İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Konum Ekleme

Son zamanların en sık kullanılan uygulamaların başında Instagram gelmektedir. Özellikle Instagram uygulamasının Facebook tarafından satın alınması, uygulamaya farklı özellikleri de beraberinde getirmektedir. Bizler de son zamanlarda kullanılan Instagram konum ekleme özelliğinin nasıl kullanıldığını açıklamak istiyoruz. Her şeyden önce işlemin sadece 1 dakika içerisinde yapılabileceğini belirtmek istiyoruz.

Instagram, uygulama Facebook tarafından satın alındıktan sonra, konum servislerini Facebook üzerinden almaya başladı. Bu sebeple eğer Instagram yeni konum ekleme işlemi yapmak istiyorsanız, ilk olarak Facebook hesabınıza ihtiyacınız olacaktır. Konumunuzu ekledikten sonra işleminize Instagram uygulamasından devam edebilirsiniz.

Instagram Yeni Konum Ekleme

Instagram konum oluşturma için izlemeniz gereken yöntemler çok kolaydır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ilk olarak Facebook uygulaması kullanmanız gerekmektedir. Öncelikle, Facebook’dan adres ekleme yapmamız gerekmektedir. Bunun dışında izleyeceğiniz yöntemler şunlardır:

  • İlk olarak Facebook uygulamasından bir gönderi paylaşmanız gerekmektedir.
facebook yeni konum ekleme
  • Daha sonra konumunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Konumunuza yakın olan yerleri burada görebilirsiniz. Ancak eklemek istediğiniz yer bu konumlar arasında bulunmayabilir. Uygulama sizlere yine de konum girebileceğiniz bir alan sunmaktadır. Yani bu alana yerinizi bildirebilirsiniz.
konum belirle
  • İşlemden sonra artık yeni bir konum oluşturmuş olacaksınız. Daha sonra Instagram uygulamasına girerek Instagram konum paylaşmaya başlayabilirsiniz. (Instagram Destek)
instagram adres ekleme

2 uygulama birbiri ile bağlantılı çalıştığı için, eklemiş olduğunuz konum Instagram üzerinden de gözükecektir. İşte görüldüğü gibi Instagram konum ekleme son derece kolay. Bu konumu sadece gönderilerinizde değil, aynı zamanda hikâyelerinde de kullanabilirsiniz.

Instagram Özellikleri Hakkında Bilinmeyenler

Neredeyse hayatımızın en önemli parçalarından biri olan Instagram uygulaması hakkında bilinmeyen pek çok bilgi var. Eminiz ki bu bilgileri öğrendikten sonra, işlerinizi daha kolay halledebileceğiniz gibi, Instagram uygulamasını daha verimli kullanabileceksiniz. İşte Instagram özellikleri hakkında bilinmeyenler:

  • Instagram uygulaması 2010 yılında kurulmuştur. Ülkemizde de çok yakın bir zamanda kullanılmaya başlandı.
  • Uygulamanın ilk zaman ki adı “Codename” idi, ancak daha sonra hepimizin de bildiği Instagram haline döndü.
  • Uygulamadaki ilk fotoğrafı, uygulamanın kurucusu olan Kevin paylaştı.
  • Instagram üzerinde ne yazık ki herkes, kendi orijinal sayfalarını kullanmamaktadır. Bunların dışında fake olarak adlandırılan sahte hesaplar bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar, uygulamadaki hesapların neredeyse yüzde 10’unun sahte olduğunu ortaya koydu.
  • Uygulama kurulduktan yaklaşık 2 yıl sonra (2012) Facebook tarafından satın alındı.

Görüldüğü gibi, Instagramın bilinmeyen pek çok özelliği bulunmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Konum Kapatma ayarları için ilgili yazımıza göz atın!

https://www.youtube.com/watch?v=4nZsNeIE1r8

Instagram hesabınızı büyütmek ve geliştirmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram konum ekleme, fotoğraflarınıza yahut videolarınıza ekleyebileceğiniz yer etiketidir. Böylece paylaşımlar yaparken sevdiklerinize yerinizi bildirme imkanınız da olacaktır.

Eğer paylaşımlarınıza konum eklemek istemiyorsanız, otomatik konum eklemeyi kapatabilirsiniz. Bu sayede yalnızca istediğiniz paylaşımlara konum ekleyebilir, her paylaşımınıza konum eklememiş olursunuz.

Paylaşımlarınıza konumlar ekleyerek, sevdiklerinize bulunduğunuz yeri gösterebilirsiniz. Ayrıca eklediğiniz konumlu paylaşımlar, aynı konuma eklenmiş paylaşımlar ile birlikte aynı etiket altında gözükebilecektir. Böylelikle daha fazla etkileşim ağı oluşturabilmeniz mümkün olacaktır.

Konum eklemek bazı art niyetli kişiler tarafından daha kolay takip edilmenize olanak tanıyabilir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız.

Instagram paylaşımlarınıza konum eklemeden herhangi bir şekilde paylaşmanız mümkündür. Zorunluluk bulunmaz.

Instagram profiliniz gizli değil ise konumlarınız her kullanıcı tarafından görüntülenebilir. Ancak gizli profiliniz var ise sadece takipçileriniz görebilecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Konum Ekleme Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Sefa Koprulu
    Sefa Koprulu

    İnstagrama konum ekleme hakkında faydalı bir blog olmus tesekkurler

  2. Harun Kaya
    Harun Kaya

    İnstagramın bilinmeyen özelliklerine ve konum ekleme konusu hakkında bilgi sahibi oldum sağolun