İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Reels Video Hızlandırma Nasıl Yapılır? 

Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya araçlarından biri. Aktif olarak 2 milyardan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Instagram, hayatımızın büyük bir bölümünde yer edinmekte. Çoğumuzun günlük ekran süresinin neredeyse 40 veya 50 dakikasını Instagram oluşturuyor. İşte, böyle bir teknoloji çağında uygulamanın da kullanıcılara ayak uydurma çabası kaçınılmaz. 

TikTok popüler olmaya başladıktan sonra, Instagram da geri kalmamak ve içerik üretiminde bir numara olan yerini korumak için Instagram Reels özelliğini sundu. Bu özellik sayesinde insanlar kendi 15 saniyelik videolarını üretebiliyor, Reels sekmesi bölümündeki videoları tek parmakla kaydırarak Instagram’da içerik tüketmeye devam ediyor. Hal böyle olunca da insanların tüketim hızı artıyor, video izleyebilme süresi azalıyor. 

Hepimizin odaklanma süresinin azalmakta olduğu ve hızlı içerik tüketmekteki hırsımızın arttığı şu zamanlarda ise, videoları hızlandırmak işin en “hızlı” çözümü. Örneğin, evinizi temizlerken video çekip takipçilerinizle mi paylaşmak istiyorsunuz? Tabii ki takipçileriniz 30 dakika boyunca temizlik videosunu tek oturuşta izleyemeyecek. Bunun önüne nasıl geçebilirsiniz peki? Instagram’da video hızlandırma ile. Bugünkü yazımızda Instagram’da hızlı video nasıl yapılır sorusunu cevaplayacağız. Böylelikle, siz de 30 dakikalık kaydınızı 15 saniyelik Reels videolarına sığdırarak takipçilerinizin ilgisini çekebileceksiniz.  

Instagram Reels Videosu Nedir? 

Reels video hızlandırma nasıl yapılır demeden önce gelin Reels videosu nedir bunu açıklayalım. Instagram Reels özelliği, 2020 yılında kullanıma sunulduğundan beri Instagram’ın en çok kullanılan özellikleri arasında başta gelmektedir. İnsanların günlük kullanım süresinde artış etkisi yaratan bu özellik, 15 saniyelik videolar üretmeyi sağlar. Format olarak TikTok’a benzeyen Instagram Reels, günümüzde TikTok’un en büyük rakiplerinden biri olmuş durumda.  

Instagram Reels ile çekilen videolar, kendi düzenleme ekranında düzenlenebilir, bu videolara çeşitli şarkı, ses, çıkartma veya yazı gibi efektler eklenebilmektedir. Düzenli olarak Reels videosu paylaşan içerik üreticileri, hedef kitlelerine daha çabuk ulaşabilir. Instagram Reels keşfet sayfasında ve ana sayfada daha çok görünmenizi sağlar.  

Yukarıda da dediğimiz gibi Instagram Reels, kendi içinde geniş kapsamlı bir düzenleme ekranına sahiptir. Bu ekran sayesinde videonuza resim veya videolar ekleyebilir, hızını değiştirebilirsiniz. Gelin, Instagram’da video hızlandırma konulu bu yazımızın devamında, Reels videosu nasıl hazırlanır tartışalım. 

Instagram Reels Videosu Nasıl Hazırlanır? 

Potansiyel takipçilere ulaşmak için en etkili yolun içerik üretmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Instagram söz konusu olduğunda vazgeçilmez kural budur. Peki, Reels üretmek de bu içeriklere dahil mi? Tabii ki dahil! Reels, Instagram’ın en çok tüketilen ve en çok dikkat çeken içerik türü olmuş durumda. Bu yüzden, hedef kitlesine ulaşmak için kaliteli Reels içerikleri üretmek, her içerik üreticisinin hedeflerinden biri olmuş durumda. Instagram reels video hızlandırma konusundan önce size kısa bir Instagram Reels hazırlama rehberi sunuyoruz.  

Instagram Reels Paylaşım Sayfası Açın 

Reels videosu çekebilmek için ilk yapmamız gereken adım oldukça basit. Öncelikle, Instagram uygulamasını açın ve ekranın altında, en ortada olan + işaretine tıklayın. Buradan Reels seçeneğini seçerek istediğiniz içerik türünü oluşturabilirsiniz. Tabii ki tek seçeneğimiz burası değil.  Ayrıca, hikaye oluşturmak için açtığınız ekranda – ki o da ekranı sola doğru kaydırarak açılır, Reels seçeneğini görebilirsiniz.  

Reels Videonuz İçin Bir Konu Belirleyin 

Paylaşım ekranını açtıktan sonra yapmanız gereken adım ise konunuzu belirlemek. İşte sizin için Reels videolarınıza konu olabilecek 3 örnek: 

  • İlgi çekici ve trend olan bir konu seçebilirsiniz. 
  • Hedef kitlenizin ilgisini çekecek bir konu seçebilirsiniz. 
  • Kendinizi veya ürünlerinizi tanıtmak için bir konu seçebilirsiniz. 

Belirlediğiniz Konu Üzerine Bir Video Çekin 

Konunuzu belirlediyseniz, en zor adımımız maalesef burası. Şimdi sıra video çekmekte. Sanıldığı kadar zor olmasa da Reels videosu çekmek zaman alan bir süreç olabilir. Eğer videolarınız daha önceden hazırsa Reels ekranına galerinizden ekleyebilir, ya da daha önceki videoları bu ekranda birleştirebilirsiniz. Konunuzu bulduktan sonra bu kararı vermek size kalmış. Videonuzu çekerken, yine bu ekrandan çeşitli ses efektleri veya şarkılar ekleyebilirsiniz.  

Videonuzu Düzenleyin 

Söz konusu Reels içeriği üretmek olduğunda bir diğer vakit alan adım ise video düzenlemek olabilir. Yüklediğiniz veya kaydettiğiniz videoların uzunluğunu buradan ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz 15 saniyenin tamamını, ya da daha azını kullanarak video oluşturabilirsiniz. Ayrıca, Reels özelliğinin kendi düzenleme ekranından istediğiniz yazı ve yapıştırmayı ekleyebilir, videonun üstüne sesinizi kaydedebilirsiniz. Buradan videonuzu kırpabilir veya hızını değiştirebilirsiniz. Video nasıl hızlandırılır diye merak ediyorsanız, yazımızın devamında bu konuyu daha detaylı ve adım adım olarak bulabilirsiniz. 

Paylaşım Ayarlarını Optimize Edin ve Yayınlayın 

Son adımımız ise her içeriğin olmazsa olmazı: İçeriğinizi paylaşmak. Bu adımda yapmanız gerekenler ise şu şekilde:  

  • Videonuzun başlığını ve açıklamasını girin. 
  • Hedef kitlenizi seçin. 

Eklemek istediğiniz daha farklı bilgiler varsa yine bu ekrandan ekleyebilirsiniz. Her şey hazır olduğunda ise videonuzu profilinizde veya keşfet sayfasında yayınlayabilirsiniz. Böylelikle, hedef kitlenize ulaşmakta büyük bir adım atmış olursunuz! Instagram Reels Yorum Satın Al hizmeti ile de videonuzu daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

Instagram Reels Videosu Nasıl Hızlandırılır? 

Evet, gelelim yazımızın asıl konusuna: Instagram’da hızlı video nasıl yapılır? Yazımızın bu bölümünde, Instagram Reels video hızlandırma konusunu iki farklı çeşitte ele alacağız. İlk olarak anlık çekilen Instagram Reels video hızlandırma nasıl yapılır, bundan bahsedeceğiz. Daha sonra ise, galeriden Reels videosuna eklenen bir video nasıl hızlandırılır, detaylı bir şekilde açıklayacağız. Gelin vakit kaybetmeden tek tek açıklayalım. 

instagram reels videosu nasıl hızlandırılır

Eğer Reels videonuzu o an, uygulamadan çekiyorsanız işimiz çok kolay. İşte takip etmeniz gereken adımlar: 

  1. Uygulamadan Reels ekranını açın. 
  2. Ekranın en üstünde, orta kısmında 1x yazan yere tıklayın. 
  3. Buradan istediğiniz hızı seçin. İster daha hızlı, isterseniz de daha yavaş bir video çekin. Videonuzu 3x’e kadar hızlı, 0.3x’e kadar da yavaş halde çekebilirsiniz. 

Eğer Reels videonuzu önceden çektiyseniz ve düzenlemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip ederek videonuzu hızlandırabilirsiniz:  

  1. Uygulamadan Reels ekranını açın. 
  2. Ekranı aşağı doğru kaydırarak galerinizi açın ve eklemek istediğiniz videoyu seçin.  
  3. Sonrasında sol altta yer alan “Videoyu düzenle” seçeneğine tıklayarak düzenleme ekranını açın. 
  4. Bu ekranda iki tane alt alta şerit göreceksiniz. Biri ses dosyası, biri ise videonuzun görseli. Görsel olan şeride tıklayın. 
  5. Daha sonra şeride tıkladığınızda altta yeni semboller belirecek. Buradan altında “Hız” yazan sembole tıklayın. 
  6. Son olarak istediğiniz hızı buradan ayarlayın. Videonuzu 10x’e kadar hızlandırabilir, 0,1x’e kadar da yavaşlatabilirsiniz. Eğer bu işlemi gerçekleştirmeye çalışırken bir sorun yaşıyorsanız Instagram Destek ile iletişime geçebilirsiniz.

Instagram’da Hızlandırılmış Video Nasıl Paylaşılır? 

Her şeyi düzenledik, hazırladık. Instagram Reels video hızlandırma bölümünü de halledip, videomuzu dilediğimiz gibi düzenledik. Görsel olarak kalitesini arttırdık ve ses dosyalarımızı da bu hızlandırma ile uyumlu hale getirdik. Geriye tek bir adım kalıyor, videomuzu paylaşmak. Gelin Instagram hızlandırılmış video nasıl paylaşılırmış, öğrenelim. 

  1. Videonuzu hızlandırdıktan sonra “Bitti” yazısına dokunarak videonuzu kaydedebilirsiniz. 
  2. Düzenlemeniz bittikten sonra ise   işaretine tıklayarak videonuzu kaydedebilirsiniz. 
  3. Son adım olarak, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra “Paylaş” butonuna basabilir, videonuzu takipçilerinizde paylaşabilirsiniz. 

Hızlandırılmış Video ile Reels Videolarınıza Kalite Katın! 

Özetlemek gerekirse, Instagram Reels videoları platformunuzda etkileşimi artırmak, yaratıcılığınızı sergilemek ve kitleye erişim sağlamak için güçlü bir araç haline geldi. Kısa ve eğlenceli formatlarıyla Reels, kullanıcıların dikkatini çekmeyi ve paylaşımı arttırmayı hedefler. Videolarınıza konu belirleme, çekme, düzenleme ve paylaşma süreçlerinde kendi tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtarak, Instagram topluluğunda daha fazla etki yaratabilirsiniz.  

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram hızlandırılmış video özelliği ise Reels içinde ilgi çekici içerikler oluşturmanın harika bir yoludur. Bu özellikle beraber, bazı uzun ve gereksiz kısımları hızlandırarak hem zaman tasarrufu yapabilir hem de kullanıcılarınızın dikkatini kalite açısından çekebilirsiniz. Instagram Reels’i etkili bir şekilde kullanarak, takipçi kitlenizi genişletebilir, markanızı tanıtabilir ve dijital varlığınızı güçlendirebilirsiniz. 

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Reels’te videolarınızı hızlandırmak için farklı seçenekler sunulmaktadır. Videonuzu çekerken veya düzenlerken, belirli bir bölümü hızlandırabilir veya tamamen hızlandırılmış bir video oluşturabilirsiniz. Ayrıca, 0.3x’ten 10x’e kadar çeşitli aralıklarda videonuzu hızlandırabilirsiniz. 

Instagram Reels’te hızlandırma ve yavaşlatma efektlerini bir arada kullanmak için, videonuzu düzenlerken farklı bölümlere farklı efektler uygulayabilirsiniz. Örneğin, bir bölümü hızlandırırken diğer bölümü yavaşlatabilirsiniz. 

Evet, hızlandırılmış Reels videoları sonradan eklenen müziklere uyumlu olabilir. Bu tür hızlandırılmış bir videoya müzik eklemek, videonun dinamizmini artırabilir ve izleyicinin ilgisini çekebilir. 

Hızlandırılmış Reels videoları, ilgi çekici ve dikkat çekici olabilir, bu da izleyici etkileşimini artırabilir. Hızlı tempolu videolar, izleyicinin dikkatini çabuk yakalayabilir ve videonun paylaşılma ve beğenilme olasılığını artırabilir. 

Reels videonuzu hızlandırdığınızda, kalitesinin bozulması genellikle bir sorun olmaz, çünkü Instagram Reels, yüksek kaliteli videoları destekler.  

Ezgi Tunç

Yazılar: 7

1995 yılında İstanbul'da doğdum. Uzun zamandır sosyal medya uzmanıyım. İçerik yazmaya olan ilgim dolayısıyla özellikle dijital pazarlama ve sosyal medya alanındaki bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Reels Video Hızlandırma Nasıl Yapılır?  Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 45 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.