İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Repost Nasıl Yapılır?

Instagram ilk çıktığı günden beri büyük bir ilgi görmüş ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. Instagram’da günde binlerce paylaşım yapılmakta olup, kullanıcılar başkalarının paylaşımlarını beğenebilmekte ve yorumlayabilmektedir. Fakat birçok kullanıcı başka birinin paylaştığı gönderiyi nasıl paylaşacağını bulamamakta ve bunu araştırmaktadır. Bu yazımızda Instagram repost konusunu işleyerek, başkalarının gönderilerini nasıl paylaşacağınızı anlatacağız.

Instagram Repost Nedir?

Birçok sosyal medya platformunda başkaları tarafından yapılan paylaşımlar kendi sayfanızda da paylaşılabilmektedir. Fakat Instagram kendi özelliklerinde buna imkân vermemektedir. Bu nedenle kullanıcılar programlar ve uygulamalar sayesinde bu özelliği kullanabilmektedir. Başka bir kişi tarafından paylaşılan gönderiyi siz de sayfanızda paylaştığınızda Instagram repost yapmış oluyorsunuz. Bu işlem için piyasada bulunan ücretli ve ücretsiz birçok program vardır. Burada size tavsiye edeceğimiz programlar sayesinde sorun yaşamadan Instagram repost işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Repost Nasıl Yapılır?

Başka bir kullanıcının gönderisini telefonunuza indirmeden direk olarak paylaşmak istiyorsanız size önereceğimiz uygulamalardan birini indirmelisiniz. Uygulamaları Google play store ya da App store üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. Bu uygulamalar şuan için güvenilir ve rahatlıkla kullanabileceğiniz şekilde seçilmiştir. Fakat yine de temkinli olmanızda fayda vardır. Günümüzde birçok dolandırıcı bu tarz uygulamalar sayesinde Instagram hesaplarını çalmakta ve çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Öncelikle adroid işletim sistemine sahip cihazları kullananlar Insta Repost uygulamasını buradan indirebilirler. İOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız da Repost uygulamasını indirebilirsiniz. Bu konuda daha fazla şey öğrenmek için Instagram Yardım Merkezi sayfasına bir göz atmayı unutmayın.

Repost Uygulamasının Kullanımı

Yukarıda belirttiğimiz uygulamalardan birini indirdikten sonra aşağıdaki adımları izleyerek instagram postu yeniden paylaşabilirsiniz.

  1. Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  2. Repost yapmak için paylaşmak istediğiniz gönderiyi seçin.
  3. Gönderinin bağlantısını kopyalayın.
  4. Instagram Repost uygulamasına girin.
  5. Uygulamaya geldiğinizde otomatik olarak kopyaladığınız bağlantıya ait gönderi ekrana gelecektir. Düzenlemelerinizi yaptıktan sonra profilinizde buradan paylaşım yapabilirsiniz.
instagram repost gönderileri

Instagram repost sayesinde birçok kullanıcı sayfasının reklamını yapabilmekte ve bunu dolaylı yoldan bir kazanca dönüştürebilmektedir.

Instagram repost nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Böyle söylememizin sebebi ekran görüntüsü özelliğinin amacının yabancı kişilerin sizin hikayelerinizi çalmasını ve saklamasını önlemek olmasıdır. Bu amaç Instagram’ın diğer pek çok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi kullanıcılarının fotoğraflarının kopyalanmasına karşı bir önlem olarak da görebiliriz. Bu özelliğin kısacası yalnızca kullanıcıları korumak üzerine çıkarıldığını söyleyebiliriz. Yeni gelen Instagram ekran görüntüleme özelliğinin eksilerini ve artılarını ilerleyen zamanlar için de göreceğiz.

Yıl Başından İtibaren Gelen Bütün Güncellemeler

Instagram geliştiricilerinin yıl başından itibaren yaptığı bütün güncellemeler kullanıcı ve rekam verenler üzerineydi. Bu güncellemelerden bazıları iyi tepkiler alırken bazıları da olumsuz tepkilerle karşılaştı.

Son görülme özelliği; Bu özellik daha önce Facebook ve whatsapp gibi aynı şirket uygulamalarında da kullanılan bir özellikti. Yıl başında getirilen bir güncelleme ile artık Instagram direkt mesajlar özelliği içinde son görülme zamanınız diğer kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Bu uygulamadan hoşlanmayan kişisel uygulamayı ayarlardan hareketler durumunu göster seçeneğini kapatarak kurtulabiliyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

GIF çıkartmalar ve Type özelliği; Bu özelliklere yıllardır kullanılan yüz maskeleri ve yazı yazma özelliğinin biraz daha geliştirilmiş versiyonları diyebiliriz. GIF’ler bildiğiniz gibi hareketli resimlerden oluşan eğlenceli bir grafik biçimidir. GIF’lerin Instagram hikayelerde kullanılmaya başlaması birçok kullanıcıyı memnun etti ayrıca Type özelliği de yeni yazı fontları ve renkleriyle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı.

Reklam verenler için ise iki yeni reklam modeli yayınlandı. Bu reklam modelleri koleksiyon reklam modeli ve karosel reklam modeli olarak adlandırıldı. Bu modeller ile birlikte reklam verenler ve özellikle e-ticaret şirketleri sosyal medya üzerinden daha çok satış yapma imkanı yakalamış oldu.

Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır öğrenmek için tıklayın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da başka bir kişi tarafından paylaşılan gönderiyi siz de sayfanızda paylaştığınızda Instagram repost yapmış oluyorsunuz.

Repost yapmak için harici bir uygulama kullanmanız gerekmektedir. Instagram repost işlemlerinizi güvenle yapabileceğiniz uygulamaları yazımızda sizinle paylaştık.

Instagram’da yaptığınız paylaşımları silmek için paylaşımın seçeneklerine girerek ” Sil” yada “Arşivle” diyerek paylaşımınızı yayından kaldırabilirsiniz.

Instagram Repost ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir programdır fakat uygulama içindeki bazı özellikler ücretlidir.

Sizden bahsedilen hikayeye tıklayın, mesaj kutunuza bahsedildiğinize dair bildirim gelecektir. Daha sonra bunu hikayenize ekleyin seçeneğini göreceksiniz tıklayın ve hikayenizi yeniden düzenleyerek paylaşın.

RegramPost, Repost for Instagram, InRepost gibi uygulamarı Repost yapmak için kullanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Repost Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Halil
    Halil

    Repost yaparken gönderideki yorumlarıda paylaşmak istiyorum bu mümkünmü? Yani sadece resimi veya videoyu değil altındaki yorumları paylaşmak istiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Repost yaparken sadece görseli ya da videoyu paylaşabilirsiniz. Yorumlar için asıl gönderiye gidilmesi gerekmektedir.

  2. Bora
    Bora

    instagram repost nedir nasil yapilir hakkında bilgi almak istiyordum teşekkürler

  3. Umut
    Umut

    instagram üzerinden repostun nasıl yapıldıgını gayet net acıklamıssınız güzel bir yazı