İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram İstatistik Özelliği Nasıl Görünür ? Ne İşe Yarar ?

Instagram istatistik özelliği, mobil fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram’ın işletme hesapları için sunduğu bir ölçme ve değerlendirme özelliğidir. İstatistik özelliği sayesinde kullanıcılar gönderilerinin ne kadar başarılı olduğunu görüp ölçebiliyor.

Instagram İstatistik Özelliği Nedir ?

Instagram son yılların en çok sözü edilen sosyal medya uygulaması. Facebook’un mobil fotoğraf ve video paylaşım platformu olan uygulama son yükseliş rakamlarına göre sahibi Facebook’tan daha hızlı büyüyor. Bu büyümenin altında ise genç nüfusun Instagram’a gösterdiği büyük ilgi ve sevilen sosyal medya uygulamasının da gençlere göre daha fazla yeniliği uygulamaya koyması yatıyor diyebiliriz.

Instagram’ın hedef kitlesi lise ve üniversite çağındaki gençlerle, büyük ya da küçük fark etmeksizin çoğalan işletmeler. İşletmeler geçtiğimiz yıl dünya çapında 25 milyon Instagram işletme hesabı açarak dünyanın her yerinden sosyal medya uygulamasına reklam geliri gelmesini sağladı. Gençlerin ilgisi ve işletmelerin mali desteğiyle yükselişine devam eden uygulama şu an neredeyse dokuz yüz milyon kullanıcı sayısına ulaşmış bulunuyor. Bu kullanıcıların sadece 25 ile 30 milyonu işletme hesabı kullanıyor ki bu işletme hesaplarının hepsinin birer reklam veren olduğunu da düşünmüyoruz.

Instagram İşletme İstatistikleri Ne İşe Yarıyor ?

Instagram istatistik özelliği normal kullanıcılar için yalnızca hikaye özelliğinde kaç kişi hikayemi izlemiş olarak gösteriliyor. Ancak eğer işletme hesabınız varsa sadece hikayeler de bile kaç kişi izlemiş istatistiğinin dışında kaç kişi sonuna kadar izlemiş kaç kişi hikayenin bitmesini beklemeden geçmiş görebiliyorsunuz. Ayrıca hikayenize 10000 takipçiye sahip olarak link ekleyebiliyorsanız buradan paylaştığınız link kaç tıklanma almış bunu da görebiliyorsunuz.

İşletme hesapları için diğer bir istatistik ise haftalık ve günlük olarak kaç yeni takipçiniz olmuş kaç takipçiniz sizi takip etmeyi bırakmış gibi çok faydalı olabilecek istatistikler var. Bunun dışında Instagram sayfa trafiğinizi gösteren bazı istatistikleri de bu menüden bulabiliyorsunuz. Instagram istatistiklerinizi arttırmak için sitemizden Instagram Profil ziyareti ürününü satın alabilirsiniz.

instagram-istatistikleri

Takipçilerinizi Demografik Özelliklerine Göre İzleyin

demografik-instagram

Instagram istatistik sayfasında takipçilerinizin yaşlarına, cinsiyetlerine ve yaşadıkları bölgelere göre dağılımı gösteren bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölüme ulaşmak için istatistik sayfasını aşağıya doğru kaydırmalısınız.

Daha sonra takipçiler yazan bölüme dokunun ve takipçi istatistiklerini açın. Burada cinsiyet, yaş aralıkları, en çok hangi bölgeden takipçiniz var ve hangi saatler içerisinde çevrimiçi oluyorlar gibi kritik bilgileri görebiliyorsunuz.

Bu bilgiler size paylaşımları kimlere göre ayarlamalısınız, kaç yaş aralığına hitap ediyorsunuz ve hangi saatlerde hangi bölge insanına göre paylaşım yapmalısınız gibi soruların cevaplarını sunuyor.

instagram-istatistik

Buradan sonra bakacağınız yer hangi gönderinizin ne kadar görüntülendiğini gösteren istatistikler olmalıdır. Bu alanda hangi görselin hangi açıklama ile hangi etiketler kullanılarak kaç kişiye ulaştığı gibi önemli soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Buradaki menüden aynı zamanda istediğiniz gönderi zaman aralığını da seçebiliyorsunuz. Fotoğraf ve video olarak bile ayrı ayrı istatistikleri görebildiğiniz bu alanda yıllık, aylık ya da günlük beğeniler, etkileşimler, yorumlar gibi özellikleri teker teker görerek istediğinizi ölçümleyebiliyorsunuz.  Bu arama filtreleri işletme hesabı kullanıcılarına büyük bir ölçme ve değerlendirme yapabilme imkanı sunuyor.

Instagram Hikayeler İstatistikleri

Instagram hikayeler oldukça sevilen bir sosyal medya paylaşım aracı. Geçiğimiz yıl bu alana reklam verebilme gibi bir özellikle birlikte link paylaşarak etkileşimi arttırma imkanı da getirilmiş oldu. Hikayelerin bu kadar fazla özelliğinin olması aslında onu daha zor ölçülebilir bir duruma sokuyor ancak Instagram istatistikleri bu konuda da işletme hesaplarına özel destekler sunuyor.

instagram-hikaye-istatistikleri

Hikayelerin 24 saat içinde silindiğini biliyoruz ancak eğer Instagram işletme hesabı sahibiyseniz hikaye paylaşımlarınız istatistik olarak gösterilebilmek için daha fazla saklanıyor. Ancak bunları yalnızca siz görebiliyorsunuz. Bu alandaki istatistiklere gelecek olursak, son 15 gün içerisinde paylaşılan bütün hikayelerinizin kaç kişi tarafından görüntülenebildiğini görebiliyorsunuz.

Yeni Ayrıcalıklar

Yayınlandığı andan itibaren sunduğu ayrıcalıklarla büyük oranda başarılı elde eden Instagram sunduğu tüm bu ayrıcalıklarla beraber özellikle son dönemde kullanıcı sayılarını da epey arttırmayı başardı. Bununla beraber Instagram elde ettiği başarıyı devam ettirebilmek içinde sürekli olarak yeni güncellemelerde yapaya başladı. Uygulamanın işlevselliğini daha da arttırmak için yapılan güncellemelerle beraber kullanımı da bir hayli kolaylaşan Instagram, son dönemde piyasaya giren yeni sosyal medya uygulamalarını da geçmek için güncellemelerine de devam ediyor. Bu noktada son olarak kendisine rakip olarak gösterilen Snapchat uygulamasını geride bırakmak için yeni bir güncelleme yayınlayan Instagram söz konusu güncellemeler ile resimlerin hikayesi özelliğini de devreye sokmuştu.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram’a gelen yeni güncelleme ile beraber artık uygulamanın rakiplerinden çok daha fazla ilgi çekeceği de belirtiliyor. Özellikle Snapchat’in beğeni toplamasını sağlayan özelliğin uygulamaya dahil edilmesi Instagram’ı da bir hayli ön plana çıkarmaya başladı. Bununla beraber Instagram’ın güncellemelerine de devam edeceği de açıklandı. Hatta Instagram yaptığı açıklama ile bundan sonraki güncellemesinin de ne olacağı konusunda ilk bilgileri de vermişti. Söz konusu güncelleme ile artık hem bireysel kullanıcıların hem de şirket hesabına sahip olan kullanıcıların Instagram sayfalarının istatistiklerini tutabilecekleri belirtilmişti.

Söz konusu yeni özellik sayesinde kullanıcıların Instagram sayfalarına giren kullanıcıların istatistiklerini de öğrenebilecekleri belirtilmişti. Hangi paylaşıma kaç kişi bakmış sayfayı kaç kişi ziyaret etmiş gibi tüm bilgilerin kullanıcılara sunulmasını sağlayacak olan yeni özellik sayesinde kullanıcılara istatistik imkanı sunacak olan Instagram’ın bu güncelleme için çalışmalara da başladığı öğrenildi.

Sonuç

Kısa süre içerisinde güncellemenin yayınlanacağı da düşünülürken şuan için istatistik özelliğinin de denenmeye başlandığı açıklandı. Yayınlanacak olan yeni güncellemeler ile beraber istatistik özelliğinin nasıl bir kullanımı olacağı ise Instagram’ın güncelleme sonrasında yapacağı güncelleme kullanımı açıklamasıyla ortaya çıkacak gibi. Zira henüz Instagram yeni güncellemesinin nasıl detaylar barındıracağı da merak konusu.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram istatistik özelliği, mobil fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram’ın işletme hesapları için sunduğu bir ölçme ve değerlendirme özelliğidir.

Instagram istatistikleri, profiliniz ile ilgili verileri analiz etmenizi sağlar. Analiz ettiğiniz veriler ile profiliniz ile ilgili içerik planları yapmanızı sağlamaktadır.

Instagram yeni yaptığı güncelleme ile hikayelerinizi görüntüleyenleri sadece yayında kaldığı sürece göstermektedir.

Instagram profilleriniz popülerliği ölçüsünde reklam alabilir ve bu reklamlar neticesinde ek bir gelir elde etmeniz mümkündür.

Instagram etkileşimlerinizi, içeriklerinizi sürekli güncel tutarak, ilgi çekici paylaşımlar yaparak daha fazla takipçi edinebilirsiniz ve etkileşim oranlarınızı yükseltebilirsiniz.

Instagram koleksiyonlar, paylaşımlarınız ile ilgili kaydetmeler yaparak koleksiyonlar oluşturmanıza imkan tanıyan bir özelliktir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram İstatistik Özelliği Nasıl Görünür ? Ne İşe Yarar ? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. tugba
    tugba

    Merhaba, Avrupa’daki yeni gizlilik kuralları nedeniyle gönderi istatistiklerini artık göremiyorum. Bunu görmenin yolu nedir? teşekkürler.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, istatistikler geçici bir süre kapanmıştır. Görmenin şuan için bir yolu yoktur.

      • Berna
        Berna

        Peki bazı arkadaşlarımız görebiliyor aynı şekilde bende göremiyorum nedeni nedir?

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, Cihaz önbelleğinizi temizlemeyi dener misiniz lütfen?

  2. Burak
    Burak

    Merhabalar hikaye istatistik lerindeki paylaşma sayıları neyi ifade ediyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, gönderilerinizin paylaşılma sayısını ifade eder.