İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

İlk çıktığı günlerde yalnızca fotoğraf paylaşım özelliğine odaklanan Instagram, günümüzde birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Bildiğiniz üzere şuan videolarda en az fotoğraflar kadar önemli. Fakat bazı kullanıcıların şikâyetçi olduğu bir durum söz konusu. Bu da Instagram otomatik video oynatma. Kullanıcılar videoların otomatik olarak başlamasından rahatsız olduğundan bu özelliği kapatmak istemektedir. Biz de bu yazımızda Instagram otomatik video oynatma özelliğinin nasıl kapatılacağını anlatacağız.

Instagram otomatik video oynatma özelliğini kapatarak internetten tasarruf edebilirsiniz. Böylece karşınıza her çıkan video açılmayacak ve hepsini izlemek zorunda veya sesini duymak zorunda kalmayacaksınız. Kendi kendine açılan videoları kapatma ayarını yaparak internetinizden de tasarruf edebilir ve Instagram’ı istediğiniz gibi kullanmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Instagram Otomatik Video Oynatma Nedir?

Instagram akışınızda gezinti yaparken otomatik başlayan videolar sizi de rahatsız ediyor olabilir. Bu durum mobil internet kullananlar için adeta bir kâbus halini alabiliyor. Sizde internet paketinizin bitmesini istemiyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyarak otomatik video oynatma özeliğinin nasıl kapatılacağını öğrenebilirsiniz.

Instagram otomatik video oynatma özelliğini çoğu kullanıcı beğenirken birçok kullanıcı da hiç beğenmemektedir. Bu nedenle de ayarlarında değişiklik yaparak, bu özelliği kapatmak istemektedirler. Bu ayarı nasıl yapabileceğinize dair tüm bilgileri sizlere açıkladık. İnceleyerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

Instagram video otomatik oynatma kapatma özelliğini hem Iphone hem de Android cihazlarda ayrı ayrı yöntemlerle kapatabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız adımları takip ederek kolayca otomatik video oynatmayı kapatabilirsiniz.

Iphone Cihazlardan Kapatma Adımları

  • Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra profilinize tıklayıp sağ üstteki 3 çizgiden menüyü açıp “Ayarlar” kısmına tıklayın.
instagram otomatik video oynatma kapatma iphone ilk adım
  • Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra “Hesap” kısmına tıklayın.
instagram otomatik video oynatma kapatma ikinci adım
  • Daha sonrasında “Veri Kullanımı” butonuna tıklayın.
instagram otomatik video oynatma kapatma üçüncü adım
  • Bu kısımda karşınıza 2 adet seçenek çıkacaktır. “Daha Az Hücresel Veri Kullan” seçeneğini aktif hale getirin.
instagram otomatik video oynatma kapatma dördüncü adım

Bu adımları eksiksiz şekilde gerçekleştirdiğinizde Iphone cihazlarınız için Instagram’da videoları otomatik oynatmayı kapatma özelliğini aktif hale getirmiş olacaksınız. Şunu da belirtmek gerekir ki telefonunuzda Wi-Fi özelliğini aktif hale getirdiğinizde bu özellikten yararlanamayacaksınız. Sadece hücresel veri aktifken otomatik video oynatmayı durduracaktır.

Instagram Otomatik Takip Etme hakkında bilgi almak için ilgili blog yazımıza göz atın!

Android Cihazlardan Kapatma Adımları

  • Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra profilinize tıklayıp sağ üstteki 3 çizgiden menüyü açıp “Ayarlar” kısmına tıklayın.
  • Daha sonrasında “Hesap” butonuna tıklayın.
  • “Hücresel Veri Ayarları” kısmına tıklayın.
  • Bu kısımda “Veri Tasarrufu” seçeneğini aktif hale getirin.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra Android cihazlarınız için de Instagram’da videoları otomatik oynatmayı kapatma özelliği aktif hale gelecektir. Fakat Iphone cihazlarda geçerli olan durum Andorid cihazlar için de geçerlidir. Wi-Fi bağlantısını aktif hale getirdiğinizde bu özellikten faydalanamayacaksınız.

Sonuç

Instagram’da gezinti yaparken bir videonun üzerinize geldiğinde otomatik olarak başlar. Bu durum hem daha fazla veri kullanmanıza hem de çıkan sesle rahatsız olmanıza neden olabilir. Verilerin daha az kullanılması için yukarıda anlattığımız işlemi kullanabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz üzere wi-fi bağlantısına geçtiğinizde bu özellik pasif kalmakta ve videolar otomatik başlamaya devam etmektedir. Bu durumda videoların üzerine gelindiğinde otomatik başlanmasına ve video seslerinin çıkmasına neden olmaktadır. Bu sesler sizi rahatsız ediyorsa akışınızda bulunan videolardan herhangi birinin üzerine tıklayarak sesini kapatın. Bir videonun sesini kapattığınızda siz açana kadar diğer videolarda sessiz bir şekilde oynar.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Otomatik video oynatmanın kapatılması mobil verinizin daha tasarruflu bir şekilde kullanılması anlamına gelecektir. İstemsizce açılan videolardan kurtulmuş olacak ve internetinizin hızlı bir şekilde tükenmesinin önüne geçmiş olacaksınız. Ayrıca sizleri rahatsız edebilecek videolara da istemsiz bir şekilde rastlama imkanınız ortadan kalkacaktır. Bu sayede daha keyifli bir Instagram kullanımı gerçekleştireceksiniz. 

Instagram otomatik video oynatma nasıl kapatılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram ana sayfanızın akışında yer alan videolar, siz üstlerine geldiğiniz zaman otomatik bir şekilde oynatılmaktadır. Bu özellik instagramın temel özelliklerinden birisidir.

Eğer yayın akışınızda ki videoların otomatik olarak oynatılmasını istemiyorsanız, otomatik video oynatmayı kapatmanız mümkündür. Bunun için yapmanız gereken veri ayarlarınızı düzenlemek olacaktır. “Daha Az Veri Kullan” seçeneğini işaretleyerek otomatik video oynatmayı kapatabilirsiniz.

Instagram videolarını otomatik olarak oynatma seçeneği ile veri kullanımınız hatırı sayılı bir şekilde yükselecektir. Videolar isteğiniz dışında açılacağından dolayı, veri kullanımınızı kontrol edemeyeceğiniz şekilde yükseltmiş olacaksınız.

Instagram videoları tek seferde en fazla 60 saniye olabilmektedir. 60 saniyeden uzun videolar için IGTV özelliği kullanılmalıdır.

IGTV yani Instagram TV daha uzun videolar paylaşmanıza ve kendi kanalınızı oluşturmanıza olanak tanıyan bir özelliktir. Ücretsizdir ve yüksek etkileşim kazanmanıza olanak tanır.

Instagram profilinize video eklemek istediğinizde filtre ve efekt özelliklerinden yararlanabilir ve videolarınızı düzenleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır? Hakkında 10 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

10 yorum

  1. Mehmet
    Mehmet

    Kapatıyorum yine aynen oto oynatma davam ediyor

    • Pavlin Asenov
      Pavlin Asenov

      Ya arkadas biz bu isin cozumunu nerden bulucaz ??? Benim de aynen oynatmaya devam ediyor.

  2. Cengiz ERDOĞAN
    Cengiz ERDOĞAN

    Kapattım halâ videoları oynatmaya devam ediyor

  3. Emre
    Emre

    Hücresel veri kullanımını kısıtladım fakat hala aktif olarak oynatılmaya devam ediyor

  4. a_ceyla.n
    a_ceyla.n

    Elim nereye deydi bilmiyorum fakat dünden beri sayfama düşen videoları oynatma problemi yaşıyor 00.00 yani oynatılma yok gibi oluyor bu sorunu nasıl giderebilirim ve daha önce keşfet’te izlediğim videolarda igtv videosu izle yazmazken şimdi yazıyor üstüne tıklayınca da bir görüntü yok lütfen bir an önce çözümünü bulup anlatırsanız memnun olurum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, uygulamayı silip tekrar yükleyin

  5. Mustafa
    Mustafa

    Bunları yapmama rağmen otomatik oynatma devam ediyor.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram uygulamanızın önbellek temizliğini yapar mısınız? Cihaz ayarlarınız üzerinden önbellek temizleme yapabilirsiniz.

  6. Salih Calık
    Salih Calık

    otomatik video oynatmasından sıkılmıştım artık instagramın sonunda nasıl kapatıldıgını ogrendim tesekkurler

  7. Lutfi Olgun
    Lutfi Olgun

    instagram için otomatik video oynatmanın nasıl kapatıldıgı ile ilgili güzel bir blog yazısı olmus