İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Sohbet Teması (Rengi) Nasıl Değiştirilir?

Instagram son güncellemeleri arasında yer alan Instagram sohbet teması değiştirme hakkında tüm detaylar bu yazıda. Gelişen teknolojilerle birlikte dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantısı ile istediğiniz kıta veya ülkelerde bulunan insanlarla iletişim kurmanız çok kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Sosyal medya adı altında uygulamaya sunulan birçok uygulama bu talebin gerçekleşmesi ve kolaylaşması açısından oldukça işlevsel ve artık alışkanlıkların oluşturduğu bir gereklilik haline gelmiş bulunmaktadır. Sosyal medya uygulamaları içerisinde yer alan Instagram 2010 yılında sadece IOS işletim sistemindeki cihazlar tarafından kullanılmaktayken, 2012 yılına gelindiğinde Android cihazlar tarafından kullanılacak hale getirilmiştir. Şüphesiz bu gelişme insanların talepleri doğrultusunda gerçekleşmiş olup birçok Android kullanıcı bu durumdan memnun olmuştur.

Instagram özellikleri ve güncellemeleri daha çok merak edilmeye başlanmış, efektif Instagram kullanımının nasıl gerçekleştirilebileceği araştırılmaya başlanmıştır. Bu konulardan birisi de son zamanlarda gelen güncelleme ile adından söz ettiren Instagram sohbet teması (rengi) değiştirme olmuştur. Yazımızın ilerleyen başlıklarında Instagram sohbet teması (rengi) nasıl değiştirilir, konusuna değineceğiz.

instagram sohbet teması nasıl değiştirilir

Instagram Sohbet Teması (Rengi) Değiştirme

Instagram sohbet temasını sadece telefondan değiştirebileceğinizi söyleyerek başlayabilirim. Temayı değiştirmek için iki yöntem bulunur.

Instagram DM teması değiştirme için ilk yöntem:

  • Temasını değiştirmek istediğiniz sohbete gelin.
  • Sohbette arka planda boş bir alana uzun tıklayın. Bu şekilde tema seçenekleri karşınıza gelecektir.
  • İstediğiniz temayı seçin.

Instagram DM teması değiştirme için ikinci yöntem ise şu şekildedir:

  • Tema değişikliği yapacağınız sohbete girin.
  • Kişinin veya grubun ismine tıklayın.
  • Tema butonuna basın ve değişiklik yapın.

Kullanıcılarından gelen talepler veya uygulama geliştiricilerin Instagram’da gördükleri eksiklik ya da yenilik ihtiyacı nedeniyle belirli periyotlarda Instagram güncellemesi yapılmaktadır. Bu sayede kullanıcılar kendilerini gelişime entegre olabilmiş Instagram’da kaliteli bir sosyal medya deneyimi yaşayabilmektedir. Uygulama geliştiricilerin sundukları bu imkanlar sayesinde Instagram kullanıcılarının uygulamadan sıkılma gibi bir his yaşamamaları minimalize edilmektedir. Bahsettiğimiz bu imkanlara verebileceğimiz örneklerden biri de hikaye özelliğidir. İlk başlarda kullanılmayan bu özellik uygulamaya dahil edildikten sonra oldukça yoğun kullanılmış ve kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmüştür. Uygulamaya son zamanlarda eklenen ve insanlar arasında nasıl yapılacağı büyük merak ve ilgi konusu olmuştur. Buna ek olarak son zamanlarda eklenen bir diğer özellik ise kullanıcılara sohbet temalarının farklı renklerle değiştirme olanağı sunmaktadır. Farklı işletim sisteme sahip cihazlarınız için aşağıdaki adımları uygulayarak sohbet temasını değiştirebilirsiniz.

Instagram Özellikleri Nelerdir?

Instagram insanların yaşadıkları anları fotoğraf veya video şeklinde anında takipçilerine sunmalarını ve paylaşımlarından aldıkları geri dönüşleri görmelerine imkan sağlamaktadır. Buna ek olarak birçok eşsiz özelliği bünyesinde barındırarak, kullanıcı kitlesini memnun etmeye devam etmektedir.

  • 24 saat süre ile paylaşılabilen hikaye gönderileri,
  • Eğlenceli video efektleri,
  • Profesyonel fotoğraf efektleri,
  • Hikayelere müzik ekleme özelliği,
  • Postları koleksiyona kaydetme özelliği,
  • Canlı yayın açma özelliği,
  • Takipçilerle etkileşim havuzu oluşturma (beğeni, sesli ya da yazılı mesajlaşma),
  • Dijital pazarlama için reklam kampanyaları oluşturma,
  • Instagram renkli sohbet temaları vb. özellikler kullanıcılar için Instagram’ı cazip bir sosyal medya platformu haline getirmiştir.

Bu yazımızı beğendiyseniz Instagram DM Kapatma – Mesaj Gelmesini Engelleme yazımızı da incleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram, insanların fotoğraf ve video gibi medya araçlarını farklı efektler ve müziklerle destekleyebileceği, alışveriş yapabileceği ve takipçileri ile etkileşim kurabileceği bir sosyal medya platformudur.

DM kutusuna giriş yapın. Sağ üst kısımda yer alan ayarlar bölümünden temayı değiştirebilirsiniz.

DM kutusuna giriş yaparak, sağ üst köşedeki Ayarlar kısmından istediğiniz sohbet temasını tercih edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Sohbet Teması (Rengi) Nasıl Değiştirilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. emrah aydıner
    emrah aydıner

    Instagram Sohbet Teması (Rengi) Nasıl Değiştirilir isimli makaleniz oldukça detaylı ve faydalı. Sosyal medya konusunda çok faydalı içerikleriniz var. Teşekkürler..

  2. Uğur temel
    Uğur temel

    IOS için Instagram sohbet teması nasıl değiştirilir?