İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Rozet Sistemi Nedir?

Video ve fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram, hayatımıza gireli 10 yılı geçti özellikle son yıllarda popülerliği iyice arttı. Öyle ki 7’den 70’e birçoğumuz Instagram kullanıyoruz. Elbette bu başarıyı destekleyen birçok özellik bulunmakta. Instagram’ın değişen ilgilere göre sürekli kendini geliştiriyor olması da bu özelliklerden en önemlisi. Instagram; Reelsler, IGTV, hikayeler derken şimdi de rozet sistemiyle karşımızda. Bakalım hepimizi tabiri caizse esir alan Instagram rozet sistemi nedir?

Instagram’da Rozet Sistemi

Sosyal medya, artık birçoğumuzun gün içinde sık sık kullandığı bir mecra. Vakit geçirmek, eğlenmek veya sevdiklerimizi ve beğendiklerimizi takip etmek için sosyal medyaya başvuruyoruz. Ancak bazılarımız bu eğlence ortamını kazanca dönüştürüyor. Instagram fenomenleri, influencerlar, YouTuberlar, TikTok ünlüleri ve dahası…  Sosyal medyayı kazanca dönüştüren birini mutlaka tanıyorsunuzdur.

Uzun zamandır başta YouTube olmak üzere bazı sosyal medya platformları kullanıcılarına, uygulama üzerinden para kazanma imkânı sunuyor. Şimdi ise Instagram, bu imkânı sunmaktadır. Bunun için ise tek ihtiyacınız olan şey bir Instagram hesabı.

Yapmanız gereken ise Instagram hesabınız üzerinden canlı yayın açmak. Yayına katılan kullanıcılar, eğer isterlerse rozet satın alarak yayınınıza destek olabilirler. Hesap sahibi kimlerin rozet satın aldığını görerek, bağışçı kullanıcıları yayına davet edebilmektedir. Aslında rozetlerin, bir anlamda canlı yayına katılanların yayın sahibi tarafından görünür olmasını sağlayan bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

instagram rozet

Instagram Rozet Fiyatları

Instagram’ın rozet sistemi kapsamında üç farklı seçenek bulunmakta. Bu seçenekler şöyle:

  • 8,99 TL değerinde ve tek kalple sembolize edilen rozet.
  • 18,99 TL değerinde ve iki kalple sembolize edilen rozet.
  • 46,99 TL değerinde ve üç kalple sembolize edilen rozet.

Bir canlı yayına katılıp rozet satın aldığınızda bunu diğer kullanıcılar göremiyor ama yayın sahibi görebiliyor. Canlı yayında herhangi bir yorum yazmanız durumunda, yorumunuz rozetinizle beraber başta görünüyor. Rozet satın alanları Instagram, o yayın için bir çerçeve ile işaretliyor. Bu durum sizin yayın sahibi tarafından görünmenizi sağlıyor. Rozetler, çok takipçili hesapların veya sevdiğiniz ünlülerin canlı yayınında görünür olmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir seçenek.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Telefon Numarasından Instagram Bulma

instagram rozet fiyatları

Canlı Yayında Instagram Rozet Satmak

Canlı yayında rozet satmak için Instagram’ın sunduğu herhangi bir ekstra gereklilik bulunmamakta. Ama hesabınızın herkese açık olması gerekmektedir. Ayrıca şimdilik Instagram, rozetlerden elde edilen gelirin tamamını yayıncıya bırakıyor. Gelecekte Instagram’ın buna bir kesinti uygulayıp uygulamayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Instagram Rozet Sisteminin Avantajları

Rozet uygulamasıyla Instagram’ın YouTube, Twitch, TikTok gibi uygulamalara bu alanda da rakip olduğu muhakkak. İşin güzel tarafı ise takipçi sayınız kaç olursa olsun bu uygulamadan faydalanabilirsiniz. Tabii daha çok kazanmak için daha çok takipçiye ihtiyacınız olacaktır. Canlı yayına daha fazla kullanıcının katılıyor olması, kazanma şansınızı da arttıracaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Reels Hazırlama Rehberi
Instagram Reels Hazırlama Rehberi

Instagram Reels videoları çıkış yaptığı günden beri popülerliğini koruyor. İnternetin en sevdiği içerik formatı olan kısa videoların Instagram ayağı o...

Instagram Abonelik Özelliği Nedir?
Instagram Abonelik Özelliği Nedir?

Günümüzde sosyal medya platformları kullanıcı deneyimini iyileştirebilmek ve uygulamayı geliştirebilmek için yeni özellikler sunmakta. Instagram da bu...

Instagram rozetlerinden gelir elde edebilmek için hesabınızın “içerik üreticisi” olarak göründüğünden de emin olmanız gerekiyor bundan dolayı kişisel bir hesap kullanıyorsanız, hesabı “içerik üreticisi” hesabına dönüştürmenizi tavsiye ederiz. Instagram’dan para kazanmayı cazip bulan herkese bol kazanç diliyoruz.

Instagram hakkında daha fazla bilgiye Instagram Destek konularımızdan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir Instagram hesabınız olması durumunda Instagram rozet sisteminden yararlanabilirsiniz ayrıca Instagram sizden ekstra bir gereklilik talep etmemektedir.

Bir canlı yayında Instagram rozeti satın almanız durumunda, bunu yalnızca yayıncı görüntüleyebilmektedir bunun yanında yayındaki diğer kişilere veya takipçilerinize bu bilgi kapalıdır.

Instagram rozeti satın aldıktan sonra kullanıcı adınızın yanında satın aldığınız rozetin ikonu olacaktır. Bu rozet ikonu sayesinde canlı yayında yapacağınız yorumlar üstte kalacaktır.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Rozet Sistemi Nedir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 40 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.