İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kurtulursunuz?

Dijital medya üzerinden şirket ya da bireysel olarak yönetilen hesaplar, birçok farklı çalışmayla ön plana çıkarılmaya çalışılmaktadırr. Hesaplarda yapılan bu çalışmalar bazı durumlarda fazla yapay yöntemler içerdiği için Instagram tarafından kötü bildirimler yapılmasına neden olabilmektedir. Instagram hesaplarının yönetiminde dikkat edilmesi gereken Instagram kullanım koşullarına uyulmadığı takdirde, Shadow Ban (gölge banı) ortaya çıkar. Bu yazımızda “Instagram Shadow Ban nedir? Nasıl kurtulursunuz?” gibi soruların yanıtlarını arayacağız.

Sosyal medya mecralarında kullanıcılar, kendi sayfalarını oluşturarak reklam payından gelir elde etmek için çok sayıda takipçi kazanmaya çalışır. E-Ticaret faaliyetlerinden freelance çalışmalara kadar farklı alanlarda üretim yapan kullanıcılar çoğunlukla takipçi sayılarını arttırmak için bot hesaplar ve viral paylaşımlar yapmaya çalışır. Bu gibi durumlar, bazen sisteme abartılı bir şekilde yansır. Ek olarak viral paylaşımlar spamlanarak sakıncalı durumlara sebep olur. Dolayısıyla bu gibi hızlı takipçi kazanma yöntemleri, sayfalar açısından kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bu kötü sonuçları yok etmek için ise Insta Takipci gibi hizmet sağlayıcıları organik çalışmalar sunmaktadır. Dilerseniz, ilk önce Shadow Ban sorununun nasıl ortaya çıktığını ele alalım.

Shadow Ban Nasıl Ortaya Çıkar?

Shadow Ban sorunu farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır. Ancak özellikle temel bazı durumlardan kaynaklandığını söylemek mümkün. Shadow Ban, Instagram botlarının, kullanıcıların çok sayıda takipçi kazanması için kullandıkları yöntemlere dikkatini çekmesi ile ortaya çıkar. Bazı bildirimler sonucu bunlar kullanıcı hesaplarına yansır ve devamında sayfaya bazı yaptırımlar uygulanır. Uygulanan bu yaptırımlara Shadow Ban Cezası denir.

Shadow Ban Cezası, bazı durumlarda hesabın belirli bir süre boyunca belli başlı işlemleri yapmasını engellemek şeklinde uygulanırken, bazı durumlarda bu yaptırım hesabın kapatılmasına kadar gidebilmektedir. Bu cezaların boyutu ise Shadow Ban sorununu ortaya çıkaran sebeplerin ne olduğuyla ilgilidir. Instagram güvenlik protokolleri ve temel topluluk kurallarına uyumsuz hareketler, çoğunlukla bu şekilde cezalandırılmaktadır. Bu da genel anlamda hesabın kısıtlanması ya da kapatılması şeklinde ortaya çıkar.

Shadow Ban Cezası Alan Profiller Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşır?

Shadow Ban cezası almak, Instagram hesabınızı büyük oranda kötü yönlü olarak etkilemektedir. Bu yaptırıma uğrayan profillerin cezasının boyutu, kullanıcı sayılarına ve sayfanın kazançlarına da büyük ölçüde etki etmektedir. Örneğin; Instagram üzerindeki görünürlülük büyük ölçüde azalır ve sayfanın çalışmaları sekteye uğrayabilir. Shadow Ban Cezası alan profiller aşağıdaki sonuçlarla karşılaşabilirler:

  • Instagram hesabı Shadow Ban nedeniyle kısıtlanacağı için hesap sadece takipçiler tarafından görülebilecek ve hesabın takipçilerin çevresi tarafından görülmesi sınırlı hale gelecektir.
  • Bu yaptırıma uğrayan hesaplar, Keşfet üzerinden görüntülenemeyeceğinden yeni hedef kitlelere ulaşamayacaktır.
  • Sayfanın hiçbir paylaşımı görülmeyeceği gibi etiket bölümünde de listelenmeyecektir. Örneğin; #instatakipci şeklinde bir etiket yapıldığında bu etiketin ana sayfasında cezalı olan sayfalar görünmez.
  • Hesabın üzerinden eklenen lokasyon bölümünde görünmek olanaksız olur.
Shadow Ban Neden Olur?

Shadow Ban Neden Olur?

Shadow Ban, özellikle sosyal medya üzerinden hesabını büyütmeye çalışırken hatalı işlemler yapan profiller üzerinden ortaya çıkmaktadır. Abartılı şekilde çok sayıda bot sistemiyle takipçi sayısını arttırmaya çalışmaktan hesapta yasaklı olan paylaşımlar yapmaya kadar birçok farklı sebep Shadow Ban Cezasına neden olabilmektedir. Instagram hesabında Shadow Ban sebeplerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • İlk olarak, bu soruna neden olan en önemli etkenlerden biri doğal görünmeyen takipçi artışıdır. Dolayısıyla bot kullanmak önemli bir Shadow Ban sebebidir.
  • Takipçi sayısını doğal olmayan yollardan arttırmaya çalışırken alınan beğeni ve bot takipçiler bu cezaya sebep olur.
  • Devamlı olarak içeriklerin aynı şekilde birbirini tekrar etmesi de hesabın kısıtlanması ya da kapanmasıyla sonuçlanır.
  • Yasak olan görüntülerin kullanımı ya da müstehcen olarak nitelendirilen paylaşımlar spam ve dolayısıyla Shadow Ban ile sonuçlanır.
Shadow Ban’dan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Shadow Ban’dan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Instagram Shadow Ban Cezası aldıktan sonra sayfaları toparlanması için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Söz konusu sayfanın takipçi sayısı yeterince artış göstermemiş olabilir. Bu nedenle sayfalar üzerinde sürekli olarak yeni kullanıcı kazanma hedefiyle yapay yollara başvurulursa alınan ban cezası devamında kapanmaya kadar gidebilmektedir. Bu nedenle sorunun giderilmesi için doğal yöntemlere başvurmak en önemli çözüm yollarından biridir.

Shadow Ban’dan kurtulmak için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • İlk olarak yapay takipçi kazandıran bütün uygulamaları kullanımdan kaldırmalısınız.
  • Hesabınızda tanımlı botları kaldırmalısınız.
  • Kullanılan bütün etiketlerin ve özellikle de alakasız ve tekrarlayan paylaşımların tamamen kaldırılması gerekmektedir. Yasaklı instagram etiketleri kısmından zararlı etiketler hakkında bilgi sahibi olabilir ve ‘Instagram Etiket Kaldırma‘ adlı yazımızdan ise kaldırma işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Belirli biri süre hesabınızda etiket kullanımını durdurmanızda da yarar vardır.
  • Hesabınızın bütün yönleri ile legal ve kullanışlı bir hale getirilmesi gerekmektedir.
  • Belirli bir süre sayfa takip etmeyi ve istek göndermeyi bırakmak da faydalı olacaktır.
  • Hesabın kullanımını bir süre en aza indirdikten sonra yavaş yavaş normal bir kullanım sürecine girebilirsiniz.

Sonuç

“Instagram Shadow Ban nedir? Nasıl kurtulursunuz?” sorularına yanıt aradığımız içeriğimizi rehber alarak kolaylıkla sayfanızı yeniden belirli bir noktaya taşıyabilirsiniz. Öncelikle sayfanızın bu tür sorunlarla karşılaşmaması için en doğal yollardan işlemler yapmanızda yarar vardır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak, karşılaşırsanız da hızlıca kurtulmak için Insta Takipci üzerinden sunulan çeşitli avantajlardan yararlanabilirsiniz! Insta Takipçi, sayfanızın en doğal yollardan gelişmesini ve büyümesini sağlamaktadır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Shadow Ban, sayfaların çok fazla şikayet elması durumunda ya da çok sayıda bot tespit edilmesi durumunda görülebilmektedir.

Ban Cezası alan sayfalar düzelmesi imkansız hatalardan sonra ya da daha önceki hataların tekrarlanmasıyla kapanma sorunuyla karşılaşır.

Shadow Ban’dan en kısa sürede kurtulmak için Insta Takipçi üzerinden hizmet alabilirsiniz.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kurtulursunuz? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 39 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.