İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Neden Açılmıyor

Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan hatalar sonucunda Instagram neden açılmıyor veya instagram neden yavaş diyebilirsiniz. En popüler sosyal medya ağlarının başında Instagram gelmektedir. Öyle ki Instagram Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya paylaşım platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde yaklaşık olarak 400 milyon kullanıcısı olduğu bilinmekte olan Instagram, 2010 yılından itibaren çeşitli kanallarda kullanılmaya başlanmıştır. Başta iOS olmak üzere Android, Windows vb. işletim kanallarında bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Yapılan araştırmalar 2017 yılında toplamda 100 milyondan fazla kullanıcının olduğunu ortaya koydu. Peki, Instagram uygulaması ne işe yarar? Bu uygulama sırasında karşımıza çıkabilecek hatalar nelerdir? Bizler merak edilenleri sizler için içeriğimizde açıklıyoruz.

Instagram Ne İşe Yaramaktadır?

Instagram uygulaması kullanıcılara video ve görsel paylaşma imkânı sunar. Her geçen gün daha fazla kullanıcıya sahip olan uygulama, dünyanın pek çok yerinde kullanılmaktadır. Paylaşımlara dilerseniz etiket ekleyerek daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

DM kutusu sayesinde de uygulama içerisindeki pek çok kullanıcıya bir arada ulaşabilirsiniz. 24 saat boyunca, hikâye kısmından görüntüler ya da videolar atabilirsiniz. Instagram uygulaması, sadece Türk değil, dünyanın pek çok yerindeki hesaplara izin vermektedir. Bu sebeple dünyaya açılan bir uygulamadır. Ancak uygulamanın bu kadar çok kullanılabiliyor olması, bazı durumlarda hataları da beraberinde getirmektedir. Özellikle sunucularda meydana gelen aşırı yüklenmeden dolayı sık sık uygulamaya erişememe durumu oluşabilmektedir. Bu nedenle en sık yaşanan soruların başında Instagram açılmıyor, Instagram neden çöktü gelmektedir. Instagram uygulaması çeşitli sebeplerden açılmayabiliyor. Ancak belirtmemiz gerekiyor ki, sorunların büyük bir kısmı, çökme ya da internet vb. sorunlardan kaynaklanmaktadır.

instagram neden açılmıyor

Instagram Hataları Hakkında

Instagram neden açılmıyor? sorusunun Instagram hatalarının başında geldiğini söyledik. Bu soruların en temel sebebi “Üzgünüm isteğiniz ile alakalı bir sorun medyana geldi” içeriğidir. Eğer siz de ”Instagram hata veriyor” sorunuyla karşılaşıyorsanız, yapabileceğiniz bazı çözümler bulunmaktadır.

  • Bu hatayı yok etmek istiyorsanız, ilk olarak internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Bir ağa bağlı olduğunuzdan emin olunuz.
  • Bunun dışında VPN – Proxy sistemini kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • Bunun dışında kendi internet hızınızı ya da paketinizi kontrol edebilirsiniz. Bazen paketiniz bittiğinde ya da Wi–Fi’de bazı sorunlar olduğunda bu uyarılar ile karşılaşmaktadır.
  • Instagram Yardım Merkezi‘nden de konuyla ilgili yardım alabilirsiniz.

Instagram uygulama açılmıyor ise, geçici olarak Instagram hesap dondurma işlemini uygulayabilirsiniz. Bu işlem “Hesabı geçici olarak kapatma” olarak geçmektedir. Ancak bu aşamada hesabınızı yanlışlıkla kalıcı olarak silmemeye dikkat ediniz. Hesabınızı dondurup geri açtığınızda Instagram hesabım açılmıyor sorununu çözebilirsiniz. Bu şekilde sorunlar yüzde 90 oranında çözümlenmektedir. Hesap dondurma işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

  • İlk olarak Instagram’a hesap bilgileriniz ile giriş yapın. Mümkünse bunu internet tarayıcısı (bilgisayar) üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bazı durumlarda sıkıntı mobil uygulamadan kaynaklanabilmektedir. Bu sebeple bilgisayarınızdan uygulamaya girmekte yarar var.
  • Hesaba girdiğiniz zaman “Profili Düzenle” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
  • Buraya tıkladığınız zaman “Hesabı Kapat” seçeneği çıkacaktır.
  • Buraya tıkladığınızda hesabınızı geçici olarak kapatmış olacaksınız Ayrıca dilerseniz istediğiniz zaman hesabınıza giriş yaparak, uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Hesabınızı kapatmak istediğinizde karşınıza birtakım sorular çıkacaktır. Instagram uygulaması, hesabınızı neden dondurmak istediğinizle alakalı size farklı seçenekler sunacaktır.
instagram hatalari

Instagram Hataları ve Çözümleri

Farklı sebeplerden dolayı kaynaklanabilen ”Instagram durduruldu” gibi hatalarının çözümleri oldukça kolaydır. Bu hataları gidermek için aşağıdaki Instagram hataları ve çözümleri maddelerimizi inceleyerek gidereceksiniz.

Bağlantı Sorunları

  • İnternet probleminiz olup olmadığınız internetinize hız testi yaparak sorgulayabilirsiniz.
  • İnternetinizin problemli olduğunuzu düşünüyorsanız, modeminize reset atın veya mobil veri üzerinden bağlanmayı deneyin.
  • Bu yöntemler ile bir sonuca varamadıysanız bir VPN uygulaması ile tekrar giriş yaparak sorunu giderebilirsiniz.

Cihazınızdan Kaynaklı Sorunlar

  • Hatanın tespiti için cihazınızdan farklı bir hesaba giriş yapmayı deneyin.
  • Telefonunuzdan deniyorsanız bilgisayarınızdan giriş işlemini gerçekleştirmeyi deneyin. Eğer bilgisayarınız ile giriş yapabilirseniz hata telefonunuzdan kaynaklanıyor demektir.

Uygulamadan Kaynaklı Sorunlar

Instagram Topluluk Kurallarından Kaynaklı Sorunlar

  • Instagram kurallarına uymadığınız için hesabınız geçici olarak askıya alınmış olabilir.
  • Bunun için Instagram destek ile iletişime geçerek çözüm üretebilirsiniz.

Sizler de bu şekilde Instagram sorunlarınızı çözüme kavuşturabilirsiniz.

Instagram hesaplarınızı geliştirmek ve yükseltmek için Instatakipçi sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesabınıza giremiyorsanız, internet bağlantınızda bir problem olabilir. Eğer internet bağlantınızın sorunsuz olduğundan eminseniz sorun Instagramın sunucularından kaynaklanabilir.

Instagram Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medyadır bundan dolayı sunucularında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bu yaşanan sıkıntılara genel olarak çökme denmektedir. Bu gibi durumların yaşanması çok olasıdır. Zaman içerisinde çökmeler düzelecektir.

Instagrama girerken bu tarz bir problem ile karşılaşıyorsanız engellenmiş olma ihtimaliniz de bulunmaktadır. Ancak engellenmeniz durumunda ‘Hesabınız Engellendi’ şeklinde bir ikaz almanız gerekir. Eğer böyle bir ikaz ile karşılaşmadıysanız korkmayın.

Instagram eylem engeli gün içerisinde çok fazla sayıda etkileşimde bulunmanız ve bu durumun şüphe çekmesi neticesinde alacağınız engel türüdür.

Instagram hesabınız güvenlik önlemlerini yerine getirmediğiniz taktirde çalınabilir. Çift aşamalı doğrulama yöntemlerini kullanmalısınız.

Instagram sürümünüz en güncel sürüm değil ise bazı özellikleri kullanmak açısından problem yaşayabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Neden Açılmıyor Hakkında 25 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

25 yorum

  1. Hafzullah akcam
    Hafzullah akcam

    İnsgaramım niye sayfa açılmıyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, nasıl bir hata lıyorsunuz acaba?

  2. Çimen
    Çimen

    Instagram i açamıyorum hesabıma ulaşamıyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınıza ulaşmak isterken ne tür bir hata alıyorsunuz acaba?

    • Sedat
      Sedat

      Instagram hesabim neden acilmiyor

  3. Zahra
    Zahra

    Merhaba sabah instaqramim acikdi simdi girdiyim zaman acmiyor yanlis parola diyor
    ne yapa bilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınız başkaları tarafından ele geçirilmiş olabilir. Bu nedenle Instagram destek merkezi üzerinden yardım talep etmeniz gerekmektedir.

  4. Elnur bagerzadegan
    Elnur bagerzadegan

    Instagram açılmıyor ınstagrama giriş yapmak istediğim zaman sayfa karanlık oluyor sebebi nedir acaba sildim programı yeniden yükledim ama yine aynı şey oluyor hiç giriş yapılmıyor sayfa kap karanlık

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Cihazınız ile Instagram sürümünüz arasında uyumsuzluk yaşanıyor olabilir.

      • Kubra
        Kubra

        Nsl düzeltilebilir peki

  5. Can Berk
    Can Berk

    İos Apple Marka telefonumun instagram uygulamasından giriş yapamıyorum . Aynı telefon üzerindeki tarayıcıdan giriş yapabiliyorum ve ya başka bir telefon instagram uygulamasından aynı şekilde giriş yapıyorum . Bunun sorunu ve ya çözümü ne olabilir sizde

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, telefonunuzun sürümü ile Instagram sürümü uyumsuz olabilir. Lütfen kontrol edebilir misiniz?

  6. Selda
    Selda

    Merhabalar instgaram uygulamadan hesabıma giremiyorum fakat mailden şifre değişikliği yaparak girebiliyorum ne yapabilirim f

    • Filiz Çiftçi
      Filiz Çiftçi

      Merhaba İnstgrama girebiliyorum ama hikaye resimler canlı yayın hiç biri görünmüyor . Farklı telefonda denedim hesabımda yine aynısı oluyor . Kendi telefonumda farklı hesap ile denedim yine aynı oluyor hani görünmüyor hiç birşey neden acaba

  7. Huriye
    Huriye

    Merhaba. İntegram sayfamı açamıyorum hata yoksay diyor hep

  8. Seda
    Seda

    Merhaba Instagram hesabıma giremiyorum “tekrar denemeden önce lütfen bir kaç dakika bekle ” uyarısı var altında da “yok say” yazısı çıkıyor sabahtan beri defalarca denedim düzelmedi sildim tekrar yükledim yine düzelmedi ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesap bilgileriniz başka kişilerin eline geçmiş olabilir. Lütfen bilgilerinizi değiştirin. Eğer değiştiremiyorsanız acil olarak destek hattı ile iletişime geçiniz.

  9. Evin
    Evin

    Hesabıma giriş yapamıyorum sayfa açılmadan kapanıyor uygulamayı geri yükledim hesabımı doğruladıktan sonra İnternet olmasına rağmen ağ bağlantısı hatası uyarısı veriyo ne yapabilirim. Teşekkür ederim

  10. Ebru YÜKSEL
    Ebru YÜKSEL

    Merhaba, ben Instagramı güncelledim ama hesabıma giremiyorum akış yenilenmiyor diyor sürekli sildim tekrar yükledim tam girecekken tekrar atıyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

  11. Cem Kaya
    Cem Kaya

    Merhabalar, instagramım güvenlik sebebiyle açılmıyor. Telefon numaram eski numaram olduğu için kodu göremiyorum. isntagramımın kayıtlı olduğu mailde kurtarma uyarısı verdiği için onuda açamıyorum ve onuda kurtaramıyorum güvenlik bilgileri yeterli olmadığı için. İnstegram hesabıma tekrar girebilmek için napmam lazım ???

  12. Pinar samet
    Pinar samet

    Instagram hesabım açılmıyor. Engel yemiş olabilir miyim?

  13. Nur
    Nur

    İnstagram hesabım kendılıgınden kapandı sureklı kulanmama ragmen hesabınız kapatıldı deniliyor ne yapabılırım lütfen yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Nur, bu konu hakkında sizlere bilgilendirme maili geldi mi acaba?

  14. Berkan
    Berkan

    Üzgünüz isteginizle ilgili bir sorun oluştu diyo ne yapmam gerekiyo

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Uygulamanızın güncel olduğundan emin olun.