İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Koleksiyonları Düzenleme ve Gönderi Ekleme

Instagram güncellemelerine yetişmek artık pek mümkün değil. Instagram koleksiyon gibi her gün yeni bir özellik eklenmeye başladı. Uygulamaya eklenen tüm yeni özellikler ise Instagram’ın her seferinde biraz daha ön planda gözükmesini sağlıyor. Fakat son dönemde Instagram biraz daha farklı bir yapı kullanmaya başladı. Instagram’ın son dönemde benimsediği kullanım daha çok diğer sosyal medya uygulamalarında yer alan özellikleri doğrudan uygulamaya dahil etmek. Snapchat uygulamasıyla bu yönde sıkı bir mücadeleye giren Instagram uygulaması Snapchat’in en çok kullanılan hikayeler bölümünü uygulamaya dahil etmişti. Instagram’ın son olarak 200 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanıldığı belirtilen hikayeler özelliği tüm bu güncelleme hareketinin başlangıcı oldu. Instagram Koleksiyonları Düzenleme Ve Gönderi Ekleme nasıl yapılır.

Bu dönemden sonra sürekli olarak yeni güncellemeler ve aynı şekilde güncellemelerle beraber gelen diğer sosyal medya özelliklerini görmeye başladık. Instagram’ın bu noktada yayınladığı yeni güncelleme ise Instagram koleksiyonlar özelliği oldu. Kısa süre önce yayınlanan yeni özellik Instagram’ı baştan sona değiştirmese de Instagram’ı çok daha kullanışlı, çok daha eğlenceli bir hale getirdi. Instagram koleksiyonlar özelliğinin yayınlanmasından sonra en çok merak edilen konulardan birisi de bu özelliğin nasıl kullanılacağı oldu. Tüm bu kullanımları detaylı bir şekilde ele alalım.

Instagram’da Gönderi Nasıl Kaydedilir?

Öncelikle Instagram üzerinde koleksiyon oluşturabilmeniz için Instagram post kaydetmeniz gerekir. Hoşunuza giden gönderileri kaydedebilmek ve kaydettiklerinizi görebilmek için şu adımları takip etmelisiniz;

ınstagram gönderi kaydetme
  1. Instagram üzerinden kaydetmek istediğiniz bir gönderiyi açın.
  2. Gönderinin sağ alt kısmında olan “kaydet” butonuna dokunun.
  3. Profilinize girin ve sağ üstte olan butona dokunun.
  4. “Kaydedildi” bölümünü açın. Koleksiyonunuzu buradan oluşturacaksınız.

Instagram Koleksiyon Nasıl Oluşturulur?

Daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik ama bir kez daha kısa bir şekilde hatırlatalım. Koleksiyonları oluşturmak için yapmanız gereken kısa işlemler şöyle;

  1. Profilinizden nasıl ulaşacağınızı anlatmış olduğumuz “kaydedildi” bölümündeki sağ üst kısımda yer alan “+” simgesine tıklamanız gerekecek.
  2. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınıza gelen ekranda bir isim girmeniz gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda bir ad girin bölümüne koleksiyonunuz için belirlediğiniz ismi girmeniz gerekecek. Ardından “İleri” sekmesine basmanız gerekiyor.
  3. Aslında bu işlemler koleksiyonlarınızı oluşturduğunuz anlamına geliyor. Fakat oluşturduğunuz koleksiyonların içerisini doldurmak için son bir aşama var. İleri butonuna bastıktan sonra koleksiyonunuz kısmına eklemek istediğiniz resimleri seçmeniz gerekiyor. Kayıtlı gönderiler kısmından da seçimlerinizi yaptıktan sonra işlem tamamlanmış oluyor. Oluşturduğunuz koleksiyonu sadece siz görebilirsiniz.
ınstagram koleksiyon oluşturma

Instagram Koleksiyonlar Düzenleme ve Silme

Oluşturmak için bu kadar kolay işlemler yapılması gereken Instagram koleksiyonlar özelliği hakkında tek bilinmesi gereken detaylar bunlar değil. Bunun dışında bilmeniz gereken daha birçok nokta var. Bunlar arasında en önemli olanı ise oluşturduğunu koleksiyonların düzeni. Instagram’da hemen hemen her ayar bölümünde olduğu gibi koleksiyonlar özelliğinde de çeşitli ayarlamalar yapılabiliyor. Bu ayarlamalarla beraber Instagram koleksiyonlar kısmında oluşturduğunuz koleksiyonları düenleme ve silme işlemlerini yapabiliyorsunuz. Eğer siz de gönderileriniz birçok takipçiniz tarafından kaydedilsin istiyorsanız Instagram Türk Takipçi satın almayı değerlendirebilirsiniz. paketini değerlendirebilirsiniz. Instagram koleksiyonlar düzenleme ve silme işlemleri için yapmanız gereken işlemler neler şimdi bunlara bakalım.

ınstagram koleksiyon düzenleme ve silme
  • Bu işlem için öncelikle oluşturduğumuz koleksiyonları görüntülememiz gerekecek. Seçim yaptığınız koleksiyonlar içerisinde düzenleme ve silme işlemlerini yerine getirebiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken işlemlere başlangıç için ise öncelikle profilinize girmeniz gerekecek. Ardından gönderi kayıt bölümüne geçmek için kaydet simgesine girmeniz gerekiyor.
  • Kaydet gönderi bölümünden sonra ise “koleksiyonlar” kısmına girmeniz gerekecek. Koleksiyonlar sekmesi altında oluşturduğunuz tüm koleksiyonlar karşınıza gelecek. Burada yer alan koleksiyonlar içerisinde düzenlemek istediğiniz koleksiyonları seçmeniz gerekiyor.
  • Koleksiyon seçimi yapmanız sonrasında seçiğiniz koleksiyonun sağ üst kısmında üç nokta simgesi yer alıyor. Üç nokta simgesine dokunduktan sonra ise koleksiyon ayarlarına girmiş oluyorsunuz. Şimdi bu ekran üzerinden “koleksiyonları düzenle” sekmesine tıklamanız gerekecek. Bu ekran düzenleme ekranı.
  • Şimdi ise koleksiyon ekranı üzerinden isim değişiklikleri yapmanız mümkün. Ardından bitti sekmesine dokunmanız sonrasında koleksiyon ismini değişmiş oluyor.
  • Eğer oluşturduğunuz koleksiyonu silmek isterseniz bu aşamada da bitti kısmına dokunmadan önce alt kısımda yer alan “koleksiyonu sil” butonunu kullanmanız gerekiyor. Sadece bir gönderiyi kaldırmak isterseniz ise koleksiyon içerisinde yer alan gönderi üzerinde gelip kaydet simgesine uzunca bir süre basmanız ve ardından çıkan ekrandan ise “kaydedilenlerden kaldır” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.
  • Bu işlem ile kolaylıkla koleksiyonları düzenleme ve yönetme işlemlerini de yapabiliyorsunuz. Tüm bu ayarlamaların aynı menü üzerinde yapılıyor olması da büyük bir kolaylık olarak gösterilebilir.

Instagram Koleksiyonlara Gönderi Ekleme

Koleksiyon düzeleme ekranından sonra şimdi ise koleksiyonlara nasıl yeni bir gönderi ekleyeceğimize bakalım. Bunun için yapılması gereken işlemlerde oldukça basit. Hemen koleksiyonlarınıza nasıl gönderi ekleyeceğinizden bahsedelim. Bu işlem için yapacaklarınızda şöyle;

  • Profil kısmında yine kaydet butonu olarak bilinen sekmeye tıklıyoruz.
  • Bu sekmeye giriş yaptıktan sonra tekrar koleksiyonlar kısmına giriş yapıyoruz.
  • Şimdi ise gönderi eklemek istediğiniz koleksiyona giriş yapmanız gerekecek.
  • Gönderi eklemek istediğiniz koleksiyona giriş yapıp sağ üst kısımda yer alan üç nokta işaretine tıklıyoruz.
  • Şimdi ise bu ekrandan “koleksiyon ekle” sekmesine tıklamanız gerekecek.
  • Ardından gelen ekrandan kaydedilen görseller içerisinden koleksiyona eklemek istediğini gönderileri seçmeniz gerekiyor. Ardından bitti butonuna basmanız yeterli olacaktır. Bu işlemin ardından seçtiğiniz gönderiler yine seçtiğiniz koleksiyonlar kısmına eklenmiş oluyor.

Koleksiyonlar özelliği şu an için sadece kaydedilen fotoğraflar kısmında kullanılan bir özellik olarak biliniyor. Koleksiyonlar özelliğinin daha geniş bir alanda kullanılması ya da koleksiyonlar özelliğini gönderilerde paylaşmak için herhangi yeni bir özellik söz konusu değil. Bunun için Instagram’ın bir güncelleme daha yayınlaması düşünülebilir. Fakat yeni güncelleme konusunda Instagram tarafından yapılan herhangi bir paylaşım ya da açıklama yok. Bunun için Instagram’ın yeni özelliği hakkında daha nasıl değişimler yapılabileceğini bilmiyoruz. Instagram blog sayfasından bunun için yapılacak paylaşımları beklemek gerekecek.

Önemli Not: Instagram koleksiyonlar özelliği kullanıma açılmış olsa da bazı kullanıcılardan hala güncelleme gelmediği konusunda mesajlar geliyor. Instagram 10.16 sürümüyle gelen özellik kullanılamıyorsa eğer öncelikle güncellemeleri kontrol etmeniz gerekecek. Eğer güncellemeler yapılmamış ya da kullandığınız sürüm Instagram 10.16 sürümü değilse bu durumda öncelikle uygulamayı güncelleyin. Eğer uygulamanın güncellemesi görülmüyorsa o zaman uygulamayı silip bir kez daha yeniden yüklemeyi tercih edebilirsiniz.

Sonuç

Yine aynı sorun yaşanırsa bu durumda güncelleme için bir süre daha beklemeniz gerekiyor. Instagram söz konusu güncellemeyi tüm bölgeler için doğrudan yayınlamadı. Yine güncellemeler bölge bölge yayına geçti. Bu nedenle güncelleme gelmesine rağmen cihazlarında güncelleme göremeyen kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekecek. Fakat güncellemeleri almamış olsanız bile Instagram’ın çok kısa bir süre sonra tüm güncellemeleri tamamlaması bekleniyor. Yani bekleme süresi çok uzun olmayacaktır. Tüm güncelleme yayınlandıktan sonra hala özelliği kullanamıyorsanız bu kez uygulamanızda sıkıntı olabilir.

Instagram Kaydetme satın almak için hemen ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da beğendiğiniz gönderileri kaydederek sınıflandırıp koleksiyonlar oluşturabilirsiniz.

Instagram üzerinden kaydettiğiniz fotoğrafları koleksiyona ekleyebilirsiniz. Koleksiyonlar sekmesine gelerek Koleksiyon Ekle seçeneği ile kaydettiğiniz gönderileri koleksiyona ekleyebilirsiniz.

Instagram’da beğendiğiniz paylaşımları paylaşımın sağında bulunan koleksiyon butonu ile kaydedebilirsiniz.

Instagram arşiv, istediğiniz paylaşımınızı pasif duruma çekebileceğiniz ve istediğiniz zaman tekrar akitf edebileceğiniz bir özelliktir.

Arşivlere aldığınız fotoğrafları geri almanız durumunda tüm fotoğraflarınız paylaşım yaptığınız tarih ve sıra ile görünecektir.

Instagram yorum sabitleme paylaşımlarınıza gelen yorumlardan istediğinizi en başa sabitlemenize imkan tanıyan bir özelliktir.

Ezgi Tunç

Yazılar: 7

1995 yılında İstanbul'da doğdum. Uzun zamandır sosyal medya uzmanıyım. İçerik yazmaya olan ilgim dolayısıyla özellikle dijital pazarlama ve sosyal medya alanındaki bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Koleksiyonları Düzenleme ve Gönderi Ekleme Hakkında 14 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 59 Ortalama: 5 )

14 yorum

  1. Burak
    Burak

    Çoklu resim paylaştıktan sonra istediğimiz resimlerden silme yapabilirmiyiz. Tabi hepsini değil sadece seçtiklerimizi

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Gönderiyi düzenleme kısmından istediğiniz resmi çöp kutusu işaretine tıkayarak kaldırabilirsiniz.

  2. Leyla
    Leyla

    Çoklu resim.paylaştitan sonra içinden birkaç fotoğraf çıkarmak istesek yapamıyoruz bu konuda fecebooktaki gibi bir düzenleme yapılabilirmı sonradan istediğimiz bir kaç fotoğraftan kurtulmak için paylaşımın tamamını silmek zorunda kalıyoruz. Buda hiç hoş olmuyor.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Gönderiyi Düzenle tıklayın ve kaldırmak istediğiniz fotoğrafları çöp kutusu işaretine tıklayarak kaldırın.

  3. Tekin Arslan
    Tekin Arslan

    Takipçi Satın almıştım sizden düşme olmadı. Tekrar satın almayı düşünüyorum. Kaliteli iş yapıyorsunuz.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Teşekkür ederiz

  4. Sena hurcala
    Sena hurcala

    Instagram Koleksiyonları Düzenleme Ve Gönderi Ekleme isimli yazınızı oldukça faydalı buldum. Teşekkürler..

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Teşekkürler 🙂

  5. Tarık karslı
    Tarık karslı

    Instagram Arşiv Nedir?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Instagram Arşiv özeliği eski hikayelerinizi görmenizi sağlar.

  6. Yunus cevher
    Yunus cevher

    Instagram Koleksiyon nedir?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Instagram Koleksiyon kaydetmek istediğiniz gönderileri kayıt altında tutmanızı sağlar.

  7. Hamit yayın
    Hamit yayın

    Instagram Koleksiyona Fotoğraf Nasıl Eklenir?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Gönderinin yanındaki üç nokta işaretine tıklayın ve Kaydet’e tıklayın