İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

Sosyal medya devi Facebook’un sahibi olduğu platform Instagram, kullanıcılarına sunduğu yeniliklere hız kesmeden devam ediyor. Reels videolarının eklenmesinden ardından, Instagram’a yeni bir özellik daha eklendi. Eklenen yeni özelliği olan “Instagram kaybolan mesaj modu” bütün bir konuşmayı güvence altına almak isteyenlere hitap etmek için tasarlanmıştır.

Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

Kaybolan mesajlar modu nedir; kullanıcıların sohbetlerindeki mesajların, konuşmadaki herkes tarafından görülmesinin ve sohbetin kapatılmasının ardından otomatik olarak silinmesini sağlayan bir özelliktir. Daha çok gündelik konuşmalar için tasarlanmış olan bu özellik, Snapchatte olduğu gibi varsayılan bir özellik değildir. Bunun yerine, kullanıcıların sohbet sırasında mobil cihazlarının ekranını kaydırarak mevcut bir sohbette açılıp kapatmasına olanak sağlar.

instagram kaybolan mesajlar modu

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Açılır?

Instagram’a gelen son güncelleme ile birlikte yeşeren kaybolan mesaj modu özelliği, rekor kullanıma ulaşmıştır. Özelliği öğrenip de kullanmak isteyenlerin sorduğu soru ise Instagram kaybolan mesaj özelliği nasıl çalışıyor olmuştur. Kaybolan mesaj modundan yararlanmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Instagram DM kutusunu açınız.
  • Mesaj kutusuna gelen herhangi bir mesajı seçip yukarı kaydırdığınız takdirde mesaj kaybolacaktır.
  • Bunu tüm sohbetlerde uygulamanız halinde, mesajlar geri gelmeyecektir.

Instagram kaybolan mesaj modu açık olan bir kullanıcı ile (ya da modu siz etkinleştirdiyseniz) sohbet halindeyken, ekran görüntüsü almanız halinde sohbet ettiğiniz kişiye bildirim iletiliğini de hatırlatmak isteriz. Bu nedenle telefonunuza güncelleme yapmanız durumunda, sohbetlere ekran görüntüsü özelliğini kullanmamaya özen göstermeniz sizin adınıza daha faydalı olacaktır.

Şu an için bu özellikten yalnızca belli bir kesim faydalanabilmektedir. Fakat yakın zaman içerisinde herkes yeni güncelleme ile kaybolan mesaj özelliğinden faydalanabilecektir. Uygulamanız içerisinde bu özelliği kullanamıyorsanız biraz beklemeniz gerekecektir. Uygulama geliştiriciler kaybolan mesaj özelliğini aşama aşama kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. 

Instagram Kişisel Blog Nasıl Yapılır? adlı yazımıza göz atın!

instagram kaybolan mesaj özelliği

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Çalışır?

Bu özelliğin çalışma mantığı şu şekildedir:

  • Özellik kullanıldığı takdirde, sohbet içerisinde yer alan herkes mesajı gördüğünde, sohbet kapatıldıktan sonra mesaj kendiliğinden kaybolacaktır.
  • Kaybolan mesaj modu kişisel kullanım aralıklarına göre istenildiği zaman açılabilir istenildiği zaman kapatılabilmektedir.
  • Sohbetteki herhangi bir kişi kaybolan mesaj özelliğini kullandığında, bu mod herkes için açılmış olacaktır.
  • Özellik sayesinde mesajların kaybolması kayıt edilmediği anlamına gelmemektedir. Bu noktada taciz gibi uygunsuz davranış durumlarında mesajlar şikayet edilebilmektedir.
  • Kaybolan mesaj modu açıldığında sohbet içerisinde ekran görüntüsü alma özelliği kullanıldığında, sohbet edilen kişiye bildirim olarak gönderilmektedir.

Instagram Beğeni Engeli Kaldırma hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Açılınca Ne Olur?

Uygulamada bu mod açıldığı takdirde, mesaj bildirimi geldiğinde mesajın içeriği görünmemekte yalnızca mesajı kimin attığı görülmektedir. Bu sayede mesaj içerikleri Whatsapp uygulamasında olduğu gibi görünmemektedir. Instagram’a tekrar giriş yapıp mesajı okuduğunuz zaman mesaj kaybolacaktır.

Genel anlamda bu özellikten hoşnut olan kullanıcılar var olmayan da var. Durum ne olursa olsun erişim sağlayan herkes merak ettiğinden bir kez olsun denemiştir. Kaybolan mesaj özelliğinin Instagram içerisindeki akıbeti, kullanıcıların yönelimlerine göre belirlenecek görünen o ki.

Kaybolan Mesaj Modunun Avantajları

  • Özel Bilgilerin Korunması: Kullanıcılar, özel ve hassas bilgilerini paylaşırken daha güvende hissederler. Mesajın otomatik olarak silinmesi, bilgilerin üçüncü şahısların eline geçme riskini azaltır.
  • Daha Temiz Bir Mesaj Kutusu: Otomatik olarak silinen mesajlar sayesinde, mesaj kutunuzda gereksiz yığılmaların önüne geçilir.
  • Kontrolün Kullanıcıda Olması: Mesajın ne kadar süreyle görüntüleneceğini ve ne zaman silineceğini kullanıcı belirler.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız;

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Toplu Mesaj Silme İşlemi

Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram Mesaj İstekleri Nasıl Kapatılır?

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kullanıcıların sohbetlerindeki mesajların, konuşmadaki herkes tarafından görülmesinin ve sohbetin kapatılmasının ardından otomatik olarak silinmesini sağlayan bir özelliktir.

Özelliği kullanabilmek için sohbeti yukarıya kaydırmanız ve modu seçmeniz yeterli olacaktır.

Özelliği siz ya da sohbet ettiğiniz kişi açtığında, ekran görüntüsü eylemlerinin bildirimleri görüntülenmektedir.

Tüm detayları Instagram’da toplu mesaj silme nasıl yapılır yazımız ile öğrenebilirsiniz.

Instagram kaybolan mesaj modunda konuşmalarınız kesinlikle geri gelmemektedir. Bu yönüyle uygulama Snapchat’i andırmaktadır.

Gelen güncelleme ile artık Instagram üzeriden Facebook hesabı olan kişilere mesaj gönderilebilecek ve Facebook hesabı olan kişilerin de Instagram adresine mesaj göndermesi gerçekleşecek.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir? Hakkında 8 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 56 Ortalama: 5 )

8 yorum

  1. Yunus Yılmaz
    Yunus Yılmaz

    Teşekkürler bilgi için. Güzel olmuş.

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhaba,

      Yorumunuz için biz teşekkür ederiz.

  2. ali gücü
    ali gücü

    Instagram kaybolan mesaj modunu açtığımda ekran görüntüsü bildirimi gider mi?

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhaba,

      Evet, bildirim gider.

  3. aslan kalender
    aslan kalender

    Instagram kaybolan mesaj modu nedir yazınızı okudum ve çok faydalı buldum. Teşekkürler..

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhaba,

      Faydamız dokunduysa ne mutlu bize… Teşekkürler.

  4. Yavuz kankılıç
    Yavuz kankılıç

    Yapanların eline koluna kafasına eline sağlık teşekkür ederiz iyi ki varsınız sizi seviyoruz hayatımıza ışık atıyorsunuz renk atıyorsunuz sihirli dokunuşlar yapıyorsunuz

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhaba,

      Yorumlarınız bizim için çok değerli, çok teşekkür ederiz.