İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Her gün saatler harcadığımız instagram nedir hiç merak ettiniz mi? 2010 yılında ilk sürümü yayınlanan Instagram uygulaması ilk olarak iOS tabanlı akıllı cihaz sahiplerinin kullanımına sunuldu. iOS kullanıcıları tarafından çok sevilen uygulama 2012 yılına gelindiğindeyse android tabanlı akıllı cihaz sahipleri içinde Google Play Store’da yerini aldı. Piyasa sürüldüğü günden bu yana yaklaşık 10 yıldır kullanımda olan uygulama dünyanın en popüler uygulamaları arasında başı çekiyor. Peki bu kadar sevilen instagram nedir? Milyonlar aktif kullanıcıya sahip instagram nasıl kullanılır, giriş işlemleri nasıl gerçekleştirilir, sizler için bu yazımızda merak ettiğiniz bütün soruları derledik.

Instagram Uygulamasının Kullanıcıya Sunduğu Özellikler Nelerdir?

Uygulamayı indiren birçok kullanıcı instagram nedir ve ne gibi özellikler sunmaktadır, merak ediyor. Instagram 2010 yılından bu yana kullanıcılarına fotoğraf paylaşmaları için uygun platformu sağlıyor. Sadece fotoğraf paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda sunduğu çeşitli efektlerle ilgi çekici fotoğraf çekebilmenizi sağlayan özellikleri de mevcut. Bunun yanı sıra story özelliğiyle kısa süreliş fotoğraf ve video paylaşımı yapabilirsiniz. Son zamanlarda oldukça popüler olan canlı yayın özelliği sayesinde canlı yayın açabilir, takipçilerinizi bu canlı yayınlara dahil edebilirsiniz.

Instagram Uygulamasına Android Cihazlardan Nasıl Kayıt Olunur?

Instagram uygulamasına kayıt olabilmek için öncelikle uygulamayı akıllı cihazınıza indirin. Google Play store üzerinde instagram indir yazıp arattığınızda instagram logo resmiyle beraber çıkacaktır. Yükle butonuna basarak indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra telefonunuzdan uygulamaya erişim sağlayın ve daha sonra aşağıdaki adımları takip edin.

  1. Uygulama açıldıktan sonra ekrana instagram login ve instagram kaydol seçenekleri çıkacaktır. Bu seçenekler arasından e-posta adresi veya telefon numarasıyla kaydol seçeneğine dokunun.
  2. Daha sonra yeni açılacak ekran üzerinden telefon numaranızla kayıt olmak istiyorsanız telefon yazan seçeneğe, e-posta adresinizle kayıt olmak istiyorsanız e-posta yazan seçeneğe tıklayın. Ya da mevcut bir facebook hesabınız bulunuyorsa facebook ile bağlan seçeneğine dokunabilirsiniz. Telefonla kayıt olmanız durumunda mesaj kutunuza bir onay kodu gelecektir. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra “İleri” yazan seçeneğe dokunun.
  3. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra uygun bir kullanıcı adı ve şifre belirleyin. Şifreniz ardışık rakam veya harflerden oluşmamalı.
  4. Şifre ve kullanıcı adı belirledikten sonra profili düzenle seçeneğiyle istediğiniz bir resmi profil resmi yapabilir, biyografi kısmını isteğinize göre doldurabilirsiniz.
  5. Bu işlemden sonra karşınıza “İleri” yazan yeni bir buton çıkacak. Bu butona dokunun.

Facebook yoluyla uygulamaya kayıt olduysanız sizden Facebook hesabınıza erişim sağlamanız istenecektir. Facebook veya telefon numarası üzerinden instagram kayıt işleminizi gerçekleştirdiyseniz tanıdığınız arkadaşlarınızı önerilenler listesinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

iOS Cihazlardan Instagram Uygulamasına Nasıl Kayıt Olunur?

Instagram uygulaması ilk olarak iOS destekli cihazlarda kullanıma sunuldu. Eğer iOS tabanlı akıllı cihazınızda instagram uygulaması mevcut değilse App Store üzerinden kolaylıkla indirebilirsiniz. İndirme işlemini tamamladıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek kolaylıkla instagram giriş işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

  1. Uygulamaya erişim sağladıktan sonra ekrana gelen “Yeni Hesap Oluştur” seçeneğine dokunun.
  2. Ardından ekrana gelecek seçenekler arasından telefon veya e-posta seçeneğini isteğinize göre seçin ve gerekli bilgileri doldurun. İsteğinize göre facebook yoluyla da bağlantı kurabilirsiniz.
  3. Eğer telefon yoluyla bağlantı kurduysanız telefonunuza bir onay kodu gelecektir.
  4. İstenilen bilgileri doldurduktan sonra ekrana gelen “İleri” seçeneğine dokunun.
  5. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra şifre ve kullanıcı adı belirleyin. Daha sonrasında gerekli profil bilgilerinizi doldurun.
  6. Bu işlemi tamamladıktan sonra “İleri” yazan butona dokunun.

Facebook yoluyla kayıt olduysanız ve cihazınızda facebook hesabınız açık değilse giriş yapmanız istenecektir. Instagram yeni özelliklerinde yorum sabitleme hakkında merak edilen tüm detaylar diğer yazıda!

Instagram Nedir ?

Instagram Uygulamasının Temel Özellikleri Nelerdir ?

Instagram uygulamasının kullanıcıların vakit geçirebilmesi için çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler şu şekildedir.

Fotoğraf ve Video Paylaşımı

Görsel her türden içerik Instagram uygulamasının temelini oluşturmaktadır. Kullanıcılar oluşturdukları profiller üzerinden çok sayıda fotoğraf ve video paylaşabilmektedir. Diğer kullanıcılar ise bu görselleri inceleyebilir. Beğenebilir veya yorum atabilir.

Hikayeler

Instagram hikayeler kullanıcılara anlık paylaşım yapabilme imkanı vermektedir. Bu hikayeler 24 saat sonra silinmektedir. Metinler, müzikler ve çeşitli çıkartmalar ile süslenebilmektedirler.

Canlı Video ( IG Live )

IG Live özelliği kullanıcıların anlık olarak takipçilerine canlı yayın açabildikleri bir özelliktir. Takipçiler bu canlı yayını izleyebilir, beğeni gönderebilir ve yorum yapabilirler.

Keşfet Sekmesi

Keşfet sekmesi Instagram’ın kalbini oluşturur. Popüler olmuş ve ilgi çeken her türden gönderi Instagram keşfet sekmesine düşer ve bu akış her saniye yenilenmektedir. Keşfet sayfası bolca yararlı ve ilginizi çekebilecek gönderi ile doludur. Bu gönderileri Instagram kaydetme seçeneği kaydedip sonrasında geri dönerek ulaşabilirsiniz.

Direct Message ( DM )

Kullanıcıların birbirlerine mesaj gönderebilmelerini sağlamaktadır. Kullanıcılar birbirlerine her türden mesaj gönderebilmektedirler.

Instagram Reels

Instagram Reels, kısa ve yaratıcı video içeriklerinin paylaşıldığı kısımdır. Kullanıcılar bu videolara müzik ekleyebilirler. Videoların formatları dikey ve hikaye formatında paylaşılır.

Instagram Özellikleri

Instagram Gönderi Nasıl Paylaşılır ?

Instagram gönderi paylaşmak için şu adımları takip edebilirsiniz :

  • Ana ekran içerisinde aşağıdaki “+” işaretine tıklayın.
  • Bir fotoğraf veya video seçin.
  • Görselinizi dilerseniz paylaşmadan önce çıkan seçenekler ile düzenleyebilirsiniz.
  • Sonrasında gönderinize açıklama, etiket, konum veya müzik eklemek gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz.
  • Son aşama olarak paylaş butonuna basın.

Instagram Hikayeler Nasıl Paylaşılır ?

Instagram hikayeler için anlık şekilde gönder paylaşmanın en kullanışlı yollarından biri olduğunundan sizlere bahsetmiştik. Hikaye paylaşmak için ise şu adımları uygulayabilirsiniz :

  • Ana ekran veya profil sayfanız içerisinde profil resminize dokunun.
  • Sonrasında bir fotoğraf veya video çekebilir, veya telefon içerisinden bu dosyayı seçebilirsiniz.
  • İçeriğinizin duruşu, filtresi, metni, etiketi vs gibi ayarlamaları yapabilirsiniz.
  • Düzenlemeler bittikten sonra paylaş butonuna basın.

Instagram Reels Nasıl Kullanılır ?

Instagram Reels Instagram’da en kısa ve etkili etkileşim alma yöntemlerinden biridir. Reels nasıl kullanılır ve nasıl paylaşılır diye düşünüyorsanız adımlar şu şekildedir :

  • Ana ekranınızdaki “+” sembolüne tıklayın.
  • Açılan sayfada alt tarafta ki arayüzde “Reels Videosu” kısmına kaydırın.
  • Video çekebilir, ekleyebilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz.
  • Son olarak paylaş butonuna dokunun.

Instagram Reklamları Nasıl Verilir ?

Instagram gibi milyonlarda kişinin kullandığı bir sosyal medya platformunda, reklam vermek tanıtımını yapmayı planladığınız her türden içerik için bir potansiyel oluşturmaktadır. Instagram uygulamasında reklam vermek için şu adımları izleyebilirsiniz :

  • İşletme hesabınızı veyahut reklam vermek istediğiniz gönderiyi seçin.
  • “Promosyon Yap” veya ” Reklam Oluştur ” seçeneğine dokunun.
  • Hedef kitlenizi belirleyin, bütçenizi ayarlayın ve reklamınız oluşturun.
  • Son olarak reklamınız yayına alabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=M1wkn3G81RM

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram kendi özel profilinizi oluşturduğunzu, fotoğraf ve videolar paylaşabildiğiniz bir akıllı telefon uygulamasıdır.

Instagram tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, ayrıca hiçbir ek ücreti bulunmayan bir uygulamadır.

Instagramı Google Play Store veya Apple Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Instagram hesabınıza sahipseniz PC üzerinden internet sitesine girerek profilinizi kullanabilirsiniz.

Instagram Dm, Instagram kullanıcıları ile mesajlaşma imkanı sağlayan bir özelliktir.

Instagram üzerinde istediğiniz şekilde ve istediğiniz kullanıcılar ile birlikte canlı yayın yapabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Nedir ve Nasıl Kullanılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Sergen Yanki
    Sergen Yanki

    Gayet net ve yalın bir anlatımla instagramın ne oldugunu ne nasıl kullanılacagını anlatmıssınız güzel bir içerik

  2. Musa Gök
    Musa Gök

    İnstagram nedir ve nasıl kullanılır nasıl kayıt olunur bu soruların hepsine cevap aldım teşekkürler