İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Konum Kapatma Ayarları Nasıl Yapılır?

Instagram konum kapatma ayarları genellikle fotoğraf ya da video eklerken otomatik olarak konumun bu gönderilerin üzerine eklenmesini engellemek için yapılır. Bu gönderilerin üzerinde otomatik olarak konumun görünmesini istemeyenler, konum ayarlarından kolaylıkla bu özelliği kapatabilir ancak fotoğraf ya da video paylaşılmadan önce de konumun silinmesi ya da değiştirilmesi oldukça kolaydır. Konum çoğu zaman yanlış ya da eksik olabilmektedir. Bunu önlemek için konumu kişi girmeyi tercih edebilir. Bunun için de konum ayarlarının açık olması şarttır, yoksa çok ayrı bir yerdeki konum da seçenekler arasında çıkacaktır. Konum hatası olarak bilinen bu hata genellikle 200 metreye kadar yanlış konum verebilmektedir. Bu hataya çok sık rastlanmaz.

Konum Neden Görünür ve Nasıl Kaldırılır?

Akıllı telefon ve tabletlerin ‘ayarlar’ menüsüne girerek orada Instagram’ı bulmak ve ‘konum’ sekmesinden ‘uygulamayı kullanırken’ seçeneğini seçmek, konumun kolaylıkla bu gönderilerde bulunmasına ya da işaretlenmesine yarar. Bunun olmasını istemiyorsanız gönderiyi paylaşmadan önce konumu gönderiden silme işlemi yaparsınız. Ya da aynı ayarlar sekmesinden konumu ‘asla’ seçeneği ile kısıtlandırabilirsiniz. Konum paylaşıp paylaşmamak tamamen sizlerin insiyatifinde olmaktadır. Bu konuda yaşayabileceğiniz herhangi bir gizlilik hatası nedeniyle Instagram bir mesuliyet kabul etmemektedir. Konum paylaşmama konusunda karar verdiyseniz, konum paylaşımlarını ‘asla’ olarak belirtmelisiniz.

  • Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin.
  • Bu kısımda aşağı indikçe sahip olduğunuz uygulamaları görürsünüz. Instagram’ı bulun.
  • Instagram uygulama ayarlarına “Konum” butonuna dokunun.
instagram konum ayarları
  • Konum kullanma tercihinizi seçin.
instagram konum erişimi

Önceden Eklenmiş Konumlar Gönderiyi Silmeden Nasıl Kaldırılır?

Fotoğraf ya da videolara eklediğiniz konumlar daha sonrasında gönderiyi silmeden kaldırılmak isteniyor ise, fotoğraf ya da videonun üzerindeki ‘düzenle’ seçeneği ile bu rahatlıkla yapılabilir. Konumu buradan istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz. Konumu olmayan bir fotoğrafa konum ekleyebilir, konum değiştirebilirsiniz. Bu şekilde kolaylıkla konumlar ile oynarsınız İstenildiği zaman konumun eklenmesi ya da kaldırılması mümkündür.

Konumu değiştirmeniz için gönderiyi silmeniz ve yeniden yüklemeniz ya da konum ekleme yapılamadığı zaman gönderiyi silip konum ekleyip yeniden gönderiyi Instagram’a yüklemek uğraştırıcı ve gereksiz bir yöntemdir. Gönderiyi düzenleme ayarlarından gönderinin başlığını, konumunu, açıklamasını değiştirmeniz oldukça kolaydır. Düzenleme yapıldığı da gönderi üzerinde belirtilmez. Konumlarınızı istediğiniz şekilde kolayca düzenleyebilirsiniz.

Önceden yüklenilen gönderideki konumu kaldırma ve değiştirme adımları:

  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Konumunu değiştireceğiniz veya kaldıracağınız gönderiye gelin.
  • Sağ üst köşede yer alan 3 noktaya tıklayın.
instagram eski konum değiştirme
  • “Düzenle” deyin.
instagram konum düzenleme
  • Eski konumu kaldırın veya yeni konum ekleyin.
instagram post konum değiştirme

Konum Paylaşmak Zararlı mı?

Instagram paylaşımlarınızda konum paylaşmadan önce iki kez düşünmekte fayda vardır. Konumlar güvenmediğiniz kişilerin eline geçmesi durumunda özel hayatınız ile ilgili problemler yaşamanız olasıdır. Bu nedenle profiliniz gizli değil ise konum paylaşımları yaparken temkinli olmalısınız. Ayrıca güvenmediğiniz hesapların takip isteklerini kabul etmemelisiniz. Kişisel konumlarınızı anlık paylaşmaktan kaçınmalısınız.

Bu tarz güvenlik nedenleri haricinde herhangi bir şekilde konum paylaşmanın bir zarar görmesi mümkün olmamaktadır. Teknik bir zarar içermesi mümkün görünmemektedir.

Konumlar ile ilgili Instagram Yardım Merkezi‘ne danışabilirsiniz.

Instagram Konumu Bulamıyor

Genellikle hikaye eklerken yaşanan bu sıkıntı fotoğraf ya da video gönderisi paylaşılacağı zaman da kullanıcıların karşısına çıkabilmektedir. İnternetin ya da konum ayarlarının iyi olmadığı bir yerde bu ‘konum bulunamıyor’ hatası oldukça normaldir. Cihazın konumu açık olup olmadığı da bu konuda gerçekten önemli bir detaydır. Kullanıcıların konumlarını açmadan bu özellikten yararlanması mümkün olmayacaktır. Bazen akıllı telefon ve tabletlerin konum ayarları ile ilgili de bir sıkıntıdan da kaynaklı olarak konum belirlenememiş olabiliyor ya da konum oldukça uzak yerlerde çıkabiliyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Böyle durumlarda konum arama kısmına ekleyeceğiniz konum yazılarak kolaylıkla eklenmek istenen konum bulunabilir. Arama kısmında konum araması yaparken de ‘konum yüklenemedi’ benzeri hataları ile karşılaşılabiliyor. Bu durumda ya aranan konum Instagram verileri içinde ekli olmuyor ya da yine konum ayalarından kaynaklanan bir sorun ile karşılaşılabiliyor. Yapılması gereken en iyi şey bu durumda cihazın konum ayarlarını gözden geçirmek ve açık olup olmadığına bakmak. Eğer sıkıntısız görünüyor ise ya da cihazın kendi ile ya da internet ile alakalı bir problem olabilir.

Instagram Konum Sonuç

Devamlı olarak yaşanan bir konum problemi var ise bu konuda Instagram destek ekibi ile görüşmek en sağlıklısı olacaktır ve şikayet belirterek durumun açıklanması da konunun çözüme ulaşması için etkili bir yoldur. Instagram konum kapatma konusu sizlere detaylıca anlattık, bloglarımızı takip etmeye devam edin! Instagram ve SEO hakkında tüm merak ettiklerinizi blog yazımızda kolay bir şekilde bulabileceksiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Konum Kapatma Ayarlarını detaylı bir şekilde sitemiz üzerinde ki yazımızdan öğrenebilirsiniz. Instagram ile ilgili tüm bilgileri sitemizden kolayca bulabilirsiniz.

Uygulama ayarlarınızı gerektiği gibi düzenlemezseniz, yaptığınız tüm paylaşımlarınıza otomatik olarak konum eklenecektir. Bu da istemediğiniz durumlara yol açabilir.

Profil sayfanızda yer alan Harita işaretine tıklayarak, paylaştığınız fotoğraflarda birlikte konum bilgisi verip vermediğiniz kolaylıkla görebilirsiniz.

Profilinizden konum bilgilerinizi güvenmediğiniz kişiler ile paylaşmayınız. Tanımadığınız kişiler ile takipleşmeyiniz. Bu sayede riski en aza indirgersiniz.

Uygulama üzerinden paylaşacağınız gönderilere ekleyeceğiniz konumları spesifik olarak seçemezsiniz. Konum bilgileri otomatik olarak alınır.

Konum bilgileri paylaşmak için telefonunuzdaki konumun açık olduğundan emin olunuz. Ayrıca Instagram uygulamasının konumunuzu paylaşması konusunda izin vermelisiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Konum Kapatma Ayarları Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. esra tarsus
    esra tarsus

    Instagram Konum Kapatma Ayarları Nasıl Yapılır isimli makalenizi oldukça faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  2. kaan harem
    kaan harem

    Instagramda konum ayarlarım bozuldu. Düzeltmeye çalışıyorum fakat olmuyor. Nasıl düzeltebilirim ?