İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Profilime Bakanlar Nasıl Görülür?

Instagram günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım platformları arasında yerini almaktadır. Bugün yalnızca fotoğraf, video ya da hikâye gönderimleri paylaşılan bir alan olmanın çok ötesine geçerek, işletmelerin marka haline gelmesine olanak tanıyan dijital pazarlama alanı haline gelmiştir. Yapılan geliştirmeler ile birlikte kişisel ve profesyoneller kullanımlara en optimize hale getirilmiştir.   Bu noktada kullanıma açıldığı ilk günden bugüne kadar en çok merak edilen konu hiç kuşkusuz ki, “Instagram profilime bakanlar nasıl görebilirim?” oldu. Yazımızın alt başlıklarında siz değerleri okuyucularımızı bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendireceğiz.

Instagram Profilime Bakanları Görmek Mümkün Müdür?

Çoğu Instagram kullanıcısı takip ettiklerinin takipçisi olup olmadığını ya da profillerine kimin tarafından bakıldığını bilmek ister. Bu anlamda meraklı bir kullanıcı iseniz yüksek ihtimalle büyük hüsrana uğrayacaksınız. Çünkü Instagram içerisinde profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini tespit edebileceğiniz uygulama içi bir özellik söz konusu değildir. Bunu bilen kullanıcılar çoğunlukla çareyi 3.parti uygulamalarda aramaktadır ama nafile.

Google Play Store ve App Store’da bu misyona sahip birçok uygulamayı bir arada görebilmeniz mümkündür. Ancak, Instagram profilinize kimlerin baktığını görebileceğiniz uygulamalar size umduğunuz faydayı sağlamadığı gibi hesap güvenliğinizi de tehdit edecektir. Bu konularda mağduriyet yaşamamanız adına temkinli davranmanızı tavsiye ederiz.

Instagram Profilime Bakanlar Uygulaması Nedir?

Instagram profilime bakanları uygulaması, profilinizi ziyaret etmiş hesapları sizlere sunacağını vaat eden 3.parti yazılım uygulamaları olarak sınıflandırılmaktadır. Bu tespiti gerçekleştirecek uygulamaların işe yarayıp yaramadığı konusu, pek çok kullanıcının gündeminde yer alan bir konudur. IOS ya da Android işletim sistemine sahip cihazlarınıza konu ile ilgili indirebileceğiniz onlarca ücretli ve ücretsiz uygulamayı bulabilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra, kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz halinde uygulamaya profiliniz ile ilgili tüm yetkileri vermiş oluyorsunuz. Bu uygulamalar sizin adınıza paylaşım yapabilir, takipçilerinize mesaj atabilir vb. eylemlerde bulunabilir. Kötü niyetli kişiler tarafından hesabınızın ele geçirilmesi mağduriyet yaşamanıza sebep olabilir.

instagram profilime bakanlar

Instagram Profilime Bakanlar Uygulaması Güvenilir mi?

Instagram profilini kimlerin gezdiğini öğrenmek isteyen her kullanıcı mevcut bir özelliğin bulunmaması nedeni ile 3.parti uygulamaları tercih etmektedir. Ancak, bu uygulamalar genellikle sahte olup, kullanmaya başladığınız noktada rastgele birkaç hesabı karşınıza çıkarmaktadır. Kullanım esnasında karşınıza çıkacak birçok reklamın çıkması da sizi bir hayli rahatsız edecektir. Bu noktada uygulamaların güvenilirliği de muammadır.

Instagram Profilime Kim Baktı Uygulaması Nasıl Kaldırılır?

Instagram profillinize kimin baktığını ya da ne kadar süre ziyaret ettiği gibi verileri tarafınıza sunan uygulamalardan herhangi birini indirip hesabınıza entegre etmeniz halinde, risk altında olmamak için hemen kaldırmanızı tavsiye ederiz. Eğer uygulamayı nasıl kaldıracağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki işlem adımlarını sırası ile gerçekleştirmeniz işinize fazlasıyla yarayacaktır.

  1. Instagram profil sayfanıza giriş yapınız.
  2. Sağ üst köşede yer alan üç çizgi sembolüne tıklayarak, Ayarlar’ı seçiniz.
  3. Karşınıza çıkacak sayfada Güvenlik seçeneğine tıklayınız.
  4. Uygulamalar ve İnternet Siteleri kısmına tıklayarak, aktif, süresi dolan ve kaldırdığınız uygulamaları görebilirsiniz.
  5. Aktif uygulamalar içerisinde yer alan ilgili uygulamayı kaldırınız.
instagram profilime kim baktı

Instagram Profilime Kim Baktı Uygulamasına Alternatif Seçenekler

Instagram üzerinden profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini doğrudan görebilmenizin güncel ve güvenilir bir yolu şu an için yoktur. Fakat profilinizde 3.parti uygulamalara alternatif olabilecek güvenilir yöntemlerle, belli alanlarda kontroller sağlayabilmeniz mümkün.

1. Instagram Hikayeleri

Sizi stalklayanları takip etmek konusunda ısrarcıysanız, Instagram hikayeleri özelliğini kullanarak güvenli bir şekilde hikaye paylaşımlarınıza kimlerin baktığını görebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken hikayenize tıklamak, sonrasında da ekranı aşağıdan yukarıya kaydırmak olacaktır. Bu sayede 24 saatlik hikaye paylaşımınızın kimler tarafından görüldüğünü tespit edebilirsiniz. Ancak 24 saatlik sürenin ardından hikayenizin kimler tarafından görüntülendiği bilgisine erişim sağlayamayacağınızı hatırlatmak isteriz. Görüntülenme süresinin bitmesi halinde yalnızca hikayenizi görüntüleyen kişi sayısına ulaşabilirsiniz. Tüm bunların haricinde Instagram hikayenizi görmesini istemediğiniz kullanıcıları da Gizlilik kısmından yönetebilirsiniz.

2. Video Paylaşımları

Profilinizi kimlerin incelediğini öğrenmek için kullanabileceğiniz bir diğer alternatif video paylaşımlarınızı kimlerin görüntülediğini görüntüleyebilmek olacaktır. Bu özellikten ancak video paylaşımı yaptığınız noktada yararlanabilirsiniz. Fotoğraf paylaşımlarında kullanabilmeniz mümkün değildir. Profilinize bakanları göremeseniz dahi, videonuzun kimler tarafından görüntülendiğini kolay bir şekilde görebilirsiniz.

3. Instagram İstatikleri

Instagram İşletme ya da Profesyonel hesabı kullandığınız taktirde, uygulamanın size sunacağı istatistik özelliğinden yararlanabilirsiniz. Hesabınızla etkileşim kuran kitlelerin yaş, cinsiyet, konum gibi demografik bilgilerine doğrudan erişim sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak en çok hangi hikaye ve gönderilerinizin görüntülendiğini de analiz edebilirsiniz. Bu sayede hem profilinizin ne kadar ilgi çektiğinin tespitini yapmış olacak hem de gelecekteki reklam kampanyalarınıza zemin hazırlamış olacaksınız.

Instagram Profilime Bakanları Gösteren Web Siteleri Güvenli Midir?

Ne yazık ki Instagram üzerinde pek çok sayfa kullanıcılara belli başlı pek çok vaatte bulunarak, Instagram uygulamasında Instagram profilime bakanlar seçeneğini size sunabileceğini ikna etmeye çalışıyorlar. Öncelikle bu web siteleri ve uygulamalara asla ve asla inanmayınız.  Bu tamamen kurgu ve gerçek dışı, sahte vaatlere örnek vermek istersek eğer;  “Instagram profilime bakanlar ücretsiz”, “Instagram profilime bakanlar ve kim bakmış hangi gün bakmış ne kadar süre kadar bakmış”. “Instagram profilime bakanlar apk”, “Instagram profilime bakanlar kimdirler? Gibi sorularla karşılaşmak mümkündür.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu sitelerin zararları da hafife alınamayacak kadar ciddi derecede tehlikeler arz edebilmektedir. Dolayısıyla siz siz olun bu sayfalara asla itibar etmeyin ve dolandırıcıların oyunlarına gelmeyin. Nitekim bu sayfalar sizlerin Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi ele geçirecek ve daha sonra bu hesabınız kötü niyetli kişilerin büyük ihtimalle eline geçebilecek ve istemeden de olsa başka şahısların hesaplarını takibe alabilir ya da fotoğraf veya videolarını like edebilirsiniz. Bu yüzden bu tarz sayfalara inanmayın ve hesabınıza dikkat edin.

Instagram hesabıma kim baktı uygulamaları zararları

  • Instagram hesabınızın çalınması
  • Instagram hesabınızdan gönderilerinizin silinmesi
  • Instagram hesabınızdan farklı ve sizinle alakasız gönderiler, etiketler, yorumlar yapılması
  • Instagram hesabınızın alakasız insanları takip etmesi, takip edenleri düzenlemesi
  • Instagram hesabınızla farklı hesaplara beğeni yapılması
  • Instagram reklamlarına sizin bilginiz dışında tıklanarak hesabınızın kullanılması. Bu aynı zamanda Instagram virüsü olarak da tanımlanır.
  • Instagram hesabınızla kurallarının ihlal edilmesi ve engellenmesi

Görüldüğü üzere Instagram hesabıma kim baktı uygulamaları hesabınızın çalınmasından engellenmesine kadar birçok sorunu karşınıza çıkarabiliyor. Bundan korunabilmek ise yalnıza sizin elinizdedir.

Instagram viewer hizmetimiz ile güvenli ve ücretsiz bir şekilde dilediğiniz kişilerin profillerini iceleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Profilinize bakanları görmek için çeşitli uygulamalar mevcuttur. Ancak bu uygulamaları kullanırken güvenilir olduklarından emin olmalısınız.

Instagram profilinize kimlerin baktığını çok merak ediyorsanız uygulayacağınız yöntemlerden bir tanesi de App Store üzerinde Instagram profilime bakanlar uygulamasını indirmek olacaktır. Bu uygulamayı indirmek için ilk olarak Iphone’unuzdan App Store’u açarak Instagram profilime bakanlar uygulamasını aratarak bulabilirsiniz.

Öncelikle Instagram profilime bakanlar doğru mu sorularından sıyrılarak Instagram profilinizi açık hale getirerek stalkcilere imkan tanımalısınız. Sonrasında yoğun bir şekilde story paylaşarak bu kişilerin profilinizdeki storyleri yanlışlıkla izlemesini sağlayabilirsiniz.

Instagram için hizmet vermekte olan 3.parti uygulamalar güvenli olmayabilir. Bu uygulamaları kullanırken instagram profilinize bağlanmasına izin vermeyin ve şifrenizi paylaşmayınz.

Gizli profil özelliği ile profilinizi kapalı bir profil haline getirebilir ve sadece takipçilerinizin profilinize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram profilinizi güvenli yapmak için tüm doğrulama adımlarını eksiksiz tamamlayınız. Telefon numarasını ve e-posta adresinizi kaydediniz. 3. parti uygulamalardan uzak durunuz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profilime Bakanlar Nasıl Görülür? Hakkında 27 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 83 Ortalama: 5 )

27 yorum

  1. Cemre Ateş
    Cemre Ateş

    Instagram profilime bakanlar diye bir uygulama indirdim beş para etmiyor, hatta göstermedi bile. Yazınızı okuyunca anladım hepsi hikayeymiş. Teşekkürler. Benim merak ettiğim şu Instagram'da engellenen kişileri tekrar nasıl aktif hale getirebilirim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      bu tarz 3. parti uygulamaları kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz zira hepsi hesap şifrenizi istiyor ve hiçbir şart altında hesabınızın şifresini biz dahil hiç kimseyle paylaşmayın

    • Mechanıc
      Mechanıc

      Engellediğiniz kişi profili üzerinden engeli kaldır yaparak.

    • Oğuzhan çil
      Oğuzhan çil

      Kendi profiline gir ayarlara gir sonra gizliliğe gir orda zaten engellenen hesaplar diye bir sey cikar ve ona girip engellediğin kişilerin engeli kaldira bilirsin

  2. Celali Özen
    Celali Özen

    Lütfen acil yardım. Acaba profilime bakanları haftalık olarak listeleyebilecek bir program bulunuyor mu?

  3. Nadiye UZUN
    Nadiye UZUN

    Instagram hesabımda profilime bakmak isteyenleri yasaklayabilirmiyiz. Benim istemediğim isimler bakmasa mesala böyle bir uygulama var mı?

    • Anonim
      Anonim

      Engelleyebilirsin.

      • Merli
        Merli

        Peki nasıl.Hesabım gizli fakat bakıldığına eminim.Bakılmasını istemiyorum.Yardım lütfen

  4. Lale
    Lale

    Merhaba. Peki beni kim stalklıyor nasıl bile bilirim?

  5. Nazile manavcı
    Nazile manavcı

    ben instagram profiline gizli bir sekilde bakmak icin bir ugulama indirdim ve baktim acaba baktığım analsılmışmidir

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, anlaşılmamıştır. Ancak kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yaptığınız veya indirdiğiniz bu tür uygulamalar hesabınıza güvenlik açısından zarar verebilir.

    • Ahmet
      Ahmet

      Uygulamanın adı nedir

  6. Nigar
    Nigar

    Çok güzel paylaşım olmuş, süper

  7. Ada
    Ada

    Instagram kullanmıyorum ancak bazı kişilerin isimlerini Google girip Instagram hesaplarına bakıyorum kişi Google’dan baktığımı bilir mi?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bu durumda profillerini görüntülediğiniz kişiler sizlerden haberdar olmazlar. Herhangi bir şekilde bildirim gitmez.

  8. Yıldız
    Yıldız

    Instagram kullanmıyorum ancak bazı kişilerin isimlerini Google girip Instagram hesaplarına bakıyorum kişi Google’dan baktığımı bilir mi?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hayır bu kişiler profillerine baktığınız hakkında bilgi alamazlar.

  9. tarık
    tarık

    instgram hesabım gizli. Postegro lili gibi programlardan profilime bakılmasını ıstemiyorum, ne yapabilirim acaba?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, bu tarz uygulamalar; hesabınızda sizleri takip eden takipçilerinizin bu uygulamayı kullanması neticesinde hesabınızın içersiini görebilir. Yani takipçilerinizden herhangi biri 3.parti profil gösteren uygulamalar kullanıyor ise maalesef uygulamalar gönderinize ulaşabilecektir.

  10. Asena
    Asena

    Giris yapmadan tarayicidan googleda ismini yazip baktigim kisiler bunu ogrenebilir mi gorur mu? iosta veya androidde uygulamalarla, ip adresiyle vs bu mumkun mu?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, bu yöntemle baktığınız profiller sizi göremez.

  11. İsmail kale
    İsmail kale

    Instagram Profilime Bakanlar Nasıl Görülür isimli yazınızı çok beğendim. Teşekkürler.

  12. Fahri talas
    Fahri talas

    Instagram Hesabımı Nasıl Güvenli Yaparım?

  13. ışık karasu
    ışık karasu

    nstagram Profilime Bakanlar App Store Uygulaması Nasıl Kullanılır ?

  14. semih karacalı
    semih karacalı

    Instagram Profilimi Gizleyebilir miyim?

  15. samet yayacan
    samet yayacan

    Instagram Profilime Bakanlar Doğru mu?

  16. asli
    asli

    birinin instegram profiline baktiktan sonra onlar da uygulamadan bakarsa beni gorurler mi benim baltiğım kac gun sonra silinir