İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Mesaj (DM) Görüldü Nasıl Kapatılır?

Instagram kullanıcıları DM ile mesajlaştığı zaman, gönderdikleri mesajın karşıdaki kullanıcı tarafından okunması durumunda “görüldü” şeklinde ufak bir bildirim alırlar. Instagram’da mesaj (DM) görüldü özelliği kullanıcılara ciddi bir kolaylık sağlasa da bazen can sıkıcı durumlara neden olabiliyor. Bundan dolayı da kullanıcılar bu özelliği bazen kapatmak isteyebiliyor.

Instagram DM Görüldü Özelliği Hakkında

Sosyal medya uygulamaların birçoğunda olduğu gibi Instagram’da da kullanıcılar özelden birbirleriyle mesajlaşabilir. Bu özelliğe Instagram’da DM adı veriliyor. Burayı kullanan kişiler mesajlarının karşıdaki kişi tarafından okunup okunmadığını hemen mesajın altında yazan “görüldü” ifadesi ile anlayabiliyor. Mesaj yolladıktan sonra altında bu ifade yazar ise karşıdaki kişi mesajı okumuştur.

Instagram tarafından sağlanan bu kolaylık ise bazı kullanıcılar tarafından devre dışı bırakılmak isteniyor. Bunun nedeni ise farklılık gösterse de genel olarak o an cevap vermeme isteğidir. Bu istek ortaya Instagram’da görüldü kapatma isteği uyandırabiliyor. İnsanlar mesajlarının okunduğunu görünce karşıdan mutlaka cevap bekliyor ve karşıdaki kişide bir anlamda buna mecbur kalıyor. Bu mecburiyetten kurtulmak isteyen kişiler için Instagram’da Mesaj ( DM ) görüldü kapatma özelliğini nasıl etkin hale getirebileceğinizi göstereceğiz !

Instagram Mesaj DM Görüldü Özelliği Kapatılabilir Mi?

Pek çok kullanıcı Instagram’da mesaj (DM) görüldü özelliğinin kapatılıp kapatılamayacağını merak ediyor. Bu sorunun cevabı ise hem hayır hem evettir. Bu özelliği Instagram üzerinden kapatmak mümkün değildir. Şu an Instagram görüldü kapatma özelliğini kullanma imkanı yoktur fakat ilerleyen dönemde yapılacak bir güncelleme ile böyle bir imkan getirilebilir.

Tüm bunların yanında mesajlaştığınız Instagram takipçileriniz için görüldü atmadan mesaj okuyabileceğiniz çeşitli yöntemler mevcuttur. İsterseniz bu yöntemlerin neler olduğuna birlikte göz atalım.

Gelen Mesajları Telefon Bildirimleri İle Okumak

Instagram mesajlarınızı mesaj kutunuza girmeden telefon bildirimleri sayesinde okuyabilirsiniz. Bu en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İster iOS ister Android kullanıcısı olun gelen mesajları bildirim paneline düşecek şekilde okuyabilirsiniz.

Interneti Kapatmak

Gelen mesajları görüldü işareti göndermeden okuyabilmenin bir diğer yöntemi ise interneti kapatmaktır. WiFi veya mobil verinizi kapatarak atılan mesaja girebilirsiniz. Bu yöntem internet bağlantısı olmadığı için karşı tarafa okundu bildiriminin gitmesine engel olacaktır. Internetinizi kapatın, mesaja girin ve okuyarak çıkın. Oldukça kolay.

Instagram Kısıtlama Özelliğini Kullanmak

Görüldü bildirimi göndermeden karşı tarafın mesajlarını okuyabileceğiniz bir diğer yöntem kısıtlama özelliğini kullanmaktır. Kısıtlama özelliği belirlenen profilin sizler ile olan etkileşim ve bildirimlerini kısıtlamaktadır. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için ;

  • Mesaj gönderen kişinin profiline girin ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.
  • Açılan menüden Kısıtla seçeneğine basarak kişinin gönderi ve mesajlarını bir süreliğine kısıtlayabilirsiniz.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra mesajlaştığınız kişinin DM kutusa gelin. Kişiyi kısıtladığınız için mesajların istekler kısmına düştüğünü göreceksiniz. Bu mesaja tıklayın ve okundu bildirimi göndermeden dilediğini mesajı okuyun. Ardından aynı işlemleri uygulayarak kişinin kısıtlamasını kaldırabilirsiniz.

Instagram Son Görüldü Özelliği Nasıl Kapatılır ?

Instagram Son Görüldü Özelliği Nasıl Kapatılır ?

Instagram uygulamasında bir başka görüldü özelliği ise kişinin uygulamaya ve mesaj kutusuna en son ne zaman girdiğini gösteren son görülme özelliğidir. Instagram içerisinde geçirilen süre ve kullanım gizliliği açısından kullanıcılar bu özellikten de rahatsız olabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram’da son görüldü özelliğinin devre dışı bırakılması için şu adımları izleyebilirsiniz ;

  • Instagram profilinize girin.
  • Sağ üstteki üç çizgiye tıklayarak Ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Gizlilik > Hareket Durumu ve ardından Hareket Durumunu Göster e tıklayarak Instagram son görülmenizi kapatabilir veya dilediğinizde açabilirsiniz.
  • Ayarlara girdiğiniz gibi arama bölümüne “Hareket durumumu göster” yazarak kısa yoldan ulaşmanız da mümkün.

Bu özelliğin iki taraflı olduğunu unutmayın. Eğer son görülme özelliğinizi kapatırsanız diğer kullanıcılarında son görülme bilgilerini göremezsiniz.

Bu yazımızda sizler için Instagram mesaj görüldü kapatma konularına değindik. Sosyal medya ile ilgili tüm yazılarımız ve çözüm yolları için blog sayfamızı takipte kalmayı unutmayın !

İlgili yazımıza göz atabilirsiniz ; Instagram DM Kapatma – Mesaj Gelmesini Engelleme

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram dm üzerinden bir kişi ile mesajlaşmanız durumunda gönderdiğiniz mesajın karşınızda ki kullanıcı tarafından açılması mesajn görüldü durumuna gelmesine neden olur. Mesajınızın okunduğuna dair size gelen geribildirim özelliğidir.

Instagram kullanıcıları koruma adına yeni özellikler çıkarmaktadır. Instagram dm kapatma özelliği ile ilgili tüm detaylara blog yazımızdan erişebilirsiniz.

Instagram’a giriş sağladıktan sonra ayarlardan bildirim ayarlarına girerek burada bulunan mesaj ayarları kısmından bildirimlerinizi açaabilirsiniz.

Instagram DM üzerinden istediğiniz kullanıcı sizle mesajlaşmayı kabul ettiği takdirde ses kaydı gönderebilirsiniz.

Direct mesaj özelliğini çok sık kullanmanız ve diğer kullanıcılar tarafından şikayet edilmeniz neticesinde mesaj engeli alabilirsiniz.

Instagram profiliniz gizli ise sadece takipçileriniz sizlere mesaj atabilecektir. Sizleri takip etmeyen kullanıcılar ise mesaj isteği yollayabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Mesaj (DM) Görüldü Nasıl Kapatılır? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Yeliz Özçelik
    Yeliz Özçelik

    Yeliz3747 instgram hesabın sosyal medyada gorunmesini istemiyorum acil kaldırılmasını istiyorum

  2. Ümit CİBELİ
    Ümit CİBELİ

    Teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş. Sayenizde kaldırım yapıldı.

  3. YelizÖzçelik
    YelizÖzçelik

    Yardımcı olurmusunuz adıma açılan sahte hesap yeliz3747 lütfen profil resmimle sosyal medya hesabının kaldırılmasını istiyorum. Ben giriş yapamıyorum açan kişi eski kullanmadiğim tlfon numarası olarak girmiş kod ona geliyo giriş yapamıyorum. Giriş yapabilsem dondurcam silcemde işte giriş yapamıyorum hesaba lütfen yardım allah aşkına canıma bile kıymak istiyorum.

  4. Tuğçe
    Tuğçe

    İnstagram dm görülmemi kapatmama yardımcı oldu bu yazı teşekkür ederim

  5. Aytaç Poyraz
    Aytaç Poyraz

    İnstagram görüldü bilgilerini dmden görmek istemeyenler için güzel bir yazı nasıl kapatıldığıda gayet net anlatılmış