gelebilmektedir. Aşağıdaki sebepler ise;

  1. İnternet bağlantısından kaynaklanan bir sorun.
  2. Uygulamanın kullanıldığı cihazda ve kullanılan hesaptan kaynaklı bir sorun.
  3. Hesap için kullanım kısıtlaması gelmiş veya askıya alınma ya da türevi bir sorun.
  4. Hesap öncesinde dondurma ve açma işlemi ise askıda kalma sorunu.
  5. Telefonun tarih ve saatinden kaynaklanan bir sorun.
  6. Profil sorunları ya da eksik bilgilerden kaynaklanan bir sorun.
  7. Instagram güncellemesi yapılmamış olduğundan meydana gelen bir sorun.
  8. Instagram’da hikayelerinizin yüklenmemesinin bir nedeni ise profiliniz, günlük etkileşimleriniz nedeniyle limitlenmiştir.

Çok sayıda takip etmek, takipten çıkarmak ve beğeni yapmanız nedeniyle profiliniz şüphe uyandırır. Bu gibi bir limitlenme durumunda paylaşım yapamazsınız ayrıca takipçi ekleyemezsiniz ve yorum yapamazsınız. Hikaye paylaşma ile ilgili sorunlarınız var ise limit alıp almadığınızdan emin olmalısınız.

instagram hikayeler gözükmüyor

Instagram Hikayelerin Açılmama Sorunu Neden Kaynaklanır?

Sosyal medya mecrası Instagram’da yer alan hikayelerin açılmamasının sebebi çeşitli olmakta. Bu sebepler;

  • Öncelikle kablosuz wifi ağı kullanıyorsanız ve modem uzakta kalıyor ve az çekiyor ise bu da internetin az gelmesi veya hiç gelmemesine neden oluyor olabilir. Bu gibi sorunların çözümü modeme yakın bir konumda olmaktır.
  • Bu sorunlara neden olan bir diğer sebep ise yanlış tarih ve saat kullanımıdır. Tarih ve saatin gereğinden farklı olması sertifika sorunlarına yol açacağı gibi bazı uygulamaların da düzgün çalışmamasına sebep olur kısacası bu gibi durumlarda da dikkatli olunmalı.
  • Bir diğer neden ise uygulamanın eski olması olabilir. Uygulama eğer güncellenmediyse bu tür sorunların yaşanması normaldir.
  • Instagram’da yaşanan bu sorunun bir diğer nedeni ise sunucu kaynaklı olabilir. Diğer platformlarda da olduğu gibi bu mecrada da zaman zaman sunucu çökmeleri ve yavaşlamalar meydana gelebilir. Bu da Instagram hikayelerinin açılmamasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar sabırla beklemelidir.
  • Instagram’da yaşanan bu soruna neden olan bir diğer durum ise önbelleğin dolması, bellek yetersizliği ve verilerdir. Eğer ki telefon depolaması dolduysa veriler sıkıştırılamayacağı için bu gibi sorunların da yaşanması muhtemeldir. Bununla birlikte önbellek kaynaklı sorunlar da oluşur.
  • Sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan “Instagram hikayeler açılmıyor hatası” sebepleri arasında güç veya veri tasarrufu da vardır. Bazı yazılımlar cihazların daha iyi optimize olması adına birçok özelliği kapatır veya kısar. Bu gibi durumlar yazılımların kullanım şeklini de etkiler.
instagram hikayeler gözükmüyor

Instagram Hikayeler Gözükmüyor Sorununu Nasıl Çözebilirim?

Siz de Instagram hikayeler gözükmüyor konusu kullanıcının hesabında ya da cihazında yapacağınız çeşitli kontrollerle kolayca açıklığa kavuşturulabilirsiniz. Eğer Instagram’da attığım hikaye görünmüyor diyorsanız, şu işlemleri uygulayabilirsiniz.;

  • Telefonunuzu açıp kapatınız. Sorun devam ediyorsa farklı bir cihaz üzerinden giriş yapıp uygulama ile hikaye paylaşmayı tekrar deneyiniz.
  • Telefonunuzun tarih ve saat ayarlarını kontrol ediniz. Herhangi bir sapma oluşmuş ise hatayı gideriniz.
  • İnternet bağlantınızı kontrol ediniz. İnternet bağlantınız problemli ise farklı bir internet ağı üzerinden giriş yapmayı deneyiniz.
  • Güncellemelerden kaynaklı bir problem olabileceği ihtimalinden dolayı eski sürüm Instagram uygulaması üzerinden tekrar deneyiniz.
  • Aksi bir şekilde uygulamayı güncellemediğinizden dolayı da bu sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Uygulamayı güncelleyip, deneyiniz.
  • Eğer Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız, önbellek ve veri temizleme işlemlerini uygulayarak Instagram’ı sıfırlamayı deneyiniz.

Bu yazımızda size Instagram hikayeler gözükmüyor sorununu en ince ayrıntılarına kadar inceledik. Tüm çözüm önerilerini sizinle paylaştık. İnstagram hikayeler nasıl gizlenir konusu ile alakalı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da hikayelerin gözükmemesi sorunu cihazdan kaynaklı olma durumu mevcuttur. Bunu test edebilmek için başka bir cihaz kullanıp sorunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bakılmalıdır.

Hikaye yüklenmedi sorunu ile karşılaştıysanız yüksek ihtimal bağlantı probleminiz vardır. Bunun için de wireless ya da hücresel ağınızı kontrol ederek sorunu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse yukarıda konu içinde anlatılan diğer yolları deneyiniz.

Hikaye gözükmemesi güncelleme ile alakalı bir problemden kaynaklı ise uygulamayı silip tekrar yüklemek işe yarayacaktır. Yüklenilen güncel uygulama olduğundan problem çözülecektir.

Bu sebeplerden ilki internet kaynaklı olması ayrıca bir diğer neden ise uygulamanın eski olması.

İnternet bağlantısında meydana gelen bir sorun olma ihtimali var ayrıca uygulamanın kullanıldığı cihazda ve kullanılan hesaptan kaynaklı olma ihtimali vardır.

Hikaye sıralaması tamamı ile sizin etkileşimde bulunduğunuz insanlarla ilişki oranlarınıza göre olmaktadır kısacası ilk sırada olan kişiler sizinle mesajlaşan , beğenen ve paylaşım gibi etkileşimlerde bulunan profillerdir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayeler Gözükmüyor Sorunu 2024 (Çözüldü) Hakkında 56 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 56 Ortalama: 5 )

56 yorum

  1. Hakan
    Hakan

    Merhaba İnstagramda Mekan sayfalarına ait paylaşılan hikayeler gözükmüyor. Genel bir sorun mudur

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, mekan sayfaları derken ne tür sayfalardan bahsediyorsunuz acaba?

      • Hakan
        Hakan

        Merhaba
        Yani bir konumun sayfası ben paylaşım yaparken konum özelliği seçebiliyorum. Ama o konumda başka hikaye paylaşanlar da gözüküyordu artık o özellik çıkmıyor

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, bu özellik güvenlik nedeniyle Instagram tarafından kaldırıldı.

      • Mert
        Mert

        Merhaba, konum hikayeleri gözükmüyor

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, Instagram konum hikayeleri özelliği kaldırılmıştır.

      • Mehmet
        Mehmet

        İnstagram da yerler kısmına yazdığımız yerlerde bulunan kişilerin storyleri çıkiyordu ama artık çıkmıyor

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, bu özellik Instagram tarafından kaldırılmıştır.

          • Sertaç
            Sertaç

            Peki bir programı veya hilesi mevcut mudur

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhaba, maalesef mevcut değil.

  2. Zeynep
    Zeynep

    Merhabalar ben takip ettiğim kişilerin storylerini göremiyorum her şekilde denedim olmadı hesabıma bir şey olma ihtimali var mı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, tüm storylerimi göremiyorsunuz yoksa sadece belirli kişileri mi?

  3. ünal
    ünal

    mrb bende başkalarının paylaştığı hikayeler çıkmıyor. sildim yükledim ne yaptıysam düzelmedi bu arada bilgisayardanda girdm yine çıkmadı acaba bi kısıtlama falanmı oldu

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınız etkileşim engeline takılmış olabilir. 1 hafta kadar beklemenizi tavsiye ederiz.

  4. emine
    emine

    merhaba bugün anasayfam bir anda beyaz oldu ve takip ettiğim kişilerin gönderilerini anasayfamda göremiyorum …

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, mail adresinizi kontrol edebilir misiniz? Engel almış olabilirsiniz.

  5. Sertac
    Sertac

    Merhaba
    Konumları göremiyoruz intgm bunu güvenlik sebebi ile kaldırmış peki nasıl ulaşabiliriz veya bir hilesi var mıdır

  6. İrem
    İrem

    Merhaba takipleştiğim ve takip ettiğim hiçbir kişinin paylaştığı storyleri göremiyorum bu sorun neden olabilir? Uygulamayı yeniden yükledim ve değişen hiçbir şey olmadı

  7. Gamze
    Gamze

    Merhaba instagramda arkadaşlarımdan bazılarının storylerini izlerken “ … kişisi izlediğini görebilecek”uyarısı çıkıyor siyah ekran üzerinde altta hikayeyi gör butonu oluyor.sebebi nedir acaba her arkadaşımda aynısı olmuyor kişiler neye göre belirlenmiş olabilir?

  8. muratcan
    muratcan

    instagram hikayeler üstte çıkmıyor ama o kişinin profiline girip hikayesini görebiliyorum ama bundan önce instagram bana bi uyarı verdi güvenli değil gibisinden anlamadım ve şifremi değiştirmemi istedi şifremi değiştirdikten sonra böyle bir sorun oldu lütfen yardımcı olurmusunuz

  9. Emine
    Emine

    Merhaba instagramda hikayeler kısmı görünmüyor ben de. Yukarıdakilerin hepsini denedim yine olmadı. Baska cihazdan girdim yine aynı hatayı verdi. Hesabımda sorun var galiba, nasıl düzeltebilirim?

  10. Feime Yılmaz
    Feime Yılmaz

    Merhabalar hesabımda 2 gündür hikaye yeri bomboş takip ettiklermin hikayesini göremiyorum lütfen yardımcı olur musunuz

  11. Meltem
    Meltem

    İnstagram da ana sayfam da kimsenin hikayesi gözükmüyor hikaye alanı boş bu sorunu nasıl çözebilirim?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınız engel almış olabilir.

    • Nilay Çetin
      Nilay Çetin

      Çoğu arkadaşım instagramda hikayelerimi göremiyor yazdığınız bütün yöntemleri denedim ama sıkıntı ne olabilir iki haftada bir düzeliyor ama tekrar aynı sorun oluyor bilgi ve yardım lütfen teşekkürler…

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhaba Nilay, engel yemiş olabilirsin.

  12. Arda
    Arda

    Merhaba bugün instagram bi anda beyaz ekran oldu ve hikayeler gönderiler hiçbirşey göremiyorum beyaz ekran napmalıyım

  13. Sehriban
    Sehriban

    Instegramda hikayeler gözükmüyor nedeni ne olabilir?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınız hikayeler konusunda kısıt almış olabilir.

      • Derya
        Derya

        Attığım hikayeler arişimde gözükmüyor neden nedir?

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , bunu başlıca sebepleri ; paylaştığınız içerikler yasaklanan içerik olabilir veya paylaşımı sağlanan içeriğinizin, içerik için belirlenmiş olan yirmi dört saatlik süreden önce kaldırılmadığından emin olun.

  14. Bilge
    Bilge

    merhaba, instagramda hikayeme yanıt veren kişinin adını o hikayeyi görenler listesinde göremiyorum. Yani hikayemi görenler listesinde adı yok ancak hikayeme yanıt verdi. Neyden kaynaklanıyor olabilir?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, teknik bir problem yaşanmış olabilir.

  15. Fatma
    Fatma

    Instgramda hikaye kısmı yok bellek dolu degil telefon yeni güncelleme yaptım ve hala yok neden acil cvp 1 yil oldu ya

  16. Merve
    Merve

    Merhaba instagram anasayfamda storyler görünmüyor fakat profillerine girince görebiliyorum nasıl çözebilirim ?

  17. Tuğçe
    Tuğçe

    Merhaba ben hikaye attım sabah attım gözüküyordu sonra girince gözükmüyor arşivde de yok silinen kısımda da

  18. fatma karabacak
    fatma karabacak

    Instagram hikayeler gözükmüyor yazınızı okudum ve çok başarılı buldum. Teşekkürler..

  19. metin avci
    metin avci

    Merhaba instagramda paylaştığım hikayeler görünmüyor. Ne yapmalıyım? Çok teşekkürler..

  20. Gamze
    Gamze

    İnstagram hikayeme bakanların hepsi gözükmüyor ne yapmam gerekiyor?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bunun iki sebebi bulunmaktadır. 1. sebebi yanlış veya eksik güncellemedir. Uygulamanızın güncellemesini kontrol etmeyi unutmayın. 2. sebep ise önbelleğin şişip hata vermesidir. Ayarlar kısmınızdan ön belleği temizle seçeneğine tıklayın.

      • Ebru
        Ebru

        Ios kullanıyorum ön belleği temizleme seçeneği yok defalarca sildim uygulamayı yeniden yükledim sorun düzelmiyor.

  21. Mehtap
    Mehtap

    Hikaye görüntüleyenleri göremiyorum 40kişi izlemişse sadece 5i görünüyor instagramı sildim tekrar yükledim henüz düzelmedi nasıl çözebilirim sorunu?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , uygulama güncellemenizi kontrol etmelisiniz. Ayrıca cihazınızı da kontrol etmelisiniz.

  22. Serpik
    Serpik

    Merhaba. Başkalarının paylaştığı hikayelerin kaç tane olduğunu göremiyorum. Ve hikayelerine basmadan kendiliğinden geçmiyor . Bir çözümü var mı lütfen

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , uygulama güncellemenizi kontrol eder misiniz

  23. Sevval
    Sevval

    Instagram da hikayeye bir video eklerken ekran kararıyor ve ne paylaştığımı göremiyorum
    bu neden kaynaklanır

  24. Hülya Demirbaş
    Hülya Demirbaş

    Hikayemi görenleri göremiyorum uygulamayı silip tekrar yükledim aynı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , cihazınız ile ilgili bir problem olabilir mi? Ya da uygulama güncellemenizi kontrol etmelisiniz.

  25. esra
    esra

    Instagram’da başkalarının öne çıkanlarını takip etmeden göremiyorum. Takip ettiğimde görünüyor ama takip etmeden göremiyorum (herkese açık hesaplarda) Hikayeler gözüküyor fakat öne çıkanları görüntüleyemiyorum. Soruna nasıl çözüm bulunur bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba,

      Karşı taraf hikaye ayarlamalarını bu şekilde yapmış olabilir. (Sadece takip edenlerin görmesi üzerine.)

  26. Murat Yalçıner
    Murat Yalçıner

    İnstagramda arkadaşların hikayelerini görüyorum ama hikayelerin altında isimleri yazmıyor hikayeye bakınca isim var ama ana sayfamda hikayeleri görsemde altında isim yazmıyor fotolardan kimin hikayesi olduğunu anlamaya çalışıyorum neden acaba

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Sorununuz internet veya sunucu kaynaklı olabilir. Uygulamanızın güncel olması da bu sorunu gidermede yardımcı olabilir.

      Eğer hala bir düzelme olmuyorsa, Instagram destek hattına ulaşmayı deneyebilirsiniz.

  27. Aydın
    Aydın

    İnstegramda ana sayfada hikaye paylaşanların resmi var fakat isimleri çıkmıyor

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, Instagram uygulamanızı güncelledikten sonra tekrar deneyin.

  28. Eylül
    Eylül

    Merhaba,
    2023 yılında hikayeye atmış olduğum birkaç fotoğrafım arşivde siyah ekran olarak görüntüleniyor. ve aralarında benim için kıymetli hatırası olanlar da var onları nasıl görüntüleyebilirim. Destek merkezine yazdım ama bir dönüş alamadım.
    siz yardımcı olabilir misiniz ?

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Merhaba, 2023 yılında hikayenize eklediğiniz fotoğrafların arşivde siyah ekran olarak görüntülenmesi, genellikle teknik bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Böyle bir durumda, uygulamayı güncellemek, cihazınızı yeniden başlatmak veya uygulamanın önbelleğini temizlemek gibi temel sorun giderme adımlarını deneyebilirsiniz. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, Instagram Destek merkezine tekrar ulaşarak durumunuzu detaylıca anlatmanız ve mümkünse ekran görüntüleri ile desteklemeniz faydalı olabilir.