İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram günümüzde sadece fotoğraf ve video paylaşımı için kullanılmıyor. Pek çok kullanıcı Instagram uygulamasını WhatsApp, Messenger gibi sohbet uygulamalarında olduğu gibi mesajlaşmak için tercih ediyor. Özellikle DM bölümünün daha stabil hale gelmesi ve yeni özellikler ile donatılması sonucunda bu durum ortaya çıkmıştır. DM üzerinden Instagram gönderilerinin ve hesaplarının paylaşılabilmesi sayesinde, bu platform üzerinden sohbet etmek daha ayrıcalıklı hale gelebiliyor. Ancak bazı durumlarda Instagram üzerinde mesajlaşmanız çeşitli nedenlerle dolayı mümkün değildir. Kimi zaman hatalar ortaya çıkması kimi zaman da mesajların gitmemesi ile karşılaşılması çok yaygın bir hale gelmiştir. Çoğu kullanıcı bu tarz hataların ortaya çıkması yüzünden Instagram mesaj gitmiyor sorunu ve çözümü hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Biz de yazımızın devamında bu sorunun çözümüyle ilgili bilgiler sunacağız.

Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu Neden Olur?

Instagram üzerinde bazı durumlarda DM (Direct Message) özelliği çalışmayabiliyor ve kullanıcılara hata verebiliyor, Bu hatalar şu şekilde karşımıza çıkabiliyor;

  • Mesajınız gönderildi olarak gözükür, ancak karşı taraf göremez.
  • Mesajınız gönderildikten sonra kırmızı ünlem çıkar.
  • Mesaj metni yazabilirsiniz ancak gönderimi sağlanamaz.
  • Mesajınız karşı tarafa iletilir fakat kısa süre sonra silinir.

Çoğunlukla Instagram DM mesaj gitmiyor sorunu bu şekillerde meydana gelmektedir. Sorunların olası kaynakları ve çözüm yolları şu şekildedir:

instagram mesaj gitmiyor

Instagram Mesaj Engeli

Instagram kullanıcıları bir başka hesaba mesaj gönderirken hata alabilmektedir. Bunun nedeni ise karşı tarafın DM mesaj özelliğini pasife alarak engellemesidir. Yani kullanıcı direkt mesaj özelliğini kapatmış ve kendisine mesaj ulaşmasını istemiyor. Bu aşamadan sonra ilgili kullanıcıya mesaj yoluyla ulaşılamayacaktır. Bir diğer sonuç ise karşı tarafın sizin hesabınızı engellemesidir. Sizleri engellemiş olan kullanıcılara DM ile ulaşmanız mümkün olmaz, mesajlaşma yapılamaz. İki durumda da kullanıcıya DM göndermek mümkün olmayacaktır.

instagram mesaj engeli

Instagram Sunucu Sorunu

Uygulama üzerindeki yoğun trafikten dolayı zaman zaman Instagram sunucularında arızalar meydana gelebilmektedir. Milyonlarca kişinin uygulamayı anlık olarak kullanması neticesinde bu tarz problemler yaşanabilmektedir. Sunucu kaynaklı problemlerde fotoğraf ve video beğenme, hikâye paylaşma, fotoğraf paylaşma, yorum yapma, haber kaynağını yenileme gibi problemlerin yanı sıra sık sık mesaj gönderme sorunu yaşanmaktadır.

Kullanıcılar tarafından gönderilen mesajlar bazı durumlarda karşı tarafa iletilebilmekte, ancak bir süre sonra hiç yazılmamış gibi kaybolmaktadır. Kullanıcı trafiğinin çok olmasından kaynaklanan bu sorunun tek çözümü beklemektir. Maalesef sunucu problemleri giderilmeden başka herhangi bir çözüm üretilmesi söz konusu olmamaktadır. Çünkü Instagram, kendi sunucularındaki yoğunluğu azaltmaya çalışmaktadır. Ardından yeni bir güncelleme yayınlayarak bu problemi ortadan tamamen kaldıracaktır ve mesajlar istenilen adrese ulaşmış olacaktır.

İnternet Kaynaklı Sorunlar

Eğer internet hızı yeterli değilse Instagram mesajları karşı tarafa iletilemeyecektir. Mesaj iletimi esnasında kırmızı bir ünlem ile karşılaşılıyorsa bu genellikle ağ bağlantısına işaret olarak algılanmalıdır. Bu durumda kullanıcılar mobil cihazlarındaki internet bağlantı ayarlarını kontrol etmelidir. Eğer yüksek paylaşımlı bir Wi-Fi ile bağlantı sağlandıysa bu sorunun ortaya çıkma ihtimali yüksektir. Mobil veriyle yapılan bağlantılarda Wi-Fi bağlantılarına nazaran Instagram mesaj sorunu sık yaşanmamaktadır. Ayrıca bazı durumlarda cihazı kapayıp açmak veya uçuş moduna alıp çıkarmak işe yarayabilmektedir.

Instagram Hesap Engeli

Instagram sahip olduğu algoritmalar ile uygulamayı daha konforlu bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu yöndeki çalışmalar yeni algoritmalar ile güçlendirilmektedir. Eğer bir kullanıcı günde çok sayıda DM gönderip cevap alamıyorsa, bu durum Instagram algoritmalarının dikkatini çeker. Profiller Instagram tarafından kısa zamanlı olarak engellenebilir. Etkileşim engeli denilen bu durum neticesinde kullanıcılar mesajlaşamazlar. Mesaj gönderimi sağlayamadıkları gibi mesaj alımı da yapılamayacaktır. Bu aşamadan sonra direkt mesaj özelliği kullanılamayacaktır. 24 ile 48 saat arasında bu kısıtlamaların kalktığı tespit edilmiştir. Bu sürenin 1 haftaya kadar uzayabildiği de bilinmektedir. Ancak aynı ihlaller devam ettirilirse hesabın tamamen kapatılması olası bir durumdur. Bu nedenle aynı gün içerisinde şüphe çekecek davranışlardan kaçınılmalı ve DM üzerinden engellenmemeye özen göstermelisiniz. Instagram mesaj gitmiyor sorunu ve çözümü hakkındaki bu bilgi sayesinde olası engellemelere karşı önlem alınabilir. İnstagram web mesaj özelliği hakkındaki yazımızı da göz atmak isteyebilirsiniz.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Sık Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden mesajlaşmakta sorun yaşıyor iseniz 2 farklı durum söz konusu olabilir. Sunucu hataları ya da etkileşim engeli almanız nedeniyle mesaj gönderemeyebilirsiniz.

Instagram üzerinden şüpheli işlem gerçekleştirdiyseniz ya da şikayetler aldıysanız etkileşim engeli almış olabilirsiniz.

Instagram ayarlarınz üzerinden kimlerden mesaj alacağını belirleyebilirsiniz. Gizli profile sahipseniz sizlere sadece takipçilerin direk mesaj atabilecektir.

Instagram profilinizi engellemiş olan kişilere herhangi bir şekilde DM yollamanız mümkün değildir.

Direkt mesaj üzerinden fotoğraf, hikaye, text, video ve ses kaydı gönderimi yapabilirsiniz.

Mesaj isteği gönderdiğiniz kişiler tarafından isteklerinizin reddedilmesi gibi durumlar sık yaşanır ise profiliniz DM engeli alabilir ve 1 hafta kadar mesaj atamayabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu Nasıl Çözülür? Hakkında 60 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 59 Ortalama: 5 )

60 yorum

  1. sıla
    sıla

    masa üstü bilgisayardan instagrama giriyorum. mesajlar bana geliyor ama son 2 gündür ben kimseye mesaj gönderemiyorum kendi hesabımdan mesaj gönderiliyorda takılıyor ama başka hesaptan mesaj gidiyor sorun nerde acaba?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınız mesaj engeli almış olabilir. Lütfen mail adresinizi kontrol ediniz.

    • HAKAN
      HAKAN

      kimseyle mesajlaşmadığım halde bende de aynı sorun olduğunu fark ettim, nasıl düzelir.

  2. emel
    emel

    merhaba işletme hesabımızdan dm kutusuna erişemiyoruz, dm kutusu açılmıyor. şöyle bir uyarı çıkıyor : topluluğumuzu korumak için ınstagramda bazı işlemleri ne sıklıkla gerçekleştirebileceğini sınırlıyoruz. bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilriz? konuyla ilgili çok acil destek alabilir miyim?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, mesaj engeli almış gibi gözüküyorsunuz. Engelin kalkmasını beklemelisiniz.

      • Gamzenur
        Gamzenur

        Nasıl yani anlayamadım

  3. Mert
    Mert

    İnstagramım da karşı tarafa mesaj gidiyor ama görmüyor hesaba giriş çıkış yaptığını da mesaj düşüyor görüldü bilgim de kapandı ne yapmam gerek

  4. Banu❤
    Banu❤

    Merhaba ben yeni ekledigim kimseye mesaj atamiyorum herhangi bir hesabada denedim gördüğüm aynı hatayı aldim sonra deneyin diyor başkası bana yazınca ona cevap veriyorum eski konuştuğum arkadaşlarimlada mesajlaşabiliyorum engel almadan önce 5 10 kişiye yazmıştım ondan sonra engel verdi 2 gündür gitmedi ne kadar sürer ne yapmalıyım acil cevap ver enes bulut kac gun sürer ne yapmaliyim cevap acil

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, engeliniz 7 gün kadar sürebilir.

      • Sena
        Sena

        İnternetim var ama mesajlarım karşı tarafa gitmiyor erişim engelim yok karşı taraf beni engellemedi de ama mesajlarım gitmiyor sebep?

    • Bahadır
      Bahadır

      Ya aynı sorun bende var karşı taraf mesaj atınca ben ona cevap veriyorum ama ben başka bir arkadaşa mesaj atınca yazışma oluşturulamadı ( üzgünüz ancak bir sorun oluştu. Lütfen tekrar dene diyor ) nasıl bir şey yapmak lazım Enes bulut yardımcı okurmuşsunuz bir şey diyin lütfen

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhaba, hesabınız mesaj engeli almış. Bir süre sonra kalkacaktır.

        • Ahmet yazıcı
          Ahmet yazıcı

          Benimde kırmızı yazicikiyor mesaj gonderilmedidiye

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhaba,

            Mesaj engeli yemiş olabilirsiniz. Mail adresinize herhangi bir mail geldi mi acaba?

  5. Elif
    Elif

    merhaba ben instagrama genellikle bilgisayardan giriş yapıyorum şu ana kadar dm kutumda bir sorun yoktu ama şimdi insanlara mesaj gönderemiyorum. yazdığım şeyler karşı tarafa iletilmiyor sayfayı yenilediğimde ise mesaj silinmiş oluyor. bunu başka bir hesabımda denedim aynı şey oldu.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram web üzerinden dm gönderimi ve paylaşım yapılması artık mümkün değildir.

  6. Refiye
    Refiye

    Ben bir kişinin mesaj bölümüne giriyorum mesaj atmak için ama o kişinin bana mesaj isteğini kabul edin diye bildirim çıkıyor karşıma ama kabul ettiğimde yazılmış bir mesaj yok benim mesaj kurutmada mesaj düşmemiş görülmüyor yani sadece ben o kişinin mesaj gönder bölümüne girince görünüyor bu kişi herkesten mesaj alma isteklerini kapatmış sadece benim hesaptan girince görünüyor neden acaba

  7. fatma
    fatma

    ben bilgisayardan instagrama giriş yapabiliyorum herşey gözüküyor. gönderiler hikayeler vs ama mesaj bölümüne tıklıyorum gönderilmiş mesaj açılıyor iki saniye sonra sayfa yenileniyor ve ben mesaj atamıyorum sorun nedir acaba?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, PC üzerinden Instagram ile mesaj gönderimi yapılamamaktadır.

  8. Ilayda
    Ilayda

    Instagramda kaybolan video veya fotograf gonderemiyorum. Soyle bir mesaj aliyorum surekli: ”Avrupa daki yeni mesajlasma hizmeti kurallari nedeniyle bu gonderilemiyor”. Sebebi ne olabilir ve ne zaman duzelir? Yardiminiz icin simiden tesekkur ederim 🙂

  9. Ömer said
    Ömer said

    İnstagramda DM kutusuna giremiyorum bildirim gelse bile açılmıyor
    Ağ isteği başarısız oldu diyor nasıl düzeltebilir im? Acil yardim edin lutfen

  10. ismail atakent
    ismail atakent

    İnstagramda mesajlarım gitmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

  11. Bahar
    Bahar

    Mrb telefondan instagrama giriyorum. mesajlar bana geliyor ama son 2 gündür ben kimseye mesaj gönderemiyorum kendi hesabımdan mesaj gönderiliyorda takılıyor ama başka hesaptan mesaj gidiyor sorun nerde acaba?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, mesaj gönderme engeli almış olabilirsiniz.

      • Murat
        Murat

        Takip çi arkadaşlarıma mesaj gitmıyo hata veriyo

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , bu sorunun belirli sebepleri vardır. Bu sebepler başlıca; Instagram sunucu kaynaklı sorun , Internet kaynaklı sorun ve Instagram hesap engelidir. Bu sebepler üzerinden çözüme ulaşabilirsiniz. İnternetinizi kontrol edin, cihazınızı kontrol edin ve hesap engeli yemişmisiniz bunu kontrol edin. Sorununuz bu şekilde çözülecektir.

  12. Zeynep
    Zeynep

    Merhaba bugün instagrama girdim ve karşı taraftan mesaj atıldığı halde bnm hesabimdan görülmediğini farkettim ne yapmam lazım?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , muhtemelen Dm engeli yediniz. Ortalama 3-7 gün arası sürebiliyor. Bu süreç içerisinde Instagram yardım merkezine durumunuzu rapor edebilirsiniz.

  13. İnci
    İnci

    Mesaj gönderildikten bir kaç dakika sonra silindi ve gözükmüyor ne yapmak lazım?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , uygulamayı silip tekrar yükleyebilir misiniz?

  14. muzaffer
    muzaffer

    İnstagramda İşletme hesabıma kimse mesaj gönderemiyor , ilk başta diğer hesaplardan denemeler yaparken şu sorunla karşılaşıyorduk , (bu hesap seni takip etmediği sürece kendisine mesaj gönderemezsin ) yazıyordu. Ayarlardan, Gizlilik- mesajlar bölümünden ayarlara baktık herhangi bir sorun yok , sebep nedir ? Ve bazenleri bu yazı kalkıyor ve mesaj çubuğu açılıyor mesajı gönderiyoruz ,mesaj gönderilidi olarak gözüküyor fakat, mesaj işletme hesabıma gelmiyor kimse mesaj atamıyor acil çözüm gerekli sebep nedir ?

  15. Muzaffer
    Muzaffer

    Merhaba İnstagram da işletme hesabıma kimse mesaj gönderemiyor. Mesaj çubuğu yok mesaj çubuğu alanında ise (bu hesap sizi takip etmediği sürece kendisine mesaj gönderemezsin) yazıyor . Bir çok video izledik fakat hepsi eski ve son güncellemeden sonra baya değişiklik var . ayrıca bazenleri açılıyor açıldığında ise İşletme hesabıma mesaj gönderiliyor fakat işletme hesabımda gözükmüyor mesaj gelnmiyor. Sebep Nedir Sonuç Nedir Çözüm Nedir TEŞEKKÜRLER.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, işletme hesaplarındaki dm sorununun çözümü için yapmanız gerekenler; Instagram bağlantınızı kontrol edin, Uygulamayı güncelleyin ve uygulamayı silip tekrar yükleyin.

  16. Erdem
    Erdem

    Kimseye mesaj atamiyorum neden?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram üzerinden mesajlaşmakta sorun yaşıyor iseniz 2 farklı durum söz konusu olabilir. Sunucu hataları ya da etkileşim engeli almanız nedeniyle mesaj gönderemeyebilirsiniz.

  17. Burak
    Burak

    Merhaba ben topluluk kurallarını ihlal ettiğim gerekçesiyle sürekli dm engeli yiyorum. Engel 7 gün süreyle geliyor bitiyor bittiği günün ertesi gün tekrar engel geliyor. Totalde 17 gündür engelliydim bugün tekrar 7 gün daha engel geldi. Mesajları alıyorum fakat cevaplayamıyorum mesaj gönderilemedi diyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , 7 gün beklemek zorundasınız maalesef. Bu süreç içerisinde Instagram yardım merkezine durumunuzu rapor olarak iletebilirsiniz.

  18. Meral
    Meral

    Merhaba kisa bir süre içersinde hesabım çalındı fakat bunu sonrasında geri aldım öncesinde chrome tarayıcıdan giris yaptım ordan birkaç kişiye mesaj attım karşı tarafa gitti mesajlarım şimdide gidiyor ama başkalarına attığım zaman kırmızı x işareti geliyor mesajım gitmiyor bu sorunu instgramda yaşıyorum bunun sebebi ne olabilir yardımcı olur musunuz lütfen

  19. Sevde
    Sevde

    Merhaba, işletme hesabımız için profesyonel destek almak istiyorum yardımcı olur musunuz acaba?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, hangi alanda destek almak istiyorsunuz?

  20. Münevver
    Münevver

    merhaba. İnstegram hesabımı daha yeni açtım. Takip ettiğim,ama benim takip etmeyen hesaplara mesaj atamıyorum,mesaj attığım zaman “gönderilmedi”yazıyor . bunun icin ne yapabilirim? teşekkürler

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, sizi takip etmeyen insanların hesap ayarları arkadaşları dışındaki hesapların mesajlarına kapalı olabilir. Veya ard arda çok fazla istek göndermişseniz kısıtlanmış da olabilirsiniz. Önerimiz hesabınız üzerinden herhangi bir işlem yapmamanız. 7-10 gün içinde açılacaktır.

  21. Yonca
    Yonca

    Merhaba , dm den aldarda çok fazla msj attıktan sonra bianda artık dm atamaya başladım kitlendi resmen her attığım dm gönderilemedi x işareti oluştu üstünden 48 saat geçti ama ben haala dm gönderemiyorum google da engellendiniz Bi süre bekleyin düzelir yazıyor ama düzelmedi acil destek rica etsem lütfen

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, topluluk kuralları gereği hesabınız geçici olarak kısıtlanmış olmalı. 7 gün içerisinde açılacaktır. Bu süre içerisinde hesabınız üzerinden bir etkileşimde bulunmamanızı öneririz.

  22. Yunus
    Yunus

    Hesabımda mesaj atınca kırmızı ❌ gelıyo arama yapamıyorum bunun sebebi nee kaç gundur boyle acil destek istiyorum
    4gundur yazamıyom arayamıyorum

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, üst üste fazla giden/gelen takipçi sayısı, fazla mesaj isteği veya fazla beğeni gibi sebepler hesapların bu tarz kısıtlamalar almasına sebep olmaktadır. Önerimiz 3-7 gün boyunca hesabınız üzerinde minimum etkileşimi ve hareketi sağlamanız.

  23. davut.ock55
    davut.ock55

    Arkadaşlarıma mesaj atamıyorum yardımcı olur musunuz

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, ne gibi bir sorun/uyarı ile karşılaşıyorsunuz?

  24. Barış
    Barış

    Merhaba mesaj gönderemiyorum çarpı işareti gösteriyor

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, hesabınız üzerinde fazla takipçi isteği göndermiş veya almış, seri beğeni yapmış, fazla mesaj isteği göndermiş veya çok fazla kişiyi takip etmişseniz Instagram güvenlik amaçlı kısıtlama getirebilir. Sorun bunun ile alakalı değilse Instagram ön belleğinizi temizlemenizi ve uygulamayı silip yeniden yüklemenizi önerebiliriz.

  25. Tuncay
    Tuncay

    İnstgramdan mesaj gönderemiyorum ama mesaj alabiliyorsun
    Başka hesaba giriş yapıp mesaj gönderiliyor ama

  26. Sema
    Sema

    İnstagram dm den video veya foto gönderemiyorum karşı tarafa ama normal dm den mesaj gönderebiliyorum ve bu sadece bir kişiye böyle oluyor neden

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, önbelleği temizleyebilir, ardından sorun çözülmezse uygulamayı silip tekrar yükleyebilirsiniz.

  27. Rozerin
    Rozerin

    Merhabalar Enes bey instagrama post atıyorum saatlerce paylaşılıyor diyor ve paylaşılmıyor Instagram önbelleği depolama alanını da temizledim yardımcı olur musunuz lütfen

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Uygulamanızı kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

  28. Şevval
    Şevval

    Mesaj gönderildi diyo ama bide gönderiliyor diyo neden ne yapcam

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, uygulama ayarlarından önbellek temizle işlemi yaparak sorununuzu düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

  29. i_tiyanshanskiy
    i_tiyanshanskiy

    Merhabalar. İnstagramda takipleşmediğim ama dmsi açık birine bir fotoğraf göndermem gerekiyordu. Fotoğrafı seçip gönder derken, instagramın Reel, hikaye, canlı bölümü açıldı. Oradan reel gönderi olarak gönder gibi bir şey oldu. Ben oradan gönderildiğini düşünerek ok dedim ama hemen fark edip geri döndüm. Ama şuan 2-3 saat olmasına rağmen o foto ne siliniyor, ne dm olarak gidiyor ne de reel olarak paylaşıma açıldı! 🙂 Onu sileyim dedim yapamadım. Telefonu tekrar başlattım, kapattım bir süre bekleyip geri açtım ama bir türlü olmadı. Ne yapabilirim?

  30. HAKAN
    HAKAN

    merhaba, iphone 6 telefondan instagramda mesaj gönderemiyorum, fakat pc de mesaj gönderiliyor, aynı telefonda başka hesapla mesaj gönderebiliyorum, ayda yılda bir iki mesaj yazan biriyim, neden olmuş olabilir.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Telefon modeliniz güncel Instagram sürümünü tam olarak karşılamıyor olabilir.