İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Sessiz Mod Nedir?

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan Instagram, yeni sunacağı özellik hakkında çalışmalarına devam etmektedir. Instagram sessiz mod olarak bilinen bu yeni özellik insanların işlerine odaklanmasına yardımcı olmayı ve sosyal medya hayatına bir düzen getirmeyi amaçlamaktır. Sizlerde Instagram’da uzun zaman geçirdiğinizi düşünüyorsanız ve bu konuda bir sınırlama getirmekten yanaysanız sessiz mod sizin için oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Instagram sessiz mod sayesinde kullanıcılar DM ve uygulama bildirimi almayacaktır. Bu sayede belli saatlerde Instagram’dan uzak kalarak kendinize zaman ayırmayı sağlayacaksınız.

Instagram sessiz modu tercih ettiğinizde uygulama size bildirimlerin gönderimini durduracaktır. Sessiz moda geçtiğiniz zaman DM’den gelen mesajlarınıza uygulama sizin adınıza otomatik bir yanıt göndererek sessiz modunuzun açık olduğunu belirtecektir. Bu otomatik yanıt sayesinde size DM gönderen kullanıcılar sessiz modunuzun açık olduğunu öğrenebilecektir.

  • Instagram’da sessiz moda geçiş yaptığınızda profilinizde bu konuda bir uyarı da yer alacaktır. Yani takipçileriniz ve arkadaşlarınız size DM göndereceği zaman rahatsız edilmek istemediğinizi ve sessiz modunuzun açık olduğunu anlamış olur. 
  • Instagram sessiz mod özelliğinde ne kadar süre sessiz modda kalmak istediğiniz sizin tercihinize bağlı olacaktır. Sessiz mod özelliğini açtığınızda özelleştirmeleri kendinize göre gerçekleştirerek kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz. 
  • Instagram sizler için sessiz moda geçmeniz konusunda da uyarılarda bulunacaktır. Özellikle gece geç saatlerde Instagram kullanımınızda artış varsa sessiz moda geçmeniz için size bir uyarı gönderecektir. Instagram sessiz moddan çıktığınız zaman da size uygulamadan sessiz modun açık olduğu süre boyunca gelen bildirimler hakkında bir özet de sağlaancaktır. Bu sayede sosyal medya kullanımınızı düzenli bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız. 
Instagram Sessiz Mod Özelliği Nasıl Açılır

Instagram Sessiz Mod Özelliği Nasıl Açılır?

Instagram sessiz mod özelliğini kullanmak isteyen kullanıcılar bu özelliğin nasıl açıldığını merak etmektedir. Bu nedenle sizler için aşağıda detaylı bir şekilde adımlar bulunmaktadır. Sizlerde bu adımları takip ederek Instagram sessiz mod özelliğinden yararlanabilirsiniz. 

  1. Instagram uygulamasında hesabınıza giriş yapmalısınız. Daha sonra profilinize girdiğinizde profil simgesine tıklamanız gerekmektedir. 
  2. Profil simgesine tıkladıktan sonra sağ üst köşede bulunan üç yatay çizgi işaretine tıklamalısınız. 
  3. Karşınıza çıkacak olan menüde ‘’Ayarlar’’ seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza bildirimler çıkacaktır. 
  4. Bildirimler kısmında ‘’Sessiz Mod’’ tuşunu görmeniz mümkündür. Bu sessiz mod tuşunu açarak istediğini özelleştirmeler gerçekleştirip kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz. 
  5. Sessiz mod süresini kendinize göre ayarlayarak sizin için belirlediğiniz günlerde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle aktifleştirmiş olduğunuz sessiz mod seçeneği ile uygulama bildirimleri size gelmeyecektir. 

Sessiz mod özelliğini istediğiniz zaman aynı yerden kapayabilirsiniz. Böylelikle sessiz modu kullanarak rahatsız edilmekten uzak duracaksınız. İşinize, okulunuza ve hayatınıza odaklanmanız için sessiz mod size sınırlama sağlayacaktır. Düzenli ve daha odaklı bir yaşam tarzı benimsemek isteyen insanlar için tercih edilebilir bir özelliktir. 

Sessiz Mod Özelliği Kimlere Hitap Etmektedir?

Sessiz mod güncellemesini getiren Instagram platformu yeniliklerine devam etmektedir. Özellikle üzerinde çalışılmakta olan sessiz mod özelliği gençlere yönelik bir şekilde ilerlemektedir. Sosyal medyayı sıklıkla kullanan genç kullanıcıların kendilerine zaman ayırması için düzenleyici bir sistemi sağlayacak olan sessiz mod özelliği ebeveynler için kurtarıcı nitelikte olacaktır. Aynı zamanda sessiz mod özelliği kullanıcıları mola verme dışında gerçek dünyaya odaklanmak konusunda da size destek sağlayacaktır. Size sürekli ulaşabileceğini düşünen arkadaşlar, takipçiler için kendinize bir sınırlama koyacağınız sessiz moddan yararlanıp iş yaşantınıza, ailenize ve hobilerinize daha fazla vakit ayırıp yaptığınız aktiviteleri verimli bir şekilde geçirebilirsiniz. 

  • Gençleri hedefleyen bu özellik onları sosyal medyanın etkisinden kurtarmayı da amaçlamaktadır. Özellikle gençler Instagram’ı mesajlaşma ve vakit geçirmek için sıklıkla tercih etmektedir. Bu nedenle okul hayatını ve onların gerçek hayata olan bağlantısı Instagram nedeniyle etkilenmektedir. Sessiz modu açan gençler Instagram’a ayıracağı vaktin önüne geçerek kendi sınırlamalarını sağlayabilecektir. Ayrıca geceleri verimli bir uyku isteyen insanlar bildirimlerden kaçınmak için sessiz modu açarak geceleri uykularını kesintisiz bir şekilde yaşayacaktır. 

Sessiz Mod Özelliğini Kapadığınızda Ne Olacaktır?

Sessiz mod özelliğini açan kullanıcılar bu özelliği kapadıklarında ne olacağını da merak etmektedir. Instagram sizin için bunu da planlamıştır. Platformdan uzaklaştığınız süre boyunca size gelen DM ve bildirimler hakkında hazırlanmış olan özet, sessiz mod kapandığında size sunulacaktır. Bu sayede sessiz mod açıkken neleri kaçırdığınızı özeti inceleyerek okumuş olacaksınız. 

  • Instagram, sessiz mod özelliği dışında gençlerin gizliliğini korumak, reklam hedeflerini sınırlamak ve gençlerin uygun olmayan içeriklere erişimini kısıtlamaka amacıyla ek özellikler de geliştirmektedir. Ebeveynlerin yönetimini kolaylaştıracak olan mevcut yenilikler de sessiz mod ile platforma eklenmektedir. 

Sessiz Mod Özelliğinden Herkes Yararlanabilecek mi?

Instagram, sessiz mod özelliğini ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılara sunmaktadır. Önceliği bu ülkelere veren platform ilerleyen zamanlarda daha fazla ülkeye bu özelliği yaymayı hedeflemektedir. Böylelikle sessiz mod özelliği birçok kullanıcı tarafından kullanıcılacak ve yaşantınızda tercih edeceğiniz bir yenilik olacak gibi gözükmektedir.  

  • Sizlerde Instagram’a giriş yaptığınızda sessiz mod özelliğini göremiyorsanız bu özellik size daha sunulmamıştır. Instagram yeni özelliğini aşamalı bir şekilde sunarak ilerlemektedir. Bu nedenle sessiz mod özelliği küresel olarak sunulacağı vakte kadar beklemeniz gerekmektedir. Sessiz mod özelliğini kullanmak istiyorsanız Instagram’ınızı düzenli bir şekilde güncellemelisiniz. Bu sayede Instagram’a gelen yenilikleri güncellemeler sayesinde görüntülemiş ve incelemiş olacaksınız. Instagram güncelleme sonrasında güncel sürümü sağladığınız cihazınızda sessiz modun geldiğini gördüğünüzde deneyebilirsiniz. 

Sessiz mod özelliği hakkında detaylı bilgilendirmeleri Instagram’dan da takip ederek beklemede kalabilirsiniz. Ülkenize veya bölgenize gelecek olan güncelleme ile yeni sürümü deneyip sessiz modu kullanarak yaşantınızı düzenlemeye ne dersiniz? İşte kendinize vakit ayırmak ve Instagram dünyasından uzaklaşmak için fırsat size geliyor. 

Instagram Sessiz Mod Özelliğini Kullanmanız İçin Nedenler

Instagram Sessiz Mod Özelliğini Kullanmanız İçin Nedenler

Günlük yaşantınızda Instagram’da fazla vakit geçirdiğinizi mi düşünüyorsunuz? İş hayatınızda, okulda bildirimler sizin dikkatinizi dağıtıyorsa Instagram sizler için oldukça işinize yarayacak bir güncelleme getirmektedir. Instagram’ın getireceği yenilik olan sessiz modu neden kullanmanız gerektiğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte sessiz modu kullanmanız için en iyi nedenler:

  • İş hayatınızda işlerinize odaklanmanız gerekirken veya ders çalışıyorken telefonunuza gelen Instagram bildirimlerine bakmadan duramıyorsanız sessiz modu açarak hem bildirimlerin size ulaşmasını engelleyebilir hem de takipçilerinizin sizin rahatsız edilmek istemediğinizi görüntülemelerini sağlayabilirsiniz. 
  • Geceleri uykunuzu verimli bir şekilde geçirmek istediğinizde Instagram’dan gelen DM bildirimleri nedeniyle bazen uykunuzdan kalkıp bildirimleri inceliyor olabilirsiniz. Bu duruma son vermek sessiz mod sayesinde sağlanabilir. Sessiz modu açtığınızda geceleri rahatsız edilmeden verimli bir uyku geçirmek sizin elinizdedir. 
  • Ebeveynler, gençlerin okul yaşantısına veya sosyal hayatına odaklanmak yerine Instagram gibi sosyal medya platformlarında geçirdikleri zamandan rahatsızdır. Bu nedenle gençlerin tercih edeceği sessiz mod özelliği ile derslere ve sosyal hayata odaklanmak daha rahat olacaktır. Genç kullanıcılar Instagram bildirimlerinden uzak kalarak sosyal hayatlarına ve okuldaki eğitimlerine daha odaklı olacaktır. 

Instagram kullanımının fazla olduğunu düşünen tüm kullanıcılar sessiz moddan yararlanarak yaşantıları için Instagram sınırlandırmalarını sağlamış olacaktır. Sizlerde kendinize vakit ayırmak ve Instagram’ın bildirimlerinden bir süreliğine uzaklaşmak için sessiz modu denemeye hazır olun. 

Sonuç

Instagram yeniliklerinden biri olan sessiz mod özelliği bazı ülkelerde yeni gelen güncelleme ile kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. İlerleyen zamanlarda tüm ülkelerdeki kullanıcılar için kullanılmaya hazırlanılan bu özellik sayesinde insanlar Instagram kullanımını sınırlandırabilmektedir. Genç kullanıcıların sosyal hayatlarına ve okullarına odaklanabilmesi ve diğer kullanıcıların da Instagram kullanımını doğru şekilde yönetebilmesi için sessiz mod özelliğinin etkili olacağı düşünülmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram’ın yeni sunacağı özellik kullanıcılar tarafından merakla beklenmektedir. Bazı ülkelerde kullanıma açılmış olan bu özellik hakkında merak edilen birçok soru bulunmaktadır. Sizler için aşağıda en sık sorulan soruları ve cevaplarını paylaştık. İncelemeye başlayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram sessiz mod özelliği özellikle genç kullanıcıları hedeflemektedir. Genç kullanıcıların Instagram kullanımını sınırlandırabilmesi için bu özelliğin oldukça faydalı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca işlerine odaklanmak, ders çalışmak isteyen kullanıcılar için de etkili olacaktır. 

Sessiz mod özelliğini kullanmak için Ayarlar seçeneğinden ‘’Bildirimler’’ kısmına girmelisiniz. Burada karşınıza ‘’Sessiz Mod’’ seçeneği çıkacaktır. Sessiz mod seçeneğini açarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Instagram’ın yeni sunmuş olduğu sessiz mod özelliğinden şu an belli başlı ülkelerdeki kullanıcılar faydalanmaktadır. İlerleyen zamanlarda Instagram, tüm ülkelerdeki kullanıcıları için bu özelliği güncelleme ile sağlayacaktır. 

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Sessiz Mod Nedir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 26 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.