İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Pronouns Nedir? Instagram Pronouns Ekleme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz bir araç haline gelmeye günden güne devam ediyor. Bu özelliği ile kendimizi farklı şekillerde ifade etmenin yöntemleri de değişiklik gösteriyor. Bireylerin kendilerini ifade etmeleri, fikirlerini paylaşmaları ve dünya ile bağlantı kurmaları için kullanılan sosyal medya platformlarından birisi de bildiğiniz üzere Instagram. Bu özelliklerinin yanında Instagram kullanıcılarına cinsiyet kimliklerini, Instagram hitapları ve tercihlerini daha açıkça ifade edebilmelerinin yolunu Instagram pronouns ekleme ile sağlıyor. 

Instagram Pronouns Nedir? 

Daha önce de belirttiğimiz gibi Instagram kendinizi ifade etmek için mükemmel platformlardan biri olabilir, ancak herkesin kendisini aynı şekilde ifade etmek istemediğini de anlayabiliyoruz. Cinsiyet kimliği ve ifadesi, kişiden kişiye bazı farklılıklar gösterdiği için Instagram, kullanıcılarına kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için bu Instagram pronouns özelliğini sunuyor. 

Pronouns kelimesinin Türkçe karşılığı zamirlerdir. Kişilerin kendilerini nasıl tanımladıklarını ve hangi zamirleri kullanmayı tercih ettiklerini belirlemek için Pronouns kullanılır. Bu, cinsiyet kimliği ve ifadesi çeşitliliğine saygı göstermenin ve toplumsal duyarlılığın bir yansımasıdır aslında. Instagram, kullanıcılarına kendi pronounlarını (zamirlerini) profil bilgilerine eklemeleri için işte bu seçeneği sunuyor.  

Instagram’da pronounlar, kullanıcıların profillerine ekleyebileceği küçük etiketler olarak hizmet eder. Bu, diğer kullanıcılara sizin için hangi zamirleri kullanmaları gerektiğini belirtme ve saygı gösterme fırsatı sunar. Örneğin she/her yani “o” ya da “they/them” yani (onlar) gibi pronounlar kullanarak, cinsiyet kimliğinizi ve ifadenizi daha net bir şekilde gösterebilirsiniz. Bu aynı zamanda, Instagram’ı daha kapsayıcı ve topluma duyarlı bir platform olarak da gösteriyor.  

Instagram Pronouns Nasıl Eklenir? 

Instagram Pronouns Nasıl Eklenir? 

Instagram’ın bu özelliğini kullanmaya geçmeden önce Instagram pronouns hitaplar ne demek gelin ona bakalım. Öncelikle pronouns İngilizce bir kelimedir ve yukarıda da belirttiğimiz gibi “zamirler” anlamına gelir. Instagram pronouns anlamları için tipik olarak “ben, sen, o, biz, siz, onlar” diyebiliriz. Cinsiyet kimliği ve ifadesi çeşitliliğini yansıtmak amacıyla modern toplumlarda “they/them” (onlar) gibi cinsiyetten bağımsız pronounlar yani hitaplar da giderek yaygın hale gelmiştir. Aynı zamanda kadınlar için “her”, erkekler için “his” yapılabilir. Instagram pronouns ekleme Türkiye işlemini gerçekleştirebilmeniz için Instagram uygulamasını Türkçe kullanıyorsanız öncelikle İngilizce ayarlarına geçmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 

  • Öncelikle Instagram’ı açıp profil sayfanıza girin ve sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayın.  
  • Açılan kısımda “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesine tıklayın. 
  • Aşağıya kaydırıp “Dil” seçeneğini bulun ve İngilizce’yi seçin. 

Eğer ayarlanızda Instagram pronouns ekleme yok ise İngilizce’ye çevirmek durumundasınız. Bu sebeple Instagram uygulamasını İngilizce yaptıktan sonra şimdi de pronouns Instagram nasıl yapılır gelin ona bakalım: 

  • Uygulamayı İngilizce’ye çevirdikten sonra tekrar profil sayfanıza girin. 
  • Instagram pronouns eklemek için profil resminizin alt tarafında bulunan “Edit Profile” düğmesine tıklayın. 
  • Açılan sayfada “Pronouns” seçeneğini göreceksiniz. Buraya tıklayarak Instagram hitapları ekleyebilirsiniz. 

Profilinizi ardından tekrar anadilinize çevirmek isterseniz de yine profil sayfanızdaki sağ üst köşede bulunan üç çizgiye dokunun ve aşağıya kaydırarak dil seçeneğine gidin. Buradan tekrar Türkçe yapabilirsiniz. 

Instagram Pronouns Özelliğini Aktive Etme 

Instagram pronouns ekleme kendinizi daha iyi ifade etmenin olanaklarından biridir. Eğer hesabınızda Instagram pronouns gözükmüyor ise bu özelliği aktive etmeniz gerekiyor olabilir. Pronouns Instagram özelliğini aktive etmek için: 

  • Instagram’a girin ve profil sayfanıza gidin. 
  • Sayfanızda bulunan “Profili Düzenle” seçeneğine tıklayın. 
  • Açılan kısımda “Hitaplar” sekmesine tıklayın. 
  • Burada “Sadece Takipçilere Göster” başlığının yanında bulunan düğmeye tıkladığınızda sizi takip edenler Instagram hitaplarınızı göreceklerdir.  
  • Eğer herkese açık bir şekilde görünmesini istiyorsanız bu düğmeyi kapatmanız yeterli olacaktır. 

Instagram Pronouns Özelliğini Kapatma 

Bazı kullanıcılar için Instagram pronouns ekleme ne kadar önemli olsa da bazı kullanıcılar da bu özelliği kullanmak istemeyebilir. Bu sebeple de Instagram pronouns kaldırma işlemini gerçekleştirmek isteyebilirler. Bunun altında yatan birçok sebep olabilir. Eğer Instagtam pronouns silme işlemini yapmak istiyorsanız aşağıda Instagram pronouns nasıl kaldırılır adımlarını takip edebilirsiniz: 

  • Öncelikle Instagram uygulamasını açın ve profil resminize tıklayarak sayfanıza ulaşın. 
  • Ardından profil resminizin alt tarafında bulunan “Profil Düzenle” düğmesine tıklayın. 
  • Burada bulunan “Hitaplar” kısmına gelerek daha önceden yazdığınız Instagram hitapları silin. 
  • Sağ üst köşede bulunan tik işaretine tıklayarak işleminizi onaylayın. 
  • Tekrar profilinize dönün. 

Bu adımları izleyerek Instagram pronouns kaldırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Biyografilerdeki He/She Pronouns Anlamları 

Kendi Instagram profilinizde de kullanmak isteyebileceğiniz Instagram hitaplarını yapmak için Instagram’da she he nasıl yapılır rehberimizi kullanabilirsiniz. Fakat she her nasıl yapılır kısmı için Instagram pronouns anlamlarına da bir bakalım. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Reels Hazırlama Rehberi
Instagram Reels Hazırlama Rehberi

Instagram Reels videoları çıkış yaptığı günden beri popülerliğini koruyor. İnternetin en sevdiği içerik formatı olan kısa videoların Instagram ayağı o...

Instagram Abonelik Özelliği Nedir?
Instagram Abonelik Özelliği Nedir?

Günümüzde sosyal medya platformları kullanıcı deneyimini iyileştirebilmek ve uygulamayı geliştirebilmek için yeni özellikler sunmakta. Instagram da bu...

Instagram biyografisinde cinsiyet kimlik tercihinize göre kullanabileceğiniz Instagram hitapları çeşitlidir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • She/Her: Bu pronounlar kişinin kadın cinsiyet kimliğini ifade eder. 
  • He/Him: Kişinin erkek cinsiyet kimliği ile hitap edilmesi istendiğini anlatır. 
  • They/Them: Cinsiyet kimliği ile ilgili belirgin bir tercihi olmayan veya cinsiyet kimliği konusunda açık bir şekilde ifade etmek istemeyen kişiler için kullanılır. 
  • Ze/Hir veya Ze/Zir: Bu alternatif Instagram pronounslar, cinsiyet kimliği konusunda geleneksel sınırlamalara uymayan ve tanımlamalarını daha spesifik bir şekilde ifade etmek isteyen kişiler için kullanılır. 
  • Ey/Em: Bu pronounlar, he/she veya they/them tercihlerine alternatif olarak kullanılır. 
  • Xe/Xem veya Xe/Xyr: Bu tercihler, cinsiyet kimliği ve ifadesini daha farklı bir şekilde yansıtmak isteyen kişiler için kullanılır. 

Sonuç 

Instagram pronouns ekleme rehberimizi kullanarak artık siz de Instagram hitaplarını biyografinize ekleyebilirsiniz. Instagram’ın kullanıcılarına kendilerini ifade etme ve toplumsal çeşitliliği benimseme fırsatı sunduğu bu özellik ile kendinizi bu platform üzerinden daha kapsamlı ifade edebilirsiniz. “He/him”, “she/her”, “they/them” ve diğer Instagram pronouns ekleme ya da kaldırma işlemlerinin yapılması, platformun daha kapsayıcı ve saygılı bir yer haline gelmesine katkıda bulunur. Instagram pronouns ekleme özelliği, herkesin benzersiz kimliğini kullanabilmesi ve toplumsal duyarlılığı arttırmak için önemli bir adımdır. Bu nedenle tercihinizi açıkça ifade ederek, çevrimiçi deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. 

Instagram Reels Hazırlama Rehberi  yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hayır, direkt bir Instagram pronouns ekleme linki bulunmamaktadır. Pronouns eklemek için Instagram uygulamasını kullanmanız yeterlidir. 

Pronouns ekledikten sonra kimlerin göreceğini kendiniz belirleyebilirsiniz. Sadece takipçilere açık ya da genel görünüme açık haline profil ayarlarından getirebilirsiniz. 

Instagram pronouns, cinsiyet kimliği ve çeşitliliğini destekler, topluluk içindeki saygıyı arttırır ve herkesin kendisini ifade edebilmesine olanak tanır. Bu, toplumsal duyarlılığın artmasına yardımcı olur. 

Hayır, değildir. Bu tamamen kullanıcının tercihine bağlıdır. 

Evet, eğer Instagram pronouns kaldırma ya da silme işlemini yapmak isterseniz dilediğiniz zaman profil düzenleme sayfasına giderek değişiklik yapabilirsiniz. 

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Pronouns Nedir? Instagram Pronouns Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 20 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Pınar Ada
    Pınar Ada

    ilginçmiş ama işime yaradı.

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Çok sevindik! Diğer bloglarımızı da incelemeyi unutmayın.