İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Keşfet Nedir ? Keşfet Bölümü Nasıl Düzenlenir ?

Instagram keşfet, uygulamanın arama bölümünde karşınıza çıkan popüler fotoğraf ve videolardır. Bu fotoğraf ve videolar genellikle birbirinden farklı kullanıcılar tarafından Instagram’a eklenmiş olur. Bu yazımızda sizlerle Instagram keşfetin özelliklerine daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Instagram Keşfet Nedir ?

Keşfet özelliği kullanıcıların birbirinden habersiz şekilde Instagram’a eklediği ve zamanla diğer kullanıcılar tarafından sevilen gönderilerden oluşur. Genellikle kullanıcılar tarafından takip edilen ve beğenilen gönderilerin kullanıcıların karşısına algoritma ile çıkarıldığı Instagram keşfet özelliği, bazı kullanıcılar tarafından hala konuşulan ve tartışılan bir konu.

Instagram Keşfet Nasıl Çalışıyor ?

Instagram’ın yıllar önce uygulamaya koyduğu ve kullanıcılar tarafından çok beğenilen keşfet sistemi yıllar içinde bazı kullanıcıların aklında soru işaretlerine neden oldu. Bu soru işaretlerinin sebebi özelliğin bazen kullanıcılara alakasız gönderiler önermesi ve bazen de, cinsel içerik sayılabilecek gönderilerin kullanıcıların önüne çıkarılmasıdır. Bu sakıncalı durumun Instagram’ı kötü niyetlerle kullanan kullanıcılar tarafından meydana getirildiğini biliyoruz. Kuralları esneterek ve sistemde bulunan açıkları bularak Instagram’ı bazı kullanıcılar için kullanılamaz hale getirebiliyorlar. Bu kişiler Instagram yöneticileri tarafından saptanarak uygulama dışına itiliyor. Ancak bu kişiler bu duruma nasıl yol açabiliyor ?

Instagram Etiketler

Etiketler ve Benzer Kullanıcıları Takip Etmek Keşfet Özelliğini Etkiliyor

Instagram’ın milyonlarca iyi niyetli kullanıcısının yanında bir o kadar da kuralları hiçe sayan kullanıcısı var. Bunlar sansürsüz fotoğraf paylaşımından, bazı yazılımsal açıkları bularak diğer kullanıcılara zarar vermeye kadar birçok zararlı hareket içinde bulunabiliyorlar.

Bu işlemlerden bazıları sizin takip ettiğiniz ve diğer milyonlarca kişinin de takip ettiği etiketleri diğer kötü niyetli kullanıcıların da kullanabiliyor olmasıdır.

Örneğin “komik kediler” adı ile takip ettiğiniz bir etikete konuyla alakasız ve küçük yaşta çocukların görmemesi gereken gönderiler etiketlenebiliyor. Bu durumda sizin takip ettiğiniz etiketler keşfetinize çok daha farklı olarak yansıyabiliyor.

Bir diğer yöntemde alakasız kullanıcı adı ve etiketlerle benzer bir durumu diğer kullanıcılara yaşatmak olabilir. Örneğin “dekorasyon” ve türevleri ile ilgili sizin ilgilendiğiniz bir ada sahip kullanıcının aslında komik fıkra ve karikatürleri paylaşması sonucunda sizin keşfetinize çıkması mümkün. Bu durumda siz manuel olarak o kişiyi engelleye bilir ya da alakasız içerikler kullandığı için şikayet edebilirsiniz.

Keşfetinize Düşen Alakasız Kişilerin Alakasız Gönderilerini Engelleme

Instagram yönetimi, kullanıcıların en iyi içerikleri görmesi ve uygulama içinde daha fazla vakit geçirmesi için yapılabilecek her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bunlardan biri de zararlı içerikleri uzaklaştırıyor olmaları. Fakat bunun yeterli olmadığı takdirde alakasız ve ilginizi çekmeyen paylaşımlar önünüze mutlaka düşebilmekte.

Keşfetinize Düşen Alakasız Kişilerin Alakasız Gönderilerini Engelleme

Bu durumda keşfetinizde bu gibi gönderileri görmemek için hoşunuza gitmeyen içerikleri paylaşan kullanıcıları teker teker engelleyebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz, temiz ve eğlenceli keşfet özelliği geri gelmiş olacaktır. Fakat bununla uğraşmak yerine içerik olarak alakasız gördüğünüz gönderileri algoritmanızdan çıkarmak için Instagram’ a bildirimde bulunabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gerekenler :

  • Alakasız ve görmek istemediğiniz Instagram gönderisinin üzerine gelin.
  • Gönderiye basılı tutun.
  • Ve karşınıza çıkan seçeneklerden “İlgilenmiyorum” seçeneğine basın.
  • Eğer içeriği rahatsız edici bulduysanız aynı işlemleri yaparken “Şikayet Et” butonuna tıklayabilirsiniz.

Instagram Keşfet Sayfasına Nasıl Çıkılır?

Paylaşımlarınızda detaycı olmak Instagram keşfet sayfası üzerine paylaşımlarınızın düşme ihtimalini artıracaktır. Tüm konu zaten tamamen sizin paylaşımınız ve detaylarıyla alakalı. Odaklanacağımız nokta paylaşımımızsa bu detaylar nelerdir? Hangi ayrıntılara dikkat etmemizin ardından paylaşımımız Instagram keşfet sayfası üzerine düşebilir?

  • İlk dikkat etmeniz gereken nokta mutlaka konum belirtin. Konum en önemli detaylardan biridir ve size büyük faydası olacaktır.
  • Hashtag’ler ile fotoğrafınızı nitelemenizde oldukça önemli. Ama Hashtag sayısında abartıdan kaçının ortalama 7-8 Hashtag ideal denilebilir. Bir diğer husus Hashtag’lerin fotoğraf ile alakalı olması gerekmektedir.
  • İçeriklerinizi kaliteli tutmak ve ilgili hedef kitlenize ulaştıktan sonra beğenilmesi de keşfet sayfasına çıkmanıza yardımcı olacaktır. Instagram beğeni sayınızın paylaşım başına artması oldukça önemlidir.
Instagram Beğeni Sistemi

Instagram Beğeni Sistemi Nedir?

Özellikle Instagram beğeni adı üstüne gönderilerinizin ne kadar beğenildiğini gösteren ve gönderilerinizin algoritmaya girmesine yardımcı olan bir sistemdir. Sizler hangi etiketleri ve hangi hashtagleri içeren gönderileri beğendiyseniz Instagram buna göre bir ayrım gerçekleştiriyor ve sizlerin beğenmiş olduğunuz verilere göre sizlere gerekli sunumları gerçekleştiriyor. İki kişi yan yana oturduğunda keşfet alanlarına baktığında farklı fotoğrafları ve videoları görmesini en belli bariz sebebi budur.

Instagram Beğeni Sistemleri Nasıl Kullanılır?

Instagram beğeni sistemi ile keşfet alanına girmeyi büyük oranda başarabilirsiniz. Burada önemli olan nokta doğru paylaşım stratejileri ile bu doğru beğeni sayısına ulaşabilmek. Paylaşımlarınızın kaliteli olması gerekliliği ile birlikte keşfet alanına düşürebilmek için ciddi bir paylaşım rutinine ihtiyacınız var. Yani bir fotoğrafınız 50-100 beğeni aldığı zaman bir anda keşfet alanda düşmüyorsunuz. Düzenli paylaşımlara devam ederek bir kaç aylık çalışma ile daha düzenli bir şekilde Instagram keşfet sistemine düşmeniz mümkün. Bunun yanında Instagram takipçi satın alarak bu süreci hızlandırmanız mümkündür.

Instagram Beğeni Sistemi Kullanım Avantajları Nelerdir ?

Instagram beğeni sistemi ile paylaşımlarınız için gerekli özeni gösterip, paylaşma sıklığınızı belli bir rutine oturttuğunuz takdirde keşfet sayfasına çıkmak için öncelikli hale geleceğinizden bahsetmiştik.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Peki Instagram beğeni kullanımı sayesinde hesabınızın keşfete girmesinin ne gibi avantajları mevcuttur ?

Bunlar:

  • Hesabınız için daha fazla görüntülenme : Gönderilerinizin keşfet sayfasında yer alması hesabınıza gelen etkileşimi arttıracaktır. Bu sayede içeriklerinizin benzer ve kaliteli olduğunu düşünen kişiler sayesinde takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.
  • Hedef kitlenize ulaşabilme : Keşfet sayfasına çıktığınız taktirde, kullanıcıların ilgili alanlarına göre kişiselleştirilmiş gönderileri arasında yer alacaksınız. Bu sayede hedef kitlenize doğrudan ulaşabilme imkanı kazanırsınız.
  • İşbirliği fırsatları : Paylaşımlarınızın beğenilmesi ve keşfet sayfasında yer alması, yaptığınız işi kaliteli gösterir. Bu sayede farklı markalar ve işletmelerin sizleri fark etmesine yardımcı olur. Bu durum beraberinde yeni iş teklifleri ve fırsatları beraberinde getirir.

Gerekli etkileşim için beğenilerinizin ilgili hashtagler kullanılarak kullanıcıların önüne düşmesinin öneminin altını tekrardan çizelim. Bu noktada gönderilerinize nasıl hashtagler eklemeniz gerektiğinden emin değilseniz Instagram Popüler Hashtagler Nasıl Bulunur? makalemizi okumak için tıklayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram keşfet, Instagram’ın arama bölümünde karşınıza çıkan popüler fotoğraf ve videolardır.

Instagram’da popüler içerikler üreterek, paylaşımlarınızın etkileşimlerini arttırarak keşfete çıkabilirsiniz. Keşfet de yer almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Instagram beğenilerinizi arttırarak keşfete çıkmanız mümkündür. Söz konusu hashtaglar ile yaptığınız paylaşımların beğenilerinin artması keşfete çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Instagram tamamen ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan bir sosyal medya platform hizmetidir. Herhangi bir ücret ödenmesi gerekmez.

Instagram keşfet, Instagram’da yer alan tüm profillerinin herhangi bir takipçi bağına dahil olmadan sadece aldıkları etkileşimler ile yer aldıkları oldukça popüler bir özelliktir. Keşfet üzerinde yer almak çok büyük etkileşim elde etmek ve takipçi kazanmak anlamına gelir.

Instagram’da popüler olmak için yüksek takipçi sayılarına ulaşmak, sürekli paylaşımlarda bulunmak ve kitle ile iletişimde olmak gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Keşfet Nedir ? Keşfet Bölümü Nasıl Düzenlenir ? Hakkında 16 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

16 yorum

  1. Tuareg
    Tuareg

    İlgilendiğim ve paylaştığım konu olması nedeni ile keşfet e girdiğimde bu konuları içeren paylaşımları görüyordum. Son zamanlarda tamamen ilgisiz paylaşımları görüyorum ve “art” sekmeside yok artık. Nedenini öğrenmek istiyorum Teşekkürler

  2. Sukran
    Sukran

    Ben sayfamda 16.04 trh be jasar paylasim yapamazsiniz denildi bu nun nedenini ogrennek istiyorum

  3. Mustafa
    Mustafa

    Arama sayfasında hep uygunsuz resimler Görünüyor bunu nasıl düzeltiriz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram keşfet bölümünde çıkan gönderileri istememeniz durumunda; istemediğiniz paylaşımın üstüne gidip, sağ kısımda karşınıza uçan 3 nokta üzerinden “İlgilenmiyorum.” seçeneğine tıklamalısınız.

  4. Burcin
    Burcin

    Merhaba,doğal yoldan oluşmuş takipcili bir satış sayfam var,son 4-5 aydır gelen takipcilerimin tamamı yabancı profiller,konum ve reklam çalışmalarını Türkiye yapmama rağmen düzentemiyorum bunu,Türk takipcilerime keşfette çıkamıyorum sanırım artık,nasıl düzeltebilirim,ne yapabilirim sizce.Teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram etkileşimleriniz sizleri takip eden kullanıcılar üzerinden gelişmektedir. Türk takipçi sayılarınızı arttırmak için sosyal medya hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

  5. Berrin
    Berrin

    Keşfet kısmı oldukça pornografik ve reels denilen bölüm çok iğrenç olmuş arkadaşlarım bekar ise ve bunları takip ediyorsa bu onların sorunu benim değil ben bu takipleri eskiden görmüyordum şimdi çok kötü oldu instegram iptal etmek zorunda kalıyorum ve bu olaydan tüm bayan arkadaşlar muzdarip eşleri nin arkadaşlarının takip ettikleri de çıktığı için eski instegram gelsin yada komple bir tuş uretin isteyen gorsun

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, sizleri rahatsız eden içeriklerin sağ üst kısmında yer alan seçenekler bölümünden “İlgilenmiyorum” diyerek bir daha karşınıza çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

  6. Zehra
    Zehra

    Merhaba benim keşfetim reelse dönüştü ve geri düzenleyemiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Zehra hanım, Instagram’ın yeni güncellemesi nedeniyle Keşfet bölümü artık Reels içeriklerine ulaşmak için kullanılacak. Keşfeti kullanmak için Akış sayfanızda yer alan sağ üst bölümde ki arama “büyüteç” simgesine tıklamanız yeterlidir.

  7. Recep aytaş
    Recep aytaş

    keşfet ve kişi profilindeki gönderilere iki sefer tıklamayınca açılmıyor. bu bir ayarla mı düzelir yoksa son güncelleme hali bu mudur

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, yeni güncelleme sonrasında bu tarz bir değişiklik olmamıştır. Instagram uygulamanızın önbelleğini temizlemeli ve cihazının ile sürümlerinin uyuşup uyuşmadığını kontrol etmelisiniz.

  8. Gokay Ekren
    Gokay Ekren

    Instagram keşfet nedir adlı yazınızı okuyup keşfet özelliği hakkında birçok şey öğrendim. Artık içeriklerimi daha bilinçli ve keşfete yönelik hazırlıyorum.

  9. Rıza Bahadır
    Rıza Bahadır

    Instagram keşfet özelliği nedir adlı makaleniz için çok teşekkürler

  10. Su
    Su

    Merhaba instagram keşfetimde algoritma bir anda değişti ilgimi çekmeyen doğa, hayvan, manzara, mimari görseller çıkmaya başladı. Resimlerin ilgilenmiyorum seçeneğine tıkladım ama düzelmiyor. Bir haftadır bu şekil ve hiç hoşuma gitmiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Su, sana tavsiyem Instagram önbellek ayarlarını temizlemek olacaktır.