İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Profiline Biyografi Nasıl Eklenir?

Instagram hesabınızı daha ilgi çeken bir hale getirmek ve daha fazla takipçi kazanmak için mutlaka Instagram hesabınızı tüm detaylarıyla düzenlemeniz gerekiyor. Instagram Profiline Biyografi eklemeden bu düzenleme bitemez. Bu şekilde Instagram’dan takipçiler hesabınıza daha fazla ilgi gösterecek ve ilgi alanlarınızın ortak olduğu kullanıcılara daha rahat ulaşabilirsiniz. Bu noktada Instagram hesabınızı düzenlerken ilk dikkat edeceğiniz konulardan biri profil resmini ve profil adınız. Profil resmini ve profilinizde kullandığınız ismi seçtikten sonra ise takipçilerinize kendinizi daha iyi yansıtmak için Instagram’ın biyografi özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram profilinize biyografi ekleyerek diğer kullanıcılara kişisel bloğunuzu veya işletme hesabınızı kısaca tanıtabilir ve profiliniz hakkında karar vermelerini sağlayabilirsiniz. Ne iş yaptığınızı, nelerle uğraştığınızı, ürünleriniz ile ilgili bilgileri, sağladığınız hizmetleri biyografi kısmına yazarak diğer kullanıcıların sizi tanımalarını ve profilinizin temel amacını anlamalarını sağlayabilirsiniz. Biyografide yazdığınız cümleler diğer kullanıcıların sizi tanıması açısından önemli bir detay olduğundan dolayı kısa ve öz bir biçimde yazılarak doğru cümleler kullanılmalıdır. Ayrıca, kullanıcıların profilinizde karşılaştığı ve dikkat ettiği ilk konu biyografiniz olduğundan dolayı, diğer kullanıcıların etkileneceği bir biçimde yani halk arasında havalı bir şekilde yazılması gerekir. En havalı Instagram biyografi sözlerini de inceleyerek biyografinize yazabilirsiniz.

Instagram Profiline Biyografi Nasıl Eklenir?

Biyografi özelliği ile kendiniz hakkında kullanıcılara daha fazla bilgi verebileceğiniz gibi ilgi alanlarınız hakkında da kullanıcılara çok daha fazla bilgi verebiliyorsunuz. Instagram Profiline Biyografi ekleyince haliyle kullanıcılar da hesaplarınıza çok daha fazla ilgi gösteriyor. Peki, daha fazla takipçi kazanmak için oldukça önemli olan biyografi özelliğini nasıl kullanıyoruz? Bakalım.

Mobilde Instagram Biyografi Ekleme

Instagram Biyografi Ekleme
  • Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra ise yapmanız gereken profilinize giriş yapmak. Profil ayarlarının yapıldığı bu bölüme girdikten sonra ise sağ üste yer alan kısımdan “profilinizi düzenle” sekmesine basmanız gerekiyor.
  • Profili düzenle sekmesine girdikten sonra ise buradan biyografi kısmına girmeniz gerekiyor. Bu bölüme 150 karakterlik biyografinizi yazabiliyorsunuz. Ardından profil bölümünde biyografiniz görüntüleniyor.
  • Biyografinize özel fontta yazı ekleyebilir veya en güzel biyografi sözlerini de ekleyebilirsiniz. Profilinizde diğer kullanıcıların dikkat ettikleri ilk kısım biyografi kısmı olduğundan dolayı bu kısmın hem çok havalı hem de kısa ve öz bir şekilde yazılması gerekmektedir.
  • Biyografinize yazacağınız yazıları da araştırabilir ve internet üzerinden de seçebilirsiniz.
  • Aynı zamanda biyografinizde yaptığınız işlerden de bahsedebilir, kariyer tanıtımınızı yapabilirsiniz. Bununla beraber bir işletme hesabına sahipseniz ürün tanıtımınızı veya hizmet tanıtımınızı da yapabilirsiniz.

Masaüstünde Instagram Biyografi Ekleme

Instagram Profile biyografi eklemek için de mobile benzer şekilde masaüstünde de Instagram profil kısmından Profil Düzenle’ye tıklayın

Profili Düzenle

Daha sonra açılan pencerede yer alan Biyografi kısmına istediğiniz metni girin.

instagram biyografi girişi

Metni girdikten sonra Gönder’e tıklayın ve kaydedin.

Bu yazımızı beğendiyseniz Instagram Biyografinize Birden Fazla Link Nasıl Eklenir? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinde kullanıcıların yada hesapların kendilerini tanıtma amaçlı bilgi verdikleri alana biyografi denir.

Instagram biyografi eklemek için ilk olarak Instagram’a giriş sağlayın. Daha sonra profilinize giderek profil düzenle sekmesinde biyografi kısmını doldurarak biyografi ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Instagram biyografiye şekilli yazı yazma için Youtube videomuzu izleyebilir ve tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Instagram biyografi ayarlarından istediğiniz web sitesinin link eklemesini yapabilirsiniz.

Instagram biyografiler sizlerin ilk göze çarpan özetinizdir. Profilinizin daha fazla etkileşim sağlaması adına önemlidir.

Instagram biyografilerinize emojileri istediğiniz şekilde ekleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Biyografi Nasıl Eklenir? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 26 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. orhan yaban
    orhan yaban

    Instagram profiline biyografi nasıl eklenir yazınız sayesinde profilimi daha çok güçlendirebildim. Teşekkürler..

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Biz teşekkür ederiz 🙂

  2. deren aslan
    deren aslan

    Biyografiye Link Eklemesi Yapılabilir mi?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Evet link ekleyebilirsiniz.