İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Sen de Ekle Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son yıllarda sosyal medya araçları üzerinde hemen her gün yeni bir özellik tanıtılıyor. Gerek gündelik kullanımları kolaylaştırmak gerekse de yeni tasarımları geniş kitlelere tanıtmak için sürekli yeni özellikler sunan sosyal medya araçlarından en önde gelen platform Instagram’dır. Son günlerde gündeme gelen Sen de Ekle özelliği, Instagram’ın hayatımıza getirdiği bir yenilik olarak adını duyuruyor. Instagram, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca test sürecinden geçirdiği yeni bir “hikaye” özelliği olan “Sen de Ekle” isimli özelliği bütün kullanıcıların kullanımına Kasım ayının başında açtı. Dolayısıyla bu yeni özellik, kullanıcılar arasında merak konusu oldu. Bu yazımızda “Instagram Sen de Ekle özelliği nedir? Nasıl kullanabilirim?” gibi sorulara detaylı bir yanıt arayacağız. Son çıkan Instagram güncellemeleri için Instagram Destek yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Sen de Ekle Özelliği Ne İşe Yarar?

Sosyal medya araçları arasında en popüler ve yoğun kullanıma sahip olan Instagram, her geçen gün yeni bir özellik tanıtıyor. Sen de Ekle özelliği, Instagram’ın hali hazırda birkaç haftadır üzerinde test işlemlerini yaptığı bir uygulama olarak dikkat çekmeye başlamıştı. Hem iOS hem de Android uygulamaları üzerinde resmî açıklamadan sonra kullanıma resmen giren Sen de Ekle özelliği Instagram hikaye sekmesinde kullanıcıların paylaşımına açılan bir efekt olarak karşımıza çıkıyor. Özellik sayesinde kullanıcılar ile etkileşime geçebilirsiniz.

Instagram Sen de Ekle özelliği ile hikâye sekmesi üzerinde çıkartmalar aracılığıyla aynı tema üzerine peş peşe paylaşımlar yapılabiliyor. Instagram hikayeler sekmesinde kullanılabilen bu yeni özellik, çıkartmalar menüsü üzerinde yer alıyor ve birbirini takip eden kullanıcılar bu çıkartmaları çeşitli akımlar için kullanabiliyor. Dolayısıyla Sen de Ekle çıkartmasıyla yapılan paylaşımlar bir hikâye zinciri oluşturulabiliyor.

instagram sen de ekle özelliği ne işe yarar

Instagram Sen de Ekle Özelliği Nasıl Kullanılır?

Sen de Ekle özelliği Instagram kullanan herkes tarafından kullanılabilen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliği kullanarak günlük aktivitelerinizi paylaşabilirsiniz, istediğiniz bir eylemi o günün akımı olarak belirleyebilirsiniz. Bir hikâye zinciri formatı oluşturan bu özellik sayesinde farklı insanlarla etkileşime girmek mümkün hale geldi. Sen de Ekle özelliğinin kullanımını aşağıdaki adımları takip ederek sağlayabilirsiniz:

  1. Gün için bir tema belirleyip görsel olarak Instagram hikâye formatında hazırlayın.
  2. Instagram hikâye paylaşma sekmesi üzerinde görselinizi seçip konumlandırın.
  3. Instagram hikâye sekmesi üzerinde bulunan çıkartmalar menüsünden “Sen de Ekle” çıkartmasını seçin.
  4. Temanıza uygun sloganınızı yazılı olarak çıkartmaya ilave edin. Örneğin; “sen de kedini ekle!” gibi ifadeler ekleyebilirsiniz.
  5. Eklediğiniz hikâyeyi herkese ulaştırıp zinciri uzatmak için hikayenizi herkese açık bir şekilde paylaşın.
  6. Arkadaşlarınızı bu etkinliğinize katılmaya davet edin.
  7. Paylaşımınız üzerinde sizden sonra paylaşım yapan kişileri çıkartma üzerindeki baloncuklardan takip edin.
instagram sen de ekle özelliği nasıl kullanılır

Instagram Sen de Ekle Özelliği Ne Yapıyor?

Sen de Ekle özelliği kullanılırken, her yeni paylaşım zincire eklenerek çoğalıyor ve paylaşımı yapan kişiler, çıkartma üzerindeki baloncuklara yerleşiyor. Böylelikle kimlerle etkileşime girdiğinizi oradan görülebiliyorsunuz ve etkileşim sağlamış oluyorsunuz.

Sen de Ekle özelliği Instagram kullanıcılarının aynı etkinlikte buluşmalarına ve etkinlik alanlarını genişletip sosyalleşmelerine yardımcı oluyor. Özellikle takipçi sayısını arttırmayı hedefleyen kullanıcıların belirli temalar üzerinden paylaşımlara katılması oldukça verimli bir yöntem. Bu özellik Instagram kullanıcılarının daha fazla insana ulaşmasını ve yeni keşifler yapmasını sağlayacaktır. Sen de Ekle özelliği bazı kullanıcılar tarafından TikTok uygulaması üzerinde kullanılan “düet” özelliğine benzetiliyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bu yazımızda Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu “Sen de Ekle” adlı özelliği detaylarıyla ele aldık. Siz de Instagram üzerinden yeni etkinliklere katılmanız ve yeni insanlarla tanışmak için Instagram hikâye sekmesindeki Sen de Ekle adlı bu yeni özelliği istediğiniz zaman deneyimleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sen de Ekle özelliği, herkese açık profillerde kullanılabilen bir özellik. Bu etkinliğe katılabilmek için gizli hesap kullanmıyor olmanız gerekiyor.

Sen de Ekle özelliği hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılabiliyor. Instagram uygulaması son güncellemesine sahip olan ve destekleyen tüm cihazlarda bu özellik kullanılabilir.

Sen de Ekle özelliği birbirini takip etmeyen kullanıcıların da aynı etkinliklere katılmasına olanak sağlamaktadır. Dolayısıyla hesabı herkese açık olan bütün kullanıcılar aynı etkinliğe katılabilmektedir.

Böyle bir sınırlandırma yoktur herkes Instagram sen de ekle özelliğini kullanabilir.

Etkileşime geçtiğiniz kullanıcı sayısında bir kısıtlama bulunmamaktadır. Hikayenizi gören herkes ile etkileşime geçebilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Sen de Ekle Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 41 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.