İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Ses Efekti Nasıl Eklenir?

Günümüzde Instagram’ı sadece fotoğraf veya video paylaşımı yapmak için kullanmıyoruz. Deyim yerindeyse Instagram sosyal medya platformu olmanın yanı sıra, medya içeriği düzenleme aracı da. Nitekim Instagram’ın sahip olduğu çok sayıda yaratıcı düzenleme özelliğiyle, paylaşımlar tamamen kişisel ve heyecan verici bir görünüm kazanabiliyor. Durum böyleyken hem uygulama içinde hem de yükleyeceğiniz destek uygulamalarla paylaşımlarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Son zamanlarda bunu yapmanın en iyi popüler yollarından biri, ses efekti eklemektir. Herkes tarafından kullanımı yayınlaşan bu uygulamanın yapıldığı büyük merak konusu. O halde Instagram ses efekti nasıl eklenir? Instagram Müzik için Video Düzenleme Programları yazımız sayesinde video düzenleme araçlarına da göz atabilirsiniz. Hazırsanız, hemen sizler için bu sorunun cevabına bakalım.

Instagram Ses Efekti Ekleme

Instagram gönderilerinize müzik eklemenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ancak bunları bilmeden önce, müziklerde lisans sorununa dikkat etmeniz gerekiyor. Instagram’ın lisanssız müzikle yayınlanan tüm videoları yasaklayacağını unutmamak önemlidir.

Instagram’da ses efekti kullanırken en çok başvurulan yöntem uygulama içi müzik ekleme yöntemidir. 

Instagram’da Uygulama İçi Ses Efekti Ekleme

Instagram’ın uygulama içi müzik özelliği sayesinde, hikayelerinize müzik eklemek ücretsiz, kolay ve güvenilirdir. Ayrıca bir gönderiye müzik eklemekten çok daha kolaydır. Hikayelerdeki müzik özelliğiyle, videonuza eşlik etmek üzere kullanabileceğiniz binlerce popüler şarkıya göz atabilirsiniz. Ayrıca bu şarkıların tümü lisanslanmıştır. Yani yaptığınız işlem tamamen yasaldır.

Instagram’da Story’e Ses Efekti Nasıl Eklenir?

Instagram müzik çıkartmasıyla Hikayeler’deki videonuza nasıl müzik ekleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Ekranın altındaki + simgesine dokunun.
  3. Öykü’yü seçin.
  4. Hikayeler kamerasıyla yeni bir video çekin ya da film Rulonuzdan bir video yüklemek için yukarı kaydırın. 
  5. Aynı işlemi fotoğraflarınıza da uygulayabilirsiniz.
  6. Ekranın üst kısmındaki çıkartma düğmesine basın.
  7. Müzik etiketini seçin.
  8. Kullanmak istediğiniz şarkıya gidin ve videonuza eklemek için onu seçin.
  9. Müziğinizin nasıl görüntülenmesini istediğinizi seçmek için ekranın altındaki farklı metin seçeneklerine basın.
  10. Ekranın sağ üst köşesindeki ‘Bitti’ye dokunun.
  11. Videonuzu Hikayelerinizde yayınlamak için ekranın sol alt kısmındaki Hikayenizi seçin.
instagram ses efekti nasıl eklenir

Instagram’da Farklı Uygulamalar Kullanarak Ses Efekti Ekleme

Instagram’da uygulama içi yöntemle, gönderilerinize nasıl müzik ekleyeceğinizi öğrendiniz. Hemen söyleyelim, müzik eklemenin tek yolu bu değil. Başka uygulamalar kullanarak Instagram ses efekti ekleyerek gönderilerinizi kişiselleştirebilmeniz mümkün. 

Tümü yasal yöntemler kullanan diğer uygulamaları sizin için listeledik.

iTunes Kitaplığı

Instagram videolarınıza eklemek üzere müzik bulmak için en iyi yerlerden biri iTunes arşivinizdir. Sonuçta, beğendiğiniz herhangi bir şarkıyı satın alıp indirebilirsiniz.  Ve bu şarkıyı VideoSound gibi bir uygulama kullanarak kolayca videonuza ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz şarkıyı indirdikten sonra, yayınladığınız videonun üzerine yerleştirmek için bir Instagram video düzenleyici uygulamasını kullanabilirsiniz.

Ancak iTunes’dan bir ses parçası satın almak, müzik videonuzun Instagram tarafından yasaklanmayacağını garanti etmez. iTunes aracılığıyla bir ses parçası satın almış olmanız, onu bir videoda kullanma lisansına sahip olduğunuz anlamına gelmez. Instagram’ın yönergelerine göre, “bir videodaki tam uzunlukta kaydedilen parçaların sayısı ne kadar fazlaysa, sınırlı olma olasılığı o kadar yüksek olabilir.” Bu nedenle, daha uzun parçalar yerine daha kısa müzik klipleri önerilir.  

Bu yazı ilginizi çekebilir: Telefon Numarasından Instagram Bulma

iTunes kitaplığı

AudioJungle

iTunes kitaplığınızı kullanmak istemiyorsanız başvurabileceğiniz başka yöntemler de var. İyi melodileri bulmanın farklı bir yolunu tercih ediyorsanız, AudioJungle’a göz atın.  Ama uygulamanın parça başına 1 ABD dolarından başlayan fiyatlarla hizmet verdiğini belirtelim. Yine de uygulama kolayca indirebileceğiniz geniş bir ücretsiz müzik yelpazesine sahiptir. Ayrıca uygulama aracılığıyla kullanacağınız tüm parçalar teliflidir.

audiojungle

Incompetech

Telifsiz müzik bulmak için bir başka iyi web sitesi de Incompetech. Instagram videonuza mükemmel arka plan şarkısını bulmak için bu uygulama farklı türlerde hizmet vermektedir. Gizem, elektronik ve modern sinema gibi türlere göz atmanıza olanak tanır. Ayrıca uygulama, satın alınabilecek parçaların yanı sıra, sitedeki birçok şarkıyı ücretsiz olarak sunuyor.

Instagram Gönderisine Müzik Nasıl Eklenir?

Instagram’da gönderilerinize müzik eklemek için takip etmeniz gereken adımlar:

  • Paylaşacağınız fotoğrafı seçin.
  • Konum belirteceğiniz kısmın altında ‘müzik ekle’ ile karşılacaksınız. Buna tıklayın.
  • Çıkan ekrandan ‘senin için’ bölümüne göz atabilir veya ‘gözat’ bölümünden eklemek istediğiniz şarkıyı aratabilirsiniz.
  • Eklemek istediğiniz şarkıya tıklayarak seçin.
  • Ardından eklediğiniz müziğin hangi kısmını seçmek istiyorsanız seçebileceğiniz bir alana yönlendirileceksiniz. Buradan aralığı belirleyin ve sağ üst köşede bulunan ‘bitti’ butonuna tıklayın.

Bu adımları uygulamanızın ardından paylaştığınız gönderide artık müzik eklenmiş olacak. Instagram spotify müzik paylaşma adımlarını öğrenmek için diğer yazımızı okuyun.

Instagram Gönderisine Müzik Nasıl Eklenir?

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Intagram telif ve lisans kuralları gereği kitaplığına bir parçayı eklemeden yasal işlemlerden geçmektedir. Bu sebeple her müzik parçasını eklemek mümkün değildir.

Instagram, klipleriniz için ses kaydetme seçeneği dahil olmak üzere sürekli yeni ses özellikleri ekliyor. Uygulamada kullanabileceğiniz pek çok ses efekti vardır. Ayrıca Instagram’ın müzik kitaplığı kullanıcılar için sürekli güncel tutulmaktadır.

Reels, Stories veya aramadaki tüm Instagram videolarınızda ses yoksa, telefonunuza herhangi bir bluetooth kulaklık takmadığınızdan emin olun. Bazı Instagram videolarını kulaklık takılıyken ve daha sonra izlediyseniz, hiç ses çıkmayabilir.

‘’Instagram müzik özelliği bulunduğunuz bölgede kullanılamıyor’’ yazısı kullanıcıların karşısına çıkmakta. Bunun nedeni, Instagram’ın bölgelere göre hizmet sağlıyor olmasından dolayıdır. VPN aracılığı ile bu içerikleri duyabilirsiniz.

Maalesef eklediğiniz müziği, gönderinizi silmeden değiştiremiyorsunuz. Bunun için gönderinizi silip istediğiniz müziği ekledikten sonra tekrar paylaşmanız gerekiyor.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Ses Efekti Nasıl Eklenir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.