İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Kırpmadan Hikaye Atma

Instagram hikaye bölümüne fotoğraf ya da video yükleyen kullanıcılardan bazıları, bunların ekrana tam sığmadığından şikayetçidir. Instagram kırpmadan hikaye atma işlemi yapmak isteyen kullanıcıların tercih edebilecekleri farklı yollar vardır. Bu yolları uygulayan kullanıcılar, kırpmadan resim ve videoları ekranda tam olarak gözükecek şekilde paylaşım yapabilirler. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek hikayelerinizi kırpmadan istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

Fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram’da görsellerin önemi de son derece büyüktür. Kullanıcılar ne kadar kaliteli fotoğraf ve video paylaşırsa o kadar fazla etkileşim almaktadır. Bu nedenle fotoğrafların ve videoların kaliteli olması gerekmektedir. Özellikle story paylaşımının öne çıktığı dönemlerde, hikayede paylaştığınız görsellerin boyutlarından kalitesine kadar tüm detaylar önem taşımaktadır. Aşağıdaki başlıklar üzerinden kaliteli hikaye paylaşımına ait tüm detayları inceleyebilirsiniz. 

Instagram’ın en fazla kullanılan bölümlerinden bir tanesi olan hikaye özelliği kullanıcıların paylaşım yaptıkları alanlardan bir tanesidir. Fakat burada yapılan paylaşımların belli bir boyutta olması gerekir. Aksi durumda kullanıcıların paylaşımları ekrana tam sığmayacak ve bu da kırpma işlemini zorunlu hale getirecektir.

Kullanıcıların kırpma yapmamak için hikaye özelliğinde kullanılan boyutları bilmesi yeterlidir. Bu boyutlar sayesinde fotoğraf ve videoların ekrana tam olarak sığdığı görülecektir.

Instagram Kırpmadan Hikaye Atma Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye bölümünün boyutları 1920 x 1080 şeklindedir. Yani paylaşım yapılacak olan video ya da fotoğrafın yüksekliğinin 1920, genişliğinin ise 1080 olması gerekiyor. Bu boyutlara sahip paylaşımlarda herhangi bir sıkıntı çıkmadığı görülecektir. Eğer farklı bir boyutta paylaşım yapılıyorsa bu defa sorun ortaya çıkacaktır.

Instagram video görsel ölçüleri yazımızı inceleyerek Instagramdaki tüm postların görsel boyutlarını öğrenebilirsiniz.

Dosya Boyutlarını Kırpmadan Düzeltme

Farklı boyutta bir fotoğrafınız var ve bunu kırpmadan Instagram’a yüklemek istiyorsunuz. Bunun için fotoğrafı öncelikle bilgisayara almalı ve burada yeniden boyutlandırmanız gerekir. Bu işlem için farklı programlar kullanılabilir. Yine bu işlemi yapmak isteyen kişiler telefonlarındaki uygulamalardan yardım alabilirler. Boyut düzeltildikten sonra Instagram’a yüklenirse yukarıda bahsedilen sorunlar yaşanmayacaktır. Bu da fotoğraf ya da videoların tam olarak paylaşılmasına olanak verecektir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

App Store ve Google Play üzerinden indirebileceğiniz bazı fotoğraf boyutu editleme uygulamaları:

  1. PhotoGrid
  2. Inshot
  3. Instasize
  4. Insta Square Maker

Instagram kırpmadan hikaye atma konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk gerçek takipçi satın alma ve Instagram Yabancı gerçek beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram tarafından desteklenen boyutlar 9:16 şeklinde olmalıdır. 1080:1920px ise en yüksek çözünürlük boyutudur.

Instagram hikaye süresi 15 saniyedir. 15 saniyeden uzun paylaşacağınız videolar otomatik olarak Instagram tarafından bölünerek paylaşılmaktadır.

Instagram hikayeyi öne çıkarma geçmişte paylaştığınız ve sürekli yayında kalmasını istediğiniz hikayeleri profile sabitleme işlemidir.

Instagram hikayeleriniz en fazla 24 saat boyunca aktif kalmaktadır.

Instagram yakın arkadaşlar özelliği sayesinde istediğiniz hikayenizi sadece yakın arkadaşlarınıza ulaştırabilirsiniz.

Instagram öne çıkarılan hikayeler sizler silene dek profilinizde kalıcılığını sürdürecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kırpmadan Hikaye Atma Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Utku Sensoy
    Utku Sensoy

    instagrama kırpmadan hikaye atmayı bir türlü beceremiyordum faydalı oldu bu yazı teşekkürler

  2. Abdullah Ece
    Abdullah Ece

    Kırpmadan instagrama hikaye atmayı daha yeni ogreniyorum sagolun 🙂